un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Netopia Payments a integrat Google Pay în site-urile unor comercianți

20 Nov 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Nu credeam că mai am ce scrie despre Google Pay după lansarea în România și faptul că l-am testat la plată, dar uitați o noutate bună: Netopia Payment, care-i un procesator de plăți prezent în România, anunța că a integrat deja plata prin Google Pay pentru 80% dintre cei 30.000 de comercianți înrolați în platforma lor.

Altfel spus, asta ar trebui să însemne că acum, când faceți o nouă plată online, apare și opțiunea “plătește cu Google Pay” pe lângă “introdu manual datele cardului bancar”. Și opțiunea “plătește cu Google Pay” ar trebui să funcționeze direct, că Google Pay are deja cardurile tale în el, dacă le-ați înrolat acolo, ceea ce vă scutește de etapa “caută portofelul, scoate cardul, completează datele și așteaptă după 3D Secure”.

Este un fel de “Pay with PayPal” de pe site-urile care suporta așa ceva, de obicei cele străine. Se deschid chiar noi posibilități, inclusiv de tipul “1-buy click” sau integrarea shop-urilor în diverse alte platforme (rețele sociale etc). Toate statisticile spun că o procedură mult mai simplă de plată duce la creșterea vânzărilor și scăderea abandonului coșului de cumpărături.

Întâmplător pe mine nu mă scutește de nimic. Cardurile mele bancare oricum erau înregistrate în Chrome și browserul îmi completa automat datele când făceam o plată. De asta eu personal spun că Google Pay nu-mi aduce vreun avantaj semnificativ, dar asta este situația mea.

Din ce-am văzut în comentarii bune aici pe blog, pentru alți oameni Google Pay aduce avantaje semnificative:

  • permite plata cu mobilul pentru clienții băncilor ce nu aveau deja o astfel de soluție
  • acum permite plata directă cu cardul pe site-urile ce folosesc Netopia pentru cei ce nu aveau cardul reținut în browserul lor
  • poți descărca aplicația Google Pay dintr-o sursă neoficială, de exemplu din APKmirror, și poți învârti acolo mai ușor cardurile cu care faci plățile.

V-aș arăta un screenshot, dar nu știu cum să găsesc rapid un site ce procesează plățile prin Netopia. Piață este împărțită de PayU, Netopia, plus soluții de la ING și Libra Bank și probabil și alții. Posibil și ca noua opțiune să apară doar când încerci plățile de pe un dispozitiv mobil. Am verificat la repezeală pe Zoot, care folosește Netopia, și nu aveam o opțiune nouă de plată. Oricum, e o mutare bună din partea Netopia și mă aștept să o văd în curând implementată și de alți procesatori.

 

asus s5507

    12 comentarii

  1. Am văzut azi și la Food Panda.

      (Citează)

    • La foodpanda era de câteva luni bune opțiunea de plată cu GPay.
      Prin mai am comandat prima dată cu GPay acolo.

        (Citează)

  2. Sunt curios cand o sa fie diponibila aplicatia in playstore, vorba ta…cardurile le aveam salvate in chrome..se facea autocomplete pe pc si telefon. de ajutor ar fi la pos, pe telefonul meu aplicatia principala era setata homebank dar cand voiam sa fac plata cu BTpay trebuia sa o deschid si sa astept secunde bune…uneori lua plata tot cu ING.. cu gpay daca ar fi buton de launch ai selecta imediat cardul.

      (Citează)

  3. La unul dintre articolele anterioare cineva zicea ca merge mai rapid plata si de la distanță mai mare, confirm si eu. De exemplu azi am plătit la miniso si aia au pos uri bune si nici nu am ajuns la pos cu telefonul ca deja imi apărea cardul pe ecran. Iar in Carrefour la self-service au niște pos uri lente de mori acolo si parca acolo a mers mai repede plata

      (Citează)

    • Depinde si cum faci plata din aplicatia bancii cu care compari. Daca e setata sa platesca doar cu aplicatia deschisa, probabil va reactiona mai rapid/comparabil cu GPay. Altfel compari viteza unui serviciu integrat in sistem si probabil activ permanent cu viteza unei aplicatii care trebuie intai sa fie “trezita”, apoi sa primeasca informatia de la NFC, apoi sa ia legatura cu banca sa se autentifice/confirme tranzactia(pasul asta s-ar putea face si mai tarziu, dar am senzatia ca aplicatiile incearca oricum in timp real), sa afiseze un ecran de plata etc.

      Cum spunea cineva, NFC-ul in sine nu are cum sa fie mai rapid sau mai puternic. E doar impresia creierului, bazata pe timpul de reactie redus.
      E ca atunci cand ai bateriile descarcate la telecomanda, si apesi inconstient mai tare pe butoane in ideea ca asa o vei face sa reactioneze.

        (Citează)

  4. Nu iti cerea cvv2 la final?
    Gpay cere?

      (Citează)

    • GPay nu cere CVV, trebuie sa ai ecranul deschis când plătești la POS, daca platesti online de pe telefon atunci oricum ai ecranul deschis, poate cel mult sa iti ceara codul de deblocare de pe telefon. Un avantaj mare este ca nu trebuie sa mai introduci online coordonatele cardului deci o securitate in plus.

      Sper sa apara si la noi magazine care au oferte cu plata GPay, am vazut multe reclame pe net cu tot felul de banci care se lauda cu integrarea Gooogle Pay.

      O chestie interesanta este ca poți sa ii dai acces la gmail si sa-ti extragă voucherele si biletele de avion din email-uri si ai acces mai facil.
      Probabil o sa așteptam mult si bine pana vor integra plata directa intre 2 utilizatori Gpay cum este in SUA sau cum avem pe Revolut.

        (Citează)

  5. Am incercat eu sa pun aplicatia, penultima varianta; pentru scurta vreme merge, apoi imi dispare; presupun ca-i ceva mecanism de la Google sa o faca disparuta daca nu e suportata oficial.

      (Citează)

  6. Îmi poate spune cineva care este motivul pt care nu poate fi utilizată aplicația Google Pay, oficial, în România?! Care e faza?!
    Crede cineva că o să mă fac client al băncii X, doar pt că a integrat Google Pay în aplicație?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus