un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Începe Euro 2020! (și cum să jucați cu mine jocurile oficiale)

9 Jun 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

4 comentarii

Euro 2020 începe pe 11 iunie. Deși are loc în 2021, numele oficial nu i s-a schimbat. România, ca de obicei, nu participă, dar în București vor avea loc 4 meciuri pe Arena Națională. Toate meciurile vor fi transmise la televizor de ProTV.

Anul trecut așteptam acest campionat cu mult entuziasm, la început. Cu toată pandemia asta am uitat complet de turneu, am realizat acum câteva zile că urmează “fluierul de început”. Păcat, de obicei perioada aceasta pre-campionat mi se părea mereu frumoasă, dar acum a trecut neobservată pe lângă mine (și poate și pe lângă voi).

Haideți să o observăm acum. Prima partidă are loc pe 11 iunie la ora 22, Turcia – Italia, iar din zilele următoare încep câte 2-3 meciuri pe zi.

Orele de desfășurare sunt de obicei 16, 19 și 22 în perioada grupelor. Grupele sunt mai jos, primele trei clasate se califică mai departe. Campionatul se încheie pe 11 iulie, o lună mai târziu.

În România vor avea loc următoarele meciuri:

  • 13 iunie, Austria – Macedonia în Grupa C
  • 17 iunie, Ucraina – Macedonia în Grupa C
  • 21 iunie, Ucraina – Austria în Grupa C
  • 28 iunie, în optimi, câștigătoarea grupei F cu locul 3 din grupele A/B/C

Biletele s-au alocat deja, din câte știu.

Site-ul oficial este euro2020.com. Există o aplicație oficială Euro 2020 cu știri și calendar și jocuri direct din ea. Au și Instagram, Facebook și Twitter. Dacă vreți pe hârtie, descărcați pdf-ul de aici și tipăriți-l. Când eram copil am avut o astfel de foaie pentru mondialul din 1990 și tare îmi plăcea să mă ghidez după ea și să completez scoruri.

JOCURI

Înainte să pun grupele, vreau să spun ceva despre jocurile oficiale de la Euro 2020, aceleași ca și la alte turnee, că poate vreți să le jucăm împreună. Am făcut ligi publice pentru ele, trebuie să aveți cont pe site-ul UEFA ca să vă înscrieți.

Match Predictor – trebuie să preziceți scorurile și ce se mai cere pe acolo. Puteți completa până la ora de start a meciului. Am creat o ligă numită “nwradu blog” și puteți intra în ea oricând.

Fantasy Football – un joc mai complicat, în care îți faci o echipă de jucători cu un buget dat și primești puncte în funcție de ce fac aceștia în meciuri. E mișto și acesta, eu l-am jucat la toate turneele din trecut (am cont pe site-ul UEFA din 2008). Am creat și aici o ligă numită tot “nwradu blog”.

Le puteți rezolva pe toate din aplicația de mobil Euro 2020, de altfel. Înscrieți-vă în ligi ca să vedem cum ne clasăm la final, facem o întrecere prietenească. Mă gândesc să dau și niște premii simbolice câștigătorilor, dacă mă contactează la final. Găsesc eu ceva.

Pronosticurile PC Garage cu premii de 75.000 lei. Nu uitați și de acest joc, veți vedea cum vă clasați față de mii de alți români.

GRUPE

Grupa A: Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor

Grupa B: Belgia, Danemarca, Finlanda, Rusia

Grupa C: Austria, Olanda, Macedonia de Nord, Ucraina

Grupa D: Croația, Cehia, Anglia, Scoția

Grupa E: Polonia, Slovacia, Spania, Suedia

Grupa F: Franța, Germania, Ungaria, Portugalia

Se califică mai departe primele două din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 din cele 8 echipe plasate pe locurile trei. Clasamentul va fi aici.

Grupa de foc este evident cea F. Restul mi se par echilibrate, cu 2 favorite clare.

Prin aeroportul Otopeni au apărut afișe despre autobuze către stadion și către oraș, se fac și acolo pregătiri.

Btw, sponsori europeni sunt Heineken, Volkswagen, Just Eat Takeaway (care sunt olandezo-britanici după fuziune, în caz că nu știați) și Gazprom. În rest, campionatul european are sponsori precum Alipay, Vivo, Coca-Cola, Booking, Qatar Airways, HiSense, FedEx și Tiktok. Or fi echipe europene, dar competiția este una de interes global.

    4 comentarii

  1. Mi-am luat teapa cu site-ul PC Garage, am completat scorul la mai multe meciuri si cand am dorit sa inregistrez rezultatele am observat ca salveaza doar un scor si trebuie sa le introduc pe rand pentru inregistrare

      (Citează)

  2. Nu imi dau seama cum sa dau join la liga ta de fantasy. Imi cere un cod daca dau join (din aplicatie, nu site) si nu merge cu “nwradu blog” ca nu o gaseste.

      (Citează)

  3. Am dat si eu Join la ambele Jocuri! Sa vedem ce si cum la final!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus