un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amazon Ring lansează o dronă care-ți patrulează interiorul casei

1 Oct 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Sunt multe dispozitive ciudate în lumea smart home. Iată unul nou în această categorie: Amazon Ring Always Home Cam, care este o dronă de interior ce decolează singură și dă o tură prin casa ta, arătându-ți astfel de la distanță că totul este bine.

Nu-i rea ideea, nu? Pare chiar ceva SF de-a binelea ca, atunci când se declanșează vreun senzor al sistemului de securitate sau la ore prestabilite, un robot să patruleze prin casă pentru monitorizarea ei.

Drona arată cam mai jos. Are forma literei T, elicea este în căciulă, protejată în interiorul unei incinte, iar în zona verticală se află camera video. Pentru a-și asigura clienții că drona nu-i spionează, camera ei nu are ce filma când este în docking-ul de încărcare, iar când zboară prin casă va fi zgomotoasă astfel încât oricine este în interior să o audă și să… ce? Să-și tragă pantalonii sus? Să stea cuminte?

Mie precizarea aceasta privind privacy-ul mi s-a părut chiar hilară. Compania ar trebui să spună “you can trust us!”, mai ales având în vedere că vinde vreo alte 5-6 camere video în gama Ring, plus dispozitivele Echo cu Alexa care, în practică, ascultă cam tot ce zici tu.

Sunt curios cum va funcționa pe total drona de interior. Nu știu dacă v-ați jucat cu vreo dronă în casă, dar chiar și cele mici au capacitatea de a-ți da pe jos hârtiile și alte obiecte mici și ușoare de prin cameră. Dacă vă gândiți la pericolul ca drona să lovească un perete și să se rupă după prima zi de la achiziție, s-a gândit și Amazon la asta. Drona nu va fi pilotată manual de cineva, ci va patrula singură pe un traseu presetat prin casă.

Are ea senzori de poziționare, dar e gândită pentru cei ce lasă toate ușile mereu deschise (ca mine, because cats). Va fi lansată cândva la anul pentru 250 de dolari. La cum reacționează pisicile mele la aspiratorul-robot (îl aleargă și-i atacă peria laterală), sunt curios cum ar reacționa la o astfel de dronă. O să-mi iau și eu una, dar aștept întâi să am palat de patrulat cu drona și aștept și ediția cu laser pe ea.

Amazon a mai lansat câteva gadget-uri smart mișto. O alarmă de mașină ce se conectează la portul OBD al mașinii și o cameră auto de supraveghere ce-ți transmite imagini din interiorul ei ar putea fi o soluție de securitate DIY simplă și eficientă. Pentru casă au lansat noi dispozitive Echo, inclusiv unul cu ceas digital afișat permanent, ceea ce pare o idee bună.

    11 comentarii

  1. iar când zboară prin casă va fi zgomotoasă astfel încât oricine este în interior să o audă și să… ce? Să-și tragă pantalonii sus? Să stea cuminte?

    Sa nimic.
    Te-a filmat, la revedere, poti sa faci ce vrei. Intr-o tara civilizata in 10 minute vine politia, in Romania in 5 minute poa’ sa vina firma de paza; d-aici incolo e cancan.

    In plus, pot fi alte chestii pe care le vrei monitorizate, nu doar potentialii hoti sau pe Marica. Poate se declanseaza un senzor de fum, gaz, temperatura, inundatie.

    Are ea senzori de poziționare, dar e gândită pentru cei ce lasă toate ușile mereu deschise (ca mine, because cats). Va fi lansată cândva la anul pentru 250 de dolari.

    Cand pleci de acasa, poti face asta, nu? Aspectele de intimitate au sens cand esti acasa.

      (Citează)

  2. interesanta drona aia dar nu inteleg ce aduce in plus fata de camere video multiple cu care poti sa vezi tot ce te intereseaza prin casa.

    mi se pare ca nimic, in afara de posibilitatea sa se loveasca de pereti sau sa se strice in alt fel (specific unei drone)

    si nu inteleg de ce hotul din film a fugit cand a vazut drona: daca a fost atat de idiot incat sa nu se gandeasca ca e posibil sa fie filmat de o camera de supraveghere, logic era sa distruga drona si sa-si vada de jefuit.

    cum dracu sa te duci la jefuit in 2020 fara masca pe fata.

      (Citează)

  3. drona analizeaza frumos ce ai prin casa si ii transmite lui Jeff how much you worth ca mai apoi sa te transforme in cash cow. Inainte doar te asculta, acum te si vede.
    Data si king! https://www.youtube.com/watch?v=RVVfJVj5z8s

      (Citează)

  4. Pentru patrulat in casa am pisicile.

      (Citează)

  5. Asta ar mai lipsi vînătorilor mei pentru palmares, să prindă și o pasăre de fier, ca rîndunele moarte am avut prin casă…

      (Citează)

  6. Te-ai cârnațit radule

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus