un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prezentare: noul Renault Arkana, un SUV Coupe hibrid lansat acum în România

24 Apr 2021  ·

AUTO  ·

24 comentarii

Renault aduce modelul Arkana și în România, iar precomenzile încep pe 27 aprilie. Este un SUV Coupe care mi-a plăcut de când l-am văzut prima oară în fotografii și acum mi-a plăcut și în realitate.

Arată bine pe toate părțile și mi-a plăcut în special că partea din spate nu-i golașă, ci se potrivește bine cu dimensiunile mașinii. Pe locurile din spate încape fără probleme cineva de 1,90 metri. Interiorul seamănă cu ce am văzut și la noul Captur și în general este cu un nivel peste Renault-urile de acum câțiva ani. Au urcat mult în ce privește finisajele și aspectul general, care este mult mai plăcut.

Vor fi două variante, benzină 140 CP automată și hibrid 145 CP. Hibridul nu este însă și plug-in. Prețurile încep la 25.540 de euro, iar hibridul cu toate dotările ar trebui să ajungă pe la 31.000 de euro și ceva.

Susține-mă cu un Subscribe:

Apropo, varianta vândută în Europa este cea produsă în Coreea de Sud pe platforma CMF-B, nu cea din Rusia pe platforma B0. Încerc și să-l conduc în viitor, dar momentan aceasta este singura mașină din România.

    24 comentarii

  1. “”A coupe or coupé is a passenger car with a sloping or truncated rear roofline and two doors. “” de ce ii zici coupe daca are 4 usi?

      (Citează)

  2. a ajuns orice Matiz inaltat sa fie numit SUV.

      (Citează)

    • VechiulBogdan

      24/04/2021 la 9:26 PM

      Nu stiu cum poate fi numit Matiz ceva ce e de marimea Megane/Golf/Astra. Da, nu are dimensiunile lui Q7, X5, dar de asemenea nu e nici Captur, T-Cross, T-Roc etc.

        (Citează)

  3. Ar trebui sa isi restilizeze sigla aia oribila.
    Orice Renault vad, cat de frumos ar fi design-ul, cand ajung la sigla aia oribila imi vine sa vomit.

      (Citează)

    • pai sigla aia e esenta marcii: cricul.

        (Citează)

    • VechiulBogdan

      24/04/2021 la 9:23 PM

      E un simplu romb, nu stiu ce ar putea restiliza la el foarte mult. Poate sa-l faca mai mic pe partea frontala a masinii.
      De asemenea am observat ca in materialele de prezentare online a reaparut logo-ul din anii ’80-’90, desi mie personal nu-mi place asa de tare aceasta varianta.

        (Citează)

  4. Zi ca te ai baga sa stai in spate pana la Brasov!

      (Citează)

  5. X4 wannabe. Mijtocuț, dar la cat se anunta scorurile, o sa fie la fel de intalnit pe drumuri, cum e si talismanu.
    Coreencele-s mai atractive. Tucson, sportage….

      (Citează)

  6. Daca asta e SUV, koleos ce mai e?

      (Citează)

  7. Le-a iesit frumos tare. Singurul minus mi se pare ca e bordul, cumva uratel, cumva ramas in urma cu tableta aia.
    Cred ca va rupe la vanzari.

      (Citează)

    • VechiulBogdan

      24/04/2021 la 9:29 PM

      Da, nici eu nu inteleg de ce au folosit bordul de Captur si nu de Megane, desi masina are dimensiunile celei din urma. Probabil din cauza ca acel interior era mai invechit nitel ca design, fiind model 2016 si avand tableta mai jos decat are Capturul.

        (Citează)

  8. Mai da-o naibii, 31k!? E exagerat…

      (Citează)

    • Nu e deloc exagerat pentru o masina hibrida. Arata foarte bine, garda la sol de 20 cm e foarte buna, cred ca peste ale coreencelor.
      Pretul masinilor noi a crescut mult.

        (Citează)

  9. Nu se vinde la noi.

    Masina asta tipa de la o posta – nu ai avut bani de X4, X6 si ti-au luat Renault.

      (Citează)

    • VechiulBogdan

      24/04/2021 la 9:18 PM

      Ai citit macar articolul ?
      Stirea: “Lansat acum in Romania. Peste cateva zile incep precomenzile la Renault Arkana”
      Ion: “Nu se vinde la noi”

        (Citează)

    • Dar tu i-ai citit restul comentariului, inainte sa-l iei la misto?
      “Nu se (va) vinde la noi” = “nu va avea vanzare” , pt ca te face sa arati “sarak”. Expresia preferata a romanului este “de banii astia iti luai X4/5/6 condus de o baba in DE si iti mai ramaneau bani si de o vacanta in Bali”.

        (Citează)

    • Ce să-ți povestesc, acum toată lumea tre’ să aibă bani de bemveu.

        (Citează)

    • @VechiulBogdan, @varucu, nu toata lumea trebuie sa aiba bani de bemveu. Dar sunt si mai putini cei care sunt dispusi sa plateasca peste 30.000 de euro pentru un Renault.
      Ii dau dreptate lui @ion marius, aceasta masina nu se va vinde prea bine la noi.

        (Citează)

  10. VechiulBogdan:
    E un simplu romb, nu stiu ce ar putea restiliza la el foarte mult. Poate sa-l faca mai mic pe partea frontala a masinii.

    Ce-ai zice daca in romb ar trage diagonalele si ar colora in mod alternativ fiecare sfert de romb cu alb si albastru? Dupa aceea ar putea desfiinta si semnalizatorul de schimbare a directiei de mers, la masinile vandute in romania.

      (Citează)

  11. Ce dreacu mă, Radule? Lumea așteaptă EV6 și Ioniq 5, tu vii cu troace reno? Dracu’ da 25 de mii pe o conserva reno cu plastice infecte și finisări demne de Valea Cascadelor. Reno ia numai cine nu-și permite orice alta marca și are rangul prea mare sa umble cu o Dacie corecta.

      (Citează)

  12. 31k ? Laughing in Kia Sportage

      (Citează)

  13. N-am inteles niciodata de ce ai renunta la portbagajul mai mare pentru o caroserie coupe.

      (Citează)

  14. Alin:
    “”A coupe or coupé is a passenger car with a sloping or truncated rear roofline and two doors. “” de ce ii zici coupe daca are 4 usi?

    Pentru ca…..marketing….

    Crossover SUVs with a sloping rear roofline may be marketed as a “coupé crossover SUV” or “coupé SUV”. Although coupé itself supposed to mean a passenger car with a sloping or truncated rear roofline and two or three doors, every coupé crossover SUV (except for the Range Rover Evoque Coupé) is equipped with five doors.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus