un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Freshful a avut aproximativ 1.500 de comenzi în prima săptămână

5 Nov 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Am comandat din nou la Freshful. De data asta au fost mai puține de care să mă plâng față de prima comandă. Tot n-au avut castraveți în stoc, iar comanda mi-a fost adusă mai devreme decât o cerusem, dar în rest a fost totul bine. Au venit toate produsele în două sacoșe, se vede că le-a consolidat curierul în mașină. Mi-ar fi plăcut să găsesc mai multe beri 6-pack clasice, de la o vreme iau Ciucaș pentru că încap în frigider mai bine. Au prea puține în ofertă.

De ce mă plâng că a venit comanda prea devreme? Pentru că atunci când ai un copil mic, dormi când vrea el să dormi. Eu am comandat vineri seară și am ales livrare sâmbătă între 10 si 11. La 8:50 m-a sunat curierul că este în fața blocului. Eu mă trezisem pe la 6 pentru schimbat scutece, m-am culcat pe la 7:30 și plănuiam să mai dorm un pic. Din fericire pentru mine, când m-a sunat eram deja treaz. Oricum, politicos omul, și-a cerut scuze că mă sună de 2 ori (e greu de găsit scara), interacțiune foarte plăcută.

Altceva voiam să zic.

Prima comandă a avut numărul 2404. Am dat-o sâmbătă 23 octombrie la ora 11.

A doua comandă a avut numărul 3.929. Am dat-o vineri 29 octombrie la ora 21.

Iese că Freshful a avut cam 1.600 de comenzi în prima săptămână. 230 pe zi. E mult? Puțin?

Nu știu, dar față de Bringo cred că este puțin. Bringo își promovează joburile spunând că un livrator duce între 8 și 15 comenzi în fiecare zi – și au sute de livratori, poate mii. Sigur, Bringo are acoperire mare, notorietate, dar pun pariu că ceea ce îi trage mult în față este livrarea gratuită în anumite condiții.

Sunt curios câte livrări face o mașină Freshful pe zi. Pun pariu că mai puține pentru că depozitul este în Ștefăneștii de Jos, strada Sinaia, și ia ceva să tot revii la bază. Bringo îți aduce din cel mai apropiat Carrefour și au și un sistem mai rapid de livrare sau cel puțin durează mai puțin etapa last mile, când ia produsele din mașină și le duce sus la cumpărător.

    6 comentarii

  1. 2 comenzi de la mine, la a cea de saptamana asta am uitat sa pun afinele care au fost foarte mari si bune. Tot nu au lapte covasit mare de 900ml.

    Curierul a fost acelasi, foarte prompt, dar nu mai era la fel de fresh ca data trecuta. Deja burn-out in a 2-a saptamana e cam repede.

      (Citează)

  2. Teoretic, chiar daca depozitul este mai departe, Freshful ar trebui sa aiba o marja de profit mai mare. Deci isi permit sa aiba mai multe masini pe teren.

      (Citează)

  3. Nu conteaza are naspers bani. Dupa ce ii scoate pe toti prin dumping de pe piata o sa aiba mai multe comenzi.

      (Citează)

    • Mie nu mi s-au părut deloc preturi de dumping la freshful. Mai degrabă premium.

        (Citează)

    • Preturile nu or fi de dumping, dar serviciu per total este. Adica costurile lor cu depozitul, flota de masini, cu alesul intervalului orar, etc. Iti dai seama ca au costuri de operare de zeci de ori mai mari decat avea bringo cand a inceput ca o aplicatie de “facut lista de cumparaturi pentru un baiat din carrefour”. Sigur, e bine pentru client….pana nu mai este bine.

        (Citează)

  4. Merge de rupe – https://imgur.com/M4qyLHf

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus