un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trebuie sa vizitati Stadionul National!

5 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Iată-l cum arată! Nu vreţi să rataţi aşa ceva, aşa că sâmbătă seara, după ora 18, când intrarea este liberă pentru oricine, mergeţi să vizitaţi noul Stadion Naţional. Eu vă recomand să mergeţi mai în noapte, când nocturna va fi aprinsă, pentru că atunci este cel mai spectaculos.

Scaunele roşii, galbene şi albastre, întrepătrunse treptat, sunt foarte spectaculoase. Acoperişul, cu monitoarele gigantice funcţionale, este la fel de uimitor. E o construcţie minunată şi mă simt mândru să o am în oraş. Ştiu că o să mă simt ca naiba atunci când scaunele vor fi rupte şi incendiate de nişte huligani la primul meci mai dur, dar asta e viaţa. E mai uşor să construieşti ditamai arenă decât să schimbi firea umană.

Am înțeles că și Microsoft a pregătit 8 Xbox-uri pentru distracție în zona VIP, dar cel mai tare mă bucură inițiativa Primăriei de a organiza astfel de “porți deschise”, asa cum au făcut și cu o zi înainte de inaugurarea pentru trafic a Podului Basarab.

Ma gândesc la doua chestii:

 1. Cum o fi nu doar să intri pe gazon cu stadionul gol, așa cum am făcut eu, deși m-am simțit super marfă “în arenă”, ci în uralele mulțimii și să te aclame 55.000 de oameni?
 2. Acum îmi pare rău că n-am intrat pe Camp Nou sau Santiago Bernabeu. Dacă așa arată un stadion de 55.000 de locuri, unele de 90.000 oare cum sunt?

  6 comentarii

 1. Tu cum de ai ajuns in premiera?:D

    (Citează)

 2. E un must see! :) Si mie imi plac stadioanele (arhitectural vreau sa spun). Nu le prea ratez, pe unde merg: Zurich, Berna, Frankfurt, Camp Nou, Allianz Arena. Primele doua, pline, la Euro 2008. Restul, doar goale. Sunt temple, nu stadioane. Am fost si pe defunctul National, la Dinamo-ManU. Nu prea era ceva de capul lui. Ma bucur ca au facut unul nou.

    (Citează)

  • @Sorin: M-am strecurat pe una dintre intrari :P

   @Cosmin: da, dar momentan acesta este doar o arena. Templu devine atunci cand echipa ce joaca acolo face minuni :P

   @cetateanul: da, acolo trebuie sa fie mall, nu e al primariei terenul. Pe tine ce bloc te incomodeaza? Ma indoiesc ca vor demola un bloc.

     (Citează)

 3. sper sa darame blocul din fata mea pentru a vedea si eu stadionul din balcon! App ai vazut cum a ramas zona unde a fost electroaparatajul? Or face o parcare ceva pentru stadion?

    (Citează)

 4. Un mall vor sa construiasca in locul electoaparatajului. Asa scrie aici: http://www.real4you.at/de/10/retail/detail.165.html

    (Citează)

 5. Camp Nou e foarte tare, iti pot confirma! Sa fi vazut cum arata La Bombonera, in Buenos Aires….

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus