un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 15 august 2021

15 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Tatăl lui Britney Spears renunță la regimul tutelar. Ce familie ciudată. Chiar și maică-sa a ignorat-o în ultimii 12 ani, după ce în 2008 a scris o carte despre Britney, dezvăluind diverse în ea.

Nu ești leneș, ci doar suprastimulat. Sunt foarte mulți stimuli în jurul nostru și creierul nu-și găsește locul pentru a se concentra la ce ai de făcut. Câteva trucuri pot îmbunătăți situația.

De ce vă este dor din anii 90? Răspunsurile bune sunt în comentarii, desigur.

77 de peisaje frumoase din lume. Am văzut patru dintre ele. Am mai fost și în alte două locuri din listă, dar n-aș spune că am văzut ce arată ei acolo. Mersul cu autocarul până într-un loc, stat 30 de minute pentru 3 poze și plecat mai departe nu-i totuși mare lucru.

Cineva a blocat un Ferrari Roma pe o stradă îngustă din Roma. Sunt curios cum a ieșit. A dat tare în spate, cu damage-ul de rigoare pentru caroserie? Că nu putea nici să iasă din mașină.

Noul Lamborghini Countach. Hibrid, 802 CP, tracțiune integrală, suta în mai puțin de 3 secunde. Folosește un supercapacitor în loc de baterii clasice pentru a putea transfera mai rapid puterea.

O rețetă de scoici. Puteți găsi St Jaques proaspete sau congelate în multe magazine.

67 de Airbnb-uri foarte șmechere din lume. Sunt niște design-uri foarte șmechere pe acolo, mi-ar plăcea să stau în aproape toate.

Colapsul Afganistanului era inevitabil. După 20 de ani de prezență americană, țara aia n-a evoluat deloc într-o direcție sau alta. Acum va fi recucerită de talibani, care deja controlează două treimi din țară.

Unul dintre fondatorii Snopes fura articole de pe alte site-uri. Ce ironie!

O vilă de aproape 40 de milioane de dolari în LA. Mișto priveliștea, living room-ul, curtea cu piscină, spa-ul de jos, dar nu mi-au plăcut dormitoarele și dressingurile. Also, două cinematografe?

În Dallas nu mai sunt paturi la ATI pentru copii. Prea multe cazuri covid înseamnă inclusiv că un copil rănit grav din alte cauze nu poate fi tratat și trebuie să aștepte ca altul să moară. În iulie, guvernatorul a semnat o lege ce interzicea posibilitatea de a cere purtarea măștii în diverse situații. SUA a raportat alaltăieri peste 155.000 de noi cazuri. Texas este al doilea stat ca număr, după Florida, unde au alt guvernator magic.

De ce varianta Delta avansează atât de rapid în SUA. In simple terms, many people who caught the original virus didn’t pass it to anyone, but most people who catch Delta create clusters of infection. The CDC estimates that Delta’s R0 lies between 5 and 9, which “is shockingly high,”.

Apropo, Delta este acum un substantiv propriu care se referă la varianta virusului. Majoritatea articolelor nu mai spun “varianta Delta”, ci “Delta”. Toată lumea știe la ce Delta nu referim; nu, nu compania aeriană.

Fum din Siberia a ajuns la Polul Nord. Sunt sute de incendii în pădurile Siberiei și pentru prima oară în istorie a ajuns fum deasupra Polului.

6 design-uri făcute pentru persoanele albe. N-aș zice musai rasism, ca autorul, cât omisiune. De exemplu plasturii sunt albi pentru a se disimula pe piele, dar pentru negri sau indieni ar fi nevoie de alte culori pentru această disimulare.

Interviu cu un tip din Uzbekistan care face profit pe eMAG Marketplace. Bine, este în România.

România intră la “systematic violation of rights” în harta drepturilor lucrătorilor. Harta întinderii maxime a comunismului. Afganistanul acum. Imperiul Britanic. Imperiul Roman la întindere maximă. Monarhii versus republici în Europa 1815 și 2021.

Xbox Series S la 1.300 de lei.

 

La mulți ani de Sf Maria! Petrecere frumoasă oriunde v-ați afla!

    31 comentarii

  1. “nu, nu compania aeriană”……ma intreb totusi daca compania va fi afectata in vreun fel de aceaata situatie, respectiv covidul are numele companiei lor :)

      (Citează)

  2. Cu Afganistan aveam o părere ca aia sunt fericiți de fapt cu talibanii și ca de fapt usa ii tine cu democrația lor.
    S a adeverit când era video de zilele trecute ca era petrecere ca au cucerit talibanii ceva regiune dumele trecute.
    Semnat, expert în politica externa

    Ps: va rog nu încercați sa mi explicați situația lor de fapt, nu ma interesează cat de puțin

      (Citează)

  3. Credeam că doar eu am nostalgia anilor 90.

    Îmi e dor de liceu și de prietenii de atunci.

      (Citează)

    • Aa K K
      Oricum o sa facă dumping chinezii și la v6 în câteva luni asa ca dacă nu îți poate rău acum de 15 lei sigur o sa ți para de 80 lei

      vlad:
      Articolul lui Radu a aparut la 5 zile dupa ce am dat comanda pe site-ul oficial care se lauda ca are o campanie promotionala dar Vodafone si eMag au introdus la o saptamana oferte si mai bune. Nu ma plang de 15 ron dar e ciudata aceasta campanie, practic nu o sa mai cumpere nimeni de pe site-ul mi-home.ro.

        (Citează)

  4. Țările astea rămase în Evul Mediu trebuie lăsate fix așa, că nu e datoria altora de a-i salva. Au avut timp arhisuficient să-și pregătească armata, cu miliardele pompate de SUA. N-au făcut-o. E chiar în regulă să fie lăsați să se măcelărească între ei, că oricum sunt la stadiul de animale. Extrem de multe vieți pierdute pe acolo degeaba, in cei 20 de ani.

      (Citează)

    • Nu știu dacă e calea corectă. Adică în primul rând da, fiecare popor ar trebui să lupte pentru el și abia apoi să primească și ajutor extern pentru asta. Uneori însă nu ai cum să lupți împotriva unui regim brutal și înarmat.

      Doi la mână, omenirea este interconectată. Probleme în Afganistan înseamnă valuri migratoare spre Europa. Mai înseamnă și o bază pentru talibani ca să pregătească noi atentate aici în Europa, cum s-a întâmplat de atâtea ori. Pentru noi era mai bine dacă SUA rezolva problemele de acolo.

        (Citează)

    • A fost o decizie idioata de-a lui Trump. Si aplicata idiot de Biden. De fapt americanii tind sa castige bataliile , dar nu campania daca nu se implica 100%, si daca iau in calcul prea mult opinia publica interna. In 20 de ani, talibanii puteau fi curatati de pe fata pamantului, la modul cel mai literal posibil, daca se dorea cu adevarat. Vorbim de aproape o generatie. Plus fortat stat laic, cu avantaje vizible la nivel individual si curatat coruptia -care se vede ce bine da in situatii de criza (aviz amatorilor).

      Na, acum de vazut cine intra din nou acolo la primul incident. Rusia? Poate China? US si NATO din nou daca e lata? Oricine ar fi, daca nu e decis sa-i extermine pe baietii astia multpreaiubitori de allah, ca pe niste daunatori, isi pierde timpul degeaba.

        (Citează)

    • Asa e si romania. Ne ard astia la dos de treij da ani si n-avem curaj sa-i luam de gat si sa dam cu ei de pamant. Ne vaiatam dăcât pe net.
      Si-ai nostri is pajnici, n-au arme ca dementii aia in afganistan. Si totusi ne lipsesc cwoaele.

        (Citează)

    • Spune-mi o țară arabă/musulmană cu democrație, că eu stau cam prost la capitolul istorie. Doar califate, emirate, ”șeicate”, ”stanuri” cu unul „ales de allah”, in frunte, care să le dicteze…

        (Citează)

  5. Cand o sa renunti sa folosesti cuvinte ca “smecher”, “misto” si “nasol”?

      (Citează)

  6. Am un comentariu in moderare și nu știu de ce :)

      (Citează)

  7. Apropo de articolul cu bratara Xiaomi, am cumparat Mi Smart Band 6 de pe site-ul oficial mi-home.ro la super reducere cu 180 Ron, acum la emag este 165 Ron :))

      (Citează)

    • Era 160/165 pe emag când a scris răducu articolul.
      Ca nu te ai uitat tu e alta poveste

        (Citează)

    • Articolul lui Radu a aparut la 5 zile dupa ce am dat comanda pe site-ul oficial care se lauda ca are o campanie promotionala dar Vodafone si eMag au introdus la o saptamana oferte si mai bune. Nu ma plang de 15 ron dar e ciudata aceasta campanie, practic nu o sa mai cumpere nimeni de pe site-ul mi-home.ro.

        (Citează)

  8. Mai bine cuvinte de astea decât sa îl aud cu super jpierma lui

    Cipri:
    Cand o sa renunti sa folosesti cuvinte ca “smecher”, “misto” si “nasol”?

      (Citează)

  9. 2 intrebari foarte simple:
    – de unde au talibanii arme si bani de munitie?
    – de unde au toata logistica necesara purtarii unui razboi?
    Ce, voi credeati ca produc acolo arme automate si gloante? Rachete? Ca automobilele lor merg pe credinta in Allah si soldatii lor supravietuiesc cu aer si rabdari prajite?

    Afghanistan este o tara saraca si inculta, e normal sa aiba succes extremismul cand populatia este tinuta in prostie si cu burta goala.

    Putin cunoscut este faptul ca exista de zeci de ani leucoplast care este roz spre maroniu, plasturi la fel asa ca asta e inca o problema care nu exista.

      (Citează)

  10. Apropo de anii 90, interesant cum o buna parte din oameni se plang de evolutia tehnologica. Viata era mai simpla (frumoasa) atunci. Si noi eram mai tineri :D.

      (Citează)

  11. Bogdan:
    Cu Afganistan aveam o părere ca aia sunt fericiți de fapt cu talibanii și ca de fapt usa ii tine cu democrația lor.
    S a adeverit când era video de zilele trecute ca era petrecere ca au cucerit talibanii ceva regiune dumele trecute.
    Semnat, expert în politica externa

    Ps: va rog nu încercați sa mi explicați situația lor de fapt, nu ma interesează cat de puțin

    Sigur nu vrei să te ajutăm cu ceva terapie profesională?

      (Citează)

    • Sigur nu ai o problema de acceptare ca sunt oameni cu păreri diferite decât viziunile tale?
      E greu de acceptat asta?

        (Citează)

  12. De ce vă este dor din anii 90? Muzica anilor 90. Nu mizeriile de azi.

      (Citează)

  13. aia cu plasturii, cu toata dragostea, mi se pare o cretinitate
    eu n-as avea o problema in a purta plasturi maro/negri
    roz da, acolo trag linie :))

      (Citează)

    • Poate, dar daca ai fi fata si ar trebui sa porti primavara/ toamna la pantofi, poate nu vrei sa fie ceva la contrast cu pielea ta, ci ceva discret. Nu vorbim de plasturi doar cand te tai la deget.

      Sigur, mai sunt aia transparenti acum, insa din cati am testat pana acum aia se desprind cel mai usor.

        (Citează)

    • Incearca plasturi de la compeed. Eu ii mai folosesc la alergat si nu se dezlipesc niciodata(fara sa trag eu de ei).

        (Citează)

    • Din ce am văzut la un cuplu de prieteni cu copii exista plasturi transparenți care țin cu zilele, inclusiv la duș. Când trece bășica și pielea se vindecă pică singur plasturele.

        (Citează)

  14. Bogdan:
    Sigur nu ai o problema de acceptare ca sunt oameni cu păreri diferite decât viziunile tale?
    E greu de acceptat asta?

    Ar trebui să întrebi un specialist, ai o interpretare ciudată referitor la noțiunea de “acceptare”. Toate comentariile scrise de tine sunt cel puțin pe granița hate-ului.

      (Citează)

  15. N-aș vrea să fiu acum în departamentul de marketing al companiei aeriene Delta.

    Bagi milioane de USD în SEO ani de zile, și te fac ăștia în câteva luni :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus