un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am programat părinții la vaccin

15 Jan 2021  ·

GÂNDURI  ·

80 comentarii

Platforma de programare pentru vaccinare — etapa 2 urma să se activeze pe la ora 15 astăzi, dar abia pe la ora 15:20 a apărut opțiunea de programare. Am făcut programare părinților mei. Primul vaccin ar trebui să-l primească luni, pe 18 ianuarie, al doilea e deja programat și el pentru 8 februarie. Ambele vor fi Pfizer-BioNTech. Au primit deja confirmările oficiale de programare pe email.

programare.vaccinare-covid.gov.ro Funcționează, deși la știri tocmai spune că nu merge. Mai și pică, e ca Black Friday acolo, dar funcționează în cele din urmă. Faceți-le programare părinților voștri sau cui vreți și se încadrează în etapa 2, dacă nu se descurcă singuri.

Pașii sunt următorii. Așa cum am scris deja aici, trebuie făcut cont pe acel site și validat contul cu un cod primit pe telefonul mobil.

Apoi urmează etapa de înregistrare a beneficiarilor. În cazul meu, am introdus numele părinților, CNP-ul, seria și numărul de buletin, email și orașul de reședință prin meniul “Adaugă beneficiari”. Am avut astfel doi beneficiari înscriși pe contul respectiv.

Astăzi a apărut un buton nou în dreptul numelui lor: programare pentru vaccin. La apăsarea lui se deschide o fereastră precum cea de mai jos, unde poți vedea centrele de vaccinare din orașul tău și numărul de “locuri libere”:

Nu știu exact la ce se referă “locuri libere”, adică pe ce perioadă se calculează. Am ales un centru, a apărut o pagină de calendar cu numărul de locuri libere în fiecare zi, așa că am ales o zi și o oră, că au și număr de locuri pe fiecare interval orar.

Etapa următoare a programat direct rapelul, pe 8 februarie pentru ei era prima zi disponibilă. Am ales același centru.

Update: pentru cei programați la Centrul Obregia, atenție să nu-l confundați cu Spitalul 9. Centrul unde v-ați programat se numește tot cu Obregia, dar este pe altă stradă, e o clădire mai mică ce ține tot de spital, dar în altă zonă a sectorului 4.

După confirmarea finală a datelor și Submit-ul final, a venit pe email o recipisă ce conține programările și un cod QR.

M-am emoționat un pic gândindu-mă că văd în zare sfârșitul pandemiei măcar pentru ei, care sunt în rândul populației cu grad ridicat de risc.

Dacă aș fi credincios, aș spune “Doamne ajută să fie totul bine” și m-aș închina mulțumind. Nu sunt. O să mulțumesc însă anticipat cercetătorilor care au creat vaccinul în timp record și statului român care pune în funcționare toate aceste centre de vaccinare. Sper să meargă totul bine.

Dacă vreți programare telefonică prin call-center, vedeți că în presă au apărut niște numere de telefon greșite. Cele corecte pentru fiecare județi se găsesc aici.

I need a drink. Iar tata are vreo 3 zile la dispoziție să facă mușchi precum Iohannis, că am văzut că așa trebuie mers la vaccinare.

    80 comentarii

  1. Intrebare, e nevoie de ceva de la medicul de familie? Nu am mai fost la medicul de familie de cel putin 15 ani si nici nu stiu daca mai am unul si care e ala…

      (Citează)

    • Daca beneficiarul are peste 100 de ani (65 adica) n-are treaba. Nu trebuie doctor de familie. Daca e mai tanar dar cu boli cronice nu stiu cum dovedesti fara doctor de familie.

        (Citează)

    • Cred că doar pentru boli cronice trebuie făcută programarea prin medicul de familie, da. În cazul meu n-am avut nevoie de nimic.

        (Citează)

    • Programarea in sine nu presupune vreo adeverinta sau alt act medical. Doar selectezi optiunea si aia e. Inclusiv pentru boli cronice.

      Dar ar fi interesat de aflat daca si cum se verifica asta, poate se ocupa vreun blogger celebru :)

      Eu am programat pe cineva cu diabet, pentru asta exista un program national cu o lista de pacienti, ma astept sa se verifice undeva in back office. Dar poate nu e o idee rea sa ia fiecare cu el carnetul de membru, just in case.

        (Citează)

  2. Am inregistrat pe cineva si am vazut ca are ID-ul 101249xyz, deci ar fi cam 1.249.000 insi inscrisi pana acum.

      (Citează)

    • Adică tu zici că acel 10 din față ar însemna altceva?
      Nu cred că este cum zici tu decât dacă s-au înscris foarte mulți. Ai meu au ID de forma 100095xxx și nu cred că au fost numărul 95.000.

        (Citează)

  3. Astăzi la 10.00 am făcut si eu vaccinul (nu, nu sunt Klaus). Ma programase o colega dwbla hr pe 13 ian pentru astăzi, 15. Lucrători in domenii “cheie”. Am făcut vaccinul in sectorul 4 totul a mers rapid cam 5 minute înregistrarea, evaluarea si vaccinul in sine. Apoi 15 minute așteptat reacții adverse. Cum nu au apărut am trecut iarăși pe la înregistrare unde aveam deja adeverința tipărită.

      (Citează)

  4. merge pe dracu platforma, stau de 1 ora pe refresh, apas pe “ma programez”, ma trimite in alta pagina unde apas iar pe un alt “ma programez” si ma trimite inapoi in pagina initiala

      (Citează)

  5. De unde stii modelul de vaccin pe care o sa il faci?

      (Citează)

    • Primesti ce vaccin au disponibil. Sunt aproape identice asa ca nu prea conteaza. La rapel o sa primesti insa acelasi vaccin ca acolo conteaza.

        (Citează)

    • Scrie în programare ce vaccin va fi. Bănuiesc că, dacă țin socoteala locurilor disponibile, știu și câte vaccinuri au și de ce tip pentru ele.

      Oricum, Moderna abia a intrat în țară într-un număr simbolic. România are un stoc de vreo 400k-500k de vaccinuri Pfizer în acest moment.

        (Citează)

  6. A mers cateva minute, dar pana am reusit eu sa dau de ai mei la telefon sa completez datele si sa ii intreb unde si cand vor a picat. Acum nu pare sa mai existe pagina, cum zice si Marean mai sus dai click pe “Ma programez” si te trimite inapoi la mainpage
    As vrea sa pot spune ca nu ma asteptam la asta

      (Citează)

    • Și eu am avut probleme. Am programat o persoană, apoi a picat totul, am dat refresh vreo 10 minute și apoi am prins un moment când a mers perfect totul și am programat a doua persoană. După aceea am văzut că făcea iar figuri site-ul.

        (Citează)

  7. Iohanis de care o fi facut? Pfizer sau moderna? Eu as baga mana in foc ca a mers pe moderna. Stie el de ce.

      (Citează)

    • Presedintele s-a vaccinat cu Pfizer. E informatie publica

        (Citează)

    • Moderna cred că au intrat doar 10.000 în țară până acum și nu știu unde s-au dus.

        (Citează)

    • pai da, ca la Moderna iti da gratis un cupon pt Happy Meal.

        (Citează)

    • Ma astept ca vaccinurile Moderna sa fie facute in locuri mai greu accesibile,
      Eficienta este aproximativ asemanatoare.
      Diferenta este ca vaccinul Pfizer trebuie facut in maxim 5 zile din momentul in care e scos de la “extrem de frig” – minus 80 de grade iar vaccinul Moderna trebuie pastrat in congelator “normal” – la minus 20 de grade.
      Adica: scos din depozitul national plimbat cu duba spre aeroport/avionul/alta duba pana la spital si repetat procesul la fiecare 2-3 zile ca sa ai tot timpul stocuri la spital.
      In plus e important sa te poti asigura ca poti face acelasi lucru peste 3 saptamani la rapel.
      Logistica asta e un pic complicata dar nu-i imposbil de facut. Dar daca ai in loc pobililitatea sa plimbi o camera frogorifica normala folosesti varianta asta acolo unde e mai greu cu trasportul.
      N-as avea o nici o preferinta cu privire la ce vaccin sa fac. L-as face pe primul accesibil.

        (Citează)

  8. nu functioneaza nici acum. am o boala cronica incadrata in grupa de risc. daca incerc sa adaug beneficiar spune ca persoana nu figureaza in lista pacientilor cu boala cronica….

      (Citează)

  9. Bogdan:
    nu functioneaza nici acum. am o boala cronica incadrata in grupa de risc. daca incerc sa adaug beneficiar spune ca persoana nu figureaza in lista pacientilor cu boala cronica….

    Editeaza-ti profilul si alege in ce etapa te incadrezi, selectezi etapa 2 si iti va aparea un dropdown cu boala cronica la care te incadrezi. Dupa ce faci asta o sa te poti programa.

      (Citează)

  10. Luni la 10 se duc ai mei, am reusit sa fac programarile inainte de blocajul de la 15.30.

      (Citează)

  11. Andrei: Editeaza-ti profilul si alege in ce etapa te incadrezi, selectezi etapa 2 si iti va aparea un dropdown cu boala cronica la care te incadrezi. Dupa ce faci asta o sa te poti programa.

    Dacă ești sub 65, dar cu o boală cronică, te poți programa singur sau trebuie să facă medicul de familie asta?

      (Citează)

    • Nicu: Dacă ești sub 65, dar cu o boală cronică, te poți programa singur sau trebuie să facă medicul de familie asta?

      Te poți programa singur, dar trebuie să fii trecut în baza de date. Eu sunt trecut și îmi pot face programare, soția nu este și nu își poate face programare. Medicul de familie trebuia să te includă în baza de date.

        (Citează)

  12. etk:
    Primesti ce vaccin au disponibil. Sunt aproape identice asa ca nu prea conteaza. La rapel o sa primesti insa acelasi vaccin ca acolo conteaza.

    Asta stiam, il intrebam pe Radu.

      (Citează)

  13. Pentru cei care incercati sa va conectati si nu merge, incercati cu acest link pe smartphone. Dupa ce va logati, creati beneficiarul/ii. Cand beneficiarul e salvat, apare automat butonul “Programeaza”.

    https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login

    Am facut asta la ora 17:55 si a mers.

      (Citează)

  14. Daca ai sub 65 trebuie sa te gaseasca pe o lista de bolnavi cronici. Nu stiu de unde si cum. Intr-o tara cu apa calda ar exista lista aia, la noi am niste dubii.

      (Citează)

  15. Pana la urma am mai prins o fereastra si am facut programarile. A fost nevoie sa intru in private browsing ca sa ma duca la login butonul “Ma programez” (probabil se rezolva si cu un clear cache+cookies)
    Dupa ce am terminat cu programarile a picat din nou, imi dadea erori si aparea ca nu am nici beneficiari nici programari. Acum (18:24) pare sa mearga din nou normal, pot sa ma loghez aici si sa vad programarile deja facute
    https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login

    (vedeti ca implicit butonul duce la login by cnp, dar acolo nu se pot adauga beneficiari)

      (Citează)

  16. Incerc sa programez parintii, pe Gorj, sub 65 ani dar cu comorbiditati. Le pot face cont dar problema e ca din 13 centre de vaccinare care imi apar pe site doar la 2 imi apar cate locuri libere au / zi si sa selectez cand vreau sa ii programez, iar cele 2 nu sunt tocmai aproape.

    Restul pur si simplu nu au nicio data pe calendarul ala…

      (Citează)

  17. Radu, multumesc din suflet ca ai scris pe FB.
    Am reusit sa o programez pe maica-mea care e hipertensiva peste 65 de ani.
    mama nr 2 a fost proactiva si a trecut pe la medicul de familie.
    Multumesc.

      (Citează)

    • Verifica daca medicul de familie si-a facut traba si a inscris-o pe mama nr 2.
      Majoritatea nu stiu, nu au timp, nu au apucat.
      Daca nu a intrebat-o cand si la ce centru, cel mai sigur nu e programata.

        (Citează)

    • Cu plăcere, F.!

      Și ai mei au raportat că medicul lor de familie nu părea foarte întreprinzător în ale programării. Cu o zi înainte avea în agendă o listă cu pacienții săi care i-au spus că vor vaccin, dar nu i-o ceruse nimeni, nu fusese informat despre centre de vaccinare și procedură.

        (Citează)

    • Vor fi ceva mai intreprinzatori, speram, cu 30 lei/pacient programat.

        (Citează)

  18. Și în etapa I a “funcționat” la fel de bine saitul ăla. Mai știu și o groază de oameni care nu au reușit să se vaccineze pt că persoana juridică care-i păstorea era pe lângă subiect.
    Acu’, vă dați seama cum o să meargă treaba cu auto-programarea dacă nici cei care se descurcă cu interneții nu se descurcă cu programarea! 😅
    O metodă mai eficientă de omorât intenția de vaccinare nici că puteau implementa!

      (Citează)

  19. Nu e bine făcut/ gândit pe zona rezidenta/judet..cand sunt locuri libere la un spital la 16 km de mine dar in alt judet, sistemul ma obliga la minimum 75 km spre municipii aglomerate din judetul meu..

    Adică mașina o pot înmatricula in judetul vecin dar rețeta de la medicul de familie si vaccinul numai in judetul tau de rezidență..

    P.S.
    Atentie.. înscrierea nu inseamna PROGRAMARE

    Urât.. rezidență..

      (Citează)

    • Cred că vor mai fi introduse centre de vaccinare pe măsură ce se deschid.

      Exemplu: în sectorul 4 este doar unul acum. Se vorbește însă clar că vor fi și la Palatul Copiilor și la trei “centre comerciale”, arătau la știri cum se amenajează.

        (Citează)

  20. Bogdan:
    Incerc sa programez parintii, pe Gorj, sub 65 ani dar cu comorbiditati. Le pot face cont dar problema e ca din 13 centre de vaccinare care imi apar pe site doar la 2 imi apar cate locuri libere au / zi si sa selectez cand vreau sa ii programez, iar cele 2 nu sunt tocmai aproape.
    Restul pur si simplu nu au nicio data pe calendarul ala…

    Salut, cum ai facut?
    La mine, la inregistrarea beneficiarilor, totul merge ok pana la alegerea “categoriei” si apoi a “bolii cronice”: tot imi spune sa aleg categoria pentru persoana juridica, desi eu sunt inregistrat doar ca persoana fizica. Ma rog, aleg categ II cu boli cronice. OK. Apoi merg la alegerea bolii, aleg. Cand sa dau “salveaza” imi spune “persoana nu figureaza in lista bolnavilor cronici”. Care este o prostie pt ca fiecare dintre cei pe care incerc sa ii incarc ca beneficiari sunt in evidente la diabetolog, cardiolog, pneumoftiziolog, etc, si IMPLICIT, la medicul de familie (au retete gratuite, merg la control regulat, etc, etc).

    Am incercat in fel si chip, de pe PC, de pe telefon, din Chrome, din IE, din Firefox, invisible mode, etc. Nothing seems to do the trick. Beneficiari din categ II cu boli cronice nu pot fi programati prin platforma online.

    Nu am incercat inca pt beneficiari din categ II >65 ani. Asta e posibil sa mearga.

    Apreciez sa-mi spui cum ai reusit tu, merci.

      (Citează)

  21. Iti multumesc pentru detalii si prezentarea detaliata. I-am programt si eu pe ai mei, extrem de simplu si usor, fara probleme de acces sau blocaje pe parcurs.

      (Citează)

  22. Tom: Salut, cum ai facut?
    La mine, la inregistrarea beneficiarilor, totul merge ok pana la alegerea “categoriei” si apoi a “bolii cronice”:tot imi spune sa aleg categoria pentru persoana juridica, desi eu sunt inregistrat doar ca persoana fizica. Ma rog, aleg categ II cu boli cronice. OK. Apoi merg la alegerea bolii, aleg. Cand sa dau “salveaza” imi spune “persoana nu figureaza in lista bolnavilor cronici”. Care este o prostie pt ca fiecare dintre cei pe care incerc sa ii incarc ca beneficiari sunt in evidente la diabetolog, cardiolog, pneumoftiziolog, etc, si IMPLICIT, la medicul de familie (au retete gratuite, merg la control regulat, etc, etc).

    Am incercat in fel si chip, de pe PC, de pe telefon, din Chrome, din IE, din Firefox, invisible mode, etc. Nothing seems to do the trick. Beneficiari din categ II cu boli cronice nu pot fi programati prin platforma online.

    Nu am incercat inca pt beneficiari din categ II >65 ani. Asta e posibil sa mearga.

    Apreciez sa-mi spui cum ai reusit tu, merci.

    Exact cum ai facut si tu. Am incercat doar pt taicamiu, a mers sa-l inregistrez, probabil l-a gasit dupa CNP in baza de date, nu am facut altceva fata de ce ai incercat…

      (Citează)

  23. Cine a apucat sa adauge beneficiarii zilele trecuta au putut face programare. Cine a vrut sa adauge oameni cu boli cronice dupa ora 15 nu au mai reusit. Eu am facut 4 programari din 5. Cei 4 ii adaugasem in sistem inainte sa dea drumul. Al 5-lea mi-a trimis datele dupa 15 si nu a mai mers. Eroarea: nu ai fost gasit in lista cu bolnavi cronici. Deci functia asta sa te caute intr-o lista au adaugat-o azi.

      (Citează)

    • Sincer să fiu, nu mă mir. Înregistrarea beneficiarilor pare o treabă cu multe interogări prin baze de date și request-uri în site, sunt mai multe șanse să pice ceva.

      E ca și cum de Black Friday la eMAG tu abia atunci îți faci cont.

        (Citează)

  24. Eu sunt inca sceptic. Mi se pare un pic aiurea ca 15 ani au considerat tehnologia RNA mesager nesigura, dar peste noapte a devenit sigura, mai ales in lipsa oricarui vaccin/tratament dezvoltat prin intermediul ei pana acum.

      (Citează)

    • Eu știu că mulți ani nu reușeau să o stabilizeze ca să poate fi transportată și injectată înainte să se altereze mARN-ul. După care au găsit substanța de transport potrivită, bănuiesc.

        (Citează)

    • Foarte bine KMean, f bine. O doza in plus disponibila pentru noi sibparintii nostri, astia mai creduli.

        (Citează)

  25. Bogdan: Exact cum ai facut si tu. Am incercat doar pt taicamiu, a mers sa-l inregistrez, probabil l-a gasit dupa CNP in baza de date, nu am facut altceva fata de ce ai incercat…

    Am incercat in fel si chip. Nu apar pe lista bolnavilor. La spital unde imi iau tratamentul lunar m-au trimis la medicul de familie. Medicul de familie m-a trimis la spital. am sunat la 0219462…nici ei nu au putut sa faca programarea. au spus ca probabil trebuia sa faca medicul de familie ceva. si i-am intrebat…bun si eu ce fac….”nu stiu ce sa va spun”…

      (Citează)

  26. Pentru cei programați la Centrul Obregia, atenție să nu-l confundați cu Spitalul 9. Centrul unde v-ați programat se numește tot cu Obregia, dar este pe altă stradă, e o clădire mai mică ce ține tot de spital, dar în altă zonă a sectorului 4.

      (Citează)

  27. Eu nu am putut sa trec mai departe de pagina cu calendarul. Pur si simplu apasam pe zile si nu se intampla nimic. Nici nu vedeam cum vezi tu, lipsea acel ochi si numarul locurilor libere.

      (Citează)

  28. cineva:
    Verifica daca medicul de familie si-a facut traba si a inscris-o pe mama nr 2.
    Majoritatea nu stiu, nu au timp, nu au apucat.
    Daca nu a intrebat-o cand si la ce centru, cel mai sigur nu e programata.

    Astept pana luni, de dat i-au dat suficiente informatii azi (inclusiv sa anunte daca ia anticoagulante, aparent e buba) si au zis ca o inscriu.
    Daca nu apare pana luni in platforma, o inscriu eu.

      (Citează)

  29. Hai si o nota optimista, aparent locurile disponibile s-au terminat. Da, probabil sunt oferite esalonat, da, probabil apar noi centre, dar deocamdata semnul bun e ca lumea se inscrie.

    E drept, eu sunt painea lui dumnezeu si am ajutat diversi, mi-am umplut sloturile de beneficiari, dar tot se cheama ca se vaccineaza.

    Nici macar nu am cerut favoruri la schimb, pentru ca 65+ :)

      (Citează)

  30. nwradu:
    Încearcă la call-center, poate te ajută la telefon.

    am si scris mai sus. am sunat in call center unde mi-au zis ca nu stiu ce sa faca…

      (Citează)

  31. Eu voi fi programat prin intermediul angajatorului. Categoria a doua. Nu stiu exact cand, curand sper.
    Parintii insa sunt tampiti si nu vor sa se vaccineze – fani rtv, antena 3 si conspiratii.

      (Citează)

  32. Petronius: Petronius

    What? Vaccinul se poate face doar in judetul trecut in cartea de identitate?

      (Citează)

    • Ce e rău in asta?

        (Citează)

    • Nu te lasa sistemul sa alegi decât în județul trecut in buletin, sa schimbi ceva ulterior Nu se mai poate..
      Rezervarea facuta seniorilor pe alt cont cu alt judet …al vreunui amic mărinimios poate ajuta..

        (Citează)

  33. Concluzia pozitiva, vazand stirile de azi, e ca avem mai mult antivaxxeri vocali decat reali. Alaltaieri urlau multi ca nu vor vaccin.
    Au venit autoritatile si au zis “poftim la vaccin, ca avem”.
    Ieri au rupt platforma de programare.
    Azi deja se urla ca nu mai sunt locuri si doze.
    Eu zic ca la final e bine. Cu sincope, cu nervi cu draci dar e bine.

      (Citează)

  34. Mama mea cred ca a descoperit un bug în aplicație, ca a întrat pe platforma direct cu autentificare, fără sa își facă cont nou cu parola și autentificare adresa de e-mail. Și ghici ce, a mers, a reușit sa își facă programare.
    Oare nu au testat deloc înainte??!!

      (Citează)

  35. E foarte bine ca va programati parintii (cu voia lor, sper), dar exista si varianta sa se programeze singuri prin telefon, daca nu se descurca pe net.

      (Citează)

  36. Ramona: Mama mea cred ca a descoperit un bug în aplicație, ca a întrat pe platforma direct cu autentificare, fără sa își facă cont nou cu parola și autentificare adresa de e-mail. Și ghici ce, a mers, a reușit sa își facă programare.
    Oare nu au testat deloc înainte??!!

    Mama ta cred ca s-a autentificat prin CNP si cod trimis pe numarul de telefon, fara sa mai fie nevoie de adresa de mail. Au fost create doua tipuri de autentificare. :D

      (Citează)

  37. Mihai: Te poți programa singur, dar trebuie să fii trecut în baza de date.Eu sunt trecut și îmi pot face programare, soția nu este și nu își poate face programare.Medicul de familie trebuia să te includă în baza de date.

    Ce baza de date?

      (Citează)

    • Andrei: Ce baza de date?

      Baza de date cu boli cronice (diabet, HTA etc). Nu știu dacă este una singură sau sunt puse cap la cap mai multe baze. Medicul de familie te înscrie în bază.

        (Citează)

  38. Eu am reusit sa fac programare putin inainte de 15:30, am primit si confirmarea pe email dar astazi programarile nu se mai vad in sistem.
    Am sunat si la Call Center, nici ei nu vad programarile, verificat cu CNP sau nume.
    Voi vedeti programarile pe site?

      (Citează)

  39. nwradu:
    Eu știu că mulți ani nu reușeau să o stabilizeze ca să poate fi transportată și injectată înainte să se altereze mARN-ul. După care au găsit substanța de transport potrivită, bănuiesc.

    Eu vreau sa mai astept, desi nu stiu cat timp e posibil. Nu pot ramane in casa 3 sau 5 ani de zile, lol. Temerea mea e ca mRNA e o metoda acceptata din disperare si ca spera sa fie ok pe termen mediu si lung intrucat metodele clasice pt a crea un vaccin au fost un esec.

    Nu sunt antivaccinist, pur si simplu sceptic si temator.

    Metodele clasice nu au functionat intrucat desi si ele au dus la generarea semnificativa de anticorpi reactia imuna la expunerea cu virusul a fost exagerata.

      (Citează)

  40. Morrissey:
    Foarte bine KMean, f bine. O doza in plus disponibila pentru noi sibparintii nostri, astia mai creduli.

    Eu astept sa vad ce se intampla in urmatoarele luni, pe cat se poate.
    Mie mi-e teama de reactii imune exagerate duap vaccinare pt ca eu am pb de genul.

      (Citează)

  41. Costin:
    Ce e rău in asta?

    Poate ca unii nu locuiesc in judetul trecut in cartea de identitate. Poate ca distanta este mare. Poate ca nu au masina si trebuie sa foloseasca trenul. Poate ca nu se pot deplasa usor din cauza altor probleme de sanatate. etc.

    In cazul meu distanta este mica si nu ma deranjeaza in mod deosebit, insa pentru altii ar putea fi un impediment.

      (Citează)

  42. nwradu:
    Cred că doar pentru boli cronice trebuie făcută programarea prin medicul de familie, da. În cazul meu n-am avut nevoie de nimic.

    Confirm. Programare online in valul II pt persoane 65 ani se pot inregistra ca beneficiari (dupa multe ncercari) dar nu se mai pot programa probabil pt ca STS au dezactivat functia de programare fiindca stocul de vaccinuri pe urmatoarele 20-25 zile a fost epuizat. Dar nu scrie nicaieri asta pt ca…zero procupare pt comunicarea in timp real cu publicul.
    Nu-i nimic, mai avem 11 luni inainte sa ne vina randul la vaccinare celor din valul II.

    Romania. Campanie vaccinare anti covid 2021. Yeeep!

      (Citează)

    • Ultima constatare dupa 2 zile de nenumarate incercari esuate de a inscrie in platforma ca ‘beneficiari’ pe mine si my old folks, ca bolnavi cronici.

      Ca sa vedeti ce carpeala cu sarme si scobitori e marea platforma online.

      Reusisem sa fac conturi individuale pt fiecare dar nu reusisem sa creez beneficiari valizi fumctie de afectiunile fiecaruia: “persoana nu figureaza in lista bolnavilor cronici” era laitmotivul recurent. Asa ca am creat, pana una alta, beneficiari valizi pt valul 2 bazat pe varsta >65 ani, respectiv beneficiar pt valul 3; sa fie.

      Azi am sunat (din nou, dupa 2 zile) si au raspuns imediat caci nemaifiind locuri, lumea nu prea ii mai deranjeaza.

      I-am explicat omului ca am creat 3 beneficiari incadrati gresit pt ca sistemul nu a permis incadrarea cirecta si ca il rog sa corecteze el incadrarea daca e posibil. Sigur, dati-mi numele si cnp urile. Ce simplu, zic. Ii dau.
      Dupa 2 minute omul imi spune ca in platforma nu exista niciunul dintre cei 3 beneficiari introdusi de mine. Si, mai mult, nici nu au conturi iinregistrate n sistem! Ii zic ca sunt cu laptopul in fata cu 3 taburi deschise pt fiecare din cele 3 conturi (si 3 beneficiari) si le vad, le pot modifica profilele si beneficiarii, le pot sterge beneficiarii, tit ce nu.pot face este sa ii programez pt ca nu exista disponibil. Omul zice: imi pare rau am cautat si dupa nume si dupa cnp, nu exista.
      Zic ok, faceti-le dvs. Ii dictez datele la fiecare, le face, pune bolile corecte la fiecare, totul ok. Zice, cand se redeschid programarile va programati fie sunand din nou la noi, fie intrati.pe platforma, pe beneficiarii nou creati si ii va puteti programa online daca preferati asa. Bine zic, multumesc, la revedere.

      Las niste timp, deschid din nou computerul, ma loghez pe fiecare dintre cele 3 conturi sa verific beneficiarii nou creati. Stupoare!
      Conturile sunt fix asa cum le-am lasat eu, cu 3 beneficiari creati dar gresit incadrati. N8ci urma de beneficiarii actualizati de omul acela la telafon.

      Twin peaks, frate!

      Nu mai sper nimic, greseala mea ca am crezut ca poate-poate.
      O sa pun 300€ in sfantu’ plic si ne vaccinam zilele urmatoare.
      Asa cum se rezolva firesc nevoile intr-o tara de lumea a 3a.

        (Citează)

  43. Strategia nationala de vaccinare e un imens fiasco in derulare cu incetinitoriul.
    Regula “primul venit primul servit” intr-un sistem social in care cererea depaseste oferta este pur si simplu imorala.
    Milioane de oameni nu au acces echitabil la sistemul asta – care se vrea unul “social”.
    Gazda blogului spune ca si-a programat parintii. Asta inseamna ca parintii nu puteam sa se progameze singuri (la timp). Nu fac un porces de intentie, oamenii se ajuta si salveaza individual.
    Insa politicile sociale trebuie sa fie inclusive: Trebuie programati si aceia care n-au acces la internet si n-au acces la o persoana care are acces la internet.

    Actuala guvernare va deconta eroarea asta la urmatoarele alegeri unde regula “primul venit, primul servit” nu functioneaza ( ca in) online.

    Succesul campaniei de vaccinare la nivel national depinde cata lume va fi vaccinata la final. Guvernul n-a facut nimic (inca) sa schimbe opinia celor cel 55% din profesori care nu vor sa se vaccineze.

    E de astepat ca la inceput sunt sincope; si oricat de bine ai face lucrurile, e loc de si mai bine. Un exemplu:
    Eu as fi lasat “la liber” la inceput doar o categorie de varsta mai mica (de exemplu peste 75 de ani) si doar acolo unde medicii ( sau sistemul backdoor nu ar fi reusit sa umple locurile disponibile).
    De exemplu in UK sunt nu doua ci zece categorii prioritare: Desi nu e perfect, sistemul e mult mai fair: Ai locul tau functie de risc/varsta fara sa depinzi de cineva care “sa se bage in fata” petnru tine…

      (Citează)

    • Nu e corect ce scrii.
      Te poti inscrie si tu in platforma si poti adauga pana la 10 “beneficiari” care sunt, ca si tine, incadrati intr-o categorie.
      Eu m-am inscris dar nefiind in categoriile eligibile, nu ma pot programa (si nici nu voi fenta sistemul inventand boli).
      Mama (unul din beneficiari), e eligibila (peste 65). In dreptul ei a aparut un butonel cu “programeaza”.
      Nu e nimic altceva misterios la mijloc.
      Mai am sloturi libere pe cont asa ca voi ajuta pe absolut oricare din cunoscutii mei care imi solicita ajutorul ca nu se descurca.

        (Citează)

  44. nwradu:
    Cred că doar pentru boli cronice trebuie făcută programarea prin medicul de familie, da. În cazul meu n-am avut nevoie de nimic.

    Intrebare – Exista vreo indicatie speciala pentru cei care au facut operatie de bypass? Te intreb pentru ca am citit povestea operatiei tatalui tau, asemanatoare cu cea a tatalui meu. Tata are in tratament si Plavix si in ultimele zile am auzit pareri ca anticuagulantele ar trebui oprite o perioada inainte de vaccin etc.

      (Citează)

  45. George: Poate ca unii nu locuiesc in judetul trecut in cartea de identitate. Poate ca distanta este mare. Poate ca nu au masina si trebuie sa foloseasca trenul. Poate ca nu se pot deplasa usor din cauza altor probleme de sanatate. etc.
    In cazul meu distanta este mica si nu ma deranjeaza in mod deosebit, insa pentru altii ar putea fi un impediment.

    “Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate în 15 zile de la schimbarea domiciliului. Nerespectarea termenului constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă de la 40 la 80 lei.” – asa ca inainte sa va plangeti de niste chestii inventate, respectati legea.

      (Citează)

    • Felicitari pentru cunostintele legislative. Dar sa stii ca asta nu schimba cu nimic realitatea din “teren”, aia despre care zici tu ca-i inventata si ma plang eu.

        (Citează)

  46. Tom:
    Ultima constatare dupa 2 zile de nenumarate incercari esuate de a inscrie in platforma ca ‘beneficiari’ pe mine si my old folks, ca bolnavi cronici.

    Ca sa vedeti ce carpeala cu sarme si scobitori e marea platforma online.
    1.Daca ai sub 65 si boala cronica si nu ai fost inscris in prealabil in sistem de medicul de familie, nu faci nimic cu platforma online ca nu te recunoaste ca bolnav cronic. Deci aici, lasa in pace platforma, ca nu are nicio vina si ia-l la intrebari pe medicul de familie.
    2. Daca nu rezolvi cu medicul de familie, singura posibilitate este sa te programezi telefonic si cand te duci la vaccinare, prezinti dovada ca esti bolnav cronic. Call centerul te-a inregistrat si probabil cand o sa aranjezi concret programare, te va regasi. Uita de platforma online daca nu face doctorul inregistrarea, consideri ca nu exista.
    Platforma are caderile ei dar nu e raspunzatoare pentru tot ce se intampla.

    Reusisem sa fac conturi individuale pt fiecare dar nu reusisem sa creez beneficiari valizi fumctie de afectiunile fiecaruia: “persoana nu figureaza in lista bolnavilor cronici” era laitmotivul recurent. Asa ca am creat, pana una alta, beneficiari valizi pt valul 2 bazat pe varsta >65 ani, respectiv beneficiar pt valul 3; sa fie.

    Azi am sunat (din nou, dupa 2 zile) si au raspuns imediat caci nemaifiind locuri, lumea nu prea ii mai deranjeaza.

    I-am explicat omului ca am creat 3 beneficiari incadrati gresit pt ca sistemul nu a permis incadrarea cirecta si ca il rog sa corecteze el incadrarea daca e posibil. Sigur, dati-mi numele si cnp urile. Ce simplu, zic. Ii dau.
    Dupa 2 minute omul imi spune ca in platforma nu exista niciunul dintre cei 3 beneficiari introdusi de mine. Si, mai mult, nici nu au conturi iinregistrate n sistem! Ii zic ca sunt cu laptopul in fata cu 3 taburi deschise pt fiecare din cele 3 conturi (si 3 beneficiari) si le vad, le pot modifica profilele si beneficiarii, le pot sterge beneficiarii, tit ce nu.pot face este sa ii programez pt ca nu exista disponibil. Omul zice: imi pare rau am cautat si dupa nume si dupa cnp, nu exista.
    Zic ok, faceti-le dvs. Ii dictez datele la fiecare, le face, pune bolile corecte la fiecare, totul ok. Zice, cand se redeschid programarile va programati fie sunand din nou la noi, fie intrati.pe platforma, pe beneficiarii nou creati si ii va puteti programa online daca preferati asa. Bine zic, multumesc, la revedere.

    Las niste timp, deschid din nou computerul, ma loghez pe fiecare dintre cele 3 conturi sa verific beneficiarii nou creati. Stupoare!
    Conturile sunt fix asa cum le-am lasat eu, cu 3 beneficiari creati dar gresit incadrati. N8ci urma de beneficiarii actualizati de omul acela la telafon.

    Twin peaks, frate!

    Nu mai sper nimic, greseala mea ca am crezut ca poate-poate.
    O sa pun 300€ in sfantu’ plic si ne vaccinam zilele urmatoare.
    Asa cum se rezolva firesc nevoile intr-o tara de lumea a 3a.

      (Citează)

    • Salut,
      Am reusit telefonic in seara asta.
      Cu ocazia asta am avut confirmarea ca platforma e un mare fas, nu comunica cu nicio baza de date, e doar o interfata primitiva de culegere date care fie conduc direct la programare (daca sunt sloturi disponibile), fie se scurg in neant, platforma nefiind capabila sa tina inregistrari.
      De ce zic asta? Cum ziceam in postul anterior am creat de 2 ori beneficiari (online si telefonic). Azi cand am sunat am declarat ca am deja beneficiarii, ma intereseaza doar o programare rapida daca sunt locuri. Da, zice omul, sunt locuri dar chestia este ca nu va gasesc in sistem beneficiarii pe care ziceti ca i-ati creat. Pai zic, primii pe care i-am creat online nu erau corect incadrati si m-a ajutat ieri un coleg de-al Dvs care a (re)creat cu mana lui beneficiari valizi in sistem si mi-a zis ca sunt gata de programare imediat ce apar locurile.
      Nu stiu cine e colegul care v-a ajutat, zice, dar ce stiu sigur e ca nu figurati nicaieri in platforma si trebuie sa cream beneficiari noi. Mambo no 3, zic. Sa-i facem atunci, va rog. Si i-a facut si ne-am si programat.

      Dar interfata online si functionarea din spate par a fi de toata jena si o piedica, cel putin in faza asta initiala, pentru eficientizarea accesului la vaccin a unui nr mare de oameni intr-un timp cat mai scurt.

      Folositi telefonul. E modalitatea cea mai sigura de a va programa. La fel ca in anii 90. Pt ca dpdv informatizare/digitalizare a statului, acolo suntem.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus