un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce am cumpărat noi din gama Deluxe de la Lidl

3 Dec 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

38 comentarii

Luni am fost cu Matilda la Lidl-ul din cartier. A fost magic. A fost ca o întâlnire romantică pentru că am lăsat-o pe Alice cu părinții mei și am plecat doar noi doi în lumea largă! Eu am ieșit din bloc alergând în pasul ștrengarului și cântând bucuros ca în Sunetul Muzicii, cu Matilda râzând în urma mea când m-a văzut făcând asta.

Anyway, Lidl a băgat o mulțime de produse din gama Deluxe în magazin (și adaugă săptămânal unele noi, astăzi vom merge iarăși), iar eu și Matilda avem multe produse preferate între ele. Dacă tot stăm atât de mult în casă, ne-am făcut și un stoc de bunătăți din această gamă, ca să mai gătim diverse preparate inedite în perioada de sărbători.

Am făcut mai jos o listă lungă de delicatese pe care le cumpărăm de obicei din gama Deluxe. Se bazează pe câțiva ani de experiență cu ele. Pe unele le-am cumpărat deja, pe altele le-am ochi în catalogul Deluxe actual și am notat ziua când vor intra în magazine, ca să repetăm acțiunea, dacă ne ajută și zeii stocurilor să le găsim.

Uitați ce-am cumpărat acum:

Unt cu sare de mare. După mine, cel mai bun din piață este acesta din gama Deluxe de la Lidl. Este gustos, dar nu prea lăptos la gust, și are sare exact cât trebuie. Cumpăr de fiecare dată când apare.

Piept de rață fiert și afumat. Este ca un mezel. Mie îmi place mult rața, așa că iau din acesta de câte ori se bagă Deluxe. Îl tai feliuțe subțiri care sunt perfecte pentru sandviș sau o omletă bună.

Uitați de fapt un sandviș făcut rapid acasă. O chiflă pe care o aveam, ușor prăjită, unt cu sare de mare Deluxe, castraveți murați din producția socrilor și apoi felii de piept de rață. Megabun!

Ardei iuți chili măcinați. Arată aproape ca o zacuscă, dar făcută doar din ardei iute. În ciuda numelui, nu este foarte iute, eu aș spune 1 din 5 iuțeală. Avem mereu așa ceva în casă, punem în sosuri, mâncare, sandvișuri șamd. Inclusiv pe sandvișurile de mai sus am pus un pic, pentru aromă.

Ulei de măsline Deluxe. Este foarte bun. Prosciutto Cotto, chiar dacă pe el scrie în engleză. Este produs chiar de o firmă din Modena, Italia, și merge bine în sandvișuri sau pe pizza. Matilda nu mânca prosciutto crudo în sarcină, așa că ne-am reorientat spre cotto, care este fiert. Parmigiano Reggiano, ceva ce luăm aproape mereu când au în magazin la Deluxe. Este maturat 30 de luni, uitați-vă ce bine se văd cristalele în el.

 

Lipia de mai jos nu face parte din gama Deluxe, este mereu în brutăria Lidl, dar este foarte bună, în special când o găsiți caldă. Este bună de sandvișuri, dar și de mâncat cu humus și chiar pentru ceva stil doner. Uneori fac un fel de doner cu pulpe de pui gătite în tigaie până au crustă și apoi tăiate mărunt ca la kebab, plus diverse lume sau sosuri.

Scoici Saint Jacques. Unul dintre motivele pentru care am mers la Lidl au fost acest scoici văzute în catalogul Deluxe. Am o rețetă foarte bună de așa ceva, văzută pe Tasty. Pe scurt, câteva lardons prăjite în tigaie și amestecate cu câteva boabe de mazăre. Separat de asta, din alte boabe de mazăre fac un piure. Se pune piureul în farfurie, peste el scoicile prăjite în unt până iau acea crustă frumoasă portocalie, iar peste ele se presară câteva lardons și mazăre încă boabe, care este mai crunchy.

Am făcut rețeta aceasta anul trecut. Este foarte bună. Scoicile acestea din Lidl sunt congelate, dar multe la număr, cred că ies trei, poate patru porții de ce zic eu cu ele.

Lup de mare file porționat, fără oase. Nu am mâncat niciodată, e prima oară când luăm, dar se înscrie în planul nostru cincinal de a mânca mai multe pește. Am luat și acești mini-cartofi gratinați cu hribi ca garnitură pentru pește.

Creveți. Mâncăm o dată pe an acasă și i-am luat din Lidl pentru că au fost și buni la preț, ca și scoicile Saint Jacques. Ultima oară când am făcut creveți i-am marinat întâi în suc de lămâie cu usturoi și fulgi de chili, apoi i-am prăjit în tigaie în ulei cu unt. Pe aceștia cred că-i voi face cu sosul de la această rețetă de pui cu sos harissa. Adică în altă tigaie pun niște pastă de ardei iute și adaug usturoi tocat, apoi pun niște vermut sau vin alb pentru aromă, las un minut, adaug smântână de gătit, las încă un minut sau două să devină totul mai dens, iar apoi pun niște verdeață (ideal chives tăiate fin, dar merge și pătrunjel) și creveții la loc ca să ia niște sos pe ei. This is the plan.

Burrata. După ce-am mâncat pe la niște restaurante, am început să luăm și noi acasă. Este o brânză moale, de fapt un săculeț de mozzarella umplut cu smântână groasă și brânză mozzarella fâșii. Merge perfect tăiată în două, pus două picături de ulei de măsline în ea și mâncată cu roșie și eventual o omletă pufoasă pe lângă. Musai trebuie făcute gesturi din acelea italienești cu degetele împreunate.

Profiterol. Tot mereu când apare în gama Deluxe cumpărăm și acest profiterol. Sunt biluțe umplute cu cremă de vanilie și acoperite cu ciocolată multă. Sunt bune și așa, de mâncat direct, dar merg foarte bine cu înghețată sau, cum am făcut acum câteva luni, cu frișcă și dulceață de ce-am avut prin casă peste ea.

Am luat și dulciuri, că în paralel cu gama Deluxe au băgat și dulciurile de sărbători din gama Favorina. Și pe acestea le știm de multă vreme, ia Matilda și le dă inclusiv cadou în diverse direcții.

Turta dulce în formă de inimă, acoperită cu ciocolată, este foarte bună.

Cutia aceasta de turtă dulce de diverse tipuri și forme mai este bună, noi luăm și mâncăm câte o bucată la cafea, uneori la vin fiert.

Am luat pentru prima oară astfel de steluțe cu scorțișoară, alune și migdale. Au gust bun, merg tot așa lângă o cană de cafea sau ceai, deși am rămas cu jumătate de pachet doar testându-le.

Din ce văd însă în catalogul Deluxe online, gama a intrat în magazine din 15 noiembrie și deja am ratat niște preparate care au fost în stoc săptămânile anterioare. Mă tentau niște pachețele (dumplings, cum ar fi) cu carne de purceluș de lapte. M-am uitat însă pe programul viitor și ne vom întoarce la Lidl ca să cumpărăm și altele din Deluxe și Favorina:

  • Hamburger de vițel. Îi știu, sunt gustoși. Vițelul face un burger foarte bun, de altfel.
  • Steak de vită Angus. Lidl are niște carne de vită foarte bună pentru prețul ei. N-am mâncat niciodată din aceasta din gama Deluxe, dar mă aștept să fie și mai bună. Angus chiar din SUA înseamnă aproape întotdeauna carne moale și gustoasă de vită. Aș lua câteva pentru un grătar de Crăciun.
  • Salam cu alune. Îmi place mult orice salam cu alune, de fapt, e bună combinația.
  • Panettone cu cremă de fistic. N-am luat niciodată de la Lidl, dar dacă-i produs în Italia și probabil că este, voi lua unul.
  • Friptură de cangur. Am mai mâncat o dată și țin minte doar că a fost peste așteptările mele de bună, având în vedere că așteptarea mea era la o carne foarte fibroasă. Asta se întâmpla însă acum vreo 8 ani. Acum că știu să gătesc mult mai bine fripturi, aș mai încerca un cangur. L-aș face întâi sous-vide vreo 2 ore, pentru frăgezire, apoi crustă în tigaie ca la vită.
  • Oțet balsamic de Modena. Am mai luat o dată și s-a dovedit bun pentru salate.
  • Biscuiți Cantuccini. Sunt niște biscuiți foarte tari, te lupți ceva să-i rupi în dinți, dar acesta mi se pare farmecul lor. Mănânc câte unul la cafea, sunt chiar buni dacă-i înmoi un pic în acea cafea, cum s-ar putea să facă de fapt italienii.
  • Orez roșu. Am eu un proiect acum de a învăța să gătesc diverse tipuri de orezuri și să văd diferențele între ele, așa că aș încerca și pe acesta roșu.
  • Platou de brânzeturi. Un mix de brânzeturi. Dacă mai iau și niște mezeluri sau în combinație cu pieptul de rață de sus, iese de un platouaș de mezeluri și brânzeturi tocmai bun de mâncat cu un vin roșu, niște miere, ulei de măsline și niște nuci sau felii de pară. O să meargă de minune așa ceva după ce vom face și bradul, poate o seară romantică în timpul ultimei curse de Formula 1.
  • Ananas confiat, în ciocolată. Totally buying this!
  • Crochete de brânză. Poate tot cu platoul de brânzeturi de mai sus sau ca gustare pentru masa de Crăciun.
  • Selecție de biscuiți Favorina. Again, bune lângă ceai sau cafea, mai ales că de sărbători se servesc mai des astfel de băuturi.

(v-am zis că descopăr că îmi trebuie și ladă frigorifică)

Lidl are și o tombolă în această perioadă, tot ca de obicei când apare gama Deluxe în magazin. Cumpărați de minim 100 de lei și cu măcar un produs Deluxe pe bon și puteți participa la tragerea la sorți pentru niște premii, trebuie înscris codul bonului pe site-ul Lidl. Premiile sunt un BMW X4, două vacanțe de lux în Maldive sau 5 telefoane iPhone 12 Pro. Ca întotdeauna, dacă veți câștiga ceva după ce ați aflat pe blog despre această ocazie, trebuie să-mi dați 10%. În acest caz, conduc și eu BMW-ul X4 pentru o lună pe an, iar dacă luați o excursie în Maldive, mă luați și pe mine cu voi, dorm pe canapea.

    38 comentarii

  1. Lidl nici acum nu a răspuns la mail-ul meu despre complicitatea lor tacită la infracțiunile de cerșetorie și înșelătorie care au loc în magazinele lor.

    Iar pentru o chestie și mai veche nici acum nu știu sa am voucher-ul promis ca îl trimit prin curier.

    E clar că produsele bune se fac undeva în afara României, competența lor pe aici este limitată.

      (Citează)

    • Chiar crede cineva ca Lidl da premiile alea? :)) Astia organizeaza concursuri pe banda rulanta iar castigatorii nu prea ii vezi.

      Ca sa nu mai zic de jegul din parcarile lor (aici intra si Kaufland). Decat sa dea bani la influenkeri mai bine ar angaja niste oameni sa faca curatenie ca este dezastru.

        (Citează)

    • Lidl a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro. Chiar crezi ca ar risca sa faca o campanie falsa in conditiile in care premiile nu depasesc 70 de mii de euro?

        (Citează)

    • @Louis
      Chestii aranjate. Știu o poveste de acu aproape 20 de ani cu Metro și premii, unde premiul secund (un TV) l-am ”cîștigat” eu pentru un directoraș de la acea vreme. Și apoi dă-i explicații copilului, unde e televizorul cîștigat, că el era acasă cînd au sunat pentru a anunța ”bucuria”…

        (Citează)

    • @marinel Și ce au zis cei de la poliție când le-ai sesizat frauda?

        (Citează)

    • @marinel, adica tu cunosti o poveste in care ai fost complice la frauda? Si o spui asa, cu seninatate?

        (Citează)

    • Dupa 20 de ani s-a prescris fapta.

        (Citează)

    • @Louis: uite un răspuns oficial:
      “Salut, Louis,

      Concursurile Lidl sunt pe bune. Uite aici regulamentul pentru concursul Deluxe, unde este menționată valoarea premiilor și toate datele necesare pentru înscriere, validare și câștig – https://surprize.lidl.ro/deluxe“

        (Citează)

    • @marinel: păi dacă știi tu un caz de acum 20 de ani la Metro, sigur așa fac toți :P

        (Citează)

  2. stiam de campanie demult, ia-ti gandul de la X4, va fi al meu.

      (Citează)

  3. Lidl nici acum nu a răspuns la mail-ul meu despre complicitatea lor tacită la infracțiunile de cerșetorie și înșelătorie care au loc în magazinele lor.

    De mult timp Lidl nu mai răspund la nicio sesizare făcută pe site-ul lor. Tot mult timp nici nu a funcționat formularul de contact pe site, era un mare 404 in locul lui. Nu știu dacă acum mai e, îmi e efectiv scârbă sa mă uit. Nu-și bat ei capul cu reclamațiile clienților. Poate doar la un ANPC, ceva, sa reacționeze.
    Treabă nemțească administrată miticește.

      (Citează)

  4. Pofta buna.

    Dar azi la ora 10, timp de 3 minute.. începe Rabla laptopuri , TV, tablete..

    (400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G;500 de lei pentru laptopuri;300 de lei pentru tablete)

      (Citează)

  5. Anda:
    stiam de campanie demult, ia-ti gandul de la X4, va fi al meu.

    Pai ai tu unul, unul pentru Radu si mai sunt doua de dat
    Deci ajung la toti :)

      (Citează)

  6. Traiasca Lidl.

    https://www.google.com/amp/s/www.libertatea.ro/stiri/lidl-amendat-cu-peste-350-000-de-lei-nereguli-descoperite-de-anpc-la-mai-multe-magazine-din-intreaga-tara-3865359/amp

    Chiar si asa tot de la ei imi fac cumparaturile, pe motiv ca-s la 30 sec de mine si au produse ok.

      (Citează)

  7. Ohooo, prevăd pe 2022 un nou site: raduinbucatarie .ro ! :)

      (Citează)

  8. cred ca te complici daca gatesti cangurul din lidl la sous-vide: nu sunt bucati atat de mari incat sa necesite fragezire; eu l-am facut la tigaie ca orice bucata buna de vita

      (Citează)

    • Tocmai le-am mâncat făcute asa la sous vide și au fost foarte bune. Parca as mai lua odată sa vad cum ies și făcute simplu in tigaie direct.

        (Citează)

  9. Gama de produse Solomonescu (de la fra-su Kaufland), the best. Și nu mai puneți botul la povești cu sare de mare că toată este contaminată cu microplastice, indiferent de proveniență. Singura ”virgină” este sarea de mină.
    https://eu.usatoday.com/story/money/food/2018/10/17/sea-salt-microplastics-contamination-study/1675905002/

      (Citează)

    • Nu cred ca Solomonescu este o marca exclusiva a Kaufland. Produsele se gasesc in toate lanturile de supermarket-uri.

        (Citează)

    • ei na, ca in mina nu sunt infiltratii. doar daca aduci din Himalaya, de la +5000 m, e mai ok, cat de cat.

        (Citează)

  10. Radu, nu ai zis nimic de Tiramiu de la LIDL, apare si in gama deluxe, e mereu la profiterol, e top top top, facut in italia.

      (Citează)

  11. nu inceteaza niciodata sa ma surprinda pozitionarea Lidl in Europa. In vestul europei e cea mai ieftina optiune posibila si totul e facut sa iti aduca aminte ca esti sarman daca cumperi de la ei (cel putin in Franta magazinele lor sunt locul perfect de mers daca vrei o criza de depresie), in Romania… au gama de lux.

      (Citează)

    • ne put magazinele ieftine, este?

        (Citează)

    • Adevarul e ca Lidl numai pe saracie face, cu scoici Saint Jacques si piept de rata afumat. Mancaruri pentru plebe.

        (Citează)

    • @Stefan
      Doar un mioritic care tocmai a făcut ochi putea să spună chestia asta.
      Magazinele Lidl din ”vest” sunt pline de clienti din pătura medie, nu e niciunde văzut ca optiunea saracilor. Care ar fi diferenta dintre Lidl și Aldi, de exemplu ?
      Care e alternativa bogatilor ? Kaufland ? Carrefour ?
      Astea sunt hipermarket-uri, conceptul e diferit și nu-s magazine de proximitate.
      Lidl are 3-5 magazine în fiecare oraș mediu, Carrefour și restul 1-2 la cuca măcăii.

        (Citează)

    • E dezamăgitor că atâta lume nu înțelege: i-au zis Deluxe și e pentru ăia care vor mai mult de la mâncare, nu pentru săraci, bogați, fani Android sau iOS. E destul de aproape de cuvântul lux, ai zice că după niște ani de școală ar trebui să înțelegi ce au vrut ăia să spună – pe lângă ce voia să spună autorul în poezii asta e chiar simplu, nu? De-aia sunt toate pe raft, ca să-ți alegi ce vrei, nu trebuie să mănânci scoici sau salam din vânat. După postarea asta unii parcă au înțeles că doar delux mai vinde acuma Lidl că gata, numa’ scoici mai poți cumpăra de acolo.

      E stupidă atitudinea asta care ne face să ne tot uităm în jur și să-i evaluăm pe oameni, mai nou citesc tot felul de exemple cretine de bogăție sau sărăcie. Și e păcat, pentru că ideile astea vin de la niște oameni educați.

      Cât despre poveștile din Franța, se pare că ăia au darul de a scoate filfizonul din tine dacă ești predispus la un asemenea comportament. Au scris ăia un fel de brânză pe sticla de vin și s-au uitat vânzătorii cu superioritate la tine și gata, repede o să copiezi prima prostie adoptată de majoritate.

        (Citează)

  12. Andrei G:
    Nu cred ca Solomonescu este o marca exclusiva a Kaufland. Produsele se gasesc in toate lanturile de supermarket-uri.

    Solomonescu e o firma din jud. Botoșani. Produsele lor se găsesc și în Carefour, kaufland, magazine mici, etc.

      (Citează)

  13. Din tot ce-ai acolo, am cumparat si eu un produs: lipia. Nu am fost foarte incantat, ce-i drept am mancat-o ca atare, fara nimic.

    Altfel, hai sa fim seriosi, astea sunt pentru boieri. Omul de rand nu cumpara scoici Saint Jacques si creveti jumbo.

      (Citează)

  14. Am renuntat sa ma duc la ei fiindca nu gasesc mare parte din minunatiile din oferta nici macar in prima zi dupa-amiaza, iar la 10AM nu ma pot tot duce. M-am plams si eu pe mail fara raspuns de stocul prost

      (Citează)

  15. Înainte sa fie tătic ne spunea de Finestore și mașini rapide, acum… :)
    Glumesc, să-ți trăiască bebe și să fiți fericiți și sănătoși!
    O să încerc și eu friptură de cangur, mulțumesc de pont.

      (Citează)

  16. Cu pieptul de rata vezi ca gasesti si la caserola la frigider 20lei/500g si iese foarte buna la tigaie.
    Salamurile de vanat sunt departe de cele ” adevarate” insa sunt mult mai gustoase decat salamurile obijnuite.
    Deserturile de la lidl sunt bune , nu dai gres cu ele.
    Mai nou ma rup cu branza de vaca aia la 23 lei/kg , cu ulei de masline(am prins acum cateva saptamani niste ulei de masline din portugalia) si oregano.
    Vinurile de la lidl sunt foarte bune , gama rose e foarte diverisficata si prietenoase cu buzunarul

      (Citează)

  17. Kopa_Kopan:
    Adevarul e ca Lidl numai pe saracie face, cu scoici Saint Jacques si piept de rata afumat. Mancaruri pentru plebe.

    pieptul de rata e doar scump, dar nu e cine stie ce. un pas mai are pana devine la fel de gumilastic ca si un mezel ordinar. am fost dezamagita de el.
    de fapt, se si vede in poza ta gaurile facute de injectarea cu solutie salina.
    iar prajiturile… cum naiba sa aiba garantie saptamani intregi eclerul sau tiramisu? acasa, folosind ingrediente ok, se acreste crema dupa 3-4 zile.
    sa mai zic de panetone? are garantie vreo 6luni!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus