un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În sectorul 4 se ridică mașini cu mare spor

14 Oct 2021  ·

AUTO, FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

În sectorul 4 se ridică într-o veselie mașini. În teorie nimic rău, dacă ar încurca traficul. În practică, oamenii cu platformele au niște locuri în care găsesc mereu ceva de ridicat și de acolo ridică mașini, în timp ce altele blochează mult mai rău chiar trotuarele, de oamenii merg pe stradă.

Un loc predilect este trecerea de pietoni de pe Calea Văcărești, pe lângă Poștă și Pizzeria Volare. Și în situația fotografiată de mine nu ridicau mașini parcate pe trecere, ci pe cel cu Seat-ul galben îl fotografiau și deja se pregăteau să-l ridice. Omul a venit din pizzeria și și-a mutat singur mașina. Am mai văzut și în alte zile aceeași manevră, se ridică mașini aflate la 10-15 metri de trecerea de pietoni, conform codului rutier la sânge.

Altă zi, aceeași trecere de pietoni, ridicau mașina aceea albă pe care deja puseseră căpăstrul:

Asta pare cam ultima problemă de rezolvat, atunci când un pic mai departe găsești mașini oprite pe avarie pe banda 1, mașini parcate pe trotuar, pe spațiul verde șamd. Dar na, nu sunt la bulevard, ușor de ridicat.

    24 comentarii

  1. Corect.
    În plus, nu a dat în cap nimănui, dăcât băga o pizza.

      (Citează)

  2. Sunt foarte periculoase parcările astea in buza trecerii de pietoni pt ca mai trec și copii care nu ai cum sa ii observi, iar ei la rândul lor nu pot sa se asigure…din punctul meu de vedere mașinile parcate ca alea din imagini ar trebui sa aibă prioritate in a fi ridicate pt ca pot produce accidente mortale. Mașinile parcate pe trotuar sunt și ele o mare problema dacă pietoni trebuie sa iasă in carosabil, dar acolo măcar pietonii sunt mult mai vigilenți pentru ca nu au sentimentul ăla de relaxare de pe trecerea de pietoni. La Constanta s-a soldat un accident cu morți intr-o situație asemănătoare iar cei care erau in preajma trecerii de pietoni au primit culpa comuna cu șoferul. Sper din tot sufletul sa se fi creat un precedent si toți in situația asta sa pățească la fel.

    https://m.hotnews.ro/stire/21442369?amp

      (Citează)

  3. Asta in timp ce aceeasi primarie a S4 a facut locuri de parcare pana in trecerea de pietoni. Ce 15 metri, nu ajung 15cm? In link o poza de la intersectia Radulescu Motru cu Maria Tanase
    https://ibb.co/9sdRTV1

      (Citează)

  4. toate astea pana se gaseste un mitic reactiv care o sa ii bata pe toti aia de la ridicari.
    si aia o sa fie tot, asa se termina apoi cu ridicarile de masini.

      (Citează)

  5. Uite d-asta persista scarba fata de militieni si de autoritati in general. Acu ani, cand se ridicau masini peste tot in buc, in sect 6 la lujerului, aveau la fel o zona a lor. Ridicau masini numa de acolo si cu predilectie cu numere de provoncie. Parcati ilegal ce-i drept dar nu incurcau atat de rau. La 50 m erau alte masini aiurea care incurcau maxim. Acolo nu actionau baietii.
    La un moment dat aveau numa clienti de provincie, ca astia de buc invatasera si parcau inainte sau dupa zona de ridicat. Tiganie romaneasca.

      (Citează)

  6. asa cum a spus si cineva mai sus, primaria a amenajat locuri de parcare pe calea vaaresti, inclusiv langa mega-image, chiar pana in buza trecerii de pietoni

    iar cum e stationata masina de ridicare, obliga soferii sa incalce linia dubla continua, pentru a o ocoli…..

      (Citează)

  7. Nu înțeleg de ce nu pun niște stâlpișori acolo, dacă tot au decis că gata, nu mai merge.

      (Citează)

  8. Alin:
    Daca e sens unic, poti parca dupa trecere. Nu incurci cu nimic

    Nu e sens unic.

      (Citează)

  9. Fix pe trecerea aia de la Volare a fost anul asta un accident, a dat o masina peste o femeie si i-a rupt un picior. E nasol sa iesi dintre masinile parcate direct in drum, acolo e si o curba usoara, e nevoie de vizibilitate. Deci e ok sa se ridice masinile. Putin mai jos, aproape de RCSRDS, masinile parcate continuau pana pe trecerea de pietoni, in mijlocul drumului lateral, pentru ca vezi doamne e cu sens unic si au loc masinile sa iasa in bulevard.

      (Citează)

  10. Blackskull: Parcati ilegal ce-i drept dar nu incurcau atat de rau.

    Vrem o tara ca afara dar sa ne lase sa deranjam, daca nu deranjam prea tare. Culmea, credeam ca ne e scarba de politie pentru ca nu aplica legea, nu pentru ca o aplica. Pai ori suntem golani ori nu suntem.

      (Citează)

    • Bosule mai citeste o data ce-am scris, da-ti doo palme, scutura capu si poate pricepi.
      Tot n-ai priceput e?
      Hai sa-ti egzplic. Deci, sa ridice tati. Da’ daca tot o fac, s-o faca cu cap. Ia-i p-aia care chiar incurca. Apoi si p-ailalti.
      Studiu de caz: tu esti militian. Singur pa stada. Si in stanga ta unu taman ii fura unei babe portofelu si-n dreapta altu ii verifica alteia grupa sanguina cu ditai cutitu. La care caz intervi intai? Greu a?
      Pricepi acu? Daca nu, taman te-ai calificat ptr un post de militian.

        (Citează)

  11. Cosmin:
    @Alin
    E cu sens unic din dreapta cum ai facut poza, deci e ok, e vizibilitate.

    Poate asa se vede mai clar. Daca nu stii zona, crede-ma ca nu e cu sens unic.
    https://ibb.co/km0zbDL

      (Citează)

  12. Silviu:
    Fix pe trecerea aia de la Volare a fost anul asta un accident, a dat o masina peste o femeie si i-a rupt un picior. E nasol sa iesi dintre masinile parcate direct in drum, acolo e si o curba usoara, e nevoie de vizibilitate. Deci e ok sa se ridice masinile. Putin mai jos, aproape de RCSRDS, masinile parcate continuau pana pe trecerea de pietoni, in mijlocul drumului lateral, pentru ca vezi doamne e cu sens unic si au loc masinile sa iasa in bulevard.

    Se pot rezolva aceste probleme cu niste stalpi inainte/dupa trecere. Astfel nu mai poate nimeni parca si avem vizibilitate. Dar noo, mai bine dam amenzi intr-o veselie.

    https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/05/stalpi.jpg

      (Citează)

  13. Asta cu ridicatul merge in BUcuresti ca aplici amenda + cost de ridicare.
    Nu cred ca au voie sa ridice de pe trotuar , nu e ilegal sa parchezi pe trotuar.

    Pana la urma nu inteleg de ce nu implementeaza sistemul cu blocare al rotii si sa ridice doar masinile care sunt de ridicat…

      (Citează)

    • Este ilegal sa parchezi pe trotuar. Parcarea pe trotuar este permisa doar daca este amenajata de primarie cu acordul politiei.
      Anul trecut au modificat legea sa poata ridica si masinile de pe trotuar, dar probabil nu toti politistii stiu.

      Este o diferenta intre oprire, stationare si parcare.

      https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20602032-spulberarea-unui-mit-parcarea-trotuar-este-ilegala-chiar-daca-lasa-metru-liber-pentru-pietoni-politia-rutiera-interpreteaza-eronat-legea-contrar-deciziilor-justitiei.htm

      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/lege-noua-masini-trotuar-ridicate-amenzi-1407984

      Iar legea spune:

      INITIAL:

      Art 142 Oprirea, staționarea și parcarea | Regulament
      Parte integrantă din Hotărâre 1391/2006

      Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:

      n) pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin 1 m pentru circulația pietonilor;
      Modificări (1), Jurisprudență

      Modificare (1):

      Sentința comercială nr. 2668/2014 – Contencios administrativ și fiscal – Tribunalul Sibiu
      Publicat în portal.just.ro din 27.10.2014
      În același timp, art. 142 lit. n) din H.G. nr. 1391/2006 prevede că “este interzisă oprirea voluntară pe trotuar, dacă nu se asigură spațiul de cel puțin 1 m pentru circulația pietonilor”, iar art. 143 lit. a) prevede că “se interzice staționarea voluntară a vehiculelor în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară”.

      Jurisprudență:

      Guvernul României
      Hotărârea nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006
      Modificări (…)
      Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1035 din 22 decembrie 2016.
      În vigoare de la 21 ianuarie 2017

      n) pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3);”.

      6. La articolul 144, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:


      (2) Administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliției rutiere, spații destinate opririi sau staționării vehiculelor, marcate și semnalizate corespunzător. Amenajările se pot executa numai dacă:

      a) se respectă culoarul destinat circulației pietonilor, stabilit potrivit normativelor în vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 m lățime;

      b) accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă;

      c) poziționarea vehiculelor în parcare nu stânjenește circulația pe prima bandă sau pe pistele amenajate.”

      7. La articolul 144, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:


      (3) Nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puțin de 10 m de intersecții, stații ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.”

        (Citează)

  14. Cred ca de aia e si ura contravenientilor penalizati: pai cum bai nene, suntem inconjurati de contraventii peste tot si tocmai pe mine v-a casunat?!

    Ma uit de ex in poza cu pizzeria, pai baiatul ala cu clio cu bucatarul pe masina care ok, e parcat poate regulamentar (nu stiu daca ai voie perpendicular pe linia trotuarului) dar e evident ca el acolo ocupa domeniul public in scop publicitar!!!

      (Citează)

    • Si skoda aia mica b91vol cu care fac livrari.
      Clio cu bucatarul ar trebui trecut la masini abandonate. Din cauza lor ii ridica pe ceilalti

        (Citează)

  15. Păi e pe principiul,Noi muncim nu gândim și vă belim,

      (Citează)

  16. Catalin:
    Nu înțeleg de ce nu pun niște stâlpișori acolo, dacă tot au decis că gata, nu mai merge.

    In Constanta au facut asta in destul de multe locuri… Cred ca motivul este usor de inteles… Cei de la ridicari(firma al carui patron cunoaste pe cine trebuie) fac bani frumosi… Vrei sa ramana fara business? Iti dai seama daca pun peste tot?

      (Citează)

  17. Trebuie ridicat tot !

    esti pe avarii fara probleme reale , nu esti in masina , incurci , ai parcat ca un bou , bam ridicat . Fara stat la discutii cu romanii . Ce frumos s-a facut pe Sos. Giurgiului de cand au pus parcare cu plata , parca intrii in alt oras :))) nu mai parcheaza nimeni rablele acolo cu anii . Si totul pentru un abonament de doar 60lei / luna , personal nu mi se pare mult .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus