un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Euro 2020 până acum: not great, not terrible

16 Jun 2021  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Până acum pot spune că sunt mulțumit de cum a decurs Euro 2020.

Singura plângere pe care o am este legată de calitatea transmisiunii ProTV, care nu pare demnă de “HD”. Eu sunt obiÈ™nuit cu meciurile de Champions League care arată perfect pe DigiSport 1 HD. Mă gândesc că aceeaÈ™i echipă face filmările, că tot UEFA se ocupă, aÈ™a că sunt două explicaÈ›ii:

  • ProTV HD comprimă foarte mult semnalul înainte de retransmitere
  • Digi le face manevră È™i le comprimă semnalul înainte de distribuÈ›ie, pe când pentru DigiSport bagă alte setări

Sau a treia explicație: mi se pare mie totul. Vouă vi s-a părut ceva în neregulă?

Am avut și spectacol. Cel macabru a fost cu Eriksen, bine că a scăpat cu viața. Eram cu bere și ronțăială în față, mă distram la meci și un minut mai târziu vedeam cum medicii îi apasă pieptul la resuscitare de parcă ar fi păpușă flexibilă. Nu acestea sunt imaginile pe care te aștepți să le vezi la sport și mă bucur că s-a terminat cu bine totul.

În meciuri, Italia, Belgia și Olanda mi s-au părut că au chef de joacă. Spania m-a dezamăgit, meciul Spania-Suedia mi s-a părut cel mai slab de până acum și nu doar pentru că s-a terminat 0-0. Pur și simplu nu se lega nimic. Și Anglia m-a dezamăgit ca joc, eu credeam că va fi europeanul lor. Mă rog, încă este timp. Echipele mari de obicei se turează mai lent.

M-am dotat cu bere și Sprite, plus alune, semințe și pufuleți. Într-o seară am făcut popcorn. Noua mea distracție este să văd și cum se zice Takeaway.com în fiecare limbă de pe stadioanele turneului. Iar dacă ați văzut și toate reclamele la Vivo X60 Pro, uitați aici un review al telefonului. Este un mid-range spre flagship care are stabilizare tip gimbal pentru camera principală. Mai există și X60 normal.

În ce privește ligile păstorite la jocurile oficiale UEFA, la Fantasy Football stau destul de prost. Jucătorii mei (echipă numită Iepurii de cristal) n-au fost prea inspirați pe teren, doar Lukaku mi-a adus un maxim de 10 puncte până acum. Mă uitam că primii trei din ligă au ales jucători de care s-a lipit mingea (și golul) mai bine. Eu am mizat pe Kane, care n-a făcut nimic, deși în prima variantă voiam să merg cu Immobile de la italieni, care ar fi fost o alegere mai bună. Per total am 40 de puncte, cel de pe primul loc are 81. Iepuri de cristal într-adevăr!

La Predictor stau mai bine, sunt pe locul 11 în ligă, mergem înainte spre succes #tothemoon. Primul loc are 55 de puncte după prima rundă de jocuri din grupe, eu am 45.

Audiențele TV nu sunt foarte mari. Credeam că va fi interes mai mare pentru meciuri.

    24 comentarii

  1. Nimic de cum sunt comentate meciurile? Doar eu am impresia ca erau mai ok comentate chiar si de cei de la tvr ?

      (Citează)

    • Nu-mi pasă aÈ™a tare. Vreau să-mi spună cineva numele jucătorului È™i atât, nu dau mare atenÈ›ie în rest.

      Am auzit și comentarii ușor amuzante, dar nu-i ceva care să mă deranjeze.

        (Citează)

    • Mironica e moartea pasiunii. Comentariul idiot strica jumate din farmecul meciului.

        (Citează)

    • Cred că pe Mironică l-am văzut în studio, într-o zi, într-o tiradă împotriva lui Mirel Rădoi. Tot dădea exemple despre cum joacă francezii, olandezii, danezii etc È™i despre cum Mirel Rădoi n-ar face niciodată echipa aÈ™a. Că noi ca români nu ne adaptăm la fotbalul modern.

      Și cum de Elveția sau Olanda sunt mereu în top, iar noi nu?

      Era pe principiul “nimeni: nimic, iată un hate despre Rădoi È™i impotență României”. A trecut momentul ăla.

        (Citează)

  2. Pe mine ma amuzau ieri niste comentarii lacrimogene de viata facute de fatuca care comenteaza (nu stiu cine e si cum o cheama). Preferam totusi niste analize ale meciului, situatii, statistici, dar daca pui o fatuca sa comenteze….. ies telenovele

      (Citează)

    • Eh, eÈ™ti neobiÈ™nuit să auzi o voce feminină comentând meciurile. Dacă analizai doar ce-a zis, n-a fost cu nimic diferit de un bărbat, aceleaÈ™i cliÈ™ee despre fotbal.

        (Citează)

  3. Nu inteleg de ce atat hate pentru comentatorii proTV. Sincer, fata de Dumitru Graur si Emil Gradinescu (cel care se autofelicita pentru propriile comentarii si estimari), Mironica & Co sunt chiar ok.
    A, ca fac referire la voyo si sport.ro asta e altceva. Nu ma deranjeaza.
    Singura chestie care m-ar deranja ar fi o femeie care sa comenteze un meci de fotbal sau oricare alt sport barbatesc. E ca si cum un barbat ar vorbi despre tampoane.

      (Citează)

    • Cand trec minute bune si tu uiti sa comentezi meciul, sa zici cine la minge, etc etc nu prea e ok. Nu vreau comentariu ca la radio, dar nici sa pomenesti de x ori ca poti intra pe sport.ro sa vezi ce a zis ronaldo…

        (Citează)

    • Cred că au alertă cu sport.ro, trebuie zis din 10 în 10 minute :P

        (Citează)

    • sport barbatesc? pe asta de unde ai scos-o?

        (Citează)

    • @Mihai, corect… sau nu.
      Este ca si cum ai spune ca la gimnastica feminina sau la tenis feminin nu de ce sa fie barbati in postura de comentatori sportivi.
      Sau la concursurile de Miss nu ar trebui sa fie barbati ca prezentatori sau in juriu.

        (Citează)

  4. Mihai: Singura chestie care m-ar deranja ar fi o femeie care sa comenteze un meci de fotbal sau oricare alt sport barbatesc. E ca si cum un barbat ar vorbi despre tampoane.

    Pai nu te-ai uitat ieri la Portugalia – Ungaria? Chiar asta s-a intamplat. Nu stiu cine era doamna, cred ca era prezentatoare de stiri sportive. A fost un pic cringe pe alocuri cu povestile de viata ale jucatorilor, dar in general OK. A dovedit si ca stie regula offside-ului.

      (Citează)

    • A fost Ioana Cosma si sincer nu mi-a placut. Ca si ceilalti comentatori romani, simte nevoia sa vorbeasca non-stop, adaugand mici ‘informatii’ irelevante.

        (Citează)

  5. Legat de Fantasy League, m-am uitat la echipa ta, ai multe alegeri ciudate. Comform regulamentului mijlocasii primesc puncte doar pentru gol/assist/clean sheet(doar 1 punct pt clean sheet) deci Kante e o alegere destul de slaba.

    Poate nu stiai dar poti face schimbari de la o zi la alta. De exemplu daca un jucator al Italiei azi nu face mare branza, il poti scoate si introduce alt jucator de pe banca ce va juca in alta zi.

    De asemenea, poti schimba capitanul si, uitandu-ma la echipa ta, puteai sa il pui pe Lukaku capitan, iar in caz ca el nu marca, a doua zi puteai schimba capitanul si sa alegi alt jucator ce urmeaza sa joace.

      (Citează)

  6. In primele meciuri….cand se anunta componenta echipelor….protv baga reclame la greu.

    De comentatori nu mai zic nimic……slabi au fost, slabi vor fi. Bine ca au bagat acum si o domnisoara….exact asta lipsea acolo….o voce feminina.

      (Citează)

  7. astept comentariile de genu: mai bine ramaneai la burgeri

      (Citează)

  8. Ceva premii pentru cei din top nu se dau ?

      (Citează)

  9. Hint: sistem 5.1 conectat la TV (pentru ProTV trebuie sa schimbi pe limba engleza ca sa fie Dolby), reduci canalul central si dispare comentariul de tot.

      (Citează)

  10. GabrielG:
    sport barbatesc? pe asta de unde ai scos-o?

    @GabrielG: ia spune-ne tu cum fac femeile stop pe piept sau cum te uiti tu la fifa ladies cup sau cum s-o numi
    terminati cu prostiile astea progresiste.

      (Citează)

  11. nashu_mare:
    Hint: sistem 5.1 conectat la TV (pentru ProTV trebuie sa schimbi pe limba engleza ca sa fie Dolby), reduci canalul central si dispare comentariul de tot.

    exact asta urma sa scriu!!! :))

      (Citează)

  12. Pe TV-ul meu mi se pare OK cum se vad meciurile pe ProTV. Nu sunt la nivel de Digi 4K, dar nu am observat probleme, artefacte de compresie.

      (Citează)

  13. As mentiona ca subiect interesant decizia greu de calificat a UEFA privind ne deschiderea acoperisurilor retractabile, acolo unde exista, pe motiv de ”egalitate de sanse” pentru stadioanele care nu au asa ceva. Nu credeam ca in viata mea voi apuca o asemenea tampenie. Pai am cheltuit vreo 20-25 milioane de E pentru asta si acum vin niste geniali sa ne invete cum sa procedam. Trebuie sa le spuna cineva ca ”imparatul e gol”.

      (Citează)

  14. Pe mine pur si simplu ma enerveaza vocea unei femei comentand fotbal. In afara de meciul comentat de doamna Cosma, am mai incercat odata sa ma uit la un meci de CL transmis la nemti (parca) unde comenta o femeie. Nici acolo n-am rezistat, i-am luat piuitul si m-am uitat fara sonor.

    Nu stiu de ce doar la fotbal ma deranjeaza chestia asta, la alte sporturi (tenis, handbal, etc) nu am nicio problema cu comentatoarele.

    Mi s-a mai intamplat sa iau sonorul si la anumite meciuri transmise pe Digi, au aia un comentator disperat care urla non stop, comenteaza aproape tipand.

      (Citează)

  15. Care are scule È™i curiozitate sa măsoare cum e transmis ProTv în reÈ›eaua RDS…
    Asa au procedat și cu LookTv ..dacă ar putea i-ar lasa doar în analog..

    Din poza de mai sus am crezut ca zici ceva si de Albumul Panini..virtual. Și coduri pentru el..
    COKE FAIR PLAY
    Merg cele de WC 2018 cu mici modificări..
    COKE-BEST-GOAL
    2020-COOL-GAME
    UEFA-COCA-COLA
    COKE-FAIR-PLAY
    FOOT-BALL-LOVE
    2020-COKE-GAME
    UEFA-FOOT-BALL
    GIFT-CODE-2020

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus