un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sonos Roam: boxă 2-în-1 mișto, dar nu pentru România

11 Mar 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Sonos Roam este o boxă foarte atrăgătoare pentru mine deoarece poate fi acel 2-în-1 pe care mi-l doresc de ceva vreme:

  • un smart speaker în casă, cu Google Assistant la bord, care stă conectată la priză și la wifi
  • un difuzor portabil, rezistent IP67, cu baterie proprie, gata de luat la drum, în balcon, la grătar etc

Roam este suficient de mic, arată bine, probabil este foarte bun pe partea audio, ca orice de la Sonos, are transfer automat de sunet între mai multe difuzoare, 10 ore de autonomie.

Pentru stat la punct fix există o bază care încarcă wireless boxa. O poți ține permanent la priză acolo, așa cum țin acum două Google Nest Mini 2 în casă. Iar când plec de acasă, aș putea ridica Roam-ul de pe baza sa și să plec cu el, pur și simplu. Asta sună mișto de tot.

Costă 889 lei în România (aprilie), dar e normal pentru gama Sonos și poziția ei pe piață. dar aș putea accepta asta pentru scenariul 2-în-1 de mai sus.

Din păcate scenariul nu funcționează în România. Roam integrează Google Assistant, dar nu în România. Google nu a lansat Assistant oficial aici, deci nici Sonos nu permite accesul la el, limitându-l la doar câteva țări. Asta deși o mulțime de alte echipamente permit utilizarea Google Assistant în România fără probleme. Cum spuneam, eu chiar am difuzoare Google pe care toată ziua dau comenzi din voce.

Când o fi, însă, aș lua un Sonos Roam. Până atunci, aș simți că plătesc același preț ca alte țări ce primesc opțiuni mai multe, chiar unele foarte importante pentru mine.

    8 comentarii

  1. pai pui vpn si ai rezolvat problema

      (Citează)

  2. In afara de Assistant, cum mai poate fi controlata? Cum pui muzica? Merge ca un Chromecast Audio? Trebuie musai un telefon cu ceva aplicatie Sonos?
    Scuze, sunt strain de produsele Sonos, si mi-e lene sa sap prin review-uri, dar asta pare un produs misto.

      (Citează)

  3. Daca nu ai ce face cu banii atunci dai 200 de euro pe jucaria aia, alfel gasesti produse foarte bune intre 50-100 euro dupa care nu plangi cand o trantesti la gratar sau pe unde duci. Recomand Anker SoundCore care e sub 50 de euro si are un sunet bun, autonomie serioasa si reziste la cazaturi din toate unghiurile.

      (Citează)

  4. Am de ceva vreme o boxă Logitech S715i, tocmai am comandat și un adaptor BT – 30 pin. Cred că o să dau restul de 195 eur pe altceva.

      (Citează)

  5. Anker sunt OK, dar ganditi-va serios daca merita un smart speaker sau un BT speaker este cu adevarat ceea ce va doriti.
    De ce? Simplu, un SS este un computer cu Linux care se contecteaza la cloud pentru a reda muzica. Iar ecosistemul Sonos e limitat la aplicatiile gen Amazon Prime, G Music/Apple Music, Spotify, Soundcloud, Tidal, iar de la YT doar YT Music! Adica aplicatii care fie te bombardeaza cu reclame (Spotify free), fie COSTA.
    Costa si mai ales consuma banda (la gratar, pe 4G hotspot, care are limite de trafic).
    Daca va bazati pe BT, puteti reda YT sau muzica stocata LOCAL pe microSD cu costuri ZERO. Si serios acuma, Sonos e dependent de cloud, costa enorm, un SoundCore2 e aprox. 100E la emagari, deci 50% mai ieftina…

    PS daca vreti o intrare mai ieftina in ecosistemul Sonos, incercati IKEA Symfonisk. Nu e portabil, dar costa mult mai putin decat Play One.

      (Citează)

    • Am cateva boxe Sonos de cativa ani (un Play:3 si doua Play:1) si merg foarte bine. Cred ca este cel mai stabil sistem “smart” pe care il am in casa. Am verificat acum si suporta peste 60 de servicii (platite dar si free) si poti sa pui si muzica ta locala. Un mare avantaj este ca poate faca stream direct de pe un serviciu, nu trebuie sa treaca printr-un alt device cum ar fi un telefon. Telefonul e mai mult o telecomanda decat o sursa pentru muzica.

      Pana la urma nu iti trebuie nu stiu cate servicii, eu platesc doar Spotify si nu am nevoie de altceva. Singurul inconvenient este ca nu poti pune muzica de pe YT decat daca ai YT music dar nu pot sa zic ca mi-a lipsit asa de tare.

      O parte din boxe le-am luat direct de la Sonos prin programul lor de produse refurbished cu o reducere substantiala desi sunt verificate de ei si erau fix ca unele noi.

      Si mai e un avantaj cu sistemul Sonos faptul ca poti sa combini boxele cum vrei si sa faci un sistem stereo sau surround. Mai sunt cateva alternative care pot face asta dar pretul este similar.

      To each their own I guess.

        (Citează)

  6. Eu am un Amazon Tap fix pentru aceasta nevoie. Nu are Google Assistant, dar și Alexa e ok :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus