un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pizza foarte bună la Pizzamania

14 Oct 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

21 comentarii

Pizzamania este de câțiva ani pe Lascăr Catargiu, în prima vilă de lângă sediul Orange din Piața Victoriei. N-am fost niciodată acolo, deși toate imaginile arată excelent și scriu pe site-ul lor că au și academie de pizzaiolo, adică bucătari de pizza, ca să zic așa pentru a-i enerva pe italieni.

Anul acesta au deschis însă pe Calea Victoriei, vizavi de Velocita, lângă Zăganu. Pizza se face înăuntru, intri și comanzi din ce au la galantar, au câteva mese afară.

Am stat recent acolo la un pit stop, în timpul unei plimbări când zona era pietonală. Am luat o jumătate de pizza cu peperoni și jumătate cu cârnat salsiccia și dulceață de ardei iute. Ambele au fost excelente, cu multe ingrediente, aluat foarte gustos, crusta aceea de pe margine exact cum trebuie la o pizza neapoletană.

Nu știu prețurile exacte. Am plătit 56 de lei pe cele două jumătăți (deci cam 30 și ceva de lei o pizza întreagă), o bere Peroni și o limonadă Fentiman’s Rose. Estimez deci că pizza a fost cam 15+15 lei? Ne-am făcut pofta, am plecat mai departe. La 50 de metri este un Treevi cu pizza la felie; am mâncat o dată și nu a fost memorabil, dar voi reveni pentru o decizie clară.

Am comandat altădată și de acasă. A fost la fel de bună. E de același nivel cu Zest Pizza apropo, pentru noi.

    21 comentarii

  1. Verifica si tudis pizza, este tot pizza napoletana si are legatura cu academia de pizzaiolo mai sus mentionata. super pizza si super terasa incalzita.

      (Citează)

    • E buna si pizza de la Tudi dar cea de la Pizzamania parca e mai gustoasa, cred ca folosesc ingrediente mai calitative.

        (Citează)

  2. “Am plătit 56 de lei pe cele două jumătăți (deci cam 30 și ceva de lei o pizza întreagă)”

    matematica nu e punctul tau forte :)

      (Citează)

  3. De acord, mie mi se pare cea mai buna din Bucuresti (peste Mamizza, Fomizza, Zest, Maia). Pe langa blatul f bun mi se pare ca au si niste combinatii de topinguri f reusite. Plus ca cea din Victoriei e f aproape de mine si ajunge mereu fierbinte :)

      (Citează)

  4. Andrei:
    Incearca Borgo Margherita. E peste astea (parere personala).
    Are si Radu un articol mai vechi despre ei.

    Borgo Marherita s-a inchis de anul trecut

      (Citează)

  5. Era buna si pizza de la Bucur, chiar de la iesirea de la metroul Tineretului. Nu mai stiu cum se numea pizzeria, era ceva deschis acum vreo 3 ani. Nu stiu daca mai este acum, de cand cu pandemia.

      (Citează)

  6. raducu, parcare au? adica pot merge cu masina si sa o las cat de cat safe?

      (Citează)

  7. pai masina mea e o chestie mare pe care scrie 361

      (Citează)

  8. Recomand si sandvis-ul cu porchetta, e excelent!

      (Citează)

  9. Tudi’s Pizza in Giulesti e bomba de bun. Pizza e mai mare, rotunda vreo 35-45 lei una. Plus pizza cu ciocolata si nuci/fistic care este incredibil de bine echilibrată.

    buoni e bravi in rond la Rosetti, este tot cea mai cea din București pentru mine. Topping-uri foarte interesante si cred că groase inca odata cat blatul. Astea sunt la felie si vine vreo 15-20 lei felia. Noi pe 4 felii am platit vreo 70 lei, dar din 3 felii un barbat mai mare se satura bine-bine.

      (Citează)

  10. Pizeriile astea sunt ca ciupercile toată lumea face piza place.
    Nu auzi o firma de pizza cu tradiție, cu vechime de 30 ani.
    La fel ca și la cafele, toți fac capucino la 15 lei, un strop de cafea și restul lapte.

    Dar ce nu fac mancaii pardon gurmanzi cum am înțeles mai nou ca le zice sa susțină horeca?
    Cat de rău am fost?

      (Citează)

  11. Nu ma pot pronunta cu privire la pizza din Bucuresti ca n-am mancat decat de vreo 3 ori fara sa retin exact de unde desi, o data mi s-a spus c-ar fi cea mai buna din oras (dupa gustul celui cu care am fost ), dar n-am fost impresionat. In schimb, in Oradea cea mai buna e cea de la “Due Fratelli”, pe locul 2 e cea de la “Crinul alb” si pe 3 e cea de la “Hanu cu Noroc”.

    De preferat e ca langa pizza sa bei vin chiar daca si eu mai beau bere. :)

      (Citează)

  12. vezi la 50 de metri mai inapoi tot pe Victoriei, ai una din cele mai bune inghetate la Gelateria La Romana.

      (Citează)

  13. Mie mi se pare scumpa la 30 de lei o pizza medie. Pretul corect ar undeva la 20-22 de lei. Asta raportat la ingrediente de calitate, ca se pot folosi ingrediente mai iefine si iese pizza medie si la 15 lei. Nu zic, arata bine cele din poze (nu toate, dar majoritatea sunt aratoase), insa asa cum a spus cineva mai sus: pizzeriile – si restaurantele – nu rezista in timp. Motivul: preturi mari. Dupa ce trece efectul initial deschiderii si raman numai clientii cu bani dar rari, pizzeria nu poate rezista. Daca nu au clientela formata din oameni de rand, nu rezista.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus