un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google Pay tocmai a intrat în România, dar pe ușa din dos (și mi-am înrolat două carduri)

17 Nov 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

96 comentarii

Update: s-a lansat aplicația Google Pay în septembrie 2021. Vedeți în acest link detaliile și discuția despre lansarea completă în România.

Avem o lansare parțială a Google Pay în România. Uitați anunțul venit acum:

Google a colaborat cu MasterCard și Visa, precum și  instituții financiare partenere pentru a aduce o experiență de plată mai sigură, mai simplă și mai utilă în România. La acest moment, Google Pay este disponibil în România prin aplicațiile următoarelor instituții, urmând ca altele să se alăture ulterior:

  • Revolut
  • Curve
  • Transferwise
  • ING Bank
  • UniCredit Bank
  • Banca Transilvania
  • Alpha Bank
  • CEC Bank
  • Viva Wallet
  • Orange Money

Adică o lansare bună, cu mulți parteneri adăugați dintr-o dată, dar sunt uimit că lipsesc două bănci mari din listă, BCR și Raiffeisen.

Uitați însă ce scrie apoi:

Deși aplicația Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienții acestor instituții financiare vor putea utiliza Google Pay online și în orice magazin care acceptă plăți contactless prin Visa sau Mastercard. Soluția tehnică se numește „Google Pay as a service”, ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată.

Pentru a adăuga un card în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația băncii și să acceseze secțiunea „Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deținătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianții care acceptă plata prin Google Pay. Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay)

Situația nu-i chiar atât de rea, dar tot o lansare parțială o numesc pentru că beneficiezi de un singur avantaj al sistemului Google Pay: înrolezi acolo carduri de la mai multe bănci partenere, în caz că ai mai multe carduri, și poți schimba rapid între ele în funcție de ce anume plătești contactless sau online cu telefonul. Poate plătești benzina cu un card ING, dar jucăriile erotice cu cel Revolut. Nu știu, treaba fiecăruia.

Acesta este un avantaj mai degrabă util străinilor, unde diverse carduri de credit dau bonusuri la diverși comercianți parteneri și atunci faci plata cu anumite carduri, după caz. România nu are această dinamică.

În traducere: nu există o aplicație oficială Google Pay activă în România, așa că pentru înrolarea cardurilor pornești din aplicația de mobil a fiecărei bănci în parte. La Banca Transilvania n-am găsit de unde să pornesc, dar eu folosesc doar aplicația BT Pay a lor, cea de plăți contactless.

La ING, însă, în secțiunea “vezi detalii” a cardului bancar din Homebank-ul de mobil, a apărut un buton numit Adaugă în GPay. Acesta te trece printr-un șir de ecrane de verificare și înrolare în care accepți inclusiv ca detaliile tranzacțiilor tale să ajungă acum și la Google. Nu că mi-ar păsa că află Google de câți bani bag benzină, dar cum spuneam, nici nu simt că primesc ceva important în schimbul acestor date.

După o verificare cu cod SMS, cardul ING a fost înrolat în Google Pay.

În meniul Settings > Connections > NFC and Payment apare în secțiunea Tap and Pay și noua opțiune G Pay pe lângă cele vechi.

Setările G Pay sunt în altă parte, în Settings > Google > Account Services > Google Pay. Aici văd cardurile înrolate până în prezent și pot adăuga unele noi. De aici am putut adăuga și cardul de la Banca Transilvania (Google îl știa deja, că e salvat în Chrome și în contul meu, mi l-a propus direct pentru înrolare), acum că meniul este activ.

Acum văd două carduri în Google Pay, pot alege care este cel default și pot alege și cu care să fac fiecare plată în parte dacă umblu prin acest meniu.

N-am făcut încă nici o plată, desigur. De obicei plătesc cu BT Pay, care nu-mi cere PIN la plăți contactless cu telefonul indiferent de sumă și îmi place foarte mult treaba asta. Dacă Google Pay îmi va cere însă PIN peste anumite sume, o să revin la BT Pay fără nici o remușcare. Momentan Google Pay îmi oferă doar o altă interfață în care să-mi văd cardurile, dar plăți cu telefonul făceam foarte ușor și până acum.

Un avantaj ar putea apărea dacă diverși comercianți online vor introduce Google Pay în site-urile lor, ceea ce ar duce la plăți rapide, fără a mai introduce datele cardului de fiecare dată. Vedem dacă se va întâmpla asta.

Da, am modificat în fotografie banii.

    96 comentarii

  1. Si de unde descarcam aplicatia, ca in google play nu imi apare? Am cont la Transilvania si Revolut

      (Citează)

  2. La Revolut nu apare nimic. Cum comuti intre carduri daca nu ai aplicatia Google Pay?

      (Citează)

  3. primele 2 comentarii cazuri clare de citit titlu fara citit si articol :)

      (Citează)

    • De asta are succes Instagram. Te uiți la o poză, apeși like, treci mai departe.

        (Citează)

    • Daca nu stii mai bine nu scrii….. In aplicatiile de la Transilvania si Revolut nu exista optiune pentru Google pay. Cum nici in setarile de la Google account services nu apare Google pay. Si asta pentru ca nu este este instalata pe telefon….
      Am inteles ca nu este inca intrata oficial dar cum unii o pot instala din google play si altii nu?

        (Citează)

    • Google pay apare in “account services” doar dupa ce adugi primul card, nu are treaba cu aplicatia google pay din play store. Aia inca nu e disponibila in romania dar nu e necesara. Daca in revolut si banca transilvania nu apar e de la ei. Nu am ca sa testez. Pe ing, orange money si alphabank functioneaza ok.

        (Citează)

    • A trebuit sa actualizez aplicația bt pay. Acum a mers dar prin bt pay.
      Dupa adăugarea cardului bt pay apare google pay in account services si pe urma apare poti adauga alt card. Am introdus si Revolut.

        (Citează)

  4. ne-am descurcat si fara, bai google pay.
    oricum eu in account services nu vad gpay (deocamdata) iar raiffeisen evident va introduce chestia asta cu o intarziere de 5 ani :-)), ca na, digitalizare etc

      (Citează)

  5. Am aplicatia descarcata din 3rd party stores si o folosesc cu Revolut de multa vreme, permite plata fara sms cu tranzactii destul de mari (cel mai mult am platit 1500 lei la o cazare).
    Abia astept sa fie integrata si in meniul de power de la Pixel :)

      (Citează)

  6. Am reusit sa setez la Unicredit Bank, din aplicatia bancii. Am completat ceva date legate de adresa/nr tel si gata.

    Astept sa platesc sa vad cum e.

      (Citează)

  7. Pai toata smecheria era sa am aplicatia Google, ca sa pot sa tin mai multe carduri la un loc.
    Asa eu raman sa jonglez cu cinspe aplicatii de la banci si google ramane cu datele platilor mele. Nu vad afacerea.

    BT Pay are un update (din 12.11) in care mentioneaza Google Pay. In aplicatie, daca dai “click” pe poza cardului sa te duca la lista de tranzactii apare si buton de Add to GPay chiar sub card.
    Nu l-am testat, am presupus ca trebuie sa astept aplicatia GPay. Se pare ca o astept degeaba.

      (Citează)

    • Este bun doar daca banca nu avea aplicatie de platit (*gen Revolut), in rest e inutila aceasta integrare. Si eu am asteptat Google Pay, acum sunt dezamagit.

        (Citează)

    • De ceva vreme poti inrola in BT Pay carduri de la alte banci.

        (Citează)

    • Da, Louis a zis bine. Google Pay ar fi fost util înainte ca băncile să-și dezvolte propria soluție de plăți.

      Sorin: Pai toata smecheria era sa am aplicatia Google, ca sa pot sa tin mai multe carduri la un loc.

      Teoretic poți face asta și acum, doar că alegi cardul din Settings > Google > Accoutn Services > Google Pay. E mai complicat.

        (Citează)

    • alunelu, din ce inteleg eu poti sa le adaugi ca sa vezi soldul si sa faci transferuri intre BT si alte banci, dar nu poti sa faci plati NFC cu cardurile respective din BTPay

        (Citează)

    • @Sorin: posibil, nu am card la alte banci, deci nu am incercat. Bine de stiut.

        (Citează)

    • Principalul avantaj pt Gpay fata de aplicatie bancilor este securitatea. De fiecare data cand faci o plata prin Gpay se creeaza un token unic prin intermediul caruia faci plata. Magazinul unde platesti nu are acces la datele tale bancare.
      Sincer cel care a scris articolul ar trebui sa fie mai informat, decat sa spuna ca nu vede mari avantaje fata de aplicatiile bancilor. Este mare lucru ca in sfarsit avem acces la Gpay.

        (Citează)

  8. Deci nu s-a lansat, dar poti plati.

    Ca tot se laudau aia din biroul Google Romania pe linkedin cu nu stiu ce aniversare.

      (Citează)

  9. Calin:
    Google pay apare in “account services” doar dupa ce adugi primul card, nu are treaba cu aplicatia google pay din play store. Aia inca nu e disponibila in romania dar nu e necesara. Daca in revolut si banca transilvania nu apar e de la ei. Nu am ca sa testez. Pe ing, orange money si alphabank functioneaza ok.

    Google pay este in setari/account services si a fost acolo de ceva timp. era acolo si pe 27 octombrie cand s-a zvonit ca se lanseaza dar nu a mers inrolarea, Eu am inrolat astazi 3 carduri din setarile telefonului. Nici primul si nici urmatoarele nu au fost facute din aplicatia bancii. Revolut merge pus manual.
    Testat plata la pos si merge ok. De verificat cum spunea si Radu daca la sume mari o sa imi ceara pin.

      (Citează)

    • Nu-ți va cere PIN-ul cardului niciodată. Ce o să-ți ceară din când în când, mie mi s-a întâmplat de vreo 3 ori într-un an, este să te autentifici înainte de plată ca metodă suplimentară de securitate. Spre exemplu, dacă ai 9 tranzacții succesive într-o perioadă foarte scurtă, pentru a 10-a s-ar putea să-ți ceară amprenta/sau ce metodă de securitate ai tu activă pe telefon. Și da, la plățile mai mari de 100 RON, la fel, nu o să-ți ceară să te autentifici.

        (Citează)

  10. Offtopic: Revolut a pus limita minima la top-up, 60 de lei. Acum 2 saptamani mi-a primit 1 leu fara sa comenteze (testam IBAN-ul romanesc).

      (Citează)

  11. Halal Google Pay in Romania.
    Nu am de zis decat ca Google continua sa dezamageasca teribil, si pe hardware (ati vazut Pixel 5, their “flagship”?) si pe lansari de aplicatii.
    Ce poti sa faci cu struto-camila asta? Sa-mi bag cardurile in aplicatia unei singure banci, ca sa ce?

    Cat aveam iPhone, aveam apple pay, am bagat acolo 4 carduri si mergea totul struna, n-am mai avut nevoie de aplicatia dedicata a bancilor x si y. Aparent pentru Apple suntem o piata decenta, pentru care contam. Pentru Google, se pare ca nu.
    Eu stiu de unde imi voi cumpara urmatorul telefon si urmatoarele servicii.

      (Citează)

    • Ai folosit Pixel 5 de stii ca dezamageste pe hardware? :)

        (Citează)

    • Louis:
      Ai folosit Pixel 5 de stii ca dezamageste pe hardware? :)

      Nu l-am folosit, am Pixel 4 (care si el e o dezamagire, dar macar nu e bataie de joc absoluta cu procesorul ala mid-range de pe Pixel 5). Folosesc deci precedentul flagship care, cu toata uratenia lui, e mult peste porcaria de anul asta.
      Difuzor in ecran? Corp de aluminiu si plastic peste? Procesor de telefon de 1000 de lei? Fara Squeeze for assistant? Si ce primesti in schimb? 5G? hahahaha, am ras.
      Singurele lucruri bune la Pixel 5 sunt gaura pentru camera frontala (in loc de “fruntea” uriasa de pe Pixel 4) si Touch ID de pe spate. Atat, in rest telefonul ala e o mizerie si n-as mai da niciodata banii pe un telefon de la Google. Bataie de joc absoluta, habar n-au ce vor clientii lor de fapt.

        (Citează)

  12. Am reusit si eu intr-un final sa inrolez un card de la Unicredit.
    Initial am incercat sa inrolezi din telefon – Account Services > Google Pay. Ajungeam in faza de confirmare a cardului dar nu primeam codul de confirmare.
    Apoi am intrat din aplicatia de Online Banking si am putut sa il inrolez.
    Dupa 1 ora au inceput sa curga pe SMS si codurile de confirmare :D

      (Citează)

    • Mi se pare o prostie sa asteptam ca pe Mesia si sa facem atatea artificii tehnice ca sa folosim un serviciu care are alternative locale, viabile si mai flexibile. Daca nu ii intereseaza sa intre in Ro, pe noi de ce ar trebui sa ne intereseze?

        (Citează)

    • Unicredit este varza la trimisul SMS-ului de confirmare, sunt patit, cel mai usor confirmi o plata din aplicatia oficiala decat prin SMS

        (Citează)

  13. Later edit, am adaugat ING in aplicatie, totul ok. Nu am facut plati pentru ca nu vreau sa ies doar pentru asta.
    Astept rollout in Google Store si, cel mai tare ar fi sa mearga si pe Wear OS

    geooo:
    Am aplicatia descarcata din 3rd party stores si o folosesc cu Revolut de multa vreme, permite plata fara sms cu tranzactii destul de mari (cel mai mult am platit 1500 lei la o cazare).
    Abia astept sa fie integrata si in meniul de power de la Pixel :)

      (Citează)

    • Ce m-aș bucura să pot adăuga și eu ING. Nu merge nici din homebank, nici din Gpay. Mai aștept câteva ore, poate și-o reveni singur.

        (Citează)

  14. A reușit cineva să adauge și Revolut în G pay?

    Și când vreau să plătesc, de unde schimb cardurile, dacă nu vreau de pe cel implicit. Tre’ să intru prin toate setările să schimb cardul? :)

      (Citează)

    • In Revolut tot nu apare, cu ultima versiune si clear cache. A trebuit sa descarc aplicatia Google Pay din APKPure, am adaugat cardurile si apoi am dezinstalat. Dupa, a aparut butonul si in Revolut.

      Da, trebuie sa intri prin toate setarile, multumim Google. Pentru asta era aplicatia Google Pay, faceai asta mult mai rapid.

        (Citează)

    • Am reușit cu Revolut-ul, a durat puțin până a venit confirmarea de la Revolut.

      Întrebarea rămâne cum schimb rapid cardul de pe care vreau să plătesc?

        (Citează)

    • @criserb – In aplicatia GPay poti seta un card default, poti instala aplicatia de pe APKMirror

        (Citează)

  15. Cu riscul de a-mi lua hate, care e rolul Google pay / Apple pay? Ce fac diferit de cardul bancii X? Care e principiul? (not trolling, chiar nu am idee). Mersi de lamuriri :)

      (Citează)

    • La Apple Pay raspunsul e simplu: e singura posibilitate de a plati cu telefonul sau ceasul Apple.
      La GPay, dupa cum vezi mai sus, inca se cauta utilitati concrete.

        (Citează)

    • Care e avantajul descris in articol?

        (Citează)

    • @Andrei – rolul e ca daca ai mai multe carduri le poti inrola pe toate intr-o singura app (gpay/apple pay) si cand apropii telefonul iti apare pe ecran sa alegi cu ce card vrei sa platesti, dai tap si s-a facut plata. La android de ex daca vreau sa comut intre carduri tre sa intru intr-un meniu, e un pic mai complicat si dureaza mai mult. Alt avantaj e ca multe smartwatch-uri functioneaza doar cu gpay (si apple cu apple pay), asa nu-ti mai iei nici telefonul/portofelul la tine (de exemplu cand alergi) si platesti cu ceasul. In prezent doar Garmin (parca) are o colaborare cu BT si doar la ei poti plati cu ceasul.

        (Citează)

  16. Cristian Alexandru

    17/11/2020 la 1:37 PM

    “Poate plătești benzina cu un card ING, dar jucăriile erotice cu cel Revolut. Nu știu, treaba fiecăruia.”

    Easter egg
    :))

      (Citează)

  17. Las aici un “chibrit”: Apple Pay rulz 😁

    Pe bune acuma, chiar functioneaza foarte bine, oficial, de peste 1 an in Romania.

      (Citează)

  18. Banuiesc ca e folositor in cazul in care aplicatia bancii (daca exista) nu permite plata cu telefonul. Revolut, de exemplu, nu permite plata cu telefonul decat prin intermediul altei aplicatii (GPay in cazul acesta)

    Am inrolat cardul Revolut. La pornirea aplicatiei m-a intrebat daca vreau plati cu GPay. Nu stiu daca exista sau nu optiunea in meniu aplicatiei Revolut.

      (Citează)

    • Irina:
      @Andrei – rolul e ca daca ai mai multe carduri le poti inrola pe toate intr-o singura app (gpay/apple pay) si cand apropii telefonul iti apare pe ecran sa alegi cu ce card vrei sa platesti, dai tap si s-a facut plata. La android de ex daca vreau sa comut intre carduri tre sa intru intr-un meniu, e un pic mai complicat si dureaza mai mult. Alt avantaj e ca multe smartwatch-uri functioneaza doar cu gpay (si apple cu apple pay), asa nu-ti mai iei nici telefonul/portofelul la tine (de exemplu cand alergi) si platesti cu ceasul. In prezent doar Garmin (parca) are o colaborare cu BT si doar la ei poti plati cu ceasul.

      Merge și Revolut pe Garmin. Eu am conturi la ING, BT și Revolut. Cu ceas Garmin și app de la cele două bănci, nu prea vad utilitatea Google Pay.

        (Citează)

  19. Am reușit cu cardul revolut, acum întrebarea rămâne cum schimb rapid cu ce card vreau să plătesc?

      (Citează)

  20. În week end am înrolat și plătit cu un card BCR prin Garmin Pay. Nu înțeleg de ce în articol se spune că nu se poate cu BCR?

      (Citează)

  21. Scuze! Am citit pe sărite….E vorba de Google Pay

      (Citează)

  22. BGDN: Nu l-am folosit, am Pixel 4 (care si el e o dezamagire, dar macar nu e bataie de joc absoluta cu procesorul ala mid-range de pe Pixel 5). Folosesc deci precedentul flagship care, cu toata uratenia lui, e mult peste porcaria de anul asta.
    Difuzor in ecran? Corp de aluminiu si plastic peste? Procesor de telefon de 1000 de lei? Fara Squeeze for assistant? Si ce primesti in schimb? 5G? hahahaha, am ras.
    Singurele lucruri bune la Pixel 5 sunt gaura pentru camera frontala (in loc de “fruntea” uriasa de pe Pixel 4) si Touch ID de pe spate. Atat, in rest telefonul ala e o mizerie si n-as mai da niciodata banii pe un telefon de la Google. Bataie de joc absoluta, habar n-au ce vor clientii lor de fapt.

    Cred ca mai relevanta este experietna utilizatorului, si mai putin ce fel de procesor e utilizat. Cand Apple avea 1GB de RAM si mergea cel mai bine din piata nu mai zicea nimeni nimic. Pixel 4 a fost un fail din cauza pretului, a bateriei si a Project Soli.
    Pixel 5 este un mare pas in fata dpdv design (Pixel totusi e un telefon mai Geek-oriented), autonomie, RAM si camera.
    Eu astept cu interes sfarsitul lunii sa plasez comanda de Pixel 5, chiar daca sunt inca foarte multumit de Pixel 3 XL.

      (Citează)

  23. geooo:
    Am aplicatia descarcata din 3rd party stores si o folosesc cu Revolut de multa vreme, permite plata fara sms cu tranzactii destul de mari (cel mai mult am platit 1500 lei la o cazare).
    Abia astept sa fie integrata si in meniul de power de la Pixel :)

    Si eu am avut APK de mult, insa din weekend ceva s-a busit. S-a intamplat si unui prieten. Cred ca au avut vreun proces de cleaning inainte de lansare, pentru a fi lumea onboarded pe modul nou de utilizare.

      (Citează)

  24. Revolut – funcționează și am făcut și plata.

    Unicredit – cardurile se pot inrola, dar plățile sunt refuzate. Probabil urmează sa se rezolve și asta în cursul zilei.

      (Citează)

  25. BCR si Raif… la anul.Le-am scris pe Facebook.

      (Citează)

  26. ce de vizitatori fara iphone ai. si pe urma ii vezi la fiecare cu iphone ca posteaza ca e scump, nu merita, nu aduce nimic in plus, ca pe romania nu ofera support, ca in nu stiu ce benchmark e sub xiaomi, etc. dupa 3 ani de cand e apple pay in romania inca nu pot sa foloseasca samsung pay si google pay e implementat “pe usa din dos”. pai unde sunt expertii nostri IT? unde sunt oamenii care instalau play store pe huawei din 10 clickuri dar nu pot urma 3 pasi pentru a instala gpay.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      17/11/2020 la 3:46 PM

      Realizezi că dacă de mâine Apple decide să comisioneze tranzacțiile prin Apple Pay nu ai alternative pentru că Apple nu permite plăți prin platforme terțe, nu?
      Da, Google se trag pe coor când vine vorba de servicii pentru România, dar măcar Android e o platformă deschisă care a permis băncilor locale să lanseze propriile servicii de plăți cu telefonul

        (Citează)

    • Fara iPhone, HUAAAAAA!!!!!!!!!! Cum puteti ba sa traiti asa??!! Nu v-ar fi rusine!!!

        (Citează)

  27. Am înrolat și eu.
    Ca să nu mă fâstăcesc la casă, așa-i că e suficient să apropii telefonul de pos, fără să fie nevoie să-l deblochez ? Că ar fi tare aiurea ca anterior plății să fie nevoie să intri prin meniuri.
    Multumesc

      (Citează)

  28. ING spune clar ca la plati peste 100 lei, Gpay cere PIN, amprenta, faciala, etc. Deci bye, bye Gpay, ramane BTPay care nu cere absolut nimic (in afara de bani pe card!!!)

      (Citează)

  29. cat de tare e sa te duci la curve si sa platesti tot cu Curve :))

      (Citează)

  30. Mi-am înrolat și eu un card Visa business de la UniCredit direct in Gpay care l-am instalat de acum o lună fără nici o aplicație instalată de la banca și funcționează .am făcut și plată contactless la POS

      (Citează)

  31. Daca intri pe link-ul Google Pay ce îți afișează? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.walletnfcrel

    Eu am văzut de dimineață articolul pe Reddit România și am și folosit un card UniCredit la Auchan, seara m-a notificat Revolut că pot introduce cardul în Google Pay.

    Din ce am auzit nu trebuie sa bagi pinul pentru plăti, doar sa ai ecranul deschis și NFC-ul pornit, pe site-ul Google sunt afișate valorile maxime dar nu au updatat pentru România.

    Cred că cei mai bucuroși sunt utilizatorii UniCredit care până acum nu puteau plăti cu telefonul Android.

    Interesant că în Google Pay poți seta un card default daca ai mai multe iar pentru plati îți generează automat o plată printr-un card virtual Google, probabil pentru securitate.
    Foarte utila și integrarea in browser sau in aplicații, când comand prin Takeaway se face Autocomplete și trebuie să introduci doar codul CVV.

    In US și DE poți plăti folosind cont PayPal.

    Ar fi util sa introduci in articol link-ul de suport Google Pay
    https://support.google.com/pay/?hl=ro#topic=7625138

      (Citează)

    • Aplicatia Google Pay spune in continuare “this item is not available in your country”.

      I have mixed feelings now…. pe de o parte, ma bucur, ca asteptam de ceva timp sa se lanseze GPay si in RO (au mai avut o tentativa esuata anul trecut, parca).

      Pe de alta parte insa… de ce naiba ai lansa serviciul fara sa dai acces si la aplicatia de management?! (si da, am gasit cum se poate face management din setarile telefonului, da’ zau ca era mai simplu cu aplicatia dedicata…)

      Iar pentru cei care comenteaza cat de usor e sa instalezi apk-ul de prin alte parti – nu zic nu, se poate. Dar daca ati face o lista cu “ce aplicatii e bine sa nu instalezi din surse nesigure”, zau ca “aplicatia aia care are acces la toate datele cardurilor mele” ar trebui sa fie sus de tot…. :)

        (Citează)

  32. Bănuiesc că neavând aplicația, nu va fi disponibila nici plata cu ceasurile cu WearOS. Ceea ce e aiurea…

      (Citează)

  33. Ce tare, am aflat de la tine inainte sa dea Revolut mail :)

    La ce imi trebuie mie e aproape inutil, astept sa ma lase sa schimb mai usor cardurile. Dar nici nu sunt asa nemultumit ca altii, e un pas inainte fata de ieri :)

      (Citează)

  34. Am înrolat si eu 2 carduri unicredit, partea buna e ca acum pot plăti cu telefonul.
    Partea proasta e ca pentru a alege cu care card unicredit sa fac plata, trebuie intrat in acel meniu – relativ complicat cand ești grăbit la casa. Mai rapid scot un card din portofel :)

    Câteodată mi-as baga picioarele sa imi iau iphone sa nu ma mai complic, doar ca mi-e groaza de toate extra achizițiile cu care ar veni – alte cabluri, airpods, includ, poate ceas… ajungi la o achiziție de 10.000 lei pana la urmă daca le iei la liber

      (Citează)

    • @Mircea – In aplicație poti seta un card default cât stai la coada
      Încearcă si pe https://pay.google.com/

        (Citează)

    • Nu trebuie sa deschizi nicio aplicatie, daca ai NFC activat si in GPay ai adaugat cardurile atunci mergi in Settings Android – Device Conectivity – NFC si selecteaza la Tap & Pay aplicatia GPay si gata, langa POS doar deblochezi telefonul, nu trebuie sa deschizi aplicatia, scrie in video-ul de prezentare GPay

        (Citează)

  35. Sunt client Raiffeisen. Nu a fost integrat Gpay, deocamdată. În seara asta a venit pt Revolut, însă.
    Pe de altă parte, așa cum nu plec fără telefon, așa am și portcardul la mine. Deci, nu mi se pare fantastic de utilă plata cu telefonul. Depinde de fiecare, acum…

      (Citează)

  36. testat azi: un lucru bun fata de plata prin ing prin aplicatia lor esta ca la suma mai mari trebuie doar sa ating senzorul de amprente pe cand cu ing trebuia sa bag in pinul in pos

      (Citează)

  37.   (Citează)

  38. florin:
    Nu trebuie sa deschizi nicio aplicatie, daca ai NFC activat si in GPay ai adaugat cardurile atunci mergi in Settings Android – Device Conectivity – NFC si selecteaza la Tap & Pay aplicatia GPay si gata, langa POS doar deblochezi telefonul, nu trebuie sa deschizi aplicatia, scrie in video-ul de prezentare GPay

    Eu am înrolat mai multe carduri în Google Pay. Vreau ca atunci când am apropiat telefonul de POS, să-mi apară toate cardurile înrolate pe ecran și să aleg care card va fi folosit pentru plată.

    Apple Pay poate face asta, acest “aproape” Google Pay tocmai lansat încă nu poate.

      (Citează)

  39. Astazi vor prezenta noua aplicatie GPay.

    Live, da, de la ora 19:27 #GPay #GooglePay

    https://www.isay.ro/google-lanseaza-gpay-dar-si-o-noua-aplicatie-pentru-ios-si-android/

      (Citează)

  40. Catalin Rasca

    18/11/2020 la 2:15 AM

    De asta prefer Apple, simplu la indemana si fara batai de cap cu te miri ce minuni de aplicatii, Apple pay functioneaza genial si nu da niciun rateu.

      (Citează)

  41. Am inrolat rapid si fara probleme Revolut ING si UniCredit.
    Vreau un link spre Settings > Google > Accoutn Services > Google Pay. Dau o bere cui stie cum sa fac asta.
    Poate este vreo aplicatie third party?

      (Citează)

  42. GPay de pe APK Mirrors, site-ul este cu aplicații safe administrat de Android Police.

    https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-pay/

      (Citează)

  43. Gata, am inteles, putem plati cu telefonul in Romania. Acum ca avem gpay vreau solutii pentru plata cu ceasurile wearos. Peste tot numai telefon si iarasi telefon. Dar mai avem si smartwatch-uri pe care le-am putea folosi in magazin. Hai sa ne concentram si pe astea!

      (Citează)

  44. Radu, ai extras gresit un castigator la concursul Finestore de BlackFriday, userul mara nu a introdus Link-ul cerut in comentariul #213 asa cum scrie in regulamentul concursului:
    Lăsați linkul în comentarii și câteva cuvinte despre alegere și asta este tot.

    Nu a respectat regulamentul dar a primit voucherul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus