un blog de Radu Dumitru

15% reducere la toate aspiratoarele-robot cu codul "nwradu"! Am și YouTube.

Benzi desenate europene despre Revoluția din 1989

17 Dec 2019  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

La final de octombrie, în Brașov, am găsit această expoziție stradală de benzi desenate despre Revoluția din ’89. Se numește “anul 1989, anul schimbării, reflectat în banda desenată europeană” pentru că desenatori din diverse țări au creat benzi desenate despre revoluția română, căderea zidului Berlinului și alte elemente.

Nu știu dacă pot fi găsite online, dar le-am fotografiat atunci pe toate cu gândul că vi le arăt aici. Enjoy!

  4 comentarii

 1. Va fi lansata cartea “Istorii din ’89 în benzi desenate” in 22 decembrie: https://www.facebook.com/events/2703698116410369/

    (Citează)

 2. Iar, ulterior, cei care l-au condamnat pe Ceaușescu din extern, aveau să se folosească de eșalonul II comunist și Securitate, să distrugă economia în loc s-o recontruiască sau s-o modernizeze.

  Astăzi, capitaliștii au dat mâna cu securiștii & eșalonul II, să continue munca…

  Cârtițele sovietice (Militaru…)
  Cârtițele US/UK (Stănculescu, Pacepa…)
  Cârtițele chineze (Iulian Vlad…)

  Și nici astăzi, turnătorii, colaboratorii, eșalonul II comunist și securiștii, împreună cu neamurile lor, n-au fost făcute să se alăture bosului lor, secretar-general. Nici unii descendenți ai lui Ceaușescu n-au fost maziliți, drept dovadă că românul e mămăligar care are apucăturile sclavului, să îndure prostește & umilește.
  La laserul de la Măgurele, șeful (sau unul dintre șefii) institutului e nimeni altul decât Valentin Ceaușescu. Și copii lui, la fel, lăsați în pace, fără să li se facă nimic…

  Iar proștii absoluți mă vor întreba, în stilul lor caracteristic, despre cei menționați: „Da’ ei ce vină au?”
  Proști…

    (Citează)

  • Eu te-aș întreba despre ce vorbești.

   Cu ce bani trebuia reconstruită economia și de câți bani ai calculat că ar fi fost nevoie pentru a o aduce la nivelul celei franceze, americane sau japoneze din diverse domenii?

   Valentin Ceaușescu este șeful institutului IFIN-HH? De unde ai scos-o și pe asta?

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus