un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 25 aprilie 2021

25 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Despre micro-înșelare. Micro-cheating este când îți înșeli doar simbolic partenerul, poate cu un flirt, niște mesaje, poate ascunzând niște acțiuni. Nu știam că există și un nume pentru astfel de comportament.

Povestea lui Mary Ann Vecchio. La 14 ani, în 1970, a apărut într-una din cele mai celebre fotografii din istoria SUA. Asta i-a stricat viața și a făcut-o o țintă pentru FBI și hate mail în anii următori. Puterea unei fotografii and all that… Mai interesantă mi s-a părut atitudinea societății de atunci față de studenții universității Kent care au fost împușcați de soldații SUA pentru că protestau.

Naomi Campbell are o vilă foarte mișto în Kenya.

Particule radioactive de la testele nucleare din 1950 încă se găsesc în mierea albinelor. In happy news, copiii născuți de părinți afectați de explozia de la Cernobîl sunt perfect sănătoși. Spermatozoizii și ovulele nu au suferit mutații.

Mâine se împlinesc 35 de ani de la explozia de la Cernobîl. Poate vreți să citiți firul evenimentelor. Sau un maraton de serial Cernobîl de pe HBO. Iată fotografii actuale de la operațiunea de acolo.

Echipajul navei Ever Given ar putea fi blocat la bordul ei pentru câțiva ani. N-ar fi singurii în situația asta în canalul Suez. Cică este un vapor aflat în proprietatea unei companii japoneze, navigând sub steag panamez, operat de o companie din Germania cu echipaj majoritar indian și blocat în Egipt. Ieși din situația asta dacă poți.

Cât spațiu locuibil este pe planetele și lunile din sistemul solar. De unde importă bunuri țările africane. Harta producției de pornografie.

Criminalul care a omorât 8 angajați FedEx săptămâna trecută e un tânăr de 19 ani. Aspect de copil, fața plină de coșuri. Cumpărase legal două puști, deși în trecut poliția în confiscase o altă armă pentru că avea probleme mintale. Era să mă întreb cum ajungi mass shooter la vârste din astea, dar apoi mi-am adus aminte de Columbine, Sandy Hook și altele.

Dormitul mai puțin de 6 ore pe noapte crește cu 30% riscul de demență. De asta dorm minim 7!

40 de kg de explozibil au fost folosite la o petrecere ce anunța sexul copilului.

Încă un studiu arată că o doză Pfizer are 70% eficientă, două doze 85%. Israel a avut prima zi după 10 luni fără nici un deces. Asta pentru că s-au vaccinat foarte mulți. Japonia declară stare de urgență cu 3 luni înainte de Olimpiadă. India a trecut de 300.000 de cazuri noi pe zi. Și asta din ce testează și ei… Per total, însă, săptămâna trecută a adus cele mai multe cazuri noi la nivel mondial și o creștere mare a deceselor.

O colecție de fotografii foarte vechi s-a vândut cu 2 milioane de dolari. Erau făcut de Talbot, unul dintre inventatorii procesului fotografic, acum aproape 200 de ani.

Fotografii de natură. Moderne.

Un iaht de mari dimensiuni trece prin canalele mici din Amsterdam. Mișto fotografiile, e mai mare decât toate casele de acolo.

La mulți ani tuturor celor cu nume de floare!

    15 comentarii

  1. Nimic despre Florii? E sarbatoare mare, a treia ca importanta la ortodocsi.

      (Citează)

    • A scris ca e Florii, dar nu ai decodat tu mesajul. Hint ultimul rând din articol

        (Citează)

    • Nu-l intrebi mai bine direct pe Radu de ce nu a scris de florii pe contul de patreon ?
      Ca imi imaginez ca la ce pretentii ai, sari si cu portofelul inainte

        (Citează)

  2. In ritmul asta o sa apara si micro-abuzului, adica atunci cand dai o basina zgomotoasa in casa, de fata cu partenerul.

      (Citează)

  3. Chestia asta cu micro-inselarea are si o denumire neaosa: sa pacatuiesti cu gandul. Opusul este sa pacatuiesti cu fapta.

      (Citează)

    • Opusul e sa nu pacatuiesti deloc.

        (Citează)

    • Ai ceva dreptate, scopul interventiei mele era sa critic pasareasca asta romano-engleza, sau traducerea ad hoc, avand in vedere ca vocabularul se dezvolta citind literatura si nu doar interfete (windows de exemplu).

        (Citează)

  4. e normal sa dormi minim 7 ore cand nu ai servici.

      (Citează)

  5. Israel a avut prima zi după 10 luni fără nici un deces
    cred ca mai corect era Israel a avut prima zi fără nici un deces după 10 luni …

      (Citează)

  6. “Iată fotografii actuale de la operațiunea de acolo”. – In lb română, “actual” înseamnă “din prezent”, “în acest moment”, este false friend cu “actual” din engleză. Ar fi fost corect fotografii reale, originale etc, nu actuale.

      (Citează)

  7. gabi:
    Israel a avut prima zi după 10 luni fără nici un deces
    cred ca mai corect era Israel a avut prima zi fără nici un deces după 10 luni …

    Israel a avut primul deces dupa 10 luni.

      (Citează)

  8. the_real_blue

    25/04/2021 la 9:19 PM

    De ce sa dai un link unde trebuie sa fii inregistrat ca sa citesti???

      (Citează)

    • Nu doar Radu da link-uri de pe Washington Post, si alti bloggeri fac asta. Nu cred ca este nimic intentionat, dar ca atunci cand esti inscris pe mai multe site-uri de stiri, nu mai tii cont de fiecare data daca acel site este platit sau la liber.
      Probabil intri, citesti si dai direct link pentru ca ti s-a parut ceva interesant.

        (Citează)

  9. Nu are treabă iahtul ala cu Amsterdam. Olanda nu înseamnă Amsterdam.

      (Citează)

  10. Nu cred ca am avut 8 ore de somn de ani de zile, dacă reușesc 6 e o minune.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus