un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Banner în oraș: “Se sufocă. Ne imploră. Regretă.”

5 Nov 2021  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Pe Magheru, la Scala, a apărut acest banner uriaș pe clădire.

Scrie acolo: “Se sufocă. Ne imploră. Regretă.” Ultimul verb este pe partea cealaltă a clădirii. Fără branding, fără sigle, fără altceva în afară de acest text și fotografii cu personal medical bine echipat, lucrând la un bolnav.

Destul de dur.

    28 comentarii

  1. Să-l pună lângă ăla cu statisticile de vaccinare în rândul personalului medical. Sau ISU. Că ambulanțele nu-s goale, sunt pline de oameni nevaccinați, unul pe targă, doi în costume albe și unul la volan.

      (Citează)

    • Personalul medical nevaccinat e imunizat natural de mult timp. I-adevarat ca nu sunt nici ei de laudat, dar contributia lor la valul curent este nesemnificativa.

        (Citează)

    • Aha, pai atunci sa nu facem nicio campanie pana nu se vaccineaza si ultimul ambulantier, dupa mintea neteda a dlui E.
      Lasa ca aia pe grupurile de antivaccinisti si in comentarii toarna mizerii non-stop si incearca sa convinga pe cine apuca, de se moare in salvari si pe holuri ca la razboi, noi o luam in ordine, frumos, cum trebuie…

        (Citează)

  2. … azi pe Prelungirea Ghencea era un tanar care flutura un banner “pocaiti-va!”.

      (Citează)

  3. Ar trebui postat in toate orasele si comunele mai mari.

      (Citează)

  4. Cine se mai plimbă pe Magheru?

      (Citează)

  5. Probabil că suntem printre puținele țări în care se vorbește doar despre asta.

    Între timp noi scădem frumos și alte țări vaccinate 85% cresc. Hopa…..pai nu era cu 70%?!

      (Citează)

    • Gândește.te cat de nasol ar fi fost daca nu erau 80% vaccinați.
      Ah, stai, look at Romania…

        (Citează)

    • Uita-te cati morti au tarile alea cu 85% vaccinati. Si cazurile cresc ca au eliminat aproape toate restrictiile, dar din numarul de decese se vede ca pentru (majoritatea celor) vaccinati e o simpla raceala.

        (Citează)

    • Scadem spre 8 la mie si aia cresc spre 2 la mie.

      Lasa ca reporneste scoala acum dupa doua saptamani.

        (Citează)

  6. Măcar de-ar avea un efect! Mi se pare ca nimic nu ne mai sperie. Am ajuns blazați, ca nație. La ATI e in continuare full, mii de cazuri noi zilnic, vaccinări pe descreștere. Oare pe oamenii ăștia care nici acum nu vor vaccin ii mai poate convinge ceva? Măcar bannerul asta încearcă sa ii ia pe emoțional, ca raționalul clar a dat greș.

      (Citează)

  7. Da, i-a lovit unde ii doare bannerul asta…
    In fapt, e prea tarziu pentru orice.

      (Citează)

    • Catutzi:
      Gândește.te cat de nasol ar fi fost daca nu erau 80% vaccinați.
      Ah, stai, look at Romania…

      De la 70% se instala imunitatea de turma.
      Practic…pfff
      La nivel de infecție, pe date din n tari nu prea vad mare protecție. Variază foarte puțin față de rata de vaccinare, rata de infectare la pozitivi. La decese se vad anumite îmbunătățiri, dar nu de 95% protecție. Nici pe departe.

        (Citează)

    • @Bughy
      Germania – 0,38% decese dintre cei infectati
      – cazuri noi: 3700
      – decese: 14
      Romania – 5,64% decese dintre cei infectati
      – cazuri noi: 4255
      – decese: 240

      Calculele astea sunt empirice si nu iau in calcul capacitatea spitalelor din fiecare tara si nici cazurile nedeclarate, dar se intelege destul de bine ca este o diferenta colosala.

        (Citează)

  8. alunelu:
    Uita-te cati morti au tarile alea cu 85% vaccinati. Si cazurile cresc ca au eliminat aproape toate restrictiile, dar din numarul de decese se vede ca pentru (majoritatea celor) vaccinati e o simpla raceala.

    Fa un exercițiu.
    6-7 milioane vaccinați și 40-50 de morți zilnice. Compara cu alte state și vei vedea că au mult mai putini morți vaccianti.
    Altfel spus, că sa fie mai clar, la noi se moare din cauza sistemului sanitar. Nozocomiale, tehnici vechi, lipsa tratament etc.

      (Citează)

    • Se moare ca la noi sunt supraaglomerate spitalele. Atat timp cat ai o groaza de cazuri grave nu te poti astepta ca sistemul sa functioneze ca si cum lucrurile a fi mai relaxate. In mod clar mor oameni care ar putea fi in alta situatie salvati.

        (Citează)

  9. Matilda:
    Măcar de-ar avea un efect! Mi se pare ca nimic nu ne mai sperie. Am ajuns blazați, ca nație. La ATI e in continuare full, mii de cazuri noi zilnic, vaccinări pe descreștere. Oare pe oamenii ăștia care nici acum nu vor vaccin ii mai poate convinge ceva? Măcar bannerul asta încearcă sa ii ia pe emoțional, ca raționalul clar a dat greș.

    De ce jignești? Crezi că știi adevărul absolut? Voi nu sunteți sătui de minciuni. Iohannis ne spunea în vara că doctorii sunt vaccinați 90% știți care e ponderea doctorilor vaccinați acum? Doctori, nu angajați din sistem. 55-60% și asta datorită presiunilor, nu pt că așa au considerat. Discuția e lungă, dar nu mai plecați pe premise greșite și mai ales nu mai jigniți pe cei care poate gândesc altfel.

      (Citează)

    • Ce legatura au minciunile lui Iohannis sau ale oricarui membru din guvernul asta de paparude cu vaccinul sau vaccinarea? Unicul moment in care m-ar fi interesat asta era daca vaccinul ar fi fost produs dupa cercetari asidue la Cotroceni, dar cum nu e cazul, e irelevant ce indruga paparudele care ne conduc. Daca decizia ta legata de vaccinare se raporteaza la constiinta oamenilor politici..ei bine..cred ca ar trebui sa schimbi ceva.

        (Citează)

  10. Au sarit peste bannerul cu “Sufera. Nu da spaga? Da-l dracu’ sa crape”

      (Citează)

    • De când ai început să comentezi (da, sunt pe aici de pe vremea când Nashu Mare comenta la fiecare postare) nu cred că am fost vreodată mai de acord cu ce ai spus.

        (Citează)

    • Bun comentariu. Bate tot ce spun talibanii vaccinului in restul.

        (Citează)

    • Pfff… cât adevăr. Ați văzut la Brașov 10.000 Ron pentru o intervenție. Nu știu voi cum sunteți, dar pt mine 10.000 Ron înseamnă f mult.

        (Citează)

  11. Dacă principalul motiv pt care v-ați dori ca lumea să se vaccineze ar fi să scăpăm mai repede de pandemie și de restricții, atunci poate merită să le mai suportăm o perioadă, timp în care să scăpăm de câți mai mulți antivaxxeri. Din păcate asta nu rezolvă și nebunia din secțiile ATI…

      (Citează)

  12. Ti-a aparut linkul pe libertatea.ro .. ai dat lovitura cu traficul azi :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus