un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut implementarea Google Pay în PayU

14 Jan 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Acum câteva luni eram încântat că PayU va integra plata cu Google Pay. Asta înseamnă că, pe magazinele online care lucrează cu PayU, va apărea și opțiunea “Plătește cu G Pay” pe lângă posibilitatea de a introduce manual datele cardului tău.

Ieri am văzut-o pentru prima oară. Am cumpărat ceva de la KitchenShop și pagina de plată avea și opțiunea de plătește cu google pay. Am apăsat acel buton. S-a deschis un pop-up micuț în care am avut de ales dintre cardurile înrolate de mine în G Pay. L-am ales pe cel dorit, am apăsat Pay și asta a fost tot, fără nevoia de a introduce vreun cod de securitate sau 3D Secure. Simplu și ușor, exact cum estimam că va fi, un avantaj mai ales dacă plătești de pe mobil, unde este mai complicat să introduci datele cardului.

Sigur, eram logat în contul Google în browserul Chrome, cu care făceam toate acestea.

Partea interesantă este că îmi arăta cardurile bancare înrolate în contul Google, la secțiunea Payments Center. În telefon, în aplicația Google Pay, am un alt card bancar. Pe acela nu-l vedea în browser, probabil pentru că nu l-am înrolat și de acolo? Pe cele două din browser le văd însă în Google Pay din telefon, dar scrie în dreptul lor “Enable contactless”, ceea ce nu am făcut niciodată pentru că nu folosesc Google Pay pe mobil.

De asemenea, trebuie să remarc că pentru mine plățile cu cardul era simple de făcut și din browserul de PC. În pagina de plată de obicei se oferă Chrome să completeze datele cardului meu și îmi cere doar codul CVV pentru validare. Sunt ani buni de când n-am mai completat toate datele cardului bancar, ci am folosit acest autofill din Chrome. Cu noua opțiune din PayU, însă, nu mai introduc acel CVV și nici nu-mi mai este cerut codul 3D Secure, adică este mult mai simplu totul.

    19 comentarii

  1. Culmea e ca aceeasi optiune o au de ani de zile prim masterpass (inclusiv in printscreenul tau), insa mastercard si-a bagat picoarele in produsul ala (cel putin in romania),

      (Citează)

    • Am fost entuziasmat cand au anuntat Masterpass, dar banca mea nu era inscrisa in program la momentul respectiv, iar acum am numai carduri Visa.
      A si mers vreodata pentru cineva?

        (Citează)

    • Parca mi-a mers mie demult si in romania. Nu stiu daca tine si de banca, insa de fapt cardul ti-l inscriai in alte walleturi (cel putin in romania) care erau integrate cu masterpass, ceea ce parea cam fishy. Cand am stat prin vest, exista optinuea sa ti-l inrolezi direct intr-un wallet mastercard, optiune care nu stiu exista in Ro.

        (Citează)

    • Și eu aveam mari speranțe de la Masterpass, dar apoi în România s-a trecut masiv la carduri VISA. Eu mai am un Mastercard, dar este cel mai vechi card de credit al meu, făcut prin 2010 cred.

        (Citează)

  2. Eu inteleg e ca ce aduce in plus este ca va merge platit cu GPay din orice browser, nu doar Chrome. Asta ar fi bine.
    Si rau, pentru ca mai dispare un nivel de protectie impotriva cumparaturilor impulsive. Inainte trebuia sa sap dupa datele cardului sau dupa CVV, eventual sa autorizez tranzactia de pe telefon, mai aveam o sansa sa ma razgandesc sau sa adaug/scot chestii din comanda.

      (Citează)

    • Principalul beneficiu e ca se sare peste mizeria de 3ds, care de ceva timp e absolut insuportabila. Mizerie care intra de multe ori si daca ai cardul salvat la magazin (cum e la emag).

        (Citează)

    • amin.

        (Citează)

    • 3D Secure a fost o mizerie intotdeauna fiindca nu a fost obligatorie pentru toti procesatorii de plati. Adica te proteja doar daca voiai sa faci cumparaturi de pe un site mare. In schimb, daca cineva iti afla datele cardului, putea in continuare sa faca orice achizitie de pe o multime de site-uri mai mici (sau mai obscure).

        (Citează)

  3. In era in care e plin de mallware cu executie prin diverse exploit-uri, recomandarea expertilor urmariti de mine este sa NU mai foloseasca lumea datele salvate in Chrome/Chrome like browsers deoarece cu siguranta vor/vor pute fi extrase.

    Eu am migrat spre BitWarden (free) dar sunt si alte optiuni pe piata LastPass / 1Password. Ai aplicatie de mobil, extensie secure in browser – recunosc, nu e asa de usor de folosit precum ce aveam in browser.

    Migrarea recunosc a fost “dureroasa”, timp pretios consumat – si a venit la pachet cu imbunatatirea securitatii diverselor conturi (MFA, generare parole noi mai complexe – si evident unice)

      (Citează)

    • Da, este mereu un compromis între confort și securitate. Dacă vrei securitate maximă, nu salvezi nimic online.

      Pe de altă parte, ce se poate întâmpla? Primesc SMS cu o tranzacție nerecunoscută, sun la bancă să o blochez și aia e. Mă îndoiesc, de altfel, că o să folosească cineva cardul meu pentru a plăti facturi sau a cumpăra de pe magazine românești, care sunt acțiuni foarte ușor de urmărit.

        (Citează)

    • Tu primesti sms pentru orice valoare? Sotia a avut 7 tranzacti de aproape 60lei, apoi una de 900 lei(toate in china). Sunat la bcr, plangere la politie(undeva pe victoriei, intr o cladire veche), depus actele la bcr asteptat hartia de la politie, mers iar la bcr…nu stiu cum e la alte banci.

        (Citează)

  4. Vodafone si Google sunt niste cretini care au implementat un protocol in site sau Chrome care nu ma lasa sa platesc 2 facturi consecutiv cu acelasi card.

    Intr-un tarziu mi-am dat seama ca era legat de Google Pay si ca trebuia sa ma duc in Homebank sa inrolez cardul in Google Pay.

    Fantastic de imbecili, ani de zile am platit Vodafone, Telekom, Digi in aceeasi zi cu acelasi card… s-au trezit ei sa schimbe ceva ca sa nu pot face 2 plati una dupa cealalta.

      (Citează)

    • Mai ușor cu cretinii, totuși. Or avea ei motivele lor sau poate că era vreo metodă de a trece peste asta. Eu plătesc câte facturi vreau cu cardul meu, de exemplu.

        (Citează)

    • Solutia a fost sa imi inrolez cardul de la ING in Google Pay din Homebank, moment din care am putut sa pot plati din nou facturile la foc automat.
      Pana atunci sistemul lor a refuzat cu obstinatie sa imi valideze cardul la plata celui de al doilea abonament Vodafone.
      La fel la Telekom, nu mai puteam plati pentru celalalt apartament cu acelasi card ING, ii refuza validarea.
      Pana la inrolarea in Google Pay trebuia sa folosesc alt card sau sa astept sa se faca maine, cel mai probabi Google si Chrome fiind de vina.

        (Citează)

  5. Eu sincer exact asta apreciam, ca pot baga eu CVV, imi dadea siguranta ca nu google plateste ci eu. Asta tinand cont ca da, m-am bucurat ca nu mai completam eu restul de info. Dar de ex. eu nu as activa asta, vreau sa bag eu cvv, sa simt ca eu aleg sa fac plata. La emag am aceeasi senzatie, neplacuta, cand platesc cu un card unde nu imi cere cvv. Ok, stiu ca primesc notificare de la banca, dar daca cineva plateste cu cardul meu si apoi…

      (Citează)

    • Merge în continuare și cu metoda ta. Doar au adăugat o alternativă.

        (Citează)

    • Un hacker care ti-a intrat pe calculator si vede cand tastezi numarul cardului nu va avea probleme sa inregistreze si codul CVV-ul. Plata pe PayU este securizata, nu poate intercepta datele cardului transmis intre servere.

      Tot mai multe aplicatii ofera suport GPay, acum poti sa iti adaugi in aplicatie si cardul de bonuri si platesti cu telefonul la supermarket sau food court.

      Un alt avantaj cu GPay este ca are o optiune de adaugat coduri QR de pe cardurile de reduceri IKEA, Dedeman, Lidl, Kaufland … astfel deschizi o singura aplicatie cand esti la cumparaturi si e mai rapid.

      Eu platesc pe Tazz folosing GPay, aleg cardul din aplicatia Gpay si aprob in aplicatia bancara, la Bolt Food + Revolut nu este necasara aprobare.

        (Citează)

  6. Da și eu utilizez această metodă de plată și am văzut că unele site-uri au implementat plata prin Google Pay.
    Simplu și securizat

      (Citează)

  7. Dar Apple pay a implementat cineva in RO?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus