un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cheile Dâmbovicioarei, Prăpăstiile Zărneștiului și o cabană cu doar două camere în Bran #SustinRomania

11 Jun 2021  ·

TURISM  ·

9 comentarii

În octombrie am fost un weekend în zona Bran, la Cabana Rustic Bran pe care v-o recomand. Este o casă cu doar două camere, deci e bună pentru două cupluri sau o familie cu copii care nu vor să ia contact cu alte persoane în această perioadă. Proprietarul ne-a întâmpinat, ne-a dat cheile și s-a dus la casa lui după o interacțiune avută de la distanțe de siguranță cu noi. La plecare am lăsat cheile în cutia poștală.

Camerele sunt la etaj, împreună cu o baie. La parter este o bucătărie-living cu masă, șemineu, canapea, televizor și un sistem audio surprinzător de bun, adică un player (compatibil bluetooth) cu două boxe mari; un alt grup sanitar este tot la parter.

Afară în curte este o prispă cu masă de 6 persoane și încă o masă cu fotolii. Acolo e locul bun de mâncat pe vremea asta.

Curtea este imensă, mult prea mare pentru o casă cu doar două camere. Am avut parcare în față, iar în spate un grătar acoperit, o vatră de foc cu ceaun, câteva șezlonguri, un spațiu mare de gazon unde am obosit-o pe Matilda la badminton, iar lângă tot acest spațiu este a doua curte, unde poți juca un fotbal la o adică. Casa nu-i la Drumul Național, ci pe al doilea rând de case cum ar veni, așa că nu era gălăgie de la șosea, iar în curte nu te pot vedea decât vecinii, dacă se uită peste gard.

Ar fi fost mișto un jacuzzi sau un ciubăr, dar nu aveau. Oricum, ne-am simțit foarte bine izolați de alți oameni, iar proprietarul ne-a lăsat totul la cheie, inclusiv grătarul pregătit și gata doar de aprins. M-aș întoarce acolo și vara, ca să stăm afară până târziu.

Ne-am plimbat prin zonă. Cheile Dâmbovicioarei sunt mai jos, am vrut să ajung aici după ce le-am văzut la Lipa-Lipa:

Și acestea sunt Prăpăstiile Zărneștiului. Acolo de obicei se merge cu mașina din Zărnești până la Fântâna lui Botorog (e pe Maps și Waze, puteți ajunge și prin Moeciu și Peștera acolo, dacă aveți chef de un drum neasfaltat și posibil plin de noroi după precipitații), unde e un soi de parcare mare și de unde se poate pleca pe jos în drumeție inclusiv până la Cabana Curmătura, unde am fost acum mulți ani și mi-a plăcut.

Am mers cam 7-8 km pe jos în fiecare plimbare, cele mai plăcute zone fiind defileurile cu stânci.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    9 comentarii

  1. Frumoasa cabana. Cat a costat cazarea?

      (Citează)

    • Dă-i click pe link-ul de pe booking, dai show available dates, si ca ex 11-13 Jun costa 1400. Cu placere :)

        (Citează)

    • Îmi cer scuze, tu ai întrebat o chestie și eu am răspuns alta, nu am vrut sa par sarcastic, poți sa te uiți pe booking în perioada în care a fost Radu și sa îți faci o idee

        (Citează)

  2. Pe unde ai ajuns la Cheile Dambovivioarei, pe DN73?

    E drumul foarte bun (o portiune mica fara asfalt) prin Sirnea-Ciocanu, l-am facut de Paste in drum spre Campulung, ca sa evit gropile de la Moieciu-Fundata.

    Acum doua saptamani am mers de la Prapastii pana in Pestera (casa Folea) cu bicicletele electrice, turul a costat 180 lei/3 ore cu ghid, ceea ce va recomand si voua cand mai veniti in zona.

      (Citează)

  3. Cineva:
    Îmi cer scuze, tu ai întrebat o chestie și eu am răspuns alta, nu am vrut sa par sarcastic, poți sa te uiți pe booking în perioada în care a fost Radu și sa îți faci o idee

    650 de lei pe noapte este chiar “ieftin”, mi am facut rezervare pt 2 luni.

      (Citează)

  4. Octombrie a fost acum multe multe luni, de ce a durat atat? Pozele peisajului au niste culori superbe, au iesit foarte bine.

      (Citează)

  5. Cristian Mititelu

    11/06/2021 la 1:44 PM

    Gaelex:
    Octombrie a fost acum multe multe luni, de ce a durat atat? Pozele peisajului au niste culori superbe, au iesit foarte bine.

    Comentariu pozitiv de la Gaelex . Screenshot , save , frame .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus