un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vreți un robot semi-inutil prin casă?

6 Oct 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Amazon pare că încearcă tot felul de dispozitive doar ca să vadă dacă prinde vreunul pe piață. Uneori ajung prea târziu pe piață.

Anul trecut au prezentat acea dronă zburătoare care dă ture prin casă când nu ești tu acolo și deci îi asigură securitatea. Te uiți de la distanță dacă totul este în regulă. Bună ideea, dar abia acum, un an mai târziu, au deschis lista de înscriere pentru a fi invitat să testezi una. Mai e mult până departe.

Anul acesta au prezentat alt dispozitiv ciudat: un robot de securitate numit Astro, dotat și cu Alexa la bord. Arată ca un câine de prin desenele animate Jetsons.

Astro te urmărește prin casă, că poate ai nevoie de Alexa cândva. Iar când nu ești acasă, patrulează pe acolo, îți permite să vezi de la depărtare ce se întâmplă în casă și poate fi folosit astfel pentru a supraveghea și bătrâni. Amazon se duce all-in pe securitatea casei și gadgeturi pentru asta.

Robotul Astro costă 1.000 de dolari la lansare, 1.500 de dolari după aceea. Achiziția va fi bazată tot pe o listă de invitații și nu se știe când va fi lansat de fapt pe piață, la liber.

Cine dă 1.000 de dolari pe așa ceva? Nu știu, dar nu cred că mulți. Nu plâng de mila Amazon, compania are destui bani și ingineri ca să lucreze la ce tip de produse au ei chef, dar uneori mi se pare că prezintă astfel de SF-uri ca să arate ei bine ca o companie avangardistă de tehnologie, nu musai pentru că există o piață pentru ele. Rămâne de văzut dacă vor fi și lansate și cum vor funcționa.

În particular pentru robotul Astro, și mai amuzante sunt niște leak-uri despre problemele robotului, așa cum sunt ele semnalate de diverși ingineri care au lucrat la proiect: “disaster that’s not ready for release”, “terrible”, “absurdist nonsense”, “doesn’t handle stairs well”. Amazon spune că acele cuvinte se referă la o versiune incipientă, iar Astro este acum mult mai stabil. O fi.

Din ce-a anunțat recent Amazon, Paperwhite-ul de dimensiuni mai mari este cel mai interesant. Ecran de 6,8 inci cu temperatură de culoare ajustabilă, ca să-l faci mai gălbui noaptea, USB-C, procesor mai rapid. Paperwhite-ul meu, cumpărat în 2012 sau 2013, merge în continuare bine, chiar dacă își arată vârsta în funcții. Dispozitivele acestea chiar rezistă și rezistă…

    9 comentarii

  1. La naiba, eu tocmai am cumpărat Kindle-ul Paperwhite curent ca să fac upgrade de la cel vechi avut tot din 2013 cred. Dacă știam că în fine scot unul mai mare și cu USB-C mai așteptam.

      (Citează)

  2. Astro e ca un câine doar ca e și util. 1 pt ca îți poate aduce o bere ca are cup holder și 2 nu trebuie scos afara toată ziua sa se ca…

      (Citează)

  3. Baltha Zerus:
    Cum iti aduce o bere din frigider ?

    o stii pe aia cu virusul albanez care te ruga frumos sa-ti stergi tu computerul? E ceva similar. Deschizi frigiderul, iei berea, chemi robotul, pui berea in robot, mergi in sugragerie pe fotoliu si astepti sa ajunga si robotul cu berea.

      (Citează)

  4. Eu sunt paranoic. E destul ca am telefon cu Android. Nu mai am chef sa imi pun suplimentar microfoane si camere video care sa se plimbe prin casa, toate conectate direct la serverele Amazon, Google sau mai stiu eu cine.

    Puterea de procesare a unui calculator local e ar trebui sa fie destul de mare ca toata procesarea sa se faca local. Evident ca deja nimeni nu mai accepta asta, toti vor sa iti faci cont la ei, sa stai conectat 100% din timp la ei, sa le dai bani lunar, sa scoata date din tine ca din piatra seaca (sa te analizeze felie cu felie, ce mananci, ce bei, ce .., pe ce site-uri intri, ce cumperi) si asa mai departe. Cum ziceam, prea batran/paranoic ca sa mai intru in jocul asta. Si absolut nimeni nu iti mai garanteza nimic in materie de viata privata, e chiar pe dos: iti garanteaza ca vor intra cu bocancii in ea, daca le cumperi produsele.

      (Citează)

  5. Kindle este minune: reuseste sa lumineze astfel un utilzator, incat are maini de alb si chip de negru.

      (Citează)

  6. speedy.gonzales

    06/10/2021 la 1:10 PM

    era util daca venea cu berea de la firgider.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus