un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Platforma de vaccinare se pregătește pentru etapa 3

11 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

43 comentarii

Ieri am observat că în platforma de programare la vaccinare au fost activate butoanele de programare și pentru cei eligibili în etapa 3. Vorbesc de acel al doilea buton, cel cu bifă pe clipboard, disponibil pentru 5 din 6 în imaginea de mai jos.

Au fost activate doar butoanele, nu sunt încă și sloturi disponibile, deci nu te poți programa efectiv pentru vaccin.

Nu sunt sloturi nici măcar în localitățile în care harta de aici arată că sunt vaccinuri disponibile în acest moment. Cum ar fi, acestea sunt în continuare disponibile doar celor din etapa 2.

Excepția este Timișoara, unde m-aș fi putut programa pentru vaccin (bănuiesc, nu am mers până la capăt). Asta mă face să cred că de fapt au fost activate vaccinările pentru Etapa 3, după cum s-a spus acum câteva zile, pentru acele vreo 9 orașe în care rata de infectare este de peste 4,5 la mie. Giurgiu ar trebui să fie pe acea listă, dar nu erau sloturi disponibile (poate deja s-au dat?), la fel și restul orașelor în afară de Timișoara.

Lista orașelor respective este: Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru (județul Brașov), Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca, Giurgiu. Dacă stați în ele sau în împrejurimi, fiți cu ochii pe platformă. Dacă sunteți în afara lor, stați cu ochii pe platformă oricum.

    43 comentarii

  1. Da, m-am programat in Cluj-Napoca. E ok, merge.

      (Citează)

  2. În Brașov au fost disponibile locurile de vaccinare. Ne-am programat mai mulți de la birou plus familia. Astra zeneca online.

      (Citează)

  3. Pentru cei care v-ati programat: e in continuare programare clasica, cu ales data si ora? Ca acum cateva zile au lasat sa se inteleaga ceva de genul ca in etapa a treia vor fi doar liste de asteptare, iti alegi centrul preferat si te cheama ei cand au loc.
    Oh well, duminica noapte/luni dimineata e din nou black friday.

      (Citează)

  4. Ieri în Baia Mare a încercat cineva din familie să se programeze, online nu a putut, au sunat la numărul de programări și dupa 10 minute de asteptare i s-a comunicat că încă nu fac programări, abia după 15.03 vor putea face programare.

      (Citează)

  5. Si eu m-am programat in Cluj Napoca

      (Citează)

  6. întrebare: dacă am cont în platformă, e nevoie să mă trec și ca beneficiar? că, s-o zic pe-a dreaptă, nu văd în platformă altă modalitate de a mă programa.

    pana mea, am ajuns să întreb pe net cum se folosește un site.

      (Citează)

    • Da, contul este una, dar programările se fac pe beneficiari. Până nu ai un beneficiar, nu apare butonul de a-l programa.

        (Citează)

    • well that sucks, am ocupat toate locurile cu pensionari.

      m-aș cam supăra pe UX dar dacă sunt singurul care s-a împiedicat în asta, poate problema e la mine.

      mi-a zis un băiat odată că “never assume”, dar n-am băgat la cap.

        (Citează)

    • Daca vrei pentru tine incearca login cu CNP, acolo nu apar beneficiarii si cred ca poti sa iti bagi datele tale direct.

        (Citează)

    • Sorin:
      Daca vrei pentru tine incearca login cu CNP, acolo nu apar beneficiarii si cred ca poti sa iti bagi datele tale direct.

      ms, ma duce tot în ecranul meu cu beneficiarii.
      e ok, gasesc eu un suflet bun :)

        (Citează)

    • Mie, daca ma loghez cu cnp si sms, nu pot face programari noi, nu pot vedea programarile si nici profilele beneficiarilor (desi, ca si nume, imi apar acolo). Cu mail si parola, contul pare sa functioneze normal.

        (Citează)

    • Octav:
      Mie, daca ma loghez cu cnp si sms, nu pot face programari noi, nu pot vedea programarile si nici profilele beneficiarilor (desi, ca si nume, imi apar acolo). Cu mail si parola, contul pare sa functioneze normal.

      Aceasi problema o am si eu. Bine ca merge cu mail si parola.

        (Citează)

    • Ce vezi in ecranul de Beneficiari?
      nu-mi aduc aminte sa ma fi inscris de mana acolo cand am facut contul

        (Citează)

    • F.:
      Ce vezi in ecranul de Beneficiari?
      nu-mi aduc aminte sa ma fi inscris de mana acolo cand am facut contul

      lista cu beneficiari, care sunt deja 10, fără mine.

      când am făcut contul nu am fost adăugat / nu am avut opțiune să mă adaug automat la beneficiari. de aceea am presupus că pentru mine urma să apară undeva un buton de programare.

      mă rog, m-am înscris la altcineva, deci e OK.

        (Citează)

  7. Eu m-am programat astăzi telefonic. Sunt putin obez si, cum am citit aici un comment nu mai retin al cui dar ii multumesc, am sunat la ora 08.00 și m-am programat pentru data de 19 Martie. Astra Zeneca la Abrud. Deci, întrebarea este: Ați fost vreodată la Abrud?

      (Citează)

    • Nu ai avut nevoie de vreo adeverinta, asa cum citisem prin diverse articole?

        (Citează)

    • Andrei I:
      Nu ai avut nevoie de vreo adeverinta, asa cum citisem prin diverse articole?

      Da, mi-a zis sa obtin adeverința, chiar a insistat usor in rugăminte încât părea că este o glumă adeverința respectivă. Am vb la medicul de familie si o voi obtine ca sa fie la mine. Nu cred ca cineva de la centrul de vaccinare se uita pe adeverința respectivă. La mine in familie eu i-am programat pe toti, gen vreo 7-8 persoane si i-am însoțit la toate vaccinurile. Am văzut cum se desfășoară o vaccinare si in jurul nostru erau persoane care aveau ceva adeverințe dar nimeni nu a vrut să se uite pe ele, în plus i-au refuzat politicos specificând că sunt deja in sistem cu programarea si nu-i mai intereseaza altceva. Bănuiesc că sunt cumva calculate dozele la nr de pacienți din ziua respectivă. Oricum, daca ma priveste, la 190m si 125kg e cam greu sa zică că nu-s obez. 🤔

        (Citează)

    • Poate n-ar trebui sa te bagi la Astra Zeneca.

        (Citează)

  8. Eu m-am programat azi pentru etapa 3 in Sanpetru (Brasov).

      (Citează)

  9. E dragut ca au deschis programarile pentru cei din localitati cu peste 4.5 la mie, dar n-au restrictionat la locuitorii din localitatile alea. Practic degeaba, doar incurajeaza turismul pentru vaccin. Aia de acolo tot fara locuri sunt.

      (Citează)

    • Teoretic nu au cum. Poti sa iti schimbi oricand resedinta din aplicatie.

      Si, pana la urma, e normal. Daca esti dispus sa mergi intr-un loc cu grad mare de infectare, poate ar trebui sa te vaccinezi. :)

        (Citează)

    • Exact l asta ma gandeam si eu, ca poti oricand sa spui ca locuiesti in alta zona.
      In plus, nu cred ca este o problema atat de mare fiindca nu vor fi multe cetateni care se vor deplasa la distante mari doar pentru un vaccin.
      Iar cei care sunt din localitatile/judetele invecinate sunt si ei expusi riscului.

        (Citează)

    • Sau cand te prezinti cu buletinul din alt localitate la vaccin te trimit sa faci cale intoarsa. Din cate am inteles orasele astea speciale abia s-au deschis, e careva care chiar s-a programat intr-un astfel de oras si apoi a si facut vaccinul ne avand buletinul acolo?

      Da stiu, “da’ de ce m-a lasat doamna platforma sa ma programez!!!”, numa ca legea (ma rog hotararea de guvern) e clara, zice ca vaccinarea e pentru cei cu domiciliu acolo, nu zice ca e pentru cei care au reusit sa se programeze pe internet din cauza de buguri/functionalitati lipsa.

        (Citează)

    • Publica te rog articolul din lege prin care vaccinarea e doar pentru cei cu domiciliu in localitate.

      Siite-ul nu foloseste niciodata notiunea de domiciliu. Dimpotriva, foloseste notiunea de “resedinta”.

        (Citează)

    • Lasa ce foloseste siteul, ca siteul nu e lege, uite ce zice aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/03/20210310_Comunicat_AstraZeneca_zone_risc.pdf – “pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.”.

      Bine, resedinta nu domiciliu, viza de flotant aveti? A nu…pai bagati benzina inapoi acasa.

        (Citează)

    • Ah, deci nimic. Zice “persoanele din localitati”, nu domicliate, nu cu viza de flotant. Trebuie sa fii in localitatea aia. Poate lucrezi in localitatea aia 2-3 luni, ca lucrezi la un proiect de infrastructura, poate pur si simplu ai grija de niste rude mai in varsta. Poate pur si simplu nu e treaba nimanui sa limiteze in felul asta accesul la vaccin.

        (Citează)

    • Man, fie ca tine, n-o sa stau acum sa te conving cum se interpreteaza textul sau nu. Probabil ca le-au deschis doar acolo nu ca o limitare (ca nu au dreptul, dupa cum zici) ci ca sa incurajeze turismul in petrosani si salaj.

      Intrebarea mea era simpla: e careva care chiar s-a programat intr-un astfel de oras si apoi a si facut vaccinul ne avand buletinul/viza de flotant acolo?

        (Citează)

  10. Azi dimineata dupa 8 s-au deschis locuri la Cluj pentru etapa a 3-a. Noroc cu antrenamentul de la BF ca am prins locuri pentru mine si sotie. Programare directa pentru saptamana viitoare cu data si ora. Rapelul in mai, deci Astra.

      (Citează)

  11. Andrei Cristian Popescu

    11/03/2021 la 1:38 PM

    La Timișoara te puteai programa pentru etapa a 3 a încă de ieri seara in jurul orei 21 (10.03.2021), dar eu nefăcând parte din cateria 3 A (cei cu prioritate)ci din 3 B la ultimul pas unde doar confirmai că ai selectat corect centrul de vaccinare, data și ora pentru prima doză cât și pentru rapel îmi dadea eroare. Am zis ca să nu incerc să fentez sistemul și să mai aștept puțin (lucrând de acasă). Oricum ideea e ca nu am putut face programarea până la capăt. De dimineață ora 8 aproximativ toate locurile erau ocupate.

      (Citează)

  12. Eu m-am programat undeva la vreo 6 ore de condus de casa :)) Aia e, fac si o excursie (doua) cu ocazia asta, dar cel putin stiu ca in vreo 2 saptamani fac prima doza si pe la jumatatea lui mai o sa fiu vaccinata complet. As fi preferat Cluj sau Timisoara, ca macar au aeroport, dar n-am mai prins locuri. Nefiind in nicio categorie speciala (nici macar categoria 3A) mi-era teama ca altfel as fi prins loc la vaccinare abia peste cateva luni, cu toate listele de asteptare si asa mai departe, prin urmare cateva ore de condus nu suna asa rau.

      (Citează)

  13. Pai, inteleg ca te poti programa oriunde prinzi loc? Cum? Doar schimb judetul de rezidenta de la beneficiar?

      (Citează)

    • Ca sa nu mai spun ca pe harta apar locatii cu locuri dar la programare apar cu zero.

        (Citează)

    • Te poti programa oriunde. Mie nu mi-a reusit ieri fara sa schimb rezidenta, insa aceasta se poate schimba.

      Locatiile cu locuri apar la programare la noi, tineretul, doar daca sunt in orasele alea cu rata mai mare de 4.5 .

        (Citează)

  14. Pai tocmai am trecut prin toate judetele si n-am gasit nimic liber :)

      (Citează)

  15. Care judet sau oras a trecut de 4.5?
    EDIT: Aha, stai ca m-am prins, am nimerit unul; pacat ca e la mama naibii :)

      (Citează)

  16. Am reusit sa prind un loc la Cluj dar parca am indoieli avand in vedere ca deja multe tari au anuntat ca sunspenda vaccinarile cu AstraZeneca.
    Desi initial era vorba doar de un anumit lot care nu exista si in Romania, Italia tocmai ce au anuntat ca supenda un alt lot… (nu stiu daca ala e sau nu in Romania dar totusi parca ceva nu e in regula)

      (Citează)

  17. Andrei G: In plus, nu cred ca este o problema atat de mare fiindca nu vor fi multe cetateni care se vor deplasa la distante mari doar pentru un vaccin.
    Iar cei care sunt din localitatile/judetele invecinate sunt si ei expusi riscului.

    Aham, zi-le asta alora din orasele alea.

      (Citează)

  18. nashu_mare: Teoretic nu au cum. Poti sa iti schimbi oricand resedinta din aplicatie.

    Mergea si fara sa schimbi nimic.

      (Citează)

  19. programare.vaccinare-covid.gov.ro e facut dupa modelul comunist cand vedeai masina cu oua ca se aproapie de magazin si fugeai la coada. Daca te-ai inscris inseamna ca vrei sa te vaccinezi, iti alegi cateva centre si cand sunt locuri disponibile la respectivele centre sa te programeze si apoi sa primesti un email/mesaj sa confirmi data si ora si gata, daca nu vrei sa mergi sa fie pus inapoi pe liber sa fie alocat pentru altii.

      (Citează)

  20. Kopa_Kopan:
    Poate n-ar trebui sa te bagi la Astra Zeneca.

    Hmm… încă mă mai gândesc. Parca prea multa lume imi spune sa refuz. Am înțeles faza cu lotul cu probleme, cheaguri, etc… Dar am crezut ca nu este vb despre lotul ajuns in romania. Mai am câteva zile, sunt usor derutat.

      (Citează)

  21. Coco Moll: Hmm… încă mă mai gândesc. Parca prea multa lume imi spune sa refuz. Am înțeles faza cu lotul cu probleme, cheaguri, etc… Dar am crezut ca nu este vb despre lotul ajuns in romania. Mai am câteva zile, sunt usor derutat.

    Mergi linistit, cunosc 2 persoane(apropriate) care au facut cu Astrazeneca cu lotul ala italian si nu au patit nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus