un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PayU a implementat plata prin Google Pay

21 Sep 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Faptul că PayU integrează acum plata cu Google Pay ar trebui să simplifice mult plățile cu cardul în România pe diverse site-uri. Dacă mai țineți minte, am apreciat când Netopia a făcut acest lucru, acum câteva luni. PayU este însă liderul de piață în procesarea plăților online și deci mult mai des întâlnit în comerțul online. Este un pas venit rapid după lansarea aproape full a Google Pay în România.

Ce înseamnă asta? Că pe site-uri va apărea un nou buton, Plătește cu Google Pay. Și dacă ai cardul salvat în Google Pay, tranzacția se va efectua imediat, fără a fi nevoie să introduci datele cardului, ci poate doar codul CVV sau verificare cu amprenta. Asta înseamnă că plățile devin mai ușor de efectuat.

Eu aveam oricum cardurile salvate în Google Pay varianta de desktop, chiar dacă nu folosesc serviciul de mobil. Varianta de desktop se accesează la pay.google.com. Apoi Chrome îmi completează direct datele cardurilor atunci când mi se cere pe vreun site sau vreo aplicație, ceea ce este binevenit.

Unele site-uri oferă direct posibilitatea reținerii cardului bancar. De obicei tot procesatorul făcea asta, adică tot PayU cu un sistem propriu. În cele din urmă este vorba de încredere. Probabil că securitatea cea mai mare este la Google, la fel și acoperirea Google Pay, care este integrat deja de doi mari procesatori din România.

    8 comentarii

  1. Stiu ca asta ai scris si tu Radu, dar ca sa fie clar: varianta aia cu cardurile salvate in Chrome e mai veche, si merge indiferent de procesator.
    Eu am descoperit-o accidental (de obicei folosesc Firefox). Nici nu mi s-a parut ok ce a facut google, eu bagasem datele de card doar pentru Play Store. Mi-o fi cerut la un moment dat permisiunea sa foloseasca si pentru alte plati, dar eu nu-mi amintesc.
    M-a speriat un pic, facandu-ma sa regandesc ce carduri las diponibile pentru Google Pay. Card virtual cu limita de suma ftw.

      (Citează)

    • Cred ca asta cu folosirea unui card virtual pe care sa il incarci cu o suma modica este cea mai buna varianta pentru platile online. Indiferent ce procesator folosesti. In cazul in care accepti din greseala vreo plata, macar esti sigur ca sumele nu pot fi prea mari. Nu mai spunem de cazurile de frauda.

        (Citează)

  2. Offtopic vizavi de fetita:

    La un moment dat un amic si-a adus bebe-ul la lucru, sa il admiram. Copilul dormea.

    Si cineva l-a intrebat cum de galagia din jur nu deranjeaza copilul. A zis ca ei de la inceput nu l-au invatat cu linistea. Daca e liniste e liniste, daca e galagie e galagie, aia e.

    Daca invata ca e normal sa fie galagie in timpul zilei, nu se mai sperie cand o aude si nu se mai trezeste din somn plangand.

    Ca atare, copilul a dormit fara nici un stres pe toata perioada vizitei.

      (Citează)

    • Si uite asa radu vei primi sfaturi de parenting la articole despre google pay, formula 1 sau orice altceva. De asemenea vei f oprit random de oamni pe strada (in special batrani) ca sa iti explice cum e mai bine sa iti cresti copilul.

      On topic: eu nu intelg ce au implementat, mie pe pagina lor de plata nu imi apare nimic extra

        (Citează)

    • @boris

      Ce pot sa zic, n-o fi corect, dar unele lucruri sunt mai de impact si mai interesante decat altele.

        (Citează)

    • GândeÈ™te te dacă tu ai fi dresat sa dormi pe gălăgie È™i cu lumina aprinsa. Ia fa asta È™i vezi ce bine e.
      TERMINAÈšI CU PROSTIILE ASTEA
      Ora de somn e cu liniște

        (Citează)

    • Si uite asa apare si tabara cealalta, ca in orice discutie despre copii:) Grabs popcorn. Totusi imi zice si mie cineva ce a implemenat payu ?

        (Citează)

  3. Pe telefon se activează Google Pay de fiecare dacă când plătesc online, nu trebuie decât să autorizez plata prin amprenta.

    Un lucru important la GPay este că poți adăuga în tab-ul Loyalty și cardurile de la Farmacii, Ikea etc. doar fotografiezi codul QR

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus