un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Au apărut primele informații despre GoPro Hero10 (yey!)

30 Aug 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Au apărut primele zvonuri despre viitoarea cameră GoPro Hero10. Este o fotografie a cutiei de retail, deci probabil că informațiile sunt bune, dacă nu s-o fi jucat cineva în Photoshop.

Pe scurt, Hero10 va putea filma 5,3K la 60 fps, 4K la 120 FPS, 2,7K la 240 FPS și va avea un procesor nou, numit GP2. Senzorul este nou, are 23 megapixeli. Dimensiunile par aceleași cu Hero9.

Vestea cea mai bună este noul procesor GP2. GoPro folosește de la generația Hero6 un procesor numit GP1. Acesta face stabilizarea aceea asistată inerțial și care este cea mai bună din piață de vreo 3 ani, dar probabil că începuse să gâfâie de când noile camere au și două ecrane color și înregistrare la rată tot mai mare ca cadre.

Așa că GP2 probabil va îmbunătăți multe aspecte ale camerei, o va face mai sprintenă prin meniuri șamd. Asta este speranța mea.

Noile rate de cadre sunt de asemenea vești bune. 4K la 120 FPS? Wow! Inclusiv 5,3K-ul este foarte bun, că îți permite să faci apoi crop la 4K sau la ce rezoluție mai mică vrei tu, ca să scoți în evidență doar acțiunea importantă, nu tot ce prinde obiectivul larg al camerei.

Nici un zvon despre data lansării, dar de obicei este septembrie. Probabil camera va fi anunțată în scurt timp. Vechiul meu Hero7 a semi-explodat anul acesta, așa că îmi voi cumpăra un Hero10 când apare.

sursa: Winfuture.

    12 comentarii

  1. Stabilizarea video la GoPro 9 e fantastica, am lipit unul pe capota unei masini la o tura de off-road si se comporta de parca ar avea gimbal, se vede in partea de jos cum se misca masina sub camera si peisajul e perfect stabil. De departe cea mai buna camera pentru sport, la un pret accesibil.

      (Citează)

    • din ce am citit in review’uri are probleme cu racirea….se incinge rau…

        (Citează)

    • Dan:
      din ce am citit in review’uri are probleme cu racirea….se incinge rau…

      Se incinge, dar e irelevant. Carcasa e folosita pentru a disipa caldura, deci e normal sa simti ca frige.

        (Citează)

  2. nimic impresionant, astept gopro 11.
    se stie ca next version o sa fie cel mai bun de pana atunci, deci 11 sa fie

    (desigur e troll ieftin)

      (Citează)

  3. Inca un produs inutil cu care nu ai ce face in pandemie pentru ca nu poti sau nu ar trebui sa calatoresti deci nu ai unde sa il folosesti.

      (Citează)

    • Da

        (Citează)

    • L-am luat eu în România și apoi în Grecia. Puteam să călătoresc și am avut unde să îl folosesc.
      E mișto 9. L-am băgat în apă, n-a avut nici o problemă. Bine, curățam sarea între două ture, că se depune repede.

        (Citează)

  4. Gaelex:
    Inca un produs inutil cu care nu ai ce face in pandemie pentru ca nu poti sau nu ar trebui sa calatoresti deci nu ai unde sa il folosesti.

    Bah Gaelex, in cazul tau ar trebui legiferat violul in ureche.
    Daca exista un produs sau un serviciu de care tu nu ai nevoie si nici nu te obliga nimeni sa-l cumperi de ce trebuie sa uzezi tastatura degeaba?

      (Citează)

  5. s-au vandut 500k gopro 8 sau 9 sau care a fost. nu stiu de ce studiem miezul din dodoasca pt o camera video

    Gabriel: Bah Gaelex, in cazul tau ar trebui legiferat violul in ureche.
    Daca exista un produs sau un serviciu de care tu nu ai nevoie si nici nu te obliga nimeni sa-l cumperi de ce trebuie sa uzezi tastatura degeaba?

      (Citează)

  6. bwhaha, global boss

    Gaelex:
    S-au vandut in Romania?

      (Citează)

  7. Cand am vazut titlul am avut un flash cu “aici sunt banii dumneavoastra”. V-a zis Radu ca fostul lui GoPro a murit, nu? Ocazia perfecta :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus