un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Am găsit cel mai bun covrig (este de porc)

10 Sep 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Este făcut din carne de porc. Este carne de porc… sub formă de covrig, cu pesmet pe deasupra.

N-am luat. Am găsit însă chiar covrigi bavarezi congelați, că au în săptămâna aceasta la Lidl. Au ieșit bine.

Apropo, am mâncat în Germania cârnați albi “de Munchen”. Weisswurst, nu thuringer. Nemții îi mănâncă la micul dejun cu o tonă de muștar dulce de-a lor.

Am găsit și în Lidl, au unii în gama Alpenfest produși chiar în Germania. Întrucât mâncasem în Munchen cu câteva zile înainte am zis că sunt în măsură să-i compar. Erau foarte asemănători. Cei din Lidl aveau cam mult pătrunjel (sau ce-s particulele acelea verzi) față de ce mâncasem eu în Germania, dar ce-i drept în Germania am luat de la un măcelar de cartier și probabil avea șpilul lui.

Cei din Lidl aveau același muștar inclus cu cârnații care este popular și în Germania, marca Handlmaier. E unul care arată a combinație de vomă cu mâncare de bebeluși, dar bun la gust.

Dacă luați astfel de cârnați, nu trebuie fierți mult. Instrucțiunile zic să fierbeți apă, să opriți focul și să puneți cârnații în apă timp de 10 minute în acel moment. Eu i-am pus când apa era rece, am oprit focul când se apropia de fierbere, i-am mai ținut câteva minute așa. Se mănâncă fără pielița de pe ei, cu mult muștar și un covrig bavarez și bineînțeles că fără nici o legumă. Nemții nu cred în salate.

asus s5507

    22 comentarii

  1. la covrigul de porc am vomitat in gat si am inghitit.

      (Citează)

    • Probabil că a fost mai bun decât covrigul de porc. Și nici nu a trebuit să te duci până la Lidl.

        (Citează)

  2. Mie covrigii bavarezi mi se par fazi. Parca mananci franzela.
    Nu am luat congelati, pentru ca au la Lidl gata facuti, dar banuiesc ca sunt aceeasi. Am luat si din Kaufland, la fel de fazi au fost. Nici nu se cumpara cu covrigul nostru.

    Iar cei din carne, daca sunt la fel ca ruladele acelea de porc, atunci nici sa nu aud.

      (Citează)

    • Depinde de gusturi, mie personal imi plac mai mult cei bavarezi – mai ales cu unt – butterbretzel.

        (Citează)

    • Varianta cu unt e deosebita. Se taie in lung atât cât se poate si se ung cu unt. De preferinta calzi. In Munchen i-am descoperit prima dată, erau pe masa si pana sa vina felul principal am topit vreo 2. La sfarsit i-a pus pe nota si erau la pret cat un fel de mâncare… dar a meritat.

        (Citează)

  3. :)))) exact, buna asta

    Giani Mucea:
    Probabil că a fost mai bun decât covrigul de porc. Și nici nu a trebuit să te duci până la Lidl.

      (Citează)

  4. Asocierea dintre voma de bebeluș, muștar și cârnații aia albicioși mi-a întors stomacul pe dos. Știu ce să nu iau din Lidl :))

      (Citează)

    • asta era si scopul, bravo :))
      sa vezi cum baga lidl acum o ACTIVARE la raducu pe blog, sa fie bine

        (Citează)

    • Descrierea aia se potriveste exact bucatariei germane. Stiu ca am fost la ceva nemti acasa si mi-au servit un fel despre care mi-au zis ca stiu si ei ca miroase urat, dar ca e bun la gust. Cum dracu’ sa mananci ceva ce arata dezgustator sau miroase rau, nu imi pot explica, dar na’ nemti, ce sa le ceri.

        (Citează)

    • Mi s-a povestit de catre un neamt acest fel de “mancare” din bucataria germana: https://en.wikipedia.org/wiki/Mett
      Omul era suparat ca i-a zis doctorul sa nu dea copiilor pana la 12 ani asa ceva.

        (Citează)

    • Bucătăria nemțească e oribilă. Sosurile alea grase combinate cu cărnuri dubioase… Noroc că Germania e plină de turcaleți și am putut să mănânc și eu ceva relativ decent pe acolo.

        (Citează)

    • @Boris, si noi avem ciorba de burta care nu mi se pare ca miroase prea apetisant, dar cu toate astea este considerata una dintre cele mai bune mancaruri romanesti.

        (Citează)

    • @Andrei – nu suport ciorba de burta, dar totusi nu mi s-a parut ca miroase urat. Asa ca banuiesc ca celora care le place chiar nu simt un miros nasol, mirosul fiind subiectiv pana la urma. Problema in cazul descris de mine, era ca pana si lor li se parea ca miroase urat felul ala de mancare si totusi il gateau.

      Am mancat durian, n-am putut sa trec peste miros si nu as mai icnerca, chiar daca gustul sa zicem ca e decent. Insa mancarea ca experienta e cumul de olfactiv si vizual. La fel peste isalandez fermentat (groaznic), si asta desi kimchi de exemplu (tot fermentata) e ok (dar nici aia, din cum percep eu cel putin, nu pute).

        (Citează)

    • @Boris: Surströmming? Am văzut în Suedia, dar n-am îndrăznit :))

        (Citează)

    • Deea, Hakarl, asta e rechin, ala suedez parca e herring, ambele puterzite, fermentate whaetever….groaznic. Suficient cat sa nu imi doresc sa traiesc vreodata intr-o cultura care poate denumi aia mancare.

        (Citează)

  5. Covrigul bavarez a iesit foarte bine, si in varianta cu cascaval ras adaugat si in reteta originala.

    De cand am fost la Viena am regretat ca nu am apucat sa iau un pretzel de-al lor traditional, cu asta din Lidl mi-am facut o idee cum era.

      (Citează)

  6. ciorba de burta miroase a cur.
    de asta se arunca cu smantana si ardei prin ea

    dar e barbar faptul sa te gandesti ca mananci burta de vaca, ca altceva nu exista pe lume de mancat

    Andrei G:
    @Boris, si noi avem ciorba de burta care nu mi se pare ca miroase prea apetisant, dar cu toate astea este considerata una dintre cele mai bune mancaruri romanesti.

      (Citează)

  7. adica tar tar. puteai sa zici asa nu sa caut pe wikipedia, ca nu frecventez asa ceva.
    dar da, si tar tar e scarbos

    canibalii nu au disparut, la fel ca si cu sclavia

    Sorin:
    Mi s-a povestit de catre un neamt acest fel de “mancare” din bucataria germana: https://en.wikipedia.org/wiki/Mett
    Omul era suparat ca i-a zis doctorul sa nu dea copiilor pana la 12 ani asa ceva.

      (Citează)

    • In Germany, laws require that no more than 35% of the mett be constituted by fat.
      Tartarul e in principiu muschi de vita, are foarte putina grasime.
      Asta e 35% osânză.

        (Citează)

  8. @Radu – in caz ca nu stiai ingredientul secret din reteta covrigilor bavarezi:
    Tehnologia de preparare a acestor covrigi este una deosebita deoarece ei sunt inmuiati (inainte de coacere) intr-o solutie alcalina (bazica) numita Lauge (lye in lb. engleza). Cea mai comuna este solutia de NaOH (hidroxid de sodiu) numita la nemti Natronlauge, adica soda caustica sau lesie. Nu va panicati pentru ca solutia este una foarte diluata, fiind reglementata de autoritatile care controleaza siguranta alimentelor. In Germania, Austria sau Elvetia poti cumpara Natronlauge de la farmacie.

      (Citează)

  9. In ultimii 25 de ani am fost in Germania de vreo 20 de ori, am locuit o vreme in Bavaria, dar eu n-am vazut niciodata covrigi facuti din carne de porc.
    Iar carnea aia tocata pe chifla (Mettbrötchen) este chiar groaznica… am cunoscut putin nemti care sa manance asa ceva si aia erau “Bauer-i”.
    Thüringer este tot un Weisswurst cu denumire de origine protejata si care trebuie sa respecte anumite conditii: lungime 15-18 cm, carne tocata marunt, putina grasime si un amestec specific de arome, mai ales maghiran si usturoi.

      (Citează)

  10. tartarul este bun daca carnea este condimentata suficient – piper, patrunjel, ceapa rosie. As manca zilnic.

    Sendviciurile alea mett le-as incerca macar odata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus