un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un discurs celebru de acum 31 de ani

21 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Acum 31 de ani în București avea loc acest discurs celebru. Îl urmăresc cred că în fiecare an pentru că este foarte amuzant prin “alo, alo!” și prin faptul că acel om care abia se putea exprima era primul în statul nostru.

Mă întreb dacă oamenii de acolo știau de operațiunea Trandafirul din Timișoara, când corpurile a 43 de revoluționari omorâți de armată au fost luate de la morga orașului la ordinul soților Ceaușescu, aduse la București și incinerate pentru a ascunde urmele masacrului de acolo.

A urmat asta:

A doua zi, Piața Revoluției arăta așa:

și la momentul 1:08:00 mai jos vedeți un elicopter plecând de pe Comitetul Central:

Și apoi au urmat alte zile:

Am mai găsit în anii anteriori materiale foarte bune: ziua de 17 decembrie în Timișoara, poezii despre iubitul conducător, un bărbat de la care luam lumină din lumina ochilor săi, 47 de copii uciși la Revoluție, stenograme din 1987 despre noi măsuri restrictive în mijlocul iernii, benzi desenate despre Revoluție la noi și în străinătate.

Aia cu măsurile restrictive este elocventă. Un plan simplu de a opri electricitatea sau gazele întregului bloc, în iarnă, dacă se depășea cota, în timp ce Ceaușescu trăia ca mai jos:

Susține-mă cu un Subscribe:

    9 comentarii

  1. Si ti se pare ca astia de sunt acum primii stiu sa se exprime mai bine? :))

      (Citează)

  2. Ceausescu pare un intelectual pe langa Viorica Dancila.

      (Citează)

  3. E acum un film pe Cinemaraton , despre asta , 15 (2005)

      (Citează)

  4. In ultima peroadă observ tot mai multi asa zisi aleși/conducători, care la capitolu’ esprimare sunt sub nivelu’ tovarășului. În schimb, la ticăloșie sunt maeștrii emeriți doctori docenți.

      (Citează)

  5. Mi se face piele de gaina cand aud cu cata scarba se adresa dna Leana poporului sau: “aloo, ce e cu voi? astezati-va linistiti……….” . De parca oamenii din piata erau oile lor. Nu cred ca realiza ce incepe.
    De cealalta parte vocea iubitului conducator mi se pare ca trasmite teama, pare perplex ca se intampla asa ceva.
    Oricum, ce dovada mai buna de cat cat ii ducea capul daca ideea lor geniala a fost ca in acele zile sa faca un mare miting “de sustinere”

      (Citează)

  6. A fost revoluție pe degeaba.
    Sa fi sărac și mulțumit de acest “act măreț” cand semeni de ai noștri au murit, iar multi s au îmbogățit brusc.
    Toate astea în contrast cu ce avem acum, cu ce legume avem de la președinte în jos, e o batjocură.
    Diaspora, acest idol al televiziunilor la alegeri, a dat nucleara cu AUR, ba băiatu…
    Brb ma duc sa iau pastilele, voi faceți caterinca în continuare și va simteti bine

      (Citează)

    • Consider totusi ca nu a fost revolutie chiar pe degeaba. Ai foarte multe libertati de care nu te puteai bucura pe atunci. Faptul ca dupa 89 putea fi mai bine si nu a fost, nu poate fi contestat. Asta se datoreaza in principal cetatenilor acestei tari, adica noua. Noi am ales de fiecare data sa iesim sau nu la vot, sa votam cu PSD, PNL sau cu amandoua sa fim sau sa nu fim vocali atunci cand ne-a deranjat ceva. Asa ca, oameni, daca vreti sa fie bine, faceti ceva acum. PSD, PNL si ceilalti au guvernat asa cum voi le-ti permis. De cate ori ai incercat sa il schimbi pe cel de langa tine. Pe ala de l-ai vazut cum arunca smocul de tigare pe jos in statia de autobuz in timp ce astepta de mana cu fiul lui de 5ani? Trebuie sa ne facem bine noi in primul rand, ca mai apoi sa ne fie bine. Asa ca, da, iti dau dreptate, fugi si ia pastilele, poate ne mai revemin, pt ca in noi inca mai zace si dupa 30 de ani aceleasi mentalitati. Indoctrinarea a fost mult prea adanca.

        (Citează)

  7. Am gasit pe reddit un link foarte interesant cu multe informatii despre revolutie https://romanianrevolutionofdecember1989.com/

      (Citează)

  8. – vino in sediu!
    – ce?
    – vino in sediu!
    – NU MA! HUA!

    ala se adresa presedintelui la pers 1, presedintele cu limbaj de mahala ..

    deci plm

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus