un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 4 octombrie 2020

4 Oct 2020  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Meltdown-ul industriei aviatice. Un articol mișto despre cum diverse companii aeriene au luat sau nu măsuri rapide pentru a micșora impactul crizei și despre cum această criză în industria aviatică se compară cu cele anterioare. “A source at another European airline, who asked to remain anonymous, told me that after one flight to New York at the peak of its cycle of infection, the plane’s crew felt uncomfortable heading to a city hotel for the night. Instead, they slept in the business-class cabin.”

Ce se întâmplă cu corpul tău după luni de stat în casă. Sau altfel spus, de ce ar trebui să faceți niște exerciții și plimbări zilnice chiar dacă sunteți în wfh.

Familiile cu stele aurii. La americani, familiilor care au pierdut un militar în lupta li se spune Gold Star Families. Câțiva asemenea oameni povestesc cum au primit vestea.

Un britanic a murit încercând să depășească un record de viteză. Era un om de afaceri pasionat de mașini sport și recorduri.

Honda se va retrage din Formula 1 după 2021. Îi lasă pe cei de la Red Bull în pom, că vor trebui să facă rost de noi motoare.

Un cocktail cu bourbon și prune.

Înregistrări cu Melania Trump. O prietenă a înregistrat-o în secret și a făcut publice înregistrările în care MT vorbea despre diverse probleme sau frustrări personale. Apoi a scris și o carte despre toate acestea și viața ei. Halal prieteni la acel nivel.

Următorul James Bond a fost amânat pe aprilie 2021. No Time to Die, dar nu se aplică și cinematografelor, care au probleme mari de a nu da faliment.

O companie din Seattle descompune cadavre. Pentru cei care vor să devină mai rapid îngrășământ pentru sol, acum există această posibilitate. În altă parte, cercetătorii au găsit enzime și bacterii ce descompun rapid plasticul.

Fotografii cu casa lui Pierce Brosnan din Malibu. O vinde pentru 100 de milioane de dolari.

Pe 6 octombrie începe, pe postul National Geographic la ora 22, Megastadion: Turul Europei. Emisiunea prezintă principalele stadioane ale Europei, cum au fost construite, ce au special șamd. Înțeleg că și Arena Națională este între cele 12 prezentate, iar documentarul ar fi mers și mai bine fix înainte de Euro 2020, dar poate se va da în reluare înainte de meciurile de anul viitor.

Apropo de asta, probabil nu mai țineți minte că printre primele imagini cu Arena Națională finalizată au fost aici pe blog, că am intrat acolo cu o zi înainte de “deschiderea” oficială și am făcut câteva la repezeală cu telefonul mobil. Apoi, câteva zile mai târziu, Oprescu a făcut un fel de “noaptea porților deschise” și am mers și atunci la stadion.

Iată un clip cu muzeul jocurile video din Berlin. Dacă mai ajung pe acolo, aș da și eu o tură.

    11 comentarii

  1. Asa de vechi este noul 23 august? De pe vremea K750i?
    Eu aveam pe atunci W800i, chiar de 2x pentru ca primul mi l-au furat din buzunar.

    Ahh, inconștiența de a fi tânăr și călătoritul in vremuri de pandemie…

    Familiilor cu un mort de coronavirus cum le vor zice? Eu as aventura presupunerea ca majoritatea familiilor cu militari morți sunt sărace și amărâte.

      (Citează)

  2. Stiam niste canale de youtube care prezentau vile pe coasta Californiei, si o “vila” din asta ultra moderna si ultradotata (cu vinuri, biliard, tv-uri) ajunge 10 milioane.

    Partea proasta la vilele astea sunt izolate in camp, iar naveta in oras este scumpa, ca indiferent cat esti de bogat, tot trebuie sa stai la coada pe interstate.

    Bineinteles fiind america, casele sunt facute din lemn fara fundatie, asa ca in 20-30 de ani se darama.

      (Citează)

    • Cand iti permiti o vila de 10 milioane de dolari nu cred ca “naveta” mai este o problema.
      Cu siguranta nu lucrezi pe program 9-18 si nu trebuie sa te duci zilnic la ora fixa la birou.

        (Citează)

  3. Fiindca iti place Flight Simulator: CNN: “Big scary chasm opens up in Microsoft Flight Simulator” sau Gamespot: “Microsoft Flight Simulator Has An Airport At The Bottom Of A Massive Chasm”

      (Citează)

    • Am văzut, dar nu dă nimeni coordonatele lui. Sincer să fiu, mai degrabă aș mai explora România, că au început să apară 3rd party addons care introduc clădiri cu texturi adevărate în România.

        (Citează)

  4. Bineinteles fiind america, casele sunt facute din lemn fara fundatie, asa ca in 20-30 de ani se darama.

    Daca intre timp nu ti-o spulbera vreo tornada, o furtuna tropicala de grad 4-5 generata ca urmare a incalzirii globale, ceva. As zice chiar ca sansele de a apuca 30 de ani in place sunt destul de mici.

      (Citează)

    • Ma uit la seriale cu refăcut case în Las Vegas si Orlando. Ăia din Vegas fac o treabă de mântuială ca manopera și materiale folosite, dar măcar casele acolo parcă au fundație. Cele din Orlando sunt renovate mai frumos, dar una nu are fundație, pivniță, ba chiar unele nici măcar nu sunt înălțate pe cărămizi măcar.

      Pe urmă se mira ca au pagube de miliarde la o furtuna mai serioasă, la o inundație. Și la noi se inundă ușor în Moldova dar nu e mijloc de capitală de județ și nu costă 300.000$.

        (Citează)

    • Mă uit și eu pe HGTV la unii de renovează case.

      Unele sunt prost făcute.

      Altele, însă, rezistă multe decenii, chiar și secole. Lemnul bine întreținut nu se duce prea ușor. Totul este să o faci bine de la început, dar puțini investesc în asta pentru că nu plănuiesc să stea acolo ei și tot neamul lor în vecii vecilor, iar noii proprietari pot demola și reface totul la un cost mic.

        (Citează)

  5. La Arena Nationala vor arata si parcarea etajata care sta nefolosita de cand s-a construit? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus