un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată în acțiune sistemul de avertizare la cutremur integrat în Android

17 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Acum ceva vreme Google anunța că va implementa un sistem de avertizare la cutremur în Android, bazat pe accelerometrele din telefon. Și apoi, la un an de la “lansare”, că va mai dura vreun an.

Ideea este că telefoanele celor apropiați de epicentru vor sesiza mișcarea tectonică pentru că accelerometrul din telefon simte mișcarea mesei (sau whatever) pe care se află. Cum știe Google că nu clatină vreun dușman de-al tău masa sau nu faci sex într-un pat cu apă? Păi prin crowdsourcing. Sunt atât de multe telefoane Android în lume încât în preajma epicentrului ar fi câteva mii sau zeci de mii care vor începe să raporteze simultan o astfel de mișcare.

Multe telefoane care detectează mișcare = cutremur. Și din poziția lor precisă sau aproximativă se poate calcula ușor epicentrul.

Apoi Google face ceea ce face și botul de pe Telegram: anunță printr-o notificare utilizatorii de la distanță mai mare că în câteva secunde va veni peste ei cutremurul.

Iată un exemplu din Filipine și ce-a apărut pe ecranul telefonului:

(sursa)

Avantajul față de orice altă soluție este că acest sistem va fi integrat în orice telefon mobil cu Android printr-un update de la distanță făcut de Google. Spun “va fi integrat” pentru că momentan a fost lansat în puține țări, pentru testare. Sper să-l vedem curând și în România. Având în vedere cât de lent trece Google de la beta la variante finale, ar putea dura ani de zile până vedem funcția asta și în România.

Botul din Telegram pare să meargă în continuare, după cum am observat la câteva cutremure recente.

    4 comentarii

  1. Într-adevăr Telegram e foarte promptă la avertizările de cutremur.

      (Citează)

  2. Puteti da detalii despre botul de Telegram ?
    cum se instaleaza ?
    ce aplicatie iti trebuie?
    Mersi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus