un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Înghețată excelentă de la Friddi #SustinRomania

10 May 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

32 comentarii

Dacă vreți înghețată foarte bună, luați de la Friddi prin Bolt Food și poate și alte servicii. Noi am comandat de câteva ori anul trecut și am reînceput și acum. Fac o înghețată artizanală care întotdeauna a fost excelentă.

Costă 55 de lei o cutie de 500 de grame. Se pot alege de la 1 la 4 arome per cutie. Cutia este din aceea izolatoare termic, a ajuns mereu bine prin curier.

Fisticul este excelent, are acea aromă intensă de fistic italian și vi-l recomand cu plăcere. Ultima oară am luat, de fapt, fistic, caise, ricotta cu portocale și flori și miere de tei. Cea de flori și miere de tei chiar are gust de miere sub formă de înghețată.

Mai au în listă măr copt cu scorțișoară, caramel sărat, migdale, cafea, mentă cu stracciatella și încă vreo 10 tipuri. Din cele 4-5 comenzi de până acum nu cred că a fost ceva să nu-mi placă.

Tot Friddi face un tiramisu foarte bun pe care l-am văzut de obicei în Mega Image-urile mai mari, se vinde într-un borcan cu etichetă mare în zona de delicatese de la frigider și ajunge pentru două persoane. Cel de fistic este foarte bun, mi-a adus aminte de unul asemănător mâncat în Roma.

Friddi am văzut că are și un punct de vânzare pe lângă Piața Română, în clădirea Landmark de pe Căderea Bastiliei (Vasile Alecsandri 4, de fapt), dar n-am mers niciodată acolo, ci mereu am luat cu livrare.

Sunt câteva locuri în București care au înghețată mult peste orice altceva deoarece folosesc ingrediente de calitate și vezi fructul sau aluna în ele, ca să zic așa, plus că nu sunt nenatural de dulci sau colorate. Friddi este unul dintre ele. Moritz Eis, Velocita, Zexe Braserie, Sweetology sunt celelalte. Practic, dacă luați de la Charles de Gaulle și apoi pe Calea Victoriei ați făcut 80% din turul înghețatelor bune din București.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    32 comentarii

  1. Foarte buna confirm.

    La comanda, la observatii am cerut daca pot sa imi trimita si niste cornete si mi au trimis…. gratis.

    Locatia e destul de draguta si ea.

      (Citează)

  2. Mi se pare foarte scump, si destul de putin cantitativ. Iar borcanul din mega, daca e cel din poza, de abia ajunge pentru o persoana, nicidecum pentru doua.

    Am cumparat zilele trecute tort inghetata tiramisu si vanilie de 1 KG (un kilogram) cu 10,99 lei din Penny.

      (Citează)

    • Boss, la 10 lei kg este aproape de costul unui kg de lapte ce sa mai vorbim de calitatea respectivei inghetate versus ceva de nisa.

        (Citează)

    • Chiar crezi ca e loc de comparatie intre calitatile celor doua produse ?

        (Citează)

    • eu zic ca este.

      Pentru ca oricand poti face comparatia ca si consumator e de 10x mai buna? sau merita dif de pret.

      Ca idee succesul nesspresso in lume e pe convenience, de aia bate la fund orice “local hipster, 180 lei kg, blue bottle, small batch coffee”.

      Intelegi ca un brand de lux e value forward doar cand conteaza extrem de mult imagininea: desfaci un DOM sau ai un Omega la mana, un iphone in buzunar. Pentru home use stuff, inghetata comandata acasa chiar si cei cu buzunarul cat mai gros sunt value concious.

        (Citează)

    • @Ionut, nu stiu daca este loc de comparatie sau nu, dar la pretul asta este destul de scumpa inghetata.
      Daca eu vin si iti recomand un burger de 80 de lei, probabil a o sa consideri ca este destul de scump. Poate ca este mai bun decat un burger de la Mc’ Donalds, dar la un cost de 10 ori mai mare nu stiu daca iti mai convine.

        (Citează)

    • Ca pret, mie mi se pare in linie cu celelate inghetate artizanale (ex. Cremeria Emilia, Anelyse, Morris, etc.) Si cu astea ar trebui comparate. Inghetata de la Peny e alta categorie de produs, si ar trebui comparata cu alrele similare, gen Aloma. Altfel, e ca si cand ai compara o paine cu maia de la Pain Plaisir si ai zice ca e scumpa, ca la Peny franzela e 1 leu.
      Acum, daca revenim la ce prezinta Radu aici, eu recunosc ca o prefer pe cea de la Emilia, dar e f buna si asta de la Friddi.

        (Citează)

    • @Andrei G Nu stiu altii , dar eu daca am chef de un burger prefer sa mananc odata pe luna un burger de 80 lei , da bun, decat 10 burgeri pe luna la 10 lei si de la Mc.

      Asa si cu inghetata.

      Daca vreau economie sau nu imi permit, mananc mai rar da mai bun, ca inghetata nu e ceva esential sa zici ca nu poti trai fara. E un motf.

        (Citează)

    • Vezi ca iesi mai ieftin daca iti cumperi o sticla de Fruti Fresh, torni sucul in punga si il bagi la congelator. Tot “inghetata” se cheama si aia. Asta daca tot ai impresia ca tot ce e colorat, congelat si dulce se cheama inghetata.

        (Citează)

    • Ăsta compară pieptul de pui cu vita și penny cu mega..

        (Citează)

    • Eu am facut o comparatie potrivita, intre produse din aceeasi categorie. Nu cum spunea prostovanul de mai sus, cu “kilogramul” de lapte la 10 lei, sau ala cu sucul in congelator.

        (Citează)

    • @Ionut, poti sa-mi recomanzi si mie restaurantul ala de unde ai mancat ultima data un burger de 80 de lei? Eu in general nu cred ca am dat mai mult de 40-45 de lei pe un burger de calitate .

        (Citează)

    • @Andrei G era doar un followup la raspunsul tau

      “Daca eu vin si iti recomand un burger de 80 de lei”

        (Citează)

    • @Ionut, deci nu ai dat pana acum 80 de lei pe un burger, asa ca nu poti sa spui ca preferi sa mananci o data pe luna un burger de 80 de lei. Probabil ca preferi sa mananci ceva care are un pret mediu.

      Asa si la mine, nu as alege inghetata de 10 lei/kg din Lidl, dar si aceasta de 110 lei/kg mi se pare destul de scumpa.

        (Citează)

    • Kopa_Kopan: Iar borcanul din mega, daca e cel din poza, de abia ajunge pentru o persoana, nicidecum pentru doua.

      Faci diabet dacă mănânci singur tot borcanul ăla. Noi l-am împărțit mereu și a fost destul.

      Kopa_Kopan: Am cumparat zilele trecute tort inghetata tiramisu si vanilie de 1 KG (un kilogram) cu 10,99 lei din Penny.

      Dacă tu ești fericit cu tortul acela, e bine, scapi și ieftin.

      Dar aș zice să mănânci măcar o dată o înghețată făcută din fistic de calitate, precum de la Friddi sau Moritz Eis sau Zexe Braserie. Are calitatea de a-ți schimba perspectiva.

        (Citează)

  3. e buna inghetata asta intr-adevar, eu nu sunt amator de inghetata dar ai mei sunt fani.
    au scumpit-o mult fata de anul trecut, aproape s-a dublat pretul, dar na, tre sa traiasca si ei, asta e, merge din cand in cand.

      (Citează)

  4. Niste lapte, niste oua, niste cacao, cateva piscoturi, o ciocolata rupta bucatele si niste alune. Si faci ceva in casa care e si ieftin si mult mai bun decat orice rahat din comert. Nu vrei cacao, bagi capsuni date la blender sau alte fructe. Se face repede. Rabdare sa ai pana ingheata. Pana mai acu 2 ani faceam constant dar m-am lasat ca mancam cate 1 kil o data.

      (Citează)

    • Caruciorul de butelii, motorul de la masina de spalat, mai iei un acumulator de la dezmembrari si iti faci Tesla acasa, nu mai cumperi jeleul lui Elon.

        (Citează)

    • Bravo coa. Inteligenta comparatie. Banuiesc ca nici cartofi prajiti nu-ti faci singur.

        (Citează)

    • o sa iau reteta ta, o sa imi deschid o gelaterie si bum, a devenit rahat din comert. iti convine?

        (Citează)

    • Baga mare.

        (Citează)

    • Reteta inteligentului: cumperi ciocolata de rahat din magazin, lapte de rahat din magazin, piscoturi de rahat din magazin, le mixezi acasa si nu iese un amestec de rahaturi din magazin, ci ceva facut in casa, ieftin si mult mai sanatos. Zice el…

      @Blackskull: Felicitari!

        (Citează)

  5. Poate ca este buna inghetata, dar pozele nu prea arata asta. Data viitoare niste personaje cvadrilabutate murdarite pe mustati ar transmite mai clar mesajul ;).

      (Citează)

  6. Prețul mi se pare extrem de mare pentru o înghețată trimisa acasa. Este evident că există o piață și la acest preț, dar nu cred că sunt chiar așa multi oameni dispuși să plătească prețul.
    Cred că pentru unele afaceri pur și simplu este foarte greu sa le transformi in livrare la domiciliu – cum ar fi și asta cu înghețata care presupune și niște cutii de transport mai deosebite și este foarte greu sa concurezi cu supermarketurile.
    La Lidl de ex. sunt înghețate de care vrei și de care nu vrei, de la vreo 10-12 lei pentru un kg până pe la vreo 40-50 lei pe kg pentru cele bio sau mai speciale.

    Situația la acest local se schimbă însă dacă ieși în oraș și mănânci înghețata in local, la o masă – este practic o ieșire în oraș, deci prețul ar fi ok.

      (Citează)

    • Mie nu mi se pare scumpă când mă gândesc că, pentru același volum de înghețată, dau aceiași bani dacă ar fi să cumpăr Best sau Magnum la băț sau Nirvana la cutie, iar calitatea este diferită.

      Vorba lui Florin mai jos, nu mănânci zilnic, ci îți faci din când în când o poftă. Pentru pofte zilnice recomand Magnum Mini sau Snickers înghețată.

        (Citează)

  7. Pana acum ziceam ca Emilia e cea mai buna (ma rog, s-au rebotezat de ceva timp). Dar chioscul Zelato de la intrarea in Herastrau e excelenta si ea.
    Sa-i incercam si pe Friddi asti, zic

      (Citează)

  8. Mi se pare si mie relativ scump , insa mi se pare mai imbecil punctul de vedere al celor de mai sus . Pai se compara o inghetata de nisa din lapte, unt si fructe / serbet de casa sau alte ingrediente puse pe tava inghetata si zdrobite si amestecate pana cand ajung inghetata fina cu cea de la Penny de 10lei /KG . Sincer … nu am luat si nici nu voi lua niciodata asa ceva , prefer de-aia comunista din aparatele stradale turnata in cornet sau cea de la McDonalds de 1 leu daca tot vorbim despre inghetata ieftina , dar e exagerata comparatia .

    E ca si cum ai zis ca Wagyu e ca ce iei tu de la piata din Obor . Si nu , in Obor nu gasesti mai sus de premium cut si astea rar in doar 2 locuri sus.

      (Citează)

  9. Cat 2 pizza, cred ca isi merita banii doar nu mananci in fiecare saptamana

      (Citează)

  10. Inghetata, nu este aliment de baza, nu este carne sau paine. Este un rasfat, o delicatesa de care te bucuri si pe care nu o cumperi in functie de pret. Prioritate au gustul și experienta din momentul în care o savurezi, nu mananci inghetata zilnic pentru a incepe sa o socotesti.
    Ingredientele de calitate si oamenii priceputi……costa destul de mult. Imediat incepem sa aruncam cu “este scump”, “nu stiu unde este la sfert de pret” sau “imi fac acasa”.
    Ma bucur de ce ne ofera Zexe Braserie, Friddi si Velocita.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus