un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday: eMAGOtterDysonFlipFashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 14 octombrie 2021

14 Oct 2021  ·

ȘTIRI  ·

19 comentarii

România a fost locul 5 în lume la decese în ultima săptămână. Acum două zile era pe locul 3.

asus s5507

    19 comentarii

  1. Nu va inflamati cu legea aia cu avizele, ca nu e posibil ca in 2 luni sa conecteze statul bazele de date. Daca chiar o sa se respecte legea o sa mute hartiile intre ele institutiile, dar or sa amane aplicarea ei, ca na.

      (Citează)

    • evident, nici nu mi fac sperante. sau si daca e sa se aplice, in loc sa iti rezolvi tu un dosar in cateva zile, se prelungesc termenele la 1-2-3 luni pana fac ei intre ei rost de hartii.
      dar hai acum sa aplaudam ca focile, o sa ne loveasca inapoi ceva mai incolo ce ziceam mai sus

        (Citează)

    • Avand in vedere ca multe institutii au inceput sa trimita documentele semnate si scanate pe mail, eu zic ca directia e buna. Acelasi mail il pot acum catre alte institutii si gata

        (Citează)

    • in primul rand ca e proiect
      in al doilea rand, eu zic ca va fi groaznic daca devine lege, pentru ca statul nu e in stare sa faca asta.

      asa ca nu va mai fi nevoie sa duci tu copii, dar ce puteai rezolva intr-o zi cu copie se va rezolva acum in 2 saptamani, pana institutia cutare trimite actul cutare catre institutia alta cutare.

      astia sunt in stare sa salveze actele pe stick si sa duca stickul de la o institutie la alta si nu o sa-i salveze nici macar stickul ala super rapid de-i facea reclama Radu pe aici ieri

        (Citează)

  2. ba da serios, nu gasesc nici un stat sau uniune (ce gluma proasta) care sa puna bocancu in bot la apfel??
    concureaza deja la nesimtire cu facebook. tzucunberg e tata lor, dar se pare ca timuta vrea sa invete de la cei mai buni.

    apple sunt contra la orice inseamna schimbare pt ei.

      (Citează)

  3. CEO-ul Bavaria numit acum in consiliul de directori a fost si CEO Tarom cativa ani cand lucrurile au miscat. (https://www.petreanu.ro/tarom-intra-profit-dupa-10-pierderi-guvernul-ordona-anchetarea-situatiei/)

    Apple in afara de bani, are si dreptate. Practic, prin politicile stricte pe care le are in AppStore si regulile de transparenta si privacy pe care le impune developerilor, ii protejeaza pe utilizatori de diverse abuzuri.

    Pe parte de privacy, confirm interesului lor, Apple a adus multe lucruri bune pentru utilizator si a mai temperat abuzurile.

    Lucrurile astea au un pret pentru toata lumea.

      (Citează)

    • “Lucrurile astea au un pret pentru toata lumea.”

      > preferam incarcator in cutie.

        (Citează)

    • Protecția utilizatorilor se face la nivel de sistem de operare, nu printr-un mecanism artificial precum review-ul aplicațiilor înainte de publicare. Dacă n-aș fi publicat personal aplicații în AppStore care, folosind un pretext inocent, colectau mai apoi date despre locația utilizatorului aș crede că procesul de review chiar filtrează malware-ul și aplicațiile ce încalcă dreptul la intimitate, dar realitatea o dovedește că nu e deloc așa.

      Îmi mai amintesc de un caz în care una din aplicațiile pe care le-am publicat a fost respinsă (în mod eronat) deoarece ar descărca ulterior cod executabil, lucru nepermis de App Store Review Guidelines. Am făcut apel la decizia de respingere a aplicației și apoi aceasta a fost pur și simplu acceptată fără a ni se cere nici măcar o informație în plus. Mă întreb dacă la fel s-ar fi întâmplat și cu o aplicație care chiar făcea asta.

        (Citează)

    • Chestia e că articolele astea despre tech în general (mă refer la ăla despre Apple) nici măcar nu se adresează cui trebuie, doar îi inflamează pe ăia înverșunați, indiferent de partea cui sunt. Când zici că lumea poate lua în continuare apps doar pe Apple App Store deja presupui că se cunoaște faptul că ăla e un magazin oficial pentru iOS, iar altele aparțin altor companii și mai ales, care sunt avantajele și dezavantajele. Or acum e simplu, poți spune oricui de unde să-și ia aplicații, că nu prea are ce să strice la telefon.

      Ăia care nu se pricep și nu cunosc lucrurile din paragraful anterior riscă să se trezească cu câte un abonament aiurea sau cu aplicații care nu merg cum trebuie, că n-ar fi prima dată când cineva încearcă să vândă un produs prost. Ar fi bine să înțeleagă unii că iPhone și mac-ul nu sunt pentru ăia care vor să modifice tot felul de chestii la ele, iar asta nu înseamnă că nu e dispozitivul tău, ci doar că e proiectat să funcționeze într-un anumit fel. Nu te satisface asta, alegi altceva.

      Un prieten avea abonament Bit Defender pe Android și îi lua ăla recurent vreo 10 dolari pe an. Nu era mult, dar s-a hotărât la un moment dat că nu-i mai trebuie și n-avea pe niciunde opțiunea de a-l încheia. Așa că au început să-l pllimbe, să trimită mailuri, poate poate se răzgândea. Eh, la Apple cu plata in app și cu restricțiile lor mai greu pățeai de-astea.

        (Citează)

    • @ov1d1u: nimeni și nimic nu e perfect.

        (Citează)

    • @dam167, sa presupunem ca este cum spui tu si este normal ca produsele Apple sunt pentru cei care vor sa functioneze intr-un anumit fel si nu ar trebui sa modifice acest comportament.
      Ce facem daca maine cei de la Google spun ca produsele care folosesc Android trebuie sa functioneze intr-un anumit fel si tu nu trebuie sa le modifici/sa le personalizezi? Sau daca Microsoft decide sa nu mai permita instalarea de aplicatii pe PC-urile cu Windows din alte surse decat Microsoft Store?

      Ce nu inteleg fanii Apple este ca legile antimonopol sunt facute ca sa protejeze consumatorii de abuzurile marilor corporatii si astfel sa incurajeze evolutia tehnologica. Daca nu aveam astfel de legi, astazi foloseam cu totii Internet Explorer (nu mai exista nici Chrome si nici Firefox).

        (Citează)

  4. Legat de primul articol cu avizele. In link se face referire la buletine, certificate de nastere/casatorie. Tot in articol scrie ca este vorba despre documente emise de autoritati publice CENTRALE. Buletinele si certificatele de nastere/casatorie/deces NU SUNT ELIBERATE DE AUTORITATILE CENTRALE. Ele sunt eliberate de autoritatile locale (evidenta populatiei). In cazul asta, copii dupa buletine si certificate de nastere tot o sa fie nevoie :)). Lucrez in domeniu si daca maine vine cineva fara actele de mai sus nu am cum sa ii iau actele asa pt ca nu am efectiv cum sa ii iau copii dupa alte acte. Da, pot sa intru in baza de date nationala, sa imi scriu pe o foaie toate datele persoanei care imi trebuiesc, apoi trebuie sa ma duc la alt calculator si sa fac un proces verbal pt fiecare persoana in parte cu datele din baza nationala. Practic daca acum o lucrare o fac in 30 minute o sa se dubleze timpul pt aceeasi lucrare. In Romania nu poti sa dai legea asta atata timp cat nu dispui de suportul logistic. Iar daca aveti impresia ca o sa fie mai bine, pot sa va zic doar ca de 5 ani de cand lucrez la stat S AU INMULTIT HARTIILE pe care trebuie sa le faci pentru aceeasi lucrare. Mereu vin chestii noi, in plus. Asa ca.. greu o sa dam inainte.

      (Citează)

    • Se presupune ca in momentul in care intra in vigoare noua legea, fiecare institudie va trebui sa stabileasca niste norme de aplicare. Adica si in cazul tau ar trebui sa se schimbe niste proceduri/fluxuri de lucru in institutia in care lucrezi.

        (Citează)

  5. Acuzatii de rasism la adresa unei rase imaginare dintr-o lume imaginara…..

    Dincolo de ridicolul situatiei, sunt curios cati mai joaca WoW in ziua de azi. Cu multi ani in urma toata lumea vorbea de el… acum mai aud de WoW si Blizzard doar legat de tot felul de scandaluri.

      (Citează)

  6. The VoloDrone has a range of 25 miles (40 km) and can carry payloads of up to 440 pounds (200 kg) while flying at a cruising speed of 50 mph (80 kph).

    Asta este o drona supersized. Evident ca poate transporta mai mult si pe o distanta mai mare. probleme :
    – are nevoie de loc pentru a ateriza
    – sta la incarcat sau se inlocuiesc bateriile dupa fiecare cursa ?
    – nu poate rivaliza cu un elicopter
    – nu ii vad scopul momentan

      (Citează)

    • in agricultura! stropesti culturile cu ea…e super smechera…exact ce era nevoie….trust me….sunt in domeniu…mai sunt si altele dar autonomie mica si greutate suportata mica….

        (Citează)

  7. Super smechera drona aia! Ii vad o super aplicabilitate in agricultura ca sa stropesti culturile. Desi mai sunt si altele, nici una nu are o capacitate de incarcare atat de mare. Nu zice nimic de pret ca as lua si eu una, doar ca imi e teama ca va fi mult prea overpriced mai ales ca e prima de acest fel…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus