un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ginuri franÈ›uzeÈ™ti de vară: June by G’Vine

10 Jun 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

11 comentarii

G’Vine sunt ginuri frantuzeÈ™ti. Francezii reîncep să producă ginuri, iar G’Vine este un astfel de producător din zona Cognac. Șmecheria lor este că alcoolul este obÈ›inut din distilarea strugurilor, nu a cerealelor (francezii au mulÈ›i struguri), aÈ™a că se obÈ›ine un alcool mai fin, mai plăcut È™i mai dulce.

Cei de la G’Vine folosesc È™i florile viÈ›ei de vie pentru o aromă suplimentară. Ca (aproape) orice alt gin, băutura este apoi infuzată cu arome de ienupăr, plus alte ierburi È™i condimente aromatice care È›in de reÈ›eta secretă a francezilor. Rezultă ginul G’Vine, îmbuteliat într-o sticlă ceva mai masivă È™i cu dop de plută, care costă 128 de lei la Finestore, iar în perioada aceasta mai scădeÈ›i 10% din orice comandă È™i 15% din orice comandă peste 999 lei, reduceri care se aplică automat la final.

Eu am băut June by G’Vine, două ginuri ediÈ›ie specială, cu arome mai potrivite de vară.

June Royal Pear and Cardamom este chiar gin, tărie 37%. Ginul G’Vine este infuzat suplimentar cu pere. Știu că scrie È™i de cardamon pe etichetă È™i mă temeam să nu fie vreo aromă dubioasă, dar eu nu l-am simÈ›it sau nu este pregnant. E miÈ™to băutura, gustul este foarte reuÈ™it, este dulce exact cât trebuie ca să meargă bine vara. Pe site-ul oficial scrie că merge bine cu apă minerală sau cu È™ampanie; eu am băut-o foarte bine È™i cu apă tonică.

June Wild Peach and Summer Fruits este a doua ediție de vară. Se numește lichior de gin pentru că este mai slabă, are 30% tărie. Este mai dulce decât celălalt, luați-l doar dacă vă plac cocktailurile mai dulci, și cu arome de fructe care mi-au adus aminte și de bomboane. La 30% tărie se poate bea foarte bine și doar cu gheață.

Ambele pot fi baze foarte bune în cocktailuri de vară. Dacă v-au plăcut vreodată ginurile aromate Whitley-Neill, de exemplu, mai mult ca sigur vă vor plăcea si acestea June, poate chiar mai mult. Dacă ar fi să aleg unul dintre ele, eu aș merge pe cel cu pere.

Sticlele sunt colorate, apropo, dar băuturile sunt incolore. Dacă vreți o băutură spectaculoasă, inspirați-vă de la Gintoneria, Nor Sky, Linea și alte localuri ce prepară cocktailuri complexe ca aspect. Luați un pahar mare de vin roșu, puneți gin, gheață, apă tonică, apoi 1-2 felii de fructe. Merg bine cu portocale, dar bio sau cu coaja netratată, pere, mere, mango sau fructe de sezon, dar dacă puneți căpșuni, zmeură sau cireșe ar fi bine să le țineți întâi la frigider sau chiar congelator o vreme, ca să nu se destrame în băutură.

Se pot pune apoi în cocktail și diverse elemente mai mici: coacăze sau merișoare (au la Mega la caserolă), boabe de piper negru sau roșu, anason stelat, poate o bucată de scorțișoară. Noi am cumpărat câteva astfel de ingrediente acum ceva vreme, după ce am băut astfel de gin pe la un food truck fest, și vara de obicei bem gin tonic preparat în acest mod. Doar pentru că ești acasă, nu înseamnă că nu poți face totul cât mai plăcut.

Uitați câteva pahare pentru inspirație:

    11 comentarii

  1. m-am tinut tare toti anii in care am tot vazut reclama la Finestore pe bloguri, dar ieri am facut si eu prima comanda – deci reclama functioneaza pana la urma chiar si la astia mai zgarciti ca mine.

    bine, am luat alte bauturi dar totusi, e remarcabil, pt ca in afara de bere eu nu cumpar alcoale decat maxim de revelion si de ziua de nastere a sotiei.

      (Citează)

    • Și ce ai luat?

        (Citează)

    • Gin galician Nordes (e special intr adevar) si 3 sticle de Porto, ca mi s-a facut un dor de Portugalia de mi-a venit sa plang cand am vazut, din intamplare, vinurile.

        (Citează)

    • Și mie tot de Portugalia mi-e cel mai dor, dacă stau să mă gândesc puÈ›in. Dar o să o rezolv cu niÈ™te pasteis de nata, face cinste colegul portughez la sfârÈ™itul lunii.

      De finestore ce să zic, unele oferte par ok. Suficient de ok încât să nu merite să mă car cu alcool de aici.

        (Citează)

  2. Hai ca n-au trecut decat 24 de ore (cu indulgenta) de cand arhi se lauda ”intamplator” ca bea tot slibovita din asta… Oh well, trebuie sa manance si gura voastra o paine…

      (Citează)

    • Da, blogurile pe care se pare că le citeÈ™ti destul de des, poate zilnic, trăiesc din publicitate. Din ce altceva? AÈ™a că zi mersi că-È™i pot asigura cumva venitul È™i tu ai materiale cu care să-È›i petreci timpul. Tonul zeflemitor nu ajută cu nimic.

        (Citează)

  3. Sunt dezamagit total .

    Am primit doua cadouri recent de la FINESTORE , un Glenfiddich 18 si un REMY MARTIN XO . Ambele jeg – nu am avut pana acum probleme cu comenzile de la ei , chiar si vinurile daca au fost stricate mi le-au schimbat fara probleme , dar pe alcool tare de cadou chiar nu pot face nimic . MIROS PERFECT LEGIT , ca adevaratele Glenfiddich sau REMY (in cazul meu) , dar au gust infect de alcool rafinat colorat . Si asta o spune unul care stie cate ceva despre alcoolul tare .
    Ce pot eu sa fac … ca nu le pot da inapoi celor care mi le-au adus de ziua mea si nici nu ma pot lua de FINESTORE (poate nu e vina lor , poate e furnizorul) dar , e neplacut , sincer . Am avut probleme si la emag acum vreo 3 ani , dar o singura data , cu o singura sticla .

    Le voi trimite lu` socrumeo sa le bage la tuica in borhot .

    In rest , JUNE sunt bunicele, dar e mai bun Hendricks sau No10 de la Tanqueray

      (Citează)

    • Da, astea sunt de băut în cocktailuri lejere de vară, nu au treabă cu Hendricks sau Tanqueray. Mie numărul 10 mi se pare chiar prea tare. Dacă bei gin tonic, nu ai nevoie de extra strength în gin, te joci din cantitatea de tonic la asta.

        (Citează)

    • Esti sigur ca erau de pe Finestore? Fiind cadou banui ca nu ti-au dat si bonul sau factura la ele.

        (Citează)

  4. Deja privesc cu suspiciune reducerile de la Finestore, nu mai am incredere ca sunt reale.

      (Citează)

  5. Toți beți gin? Asta ce are? https://www.finestore.ro/beluga-noble-night-light-07l

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus