un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bucureștiul era într-o situație mai rea decât credeam

31 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Dacă vreți să aflați cum ajunsese Bucureștiul după 4 ani cu Firea/PSD primar, citiți declarația lui Nicușor Dan cu bilanțul de 10 luni. Dacă doar jumătate din ce zice acolo este adevărat, orașul chiar era în comă la terapie intensivă.

Eu îi reproșez de obicei primarului că nu se ocupă de chestiuni mărunte, care s-ar rezolva rapid și ar arăta oamenilor că autorităților le pasă și ar crește un pic și confortul vieții de zi cu zi. Chestiuni precum spălarea pasajului rutier de la Unirii sau câte o reasfaltare sau un sens giratoriu pe Plevnei, acolo unde întoarce toată lumea pentru a urca apoi pe Podul Basarab. Ceva grafiti șters de pe pereți, pavaje lipite mai bine pe jos

Dar dacă omul chiar s-a ocupat de problemele descrise acolo, atunci mai bine așa. De o groapă te mai ferești, de o blocare de conturi nu. Grafiti-ul de pe clădiri mai poate aștepta, întâi resuscitezi orașul din comă și apoi îi tratezi zgârieturile.

Noi aveam de dat de 1000 de ori mai mulți bani decât aveam în cont. Toți furnizorii puteau, în orice moment, să ne blocheze conturile. Așa cum am spus, primăria era într-un faliment nedeclarat. Conturile erau blocate, creditele pentru investiții erau blocate.

Cunoaștem cu toții autobuzele Otokar, datoria pentru ele-165 milioane de lei.

Legat de chestiunea companiilor municipale, n-o să repet cheltuielile pe care acestea le-au produs, aducând un prejudiciu de sute de milioane de euro. Din cele 14 companii, vor fi disponibilizați 2700 de oameni, mulți dintre ei au plecat deja. Cheltuielile salariale ale acestora-150 milioane de lei pe an.

Administrația Firea s-a apucat să ia proiecte de la sectoare, spre exemplu anvelopări de blocuri, pe care bineînțeles că nu le-a făcut. În disperare, în campania electorală, s-a apucat să asfalteze în Ghencea înainte să exproprieze oamenii care acum, pe bună dreptate, ne dau pe noi în judecată.

O să vorbesc de domeniul juridic, înainte de alte domenii, pentru că este coloana vertebrală a unei administrații. Am găsit jale în domeniul juridic: o instituție cu 5000 de litigii. O instituție care avea contracte cu firme de avocatură dar pe care nu le mai plătise de 2 ani.

Vă închipuiți că cineva să aibă un litigiu de 900 milioane de euro și să aibă avocați pe care nu i-a plătit de 2 ani?

Am moștenit licitația tramvaielor de 18 metri, prea mici pentru București și prea scumpe. Avem obligații juridice, sper să nu fim nevoiți să le cumpărăm.

Am oprit acele avize generale de defrișare și toaletare pe care primăria le dădea la început de an și nenoroceau mii de copaci în fiecare an.

Firea a preluat un oraș pe care Oprescu nu s-a priceput să-l conducă și apoi ea l-a dus aproape în faliment prin cheltuieli nesăbuite. Au rămas în urmă niște fântâni renovate la Unirii și sute de milioane de euro datorii în diverse direcții. Acum, ca răsplată, este senatoare și cotcodăcește pe unde poate că este cea mai tare.

    33 comentarii

  1. Pacat ca la vot lucrurile astea nu vor ajunge mai la nimeni. Sunt prea complexe si complicate dar mai ales invizibile pentru 80% din votanti.

      (Citează)

  2. Si mai nasol decat a spus ND, Firea a inceput lucrari pentru care nu avea bugetati bani sa le termine si pentru care stia ca nu sunt bani, dar cu toatea astea le-a inceput (chiar fara sa aiba proiectul complet), asa ca stam de atunci cu un santier de neam prost la Doamna Ghica. Si sunt sigur ca era constienta ca nu avea banii, altfel nu ar fi trantit licitatia pentru tablier inca de cand era primar.

      (Citează)

    • Aici deja imi suna a propaganda ieftina, daca nicusor a invocat lucrari incepute fara sa fie bani. E modul in care lucreaza orice oras din lumea asta. Pentru ca vorbim de lucrari care nu se termina intr-un singur an, deci nu ai cum sa prevezi toti banii pt ele in bugetul unui singur an. Daca un oras ar incepe sa faca numai lucrari pentru care are bani in bugetul anului curent, s-ar bloca totul. Sau ar ajunge ca multe orase din romania unde nu se face absolut nimic, probabil tot pentru ca sunt primari care cred ca trebuie sa aiba bani in banca pregatiti pt orice fac. Si atunci maxim ce fac e sa dea cu matura pe strazi si sa acopere 3 gropi.

        (Citează)

    • Poate nu se referea la lucrări multi-anuale, ci la chestii începute ca să vadă oamenii “uite, se lucrează și la asta” și să voteze, fără a observa că lucrările durează mult sau se fac prost.

        (Citează)

    • @Ionică

      Pare ca nu înțelegi ce înseamnă un buget. Nu înseamnă că ai bani puși deoparte, înseamnă că plănuiești ceva pe baza banilor pe care te aștepți să îi ai. Dacă știi ca nu vei încasa bani dar te pui sa cheltui bani atunci fie ești prost fie escroc.

        (Citează)

    • John: Pentru ca vorbim de lucrari care nu se termina intr-un singur an, deci nu ai cum sa prevezi toti banii pt ele in bugetul unui singur an

      Si cred ca nu m-am facut inteles. Ea nu avea banii prevazuti pentru lucrari care le-a gandit sa fie gata anul ala. Nu avea nici banii pentru lucrari pana la momentul alegerilor. Firmele/muncitorii nu au mai fost platiti nici macar in ultima luna de dinainte de alegeri. A mers efectiv la prăduială. A stors tot si a dat tepe doar ca sa arate ca a facut.

      Nu zic de solutiile tehnice folosite pentru ca nu le-a verificat nimeni. Autorizatia a emis-o dupa ce a inceput lucrarile. In unele zone a taiat trotuarul pana la 1 metru latime. Daca deschid usa de la bloc, am blocat circulatia pe trotuar.

        (Citează)

    • Nu cunosc situatia concreta din bucuresti si la ce lucrari se referea nicusor. Mie mi-a sunat doar fix a tampenii debitate de baietelu fritz ajuns primar in timisoara, unde cunosc lucrurile cat se poate de bine. La fel abera ca nu sunt bani, ca sunt lucrari neplatite si etc. ignorand faptul ca vorbea de niste sume pe care primaria le colecta intr-o luna sau ca era vorba de proiecte multianuale pe care nu ai cum sa le ai bugetate 100% cu banii din contul curent.
      Pana la urma sa nu uitam ca in fiecare primarie din tara asta exista un consiliu local/general care stie la fel de bine ca primarul ce se intampla la orice moment (sau ar trebui sa stie, daca i-ar interesa). Si in consiliul local din bucuresti cred ca au fost reprezentanti si de la usb si de la pnl pe vremea lui firea. Inca din 2016 au fost o gramada de consilieri de la USB. Asa ca nu inteleg de unde surprizele astea si revelatiile ca si cum usereul sau pnl-ul nu au existat pana acum si firea a fost ceva dictator atotputernic in bucuresti.
      Repet, habar nu am situatia concreta din bucuresti, dar ne putem folosi toti creierele sa analizam putin situatiile macar asa logic. Sa vezi aceleasi figuri care au facut pana acum parte din consiliul general cum sunt mirate nevoie mare de situatia bucurestiului e o nesimtire si un tupeu fantastic. Daca nicusor avea nevoie de situatia capitalei putea face o sedinta cu fostii consilieri si aia ar fi trebuit sa stie totul. Daca nu au dormit pe ei 4 ani si li s-a rupt in 2 de bucuresti in ideea ca oricum e firea primar si au pe cine da vina daca ceva nu merge bine. La ce ne mai trebuie consilieri daca ei sunt degeaba? Sa se desfiinteze posturile si sa ramana doar aia care au majoritate, daca oricum cei in minoritate nu pot sa faca absolut nimic. Nici macar sa atraga atentia cand ceva nu e ok si sa stie de probleme. Trebuie sa asteptam sa ajunga ei la putere ca sa inceapa sa aiba habar de institutia care i-a platit pana atunci?

        (Citează)


  3. Dacă doar jumătate din ce zice acolo este aglomerat

    Cum adica daca este aglomerat ce zice?

    S-au furat bani, unde este angajarea raspunderii penale a cui a semnat pentru furat bani?

    Nu ca m-as astepta sa se intample asa ceva, Piedone a semnat si au murit oameni la Colectiv. Nu numai ca nu infunda puscaria, dar este din nou primar.

      (Citează)

  4. Ai dreptate dar din păcate astea nu vor conta la vot. Deși nu sunt bucureștean, sunt 100% convins că va pierde următoarele alegeri.

    Oamenii vor pâine și circ, vor pomană, vor căldură subvenționată, vor gunoi gratis, vor toate astea.

    Nu-i interesează că nu sunt bani și că ei au pretenții de standarde de capitală europeană la impozit de sat fără canalizare. Ceilalți rezolvau politic, mai compensa de la bugetul central, mai făceau înțelegeri pe la spate ca să spoiască un pic bulevardele înainte de alegeri cu firmele de casă pe strategie romprest că măresc iar tarifele mandatul viitor și facem să fie bine.

    E trist dar mi-am dat seama la mine-n în Oradea de ex, deși se vede și se schimbă lucrurile de la o zi la alta, tot sunt o grămadă de oameni nemulțumiți că…prea multe șantiere dom’le! Prea mult praf. Se distruge fața tradițională a orașului (cea plină de jeg dar în fine). De ce se fac atâtea parcări în centru? De ce se face aia sau cealaltă?

    S-au mărit impozitele ca să susțină toată distracția și evident, aceleași nemulțumiri: nu vreau impozit mai mare dar vreau să fie curat, civilizat. Nu vreau să plătesc 5 lei biletul de tramvai dar îmi place că avem tramvaie noi cu aer condiționat. Să fie, dar să fie gratis, că Ceaușescu ni le-a dat gratis (nu exagerez am auzit asta) deși toți au uitat ce jegos era transportul în comun al tovarășului.

    E plin Bucureștiul de oameni care dacă s-ar mări impozitele la cum sunt în orice capitală europeană în care fac city break-uri o compară cu București, nu și-ar permite nici ei să locuiască acolo.

    Laudă Viena, laudă Berlin, Bratislava, etc, dar dacă ar vedea impozitele și costurile de întreținere, gunoi, transport în comun, etc, ar face ca faimosul cu pluralul de la telecomandă: nu știu d-astea!

      (Citează)

    • Nu este chiar asa cum spui tu. De exemplu nu ai cum sa ceri acelasi tarif pentru intretinere/gunoi intr-un oras din Romania ca intr-un oras mare cum este Berlinul. Asta si pentru ca oamenii care se ocupa de asta nu au nici pe departea aceleasi salarii. Si atunci este normal ca prestarea de servicii ar trebui sa aiba un cost mai mic, chiar daca ar fi exact aceleasi conditii.

        (Citează)

    • @manu144x: căcații vocali din Oradea care fac gât sunt niște pesediști cretini, obișnuiți cu miloaga de la București aka polul milogilor din România.
      Apropo, fostul președinte al CJ Bihor, unguru’ ala împuțit, care a vrut să radă aeroportul pentru a face un ansamblu rezidențial a înfundat pușcăria?

      P.S. Am văzut Oradea în „era Petru Filip” și acum în „era Bolojan”, iar diferențele sunt ca-ntre București și Salzburg. :D

        (Citează)

  5. -Am oprit acele avize generale de defrișare și toaletare pe care primăria le dădea la început de an și nenoroceau mii de copaci în fiecare an.

    Minciuna sfruntata, ieri au venit sa toaleteze copaci, scria mare pe camion Primaria Sector 3

    -Vom organiza pe Arena Națională, în octombrie, cel mai mare eveniment de sporturi electronice, care va fi privit de 100 de milioane de oameni, cu premii de 40 milioane de dolari.

    Minciuna sfruntata, nu este organizat de PMB, vine de afara si le-a picat pleasca in brate.

      (Citează)

  6. Nu stiu de ce, da’ parca nu prea-mi vine sa ma uit in gura lu’ nicusor. Harnelile astea cu greaua mostenire nu le mai halesc. Indiferent de cine le lanseaza.
    In rapoartele sufletului poa sa scrie ce vrea, la tv se mananca kkt la greu etc. Realitatea e aia din teren ca sa zic asa. Iar aici bucurestiu sta prost. Prost de tot. Si inca n-a venit iarna. O fi vina lu firea, a lu oprescu a lu basescu a cui o vrea nicusor.
    Da’ nicusoare, pune mana pa treaba tati. Ca nu se vede nimic inca. Si timpu trece.

      (Citează)

  7. Păi Țața Firea a știut doar să-și angajeze toți P.C.R iștii (pile cunoștințe și relații) în faimoasele ei companii municipale.E bine că Nicușor a terminat cu ele abia acum ( se pare că e greu să dai jos niște căpușe bugetare).Să vedem ce v-a pune în loc și mai ales pe cine și cu ce cheltuieli?

      (Citează)

  8. Eu nu inteleg ce te face sa crezi ca nu mai e? Adica exprimarea “era”.
    Expunerea aia de uite ce rau era si ce bine am facut eu nu prea ma convinge.

      (Citează)

  9. Asa s-au furat banii…Sa inceapa autoritatile niste anchete si sa scoata la iveala tot rahatul psdits din primarii! De ce crezi ca inca mai tipa unii din opozitie? Au ramas fara sursa de venit…

    Asa s-au spalat si s-au furat sute de milioane de euro din cel mai mare oras din Romania!

      (Citează)

  10. Cam asta e Nicu – https://www.timesnewroman.ro/politic/nicusor-dan-sta-de-3-zile-in-cismigiu-cu-parul-incalcit-intr-o-tufa/

    I se potriveste de minune articolul de pe TNR :)).

    De un an de zile omul se plange (la fel ca si restul USR-istilor). Intrebarea e cand ne apucam si noi de treaba. E mai greu la putere sau cand esti ales, ca acum trebuie sa si faci efectiv ceva, nu doar sa vorbesti de pe margine. La capitolul ‘facut’, USR-istii, cu mici exceptii, sunt falimentari.

      (Citează)

  11. Va place sau nu la primarie chiar e cu “a furat, dar a si facut”, pentru ca se vede imediat.
    Am venit acu’ cateva zile seara prin sectorul 4, giurgiului, brancoveanu, noapte etc – toate haznalele bucurestiului – era luminat mai tare ca ziua, am fost uimit de cum arata zona, pentru ca nu mai trecusem demult. E Babaluta mai mult decat corupt, si de-a dreptul interlop, este. Arata zonele alea de cateva ori mai bine decat aratau acum 5-7-10 ani. Arata.
    Bucurestiul a ajuns sa arate mai bine in periferiile “țțm” decat in zonele centrale. Si asta nu din mandatul asta.

    De ce sectorele 6 sau 2 (unde au fost tot primari psdisti) arata mult mai rau decat 3 si 4. Doiul cel putin, care are inclusiv zone extrem de exclusiviste arata groaznic de la Ontanu incoace.

    Repet, nu din mandatul asta, ca o sa imi sara toti in cap ca-s pesedist, desi eu strangeam semanturi pentru olimpic cand mare majoritate de pe aici nici nu stiau cum arata Dan Nicusor.

    Asa ca o fi gasit el dezastru, dar vezi tu ca nu e dezastru peste tot, eu prerfer oricand sa stau in 3 sau 4 decat 2 sau 6. Asta in conditiile in care am apt. in 3 din sectoarele astea.

      (Citează)

  12. Nicusor avea alt discurs in campania electorala, cand era extrem de optimist.
    Acum, doar se plange ca un tocilar ca nu se joaca si cu el nimeni in curtea scolii.

      (Citează)

  13. Andrei G:
    Nu este chiar asa cum spui tu. De exemplu nu ai cum sa ceri acelasi tarif pentru intretinere/gunoi intr-un oras din Romania ca intr-un oras mare cum este Berlinul. Asta si pentru ca oamenii care se ocupa de asta nu au nici pe departea aceleasi salarii. Si atunci este normal ca prestarea de servicii ar trebui sa aiba un cost mai mic, chiar daca ar fi exact aceleasi conditii.

    În teorie sună bine, dar să te întreb, salariile ce proporție au în costul total de salubrizare?

    Că motorina va costa la fel. Mașinile la fel. Utilajele la fel. Macarale, cântare, tot felul de chestii vor costa la fel. Iar cu salariile mai mici, permite-mi să mă-ndoiesc că în bucurești la directorași și funcționărași din companii de genul se dau salarii mici :) Da, oamenii care efectiv muncesc pe stradă probabil se bate joc de ei, dar nu știu, nu cred că au totuși salariul minim pe economie.

    Ce să mai zic că de numărul angajaților, fac pariu că în Berlin/Viena același serviciu se face cu cel puțin jumătate din angajați față de la noi, în special dacă discutăm de chestii de stat/adiacente cu statul.

      (Citează)

    • În general salariile au cea mai mare pondere în România, din câte știu eu și la privat. Așa ca o parabolă, la stat mulți angajați nu trebuie să producă, ci doar să se asigure că lucrurile merg înainte, de asta nu e ca la orice companie unde ai venituri destul de clare și poți calcula câți și de care angajați vrei să ai.

      Eu n-am văzut/auzit ca serviciile din orașele mari să aibă parcuri de utilaje după necesitate. Dacă am compara Bucureși cu Berlin, tare am impresia că acolo sunt mult mai multe utilaje. Oricum, administrațiile locale pot merge să vadă ce sisteme au alții imprelementate și să le reproducă la noi.

      Eu cred că problemele sunt datoriile în general, birocrația și infrastructura – din câte știu eu la nivel național nu avem rezolvate nici depozitele de deșeuri neconforme, dar să avem altele noi și probabil e greu să aplicăm un sistem din afară.

        (Citează)

  14. Dacă Nicușor se ocupă anul ăsta de mizeria de sub covor, înseamnă că face exact ce trebuie. Și nu ar trebui să se oprească aici, mai are doi ani de măsuri nepopulare.

    Lucrul important e ca în ultimul an să dea și o mână de vopsea, să mai ia un mandat.

      (Citează)

  15. M as bucura ca toti cei care au postat aici sa fi citit rezumatul din presa al declaratiilor lui ND. N-am vazut conferinta de presa si nu stiu daca a citit sau a vorbit liber. De mult nu am mai vazut o sinteza atat de clara si concreta, nu limbajul de lemn al lui Oprescu (rusine, ca esti doctor) sau al lui Gabi Firea care nu poate gospodari nici propria locuinta (decizional).
    In ceea ce-l priveste pe ND, ii dau credit in alb si-l sustin neconditionat. Este din Fagaras (nu din zona hotiei din sud sau est), are putere de munca si stie sa fie organizat (vezi niste medalii obtinute la Olimpiada Internationala). In plus de asta sunt sigur ca se mai lupta si cu partidul care l-a sustinut.

      (Citează)

  16. A inceput zicand ca primaria era in faliment nedeclarat. Nu stiu cum mai sunt nemultumiti unii ca nu se vad schimbari importante in conditiile in care a prezentat bilanturile alea contabile.
    E incredibil cat a putut sa infunde Firea primaria, cine vede asta ca pe o scuza are probleme la cap.

      (Citează)

  17. John:
    Aici deja imi suna a propaganda ieftina, daca nicusor a invocat lucrari incepute fara sa fie bani. E modul in care lucreaza orice oras din lumea asta. Pentru ca vorbim de lucrari care nu se termina intr-un singur an, deci nu ai cum sa prevezi toti banii pt ele in bugetul unui singur an. Daca un oras ar incepe sa faca numai lucrari pentru care are bani in bugetul anului curent, s-ar bloca totul. Sau ar ajunge ca multe orase din romania unde nu se face absolut nimic, probabil tot pentru ca sunt primari care cred ca trebuie sa aiba bani in banca pregatiti pt orice fac. Si atunci maxim ce fac e sa dea cu matura pe strazi si sa acopere 3 gropi.

    Bugetul unei companii/instituție nu se face doar pentru anul următor ci pentru următorii 3/5 ani. Si la baza bugetului stau diverse estimări de venituri si cheltuieli.
    Așa ca nu merge ce spui tu…
    Fa o flotare logica si încearcă sa îți imaginezi ca îți faci tu o firma: te uiți doar la anul curent si anul următor? Sau te uiți pe o perioada mai lunga de timp si estimezi niște cheltuieli si venituri ca sa vezi in cât timp îți scoți banii investiți sau care e primul an in care ieși pe profit?
    Aici e si problema politicienilor romani: nu au pic de viziune si strategie, merg pe: “lasă ca ne descurcam noi” sau “lasă ca o sa fie bine” …

      (Citează)

    • Analogia ta cu firma nu e corectă pentru că atunci începi de la 0, ori la companiile de stat există datorii. Corect ar fi să spui că preiei o firmă într-o anumită situație financiară și în funcție de nevoi îi faci bugetul – cum se întâmplă în realitate.

      Politicienii n-au cum să aibă viziune sau strategie pentru că ei direcționează bani și influență. Un oraș/județ/companie de stat poate primi mai mulți bani dacă conducerea e dintr-un anume partid – e normal, un partid caută să finanțeze acolo unde acel partid are reprezentanți. Dacă la primărie vine un primar dintr-un alt partid, s-ar putea ca în perioada următoare să primească mai puțini bani doar din cauza asta.

        (Citează)

  18. Două treimi din bugetul capitalei se duce pe subvenții (termoficare, transport etc). Firea trebuia să oprească subvențiile în 2018, a obținut derogare până în 2021 (cerințe UE). Teoretic, poți să dai subvenții dar aplicat, parexamplu identifici toți pensionarii cu venituri mici și doar lor le oferi un număr de bilete gratuite de autobuz, dar nu universal.

    Nu poți să continui investiții pe care le-ai reclamat în campanie electorală pentru că există niște dosare în curs. Dacă tu continui ești chemat la parchet și te întrebă procurorul „de cei ai continuat investiția reclamată, chiar tu ai spus că e ilegal”. Asta face infracțiunea în formă agravantă, că știai că e ilegal.

    Din același motiv nu poți să dai avize.

    Bugetul local se aprobă după ce se aprobă cel național și județean. Legal, bugetul național trebuie aprobat la finalul lunii noiembrie, de obicei se întâmplă în februarie. Mai durează minim o lună până se aprobă cel județean și minim una până la cel local. Deci aprilie.

    Orice licitație nouă durează minim 9 luni (anunț, contestații etc). Poți să începi investițiile programate, teoretic, la 13 luni după ce le-ai pus în buget.

    Poporul e frustrat pentru că e ignorant, nu cunoaște legea. Astfel e mai ușor de manipulat și pus pe lătrat. 99% din bucureșteni cunosc legea administrației locale cât o cunoaște și un câine.

      (Citează)

    • 9 luni pentru o licitatie?

      Ca unul care a livrat diverse castigate la licitatii cu primarii pot sa te informez ca dureaza 3 luni. 30 de zile pana la depunerea ofertelor, 30 de zile anuntarea rezultatelor, 30 de zile rezolvat contestatii.

      Desigur, daca vor, se pot misca mai repede la unele etape si se poate face sau in procedura de urgenta sau da rezultatele mai repede. Daca ziceai ca dureaza 9 luni pentru primit banii, asta e confirmat si din experienta practica observata de mine.

        (Citează)

  19. Pai fantanile de la UNIRII au fost facute de VEOLIA (APA NOVA) domnu` RADU !

    Iar Nicusor doar spune de ce nu a facut nimic . Asta e micro , exista oameni delegati pentru problemele astea , pentru rezolvarea lor , nu rezolva primarul problemele juridice ale PMB . Asta e o prostie , e ca aia cu Voiculescu care lupta singur impotriva mafiei … pe care pana la urma nu numai ca nu a aratat-o cu degetul ci a lasat opiniei publice idee ca nici nu exista . Niste idioti – tot mai prosti .

    Pai primarul trebuie sa fie capabil sa faca (prin oamenii lui) . Daca aia nu sunt capabili ii dai afara si iei altii mai buni .

    Am fost ieri prin S4 , si am ramas uimit cat de libere sunt parcarile cu plata (#amparcat) :))) si cat de civilizat arata inclusiv la Piata Giurgiului (cei care sunt din zona sau cunosc stiu despre ce vorbesc) – pare chiar un oras european, nu tiganie. Am venit la mine in S5 (la Sos. Viilor) si s-au deblocat doua benzi pe sens si se circula fluid pe respectiva sosea, cum ar fi trebuit de la inceput , pentru ca pe Piedone l-a interesat putin directia asta . Stii cat au costat aceste lucrari – ZERO – 0 LEI , aspectul si fluiditatea traficului in zona a beneficiat .

    Sa-l fwt pe ND pentru faptul ca si-a batut joc si s-a luptat sa rezolve problemele primariei si am toata familia alergica acum , ca balariile stau cum n-au stat niciodata , ca e plin de gropi , ca parcurile sunt mizerabile samd . Mi-a lasat asa un gust amar pentru votul meu !
    Astea de care zic sunt mizerii mici care se fac cu bani putini (sau deloc) si cu bunavointa , dar el a stat sa rezolve problemele orasului . Sa-l vedem de acum incolo , ce probleme rezolva .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus