un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

We’re back! În 3 – ep 6 / despre morfo 3, 100 de km parcurși pe jos în 7 zile, vacanțe, cărucioare

14 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Am sărit peste 3 săptămâni de podcast din diverse motive (botezuri, călătorii), dar am revenit. Episodul 6 peste online și am vorbit despre ce s-a mai întâmplat între timp: morfologia 3, Clexane în burtă, plus călătoriile în sarcină. S-a dovedit că Matilda a mers 100 de kilometri pe jos în 7 zile în Munchen și împrejurimi, o medie de 14 km pe jos în luna 7 de sarcină. Not bad!

Îl puteți asculta online pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts și Anchor.fm. Poate fi ascultat și descărcat ca mp3 din Podbean.

Spotify:

Podbean:

    28 comentarii

  1. Nimănui nu-i pasă !

      (Citează)

    • Păi speranța mea este că persoanele cărora nu le pasă ignoră articolul și trec mai departe. De asta are titlu, poză, descriere încă din homepage, ca să-ți dai seama despre ce e vorba.
      Sper că nu-i nimeni forțat să citească fiecare articol în parte…

        (Citează)

    • si gandul meu la fel, am venit decat pt comentarii

      Andrew:
      Nimănui nu-i pasă !

        (Citează)

  2. Interesant comentariul despre indiferenta nemtilor fata de gravide. Eu am fost privit ciudat in Paris cand i-am dat locul in metrou unei femei, se uita la mine de parca voiam sa o abordez, noroc ca eram cu prietena, ca poate imi luam vreun spray in nas. In Romania e mult mai dezvoltata curtoazia asta fata de femei/batrani/gravide.

      (Citează)

    • Da, în România mai este și cu ținut ușa pentru o femeie și alte asemenea politețuri. În străinătate și la mine s-a uitat ciudat una când i-am ținut ușa la un magazin. Fiecare popor cu obiceiurile sale. Nemții mănâncă la micul dejun cârnați, așa că se explică.

        (Citează)

    • O fi, cum e cultura statului la coada in UK. Daca lasi o femeie inaintea ta, crede ca vrei sa o ceri de nevasta. E clar de la carnati la micul dejun.

        (Citează)

    • Creca femeile poa si ele sa deschida o usa, nu au nevoie de barbati pt asta, corec’?
      Sau daca nu pot, de ex pt ca au plase etc, creca au gura sa ceara ele ajutor, corec’?

      Nu pare mare lucru, dar asa se perpetueaza patriarhatul, prin chestii de astea gen politete nenecesara fata de “sexul slab”.

      Kudos tuturor femeile care isi deschid singure usile.

        (Citează)

    • Asta cu deschisul usilor poate fi cam deplasata, pare o curtoazie extrema, din secolele trecute. Dar sa lasi o femeie sa intre prima nu mi se pare anormal. Facem lucrul asta din instinct, cred. Adica, si la supermarket, daca se nimereste sa fie una cu caruciorul la intrare in acelasi timp cu tine, automat te opresti ca sa intre intai ea. Nu mai zic la scoala, la serviciu, unde le si cunosti pe respectivele… doar nu te repezi tu primul, ca berbecul.

        (Citează)

    • nu stiam de ce nu mai comentez pe aici. mi-am amintit.

        (Citează)

    • @ipo
      Sa inteleg ca nu mai comentezi din cauza lucrurilor cum sunt cele zise de mine mai sus?!
      Atat de putin e suficient sa te puna cu botul pe labe?
      Mai mai ce snowflake…
      :-)

        (Citează)

    • @Kopa Kopan
      Eu las pe toata lumea sa treaca inaintea mea daca suntem in conflict de trecere, nu numai pe femei…

        (Citează)

  3. Andrew:
    Nimănui nu-i pasă !

    Comentariul tău spune mai multe despre tine decât despre articol.

    Decât să-ți strigi nepăsarea, nu mai bine o afișezi ignorând articolul, inclusiv lăsatul de comentarii?

      (Citează)

  4. nwradu:
    Păi speranța mea este că persoanele cărora nu le pasă ignoră articolul și trec mai departe. De asta are titlu, poză, descriere încă din homepage, ca să-ți dai seama despre ce e vorba.
    Sper că nu-i nimeni forțat să citească fiecare articol în parte…

    Nu e nimeni fortat dar daca mai pui si retete cu Jasmina si niste tutoriale de fashion si faci o salata din blogul asta. Ca strategie nu e ok. Nu inteleg de ce nu incerci sa cresti un canal dedicat de youtube si le postezi aici ca e clar ca nu aici este targetul si oamenii te urmaresc pt cu totul altceva.

      (Citează)

  5. Care e aplicația aia pentru medicul de familie?

      (Citează)

    • icmed.mobile – trebuie sa iti dea invite chiar medicul de familie cred, sau cel putin la mine asa a fost.

        (Citează)

  6. 100km mers pe jos într-o săptămână mi se pare imens pentru o persoană în formă, înainte de pandemie, darămite acum după ce s-a stat acasă atât.

      (Citează)

  7. 100 km pe jos in 7 zile! Eu nu fac atat intr-un an. Multe femei insarcinate mai si exagereaza, vrand sa arate ca sunt puternice (nu stiu cine contesta asta) – am vazut niste clipuri cu sportive insarcinate in luna a noua, facand tot felul de exercitii fizice extreme. Genul de lucruri pe care poate nu le faceau atat de asiduu nici cand nu erau gravide.

      (Citează)

    • Nu-i asa de mult, vin vreo 14 – 15 km pe zi, adica 4-5 ore de plimbare la pas lejer sau 3-4 la pas mai alert.

      Cand te duci intr-un oras nou e ok sa te plimbi 4-5 ore pe zi in medie.. eu in prima zi cand am ajuns in Londra am plecat de-acasa la 8 si am ajuns la 11 seara, deci am facut, probabil, vreo 40-50 de km, ca am mai si mancat si am mai si stat sa ma odihnesc, dar tot am mers 10 ore din alea 15.

        (Citează)

    • Recordul nostru este de 28 km pe jos într-o zi, în Roma, în 2018 sau 2019. Dar Matilda nu era gravidă atunci.

      Asta cu 40-50 km pe jos nu o cred, că de obicei în plimbare nu scoți chiar o astfel de medie de viteză.

        (Citează)

    • Na pai daca voi ati facut 28, nu e ceva de neconceput sa fi facut cineva mai mult.

      Nu stiu, este o aproximare ca nu erau smart watches pe atunci, eram mult mai tanar ca acum si am avut doar 2 zile libere ca eram cu munca, asa ca am bagat viteza sa vad cat mai mult.

      In orice caz, ideea e ca 14 km pe zi nu e asa mult.

        (Citează)

  8. Politetea fata de femei e dusa la extrem uneori. Eu nu las o femeie sa intre prima, nu-i tin usa, nu-i cedez locul in autobuz etc. Ajut insa o femeie care are ceva greu de carat de ex(ptr ca femeile nu au aceiasi putere cu un barbat) sau care are de facut o munca fizica mai grea. Aici e logic. In rest sa fim seriosi, se descurca singure ca doar nu-s handicapate.

      (Citează)

    • Ok, dar era vorba mai mult de femei insarcinate – specific pe perioada sarcinii. Nici acum nu am acceptat sa imi cedeze cineva locul in metrou pentru ca fuck it, nu mor doua statii. Insa nici sa stau in picioare o ora la coada la bilete nu pot. Din nou, specific in perioada asta, ca alta data am stat si 2h sa intru la Dolmabahce. Asadar acum in particular, n-au avut prioritate, am plecat mai departe, aia a fost.

        (Citează)

  9. Depinde cu ce sunt monitorizezi acea distanta. Eu cu garmin, pornit pe trail run, sotia cu fitbit, fara aplicatie dedicata pornita. La final eu 32km, aproape 50000pasi. Sotia 39 km si 70000 pasi..

      (Citează)

    • Femeile fac mai mulți pași decât bărbații per kilometru, că au pasul mai mic. Apoi trebuie introduse bine datele în telefon/ceas, ca să calculeze lungimea pasului în funcție de înălțime. La final tot obții o diferență de +/- 20% între dispozitive. Este orientativ totul.

      Teoria mea este că toate detectează la fel de bine un pas făcut normal. Diferențele vin la pași micuți, cum faci în muzeu sau în autobuz sau în alte situații în care te miști 10 cm mai la dreapta. Acolo unele ceasuri aleg să nu socotească o mișcare prea mică, altele socotesc orice. Uneori accelerometrul din ceas chiar nu vede o diferență între ele.

      Cel mai bine, dacă vrei măsurători mai bune, este să activezi dimineața vreun outdoor walk sau ceva similar, care folosește și GPS-ul ca să monitorizeze traseul tău. Dar rămâne problema interioarelor. Cât mergi prin gări subterane, muzee șamd?

        (Citează)

  10. lasi femeia prima pt ca daca inauntru e un urs, o mierleste ea, tu ca si vanator preistoric poti duce tribu mai departe
    dar e frumos sa invelesti adevarul intr o poveste de asta lacrimogena de respect

    Kopa_Kopan: reste sa fie una cu caruciorul la intrare in acelasi timp cu tine, automat te opresti ca sa intre intai ea. Nu mai zic la scoala, la serviciu, unde le si cunosti pe respectivele… doar nu te repezi tu p

      (Citează)

  11. Marean:
    @ipo
    Sa inteleg ca nu mai comentezi din cauza lucrurilor cum sunt cele zise de mine mai sus?!
    Atat de putin e suficient sa te puna cu botul pe labe?
    Mai mai ce snowflake…
    :-)

    ma tin baierele pentru dispute cu orice fel de idioti de pe internet. aveam o pasiune pentru asta. apoi am imbatranit si am devenit mai atent cu timpul meu.

      (Citează)

    • Nu te lasa pe tanjala, nu trada cauza, CpF, AUR si papusarii lor rusi au nevoie de tine ca altfel castiga sexo marxistii!

        (Citează)

  12. Marean:
    Nu te lasa pe tanjala, nu trada cauza, CpF, AUR si papusarii lor rusi au nevoie de tine ca altfel castiga sexo marxistii!

    :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus