un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lidl a introdus iepurași și ouă de ciocolată pentru că mai sunt doar 51 de zile până la Paști

11 Mar 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

Sunt o grămadă. Am numărat aproape 30 de dulciuri cu tematică de Paște. Dacă ar fi să cumpărați în fiecare zi câte un model diferit și tot ar mai rămâne 21 de zile până la Paști (2 mai).

Bine că n-a mai găsit creștinătatea vreo mare sărbătoare și prin septembrie, că am fi putut sta minim 6 luni pe an cu produse specifice în magazine. Crăciunul deja “începe” de la final de octombrie.

Update: Cum bine au punctat niște comentatori mai jos, Paștele Catolic este pe 4 aprilie și poate pentru catolici sunt aceste dulciuri deja în magazinele din toată țara. În acest caz, îmi cer scuze unui personaj colectiv potențial jignit. Cu 24 de zile înainte, este total ok să cumperi iepuri de ciocolată! Nu-i ceva de lăsat pe ultima săptămână!

Also update: pe 15 martie începe o săptămână românească cu multe produse din Cămara Noastră. Lăsând la o parte că toate sunt produse de români, au pe acolo niște mezeluri ce conțin doar porc, apă, sare, cum îmi place mie. La aceea mă duc și eu.

De asemenea, sper să găsesc șablonul acesta de contur. Intră pe 18 martie. Cum funcționează acesta: îl lipești de vreun contur complicat (colțul unei perete, glaful unei uși etc) și ia forma detaliată a acelui contur prin acele roșii mobile din care este compus. Asta îți permite după aceea să decupezi cu precizie acel contur în alt material, poate vreun lemn sau gresie sau whatever, ca să încapă perfect în locul său.

Also also update: e practic imposibil să merg la Lidl și să nu mă lipesc de ceva!

 

    36 comentarii

  1. Dar stii ca Pastele catolic e pe 4 Aprilie?
    Si in Romania avem si catolici? Si ei tot consuma oua de ciocolata.

      (Citează)

  2. Ha ha, in Sligro erau din ianuarie.

      (Citează)

  3. Daca nu ma insel, catolicii au Pastele pe 4 aprilie.

      (Citează)

  4. Liniștit poți șterge articolul acesta.

      (Citează)

  5. Șterge articolul că te-ai făcut de mare cacao. Paștele catolic este pe 4 aprilie (ortodox here).

      (Citează)

    • Nu știi că Radu le știe pe toate? E parerist profesionist.

        (Citează)

    • Apoi, dupa ce sterge articolul, Cristi si cu GuestStar in comentarii la alte articole:
      “Aha, asa faci, cand o dai in balta stergi articolele, domnu’ blogar?”

        (Citează)

    • @C nu, tinere, că nu am venit la un alt articol să-l critic că a șters ceva. Am scris aici ce am avut de scris și n-ai decât să-mi ții evidența comentariilor ca să vezi că nu mă iau de el gratuit ci doar constructiv. Tot pe lângă o dai și pe la vecini, nici aici nu te dezminți.

        (Citează)

  6. și totuși nwradu are dreptate. Chiar dacă Paștele catolic ar fi fost pe 2+7=9 mai, tot ar fi băgat ăștia produse cu 2 luni înainte. Plus că să fim serioși, cîți catolici sînt față de otdocși în București pt a justifica vînzările ?
    Așa se întîmplă și la Crăciun, la unele supermarketuri găsești decorațiuni și Moși Crăciuni cu peste 2 luni înainte, și ,CULMEA, nu mai găsești nimic în ajun !
    Dacă mi se strică o instalație de Crăciun și vreau să o înlocuiesc pe 23 sau 24 decembrie bad luck că nu se mai găsește !!!!

      (Citează)

  7. Ca idee,pana acum cativa ani, cand pica pastele catolic la mare distanta fata de cel ortodox noi aveam probleme in a gasi vopsea de oua si dulciuri tematice. Oricum dragut ca demonstrezi din nou ca tu traiesti intr o bula.

      (Citează)

  8. Da, și eu cred că Lidl a băgat 30 de articole de ciocolată pentru că cei 9% catolici se vor înghesui în toate magazinele din țară după ele.

    Sigur că le vor cumpăra și catolicii, dar… să fim serioși, acum încep sărbătorile cu 2 luni înainte în magazine, inclusiv cele ortodoxe.

      (Citează)

    • Stii ca Lidl e lant european, iepurasii si ouale alea le produc pentru toata Europa. Europa care cu exceptia noastra, Bulgariei, Greciei si Ciprului sarbatoreste pastele pe 4 aprilie. Daca le bagau dupa 4 aprilie ziceai ca o adus la noi ce o ramas nevandut in Italia.

        (Citează)

  9. Aștept cu interes luna viitoare cizmulițe pentru Moș Nicolae.

      (Citează)

  10. Eu am un Lidl lângă mine și merg destul de des, astfel că pot să îți spun că explicația este foarte simplă – dulciurile specifice de Paști/Crăciun au în general prețuri mai mari pe unitatea de produs decât produsele obișnuite, adică de exemplu un iepuraș de ciocolată de 100 grame, costă chiar și cu 60 – 100 % mai mult față de o ciocolată obișnuită de 100 grame.
    Ei, după sărbătoarea respectivă nu mai cumpără aproape nimeni dulciurile specifice pentru că sunt prea scumpe – s-a întâmplat uneori de am luat la vreo lună și jumătate după Crăciun cu 75% reducere – așa că le introduc cât mai devreme ca să aibă timp să vândă cât mai mult.

      (Citează)

  11. Lăsând la o parte că ești ignorant la faza asta, da așa e, e ciudat că deja le-au băgat când pastele catolic, protestant, neoprotestant e abia pe 4 aprilie, puteau sa le bage peste două săptămâni lejer.
    Ps. Poți sa bagi in Google să iti arate sărbătorile, așa ai știi că alții au în altă dată pastele plus dacă ai cunoștințe de altă confesiune știi când sa le urezi sărbători fericite, eu de pildă din 4 opțiuni am bifate 3 (momentan nu am cunoștințe musulmane cărora să le urez sărbători).

      (Citează)

  12. Mulțumesc de informare! Colegul care ma schimba v-a prinde Paștele la vapor. Comandantul m-a rugat sa ii zic sa vină cu ce trebuie de acasă. Își cam facea probleme ca vine ăsta la vapor prea devreme si nu o sa găsească nimic de cumparat. Ai idee au băgat si vopsea de ouă?

      (Citează)

  13. Giani Mucea:
    Ha ha, in Sligro erau din ianuarie.

    Fix!
    Pe aici cum au scos decorațiunile de Crăciun și cele 2-3 chestii de revelion, încet dar sigur au apărut alea de Paște!
    Erau mai puțin de 3 luni până la Paște (țară catolică), dar mai bine de 2 luni!
    Băi și a fost frig! Și idioții au scos vinul de fiert! Parcă ăla e doar de Crăciun!

    Și nu, nu e pentru că e Paștele Catolic e mai devreme, e pentru că atât îi duce mintea pe ăia de decid marketingul!

      (Citează)

    • Dar nu poți lua orice vin roșu demisec mai ieftin ca să-l fierbi? Sau vrei din ăla deja preparat de nemți sau ce țară este acolo?

        (Citează)

    • Ăla din comerț e deja preparat cu mirodenii. Pe mine nu mă deranjează, că nu beau vin. Și practic înlocuie literele de ciocolată cu iepuri și ouă de ciocolată. Important e că e ciocolată.
      E mișto când se apropie sau trece paștele și rămân cu stocuri, că dau cadou la cumpărături și e destul de bună.

        (Citează)

    • @Giani Mucea
      Vinul ala pentru fiert are, pe langa mirodenii, super mult zahar in el.
      Atat de mult incat daca iti raman paharele murdare de “vin”, urmele alea sunt lipicioase

        (Citează)

    • @C: da, olandezii bagă zahăr în ei cu polonicul. Gluhwein n-am băut, mai rar beau când face nevasta vin fiert, dar doar din vin normal cu mirodenii. Nu mă omor nici după ăla că bere, whisky, rom și coniac sunt suficiente pentru mine.

      Dacă vreau vin, aștept să deschidă băieții de la St. Sixtus vânzările pentru non-belgieni și fac un drum până acolo. Cică au crescut cantitatea maximă la 3 navete.

        (Citează)

  14. Am citit “sobolanul acesta prinde contur”.
    Am mai citit de 3 ori.
    Cred ca e momentul sa plec de la calculator

      (Citează)

  15. Problema ca lidl a bagat produsele astea fiind…?
    Privesti si treci mai departe. Nu ti le vîra nimeni cu forta in traista.

      (Citează)

  16. La Jumbo articolele cu tenta “pascala” sunt deja la rafturi de prin Ianuarie.

      (Citează)

  17. Produsele de la Camara noastra nu mi se par stralucite. Am luat destule de-a lungul timpului, majoritatea au fost mediocre (cas afumat, baigli, niste gemuri, etc). Am gasit insa si unul sau doua mezeluri feliate care mi-au placut. Saleurile sunt fade, placintele slabe calitativ. Imi plac insa covrigeii cu telemea, foarte buni.

      (Citează)

  18. hai sa va zic o duda – catolicii is liberi si de pastele lor si de cel adevarat – crestin-ortodox.
    atunci nu auzi pe niciunu sa se vaite ca aoleo nu e corect.

      (Citează)

    • Nu e adevarat, eu sunt in situatia asta si intotdeauna a trebuit sa aleg cand vreau sa fiu libera, de Pastele catolic sau de cel ortodox.

        (Citează)

  19. Pe lidl.ro au inversat produsele:

    “Șablon contur / Furtun de nivel
    Parkside

    24,99
    Lei
    1 buc.

    Furtun de nivel

    Pentru decupaje cu profile exacte datorită acelor din material plastic
    Domenii de utilizare: gresii, produse laminate, pardoseli din lemn, covoare, table

    Șablon contur

    Pentru transferul rapid și ușor al înălțimilor, chiar și pe distanțe mari
    Domeniu de utilizare: nivelarea tablourilor, rafturi, garduri, ziduri”

      (Citează)

  20. Așa la trebe la ăștia de la Lidl, dacă n-au aruncat și ei niciun pișcot de atâta vreme.

      (Citează)

  21. Orez Camara noastra.. origine Romania ?

      (Citează)

  22. La mega image sunt oua kinder nitzelush mai mari de vreo 2 săptămâni. Nu sunt cele mai mari, care sunt pe la 40~50 de lei, ci din cele de 15~20 de lei.

    Probabil au toți niște imbecili la sediu care nu actualizează promoțiile pe specific local.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus