un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 octombrie 2021

6 Oct 2021  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

25.500 de doza 1 ieri și 31.800 de doza 3.

Iată reclama Intel, în care niște oameni află cu uimire despre laptopuri care există deja de 3 ani pe piață:

    13 comentarii

  1. Dar acum 3 ani Apple era un client important pentru Intel, asa ca nu era o prioritate sa incerce sa convinga pe nimeni. Acum a devenit.
    Ce mi se pare interesant e ca au inceput cu posibilitatea upgrade-ului de RAM, care la multe modele de ultrabook-uri nu prea mai exista.

      (Citează)

  2. Reclama este tipic americana, stilul lor.
    Cel mai interesant, ce am observat eu, este brainwashul dat de Apple clientilor fideli.
    Celelalte lucuri.. whatever.
    Pana la urma, este bine ca este concurenta.

      (Citează)

    • Singura chestie care sună pe bune a brainwash e aia cu „Apple 100%”, în rest ceva nu se leagă. Mesajul Apple în general e că cumperi un produs și aia e, nu-i mai faci nimic, nu mai ai nevoie de nimic. Dacă ajungi să crezi asta nu te mai interesează upgrade de RAM și alte aiureli, ai avea o reacție de genul „de ce aș umbla la memorie?!”. Oricum, pare o regizare dubioasă toată treaba.

      Nu știu exact cum e în Europa (pentru că urmăresc mai mulți americani), dar consumatorul american nu e prea educat și ar vrea ca producătorul să rezolve absolut orice problemă, chiar și alea create de el.

        (Citează)

    • @dam167, clipul asta este clar regizat. Nici un om normal nu ar avea reactiile alea pe care le au “utilizatorii” Apple din reclama.
      Mi se pare penibil ce face Intel si nu cred ca asa or sa reuseasca ei sa fure vreun client fidel al Apple.

        (Citează)

  3. doar mie mi se par exagerate reactiile alora cu intelu lor?
    bine, sunt americani, si asa se comporta ei, mai pui si o camera si ai actoria gata facuta.

      (Citează)

  4. Reclama nu e idioata per se, imi place ca au ales un tip care seamana cu Bill Nye The Science Guy, ca au luat reprezentanti ai fiecarei rase.

    Altfel ca se mira la chestii de bun simt ca upgrade de SSD sau memorie nu este surprinzator dupa cat de epatati si uluiti sunt americanii care-si iau rulota pe Discovery.

      (Citează)

    • Upgrade-ul de memorie și stocare e de fapt un mit promovat de ăia care ar trebui să se priceapă. În afară de trecerea de la hdd la ssd, doar la laptopuri noi ai putea face upgrade pe bune – mă refer la viteză. Altfel nu faci decât să adaugi stocare care se poate face și extern, mult mai ieftin. La fel și la memorie, mai ales că pe multe nu se poate pune mai mult de 16 sau 32 GB, deci nu e ca și cum adaugi la nesfârșit.

      Singurul avantaj real, căruia eu nu i-aș zice upgrade, e să cumperi tu stocarea și memoria separat, că e mai ieftin. Cumperi cu 8 GB și adaugi tu 8 ulterior în loc să cumperi direct 16 GB.

        (Citează)

    • da da, absolut, un negru, un chinez, toate rasele.
      asta e important la un video, sa ai de toate.
      acum intrebare e care e l3sbi, care e g@y, ts, si ce o mai fi.

        (Citează)

  5. Frumusel Aygo X

      (Citează)

  6. Chiar exista genul asta de idioți? Înțeleg să-ți placă Apple, dar sa nu mai cunoști și altceva….. . Țin minte că undeva in 2016 mi-am luat un laptop destul de scump doar ca sa nu-i mai aud pe unii din grupul meu că nu îmi iau Apple din considerente financiare, așa că am decis sa îmi iau un Razer blade care era mai scump ca oricare din linia de producție a Apple la momentul respectiv. :)) Și…a fost o alegere buna.

      (Citează)

    • Nu sunt idioți, sunt mulți care și-au luat un laptop, i-a ținut și au fost mulțumiți așa că următorul e tot de la Apple. Nu stă toată lumea să se mire când bagă câte unu’ ecrane sau rotițe în plus, așa cum nu stă nici să caute benchmark-uri între i7 și i9.

      Nu prea cred că vreun Blade era mai scump ca MacBook-ul configurabil, din 2016 începând cel mai scump ajunge pe la 6-7 mii de dolari. Acum la noi, modelul de 16” cu 8TB de stocare ajunge la aproape 40 de mii de lei. Așa ca fapt divers, că nu e concurs, fiecare își ia ce crede că i se potrivește.

        (Citează)

  7. kllaus: Chiar exista genul asta de idioți?

    genial comentariul tau.
    in conditiile in care tu ti-ai luat ceva scump ca sa le demonstrezi prietenilor ca nu esti mai prejos financiar.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus