un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 11 decembrie 2020

11 Dec 2020  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Comparație foto între Pixel 5, iPhone 12 Mini și Samsung S20 FE. Pixel 5 iese cel mai rău încă de la început cu acel cer prea mov. De asta zic că n-am înțeles niciodată hype-ul.

    9 comentarii

  1. doar camera ce e ok cumva pe Samsung S20 FE (desi aplicatia de camera e cam prea simpla), in rest se duce bateria facand nimic, senzor de amprente lent / varza, nici macar search-ul in setari nu e rapid la el (si setarile astea sunt cam alea, nu se schimba, nu vad de ce ar dura cateva secunde sa iti afiseze un rezultat de acolo.). desi n-am dat bani pe el, ma gandesc sa il pun inapoi in cutie si sa trec inapoi la P30 Pro.

      (Citează)

    • Ai versiunea cu Exynos sau Snapdragon? Eu am varianta 5G cu Snapdragon si mi se pare foarte ok bateria.

      Senzorul de amprente sub ecran clar e mai putin precis decat cel fizic, dar mi se pare destul de rapid (atunci cand nu da rateuri).

        (Citează)

    • e Exynos. se duce baterie nefacand nimic, asta e mai rau. YT, Chrome, IG, FB adunate ajung la 20% din consumul de baterie. restul se scurge pe undeva.

      pai eu compar cu senzorul de pe Huawei, tot sub sticla. mi se pare ca da multe gherle asta de pe Samsung.

      nu stiu, as zice sa evitati versiunea asta.

        (Citează)

    • Nu prea mi-a sărit în ochi vreun cer mov la pixel, nu cumva ai privit video-ul pe telefon Samsung care face enhance la culori aiurea? Eu am ecranul propriului pixel 3 setat pe mod natural și mi s-au părut ok culorile, fiecare din cele 3 telefone testate are white balance diferit dar nicidecum mov sau ceva nasol.
      As a side note, sper că măcar pe calculator ai ecranul calibrat corespunzător cu un colorimetru, că la telefon n-ai prea multe opțiuni, mai ales dacă e samsung.

        (Citează)

  2. In restul lumii (deci fara India), au anuntat lansarea s21 pe 14 ianuarie.

      (Citează)

  3. E greu sa intelegi hype-ul Pixel daca nu ai pus niciodata mana pe el – ti-l las la review daca vrei Pixel 5 sau Pixel 3 XL vechi de 2 ani sa vezi experienta. Sa vezi cum e sa ai updates la zi ca la Apple, stabilitate etc. Din punct de vedere camera sunt multe alte reviewuri care scot Pixel pe foto (pe video inca e cam prafut) destul de ok spre foarte bine. Este o diferenta in procesarea pozelor, Pixel mergand de 3 ani incoace pe ton mai rece si poze mai naturale. Pe Night mode au recuperat mult ceilalti, dar tot e the best. Se incearca foarte mult scoaterea apple in fata – cumva trebuie sa justifici cost de >1000 euro la un telefon fara incarcator si casti vs unul de 600. E greu de acceptat….mai ales cand ai si Pixel 4a la 340 euro care e cam best buy. Stiu ca nu ai distributie in Romania, dar cine prefera pretul corect il poate lua lejer de afara.

      (Citează)

    • Bine spus. Il am deja de aproape 2 luni de zile si este exceptional. Nu mai spun ca nu prea mai gasesti un telefon asa usor si compact cum este Pixel 5. :)

        (Citează)

  4. Eu încă folosesc primul Google Pixel care și acum face față bine cerințelor actuale. Partea nasoală este că s-a cam dus bateria și din acest motiv trebuie să renunț la telefon. Partea bună este că modelele de Pixel care au urmat sunt tot mai bune, iar prețurile pentru Pixel 5, Pixel 4a 5G și Pixel 4a le fac imbatabile pe piață.

    Experiența Google Pixel pe mine m-a cucerit și o recomand tuturor, măcar o dată în viață. Sistemul de operare este stabil (niciodată nu s-a blocat), update-uri de Android se fac prima dată pe Pixel (la mine s-au terminat), sincronizare cu Google Photos la rezoluție maximă (foto și video), cameră performantă și alte chestiuni care dau plus valoare telefoanelor. Deci, din punct de vedere software, no comment, iar hardware, depinde de cerințele fiecăruia. Pentru mine este perfectă configurația pe care o oferă.

      (Citează)

    • După o experiență de 2 ani+ cu Pixel 2xl nici nu-mi pot imagina switch-ul către alt brand. Poate numai one+, dar cum pot compara in fiecare zi pozele făcute cu un 6T, precum și update-urile la zi primite pe Pixel, nici nu mă gândesc. Bateria încă e ok, ținând cont că și de ajunge la un 15%, tot mă mai tine 2-3 ore până ajunge sa fie încărcat.
      Ca și concluzie, as merge oricând pe mana Pixel.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus