un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sezamo intră în România. De câte servicii de livrare de alimente este nevoie?

25 Jan 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Aflu de pe Retail & FMCG că în curând se va lansa în România și Sezamo, un nou serviciu de livrat alimente în 2 ore. Înțeleg că vor livra ingrediente, ca Bringo și Freshful, nu mâncare pregătită precum Glovo și Bolt Food. Sau poate le vor face pe amândouă, cine știe.

Sezamo (sau Rohlik, Kifli, Gurkerl, Kn-uspr, cum i se zice în alte țări) s-a înregistrat în România cu numele amuzant de Covrig Crocant SRL. Firma este lider de piață în Cehia și activează și în Austria, Germania și Ungaria. Altfel spus, probabil vine aici cu bani de intrat în forță, nu cu timiditate, deși nu se știe niciodată. Depozitul este în zona de nord a orașului; sper că vor livra direct în tot orașul, nu doar la bogați.

Aș fi curios să văd studiile de piață făcute de astfel de companii. Sunt curios de câtă livrare are nevoie Bucureștiul. Asta este piața tuturor, orașul București, de multe ori nici măcar împrejurimile sale, deși în localitățile satelit este plin de case și oameni în wfh care ar avea nevoie de cât mai multe alternative de astfel de servicii.

Pe București concurează Sezamo, Bringo, Freshful, Glovo din Auchan și Kaufland, Mega Image cu serviciul propriu de livrare în 2 ore, iar Cora livrează prin TNT, dar nu știu în cât timp. Apoi se adaugă Glovo și Bolt Food cu livrări de produse de bază din propriile “supermarketuri” construite special pentru asta. Tazz are livrarea aceea în 15 minute. Mai sunt niște servicii pe care nu le știu pe de rost (Grovy?) și care promit livrare în 15 minute, ceea ce pare posibil doar dacă locuiești într-un supermarket, dar asta e situația.

De remarcat și că în București ceilalți mari jucători (Lidl, Profi, Penny) încă nu au ceva similar. Bringo, apropo, nu livrează doar din Carrefour, ci sunt o mulțime de alte magazine în platformă. Pentru zona mea am farmacii, flori, dm, Cărturești, chiar și câteva localuri și un sex shop, pentru că sigur toată lumea vrea o livrare foarte rapidă a unui vibrator.

Multe dintre aceste servicii au intrat timid și în alte orașe, dar bănuiala mea este că grosul business-ului este aici, în București, care-i de 10 ori mai mare ca populație și cu venituri medii de 2 ori mai mari decât restul orașelor.

De câtă livrare are nevoie Bucureștiul? Folosiți astfel de servicii? Nu vă satisfac? Simțiți că e loc de mai bine, de mai mult, de altceva? Sau nu mai este loc de crescut și doar se vor bate între ei?

    9 comentarii

  1. de cand a aparut freshful, doar de acolo iau, ca setez intervalul orar pentru a doua zi si e totul ok.

    altfel, daca e sa comand mancare, caut cat de mult pot chestii cu livrarea lor ( gen presto) sau, daca e, maxim tazz.

    in rest nimic.

      (Citează)

  2. Am folosit Bringo de câteva ori, însă am trecut pe Freshful și puțin probabil să mai încerc altceva. Freshful e ceea ce trebuie, în ce mă privește.

      (Citează)

  3. cat mai multe, ca daca ramane doar glovo o sa platesti taxa de monopol si o sa te plangi pe aici ca nu e bine.

      (Citează)

  4. Nisa asta cu livratul ingredientelor este goala, eventual impachetat frumos cu retete usor de realizat, instructiuni simple, intuitive si livrate in 2-3 ore poate avea succes.

      (Citează)

  5. 8 (opt) :)

      (Citează)

  6. Niciunul.
    Am copii măricei, cărora trebuie să le arăt mai mult decât cum se desface o pungă.

      (Citează)

  7. Sor’mea folosește Glovo parcă, pe mine nu m-a interesat.

    Freshful are câteva produse interesante pe care nu le găsesc în altă parte, iaurtul cu miere și polen de la laptaria cu caimac, de exemplu. Nu e chiar greu de ajuns la comandă peste 200 de lei pentru transportul gratuit, tot găsești să pui în coș. Așa că am adunat deja ceva comenzi la ei, deși le lipsesc produse uzuale.

    E ciudat că nu au Borsec, probabil numărul 1 la apă plată în România. Nici quinoa in 3 culori nu au. Pepsi cu vanilie nu are nimeni, iar Pepsi au făcu tgunoiul acela cu mango și etichetă foarte asemănătoare cu cea de la vanilie. Coca Cola de 750ml iar e de negăsit, poate vrem sa bem 2 pahare și atât. Oua Kinder nema, darămite cele mari mari care în retail sunt vreo 40 de lei.

      (Citează)

  8. Ai uitat de FanDelivery :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus