un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oferte bune la băuturi pentru cadouri și sărbători

11 Dec 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Am pus câteva băuturi în lista cadourilor de Crăciun, dar scăpa de sub control dacă le puneam pe toate acolo. Finestore are acum RED Christmas Sale, cu peste 2.500 de produse cu diverse reduceri de preț, și iată o listă cu ofertele lor bune.

Campari 1 litru – 80 lei. Luați și un gin (Larios este excelent pentru prețul său) și un Martini Rosso și puteți face ușor un cocktail foarte mișto, Negroni: 1 parte gin, 1 parte Campari, 1 parte Martini roșu. Eu prefer 1,5 părți gin față de rețeta clasică. Aruncați o coajă de portocală bio sau netratată înăuntru.

Dictador 12 ani – 130 de lei. Este un rom din Columbia care mă intrigă pentru că există și variante maturate mai multă vreme în butoaie și inclusiv una de 2.450 de lei, o ediție specială din producția anilor 1976 și 1978.

Brockman’s – 129 lei. Un gin pe care l-am descoperit în acest an și mi-a plăcut mult. Față de alte ginuri, are o aromă mult mai pronunțată, în acest caz de fructe roșii. Dacă vreți un gin special, încercați Monkey 47.

Vin Vertigo Rose Magnum – 76 lei. Prețul este foarte bun pentru o sticlă de 1,5 litri, mai ales că arată mișto de cadou sau distracție. Vinul e bun, puteți încerca și sticla standard Vertigo 0,7 dacă vreți doar să vedeți cum este.

Vinuri:

Spumante: San Martino Prosecco începe de la 29 de lei, Cricova Brut Roz, Petro Vaselo Bendis Rose, Mionetto Prestige. Dacă vreți musai șampanie de sărbători, Mumm brut costă 136 lei, Moet & Chandon de la 176.

Gentleman Jack – 109 lei. Un whiskey aromat, finuț, gust dulce, diferit de cel clasic. Tocmai am terminat și eu o sticlă primită cadou anul trecut.

Caol Ila 12 ani – 175 de lei. Dacă vreți să încercați whisky-ul meu afumat preferat, acesta este. Mi se pare peste Lavavulin 16 ani. Vreți unul mai puțin afumat? Încercați Talisker 10 ani. Foarte puțin afumat, cât să vă întrebați dacă este sau doar vi se pare? Mergeți la Oban, care-i excelent.

Glenfiddich 12 ani – 99 lei. Când costă sub 100 de lei este o ofertă foarte bună. De cel de 15 ani nu mai zic, că am spus de multe ori că-l recomand oricând.

Balvenie 12 ani – 169 lei. Balvenie este un whisky excelent în varianta de 12 ani. Dacă vreți ceva special, încercați-o pe cea de 21 de ani.

Coș cadou Grande Regalo – 233 lei. Conține spumant Asti Martini, vin roșu Serene, panettone, praline de ciocolată, cafea, fursecuri și încă un sortiment de praline, bun de trimis unei întregi familii pe care anul acesta nu o vedeți. Alt coș mișto este Fine Selection, la 151 lei.

Casamigos Anejo – 247 de lei, dar cea mai bună tequila băută de mine până acum. Are o finețe extraordinară, iar aroma clasică de tequila este mai subtilă, permițând și altora să iasă în evidență.

The Gin Box – 278 lei. 10 sticle mici de gin, cât să meargă la o degustare. Mie mi se pare un cadou foarte mișto.

Dacă vreți să comandați ceva, faceți-o din timp, că unele stocuri se vor termina, iar pe măsură ce ne apropiem de Crăciun este totuși posibil să apară surprize pe la curieri și să dureze mai mult decât standardul 1-2 zile livrarea. Dacă vreți întâi să pipăiți cu ochii voștri sticlele, mergeți în magazinul din București, Aerogării 2-4, unde au stocuri mari și probabil aceleași prețuri.

    8 comentarii

  1. Au aceleasi preturi in magazin, eu acolo merg de obicei ca e in drum si mai admir oferta.

    Tura asta preturile sunt decente, nimic special da misto articolul si idea de mixere. Cred ca iau un Larios pentru diverse ca nu ne dam pe spate cu ginul, mai am pe lista si un rom de mixere ca iarna merge in multe chestii calde.

    Am un dimple pe terminate care e “go to” da nu vad nimic sa imi faca cu ochiul din oferta actuala.

      (Citează)

  2. Ba da’ nici un whisky la 1 litru pe aici.
    Eu sunt zgarcit si nu pot sa dau 100 lei sau peste pe o bautura la 0.7l. Hai daca e macar 1 litru mai merge.
    Da chiar, cine a stabilit cantitatea asta de 0.7 si pe ce s-a bazat?

      (Citează)

    • Andras Istvan

      11/12/2020 la 2:20 PM

      Uniunea Europeana in anul 1990 parca a pus standard 0.7l la bauturile cu alcolemie mare si 0.75 la vinuri. In SUA este 0.75l pentru toate.

      Fun fact: multe whisky-uri in SUA au si alcolemia mai mare, ex: Laphroig 10 este 0.7l si 40% in EU iar in SUA e 0.75 si 43%.

        (Citează)

    • Pai se gasescin continuare bauturi tari la 1 litru
      Eu de ex cand iau whisky, adica 1 data pe an inainte de sarbatori, iau la 1l.

        (Citează)

  3. A trebuit sa creez sectiune separata in buget pentru Alcool :-~
    Macar o sa vad pe grafic evolutia.

      (Citează)

  4. Procurat si eu un Glenfiddich de 12 ani.
    Ce m-a uimit a fost viteza livrarii (sector 1). Comanda data ieri la ora 16:00 si livrata azi la 12:30.

    #geniusFineStore :))

      (Citează)

  5. Eu am decis sa incep incursiunea in absolut printr-un rom, dar un Diplomatico inainte.

    Ce am remarcat e ca Finestore are aceleasi preturi cu Emag pe articolele ce se vand cel mai bine.

      (Citează)

  6. Ai actiuni la FineStore?
    II promovezi destul de agresiv. Practic articolul asta le este dedicat lor si nu este semnalat ca a publicitate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus