un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: n-o fi el cel mai bun cartier, dar măcar avem lumini colorate pe copaci

9 Sep 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Cum e vorba aceea? Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul? Politichie de mărgăritar? Ruine, dar măcar poleite cu aur?

Așa este prin cartierul Tineretului acum, unde ar fi multe probleme pe care primăria sectorului 4 le-ar putea rezolva, dar primăria a ales să instaleze lumini multicolore în curțile blocurilor, astfel încât seara copacii să fie iluminați în diverse culori de parcă am fi pe vreo promenadă în Monte Carlo. Cine știe, or fi avut prietenii de partid lumini de vândut.

Adică acum unele blocuri arată ca mai jos, iar această operațiuni de iluminare a cartierului a început prin noiembrie 2019 și continuă și acum:

Luminile fiind astfel de LED-uri puternice multicolore, care-și schimbă culoarea la câteva zeci de secunde:

Poate că vă întrebați ce problemă am cu ele, din moment ce fac trotuarele să arate mai frumoase. Simplu, preferam ca trotuarele să fie mai frumoase, nu doar ca primăria să le machieze astfel, ca de sărbătoare. Putting lipstick on a pig, mi-am adus aminte vorba englezilor.

Asta înseamnă că pe o distanță de 30 de metri de aceste lumini nou-instalate de PS4 găsim tot felul de probleme ce ar fi putut fi rezolvate în schimb. De exemplu, într-un loc este o platformă de beton rămasă de la un vechi butic de mult demontat, platformă care doar stă acolo și se erodează treptat.

Acum vreun an sau doi cineva a turnat un morman de nisip pe acea platformă și n-a făcut nimic cu el. Sau poate era pentru pisicile din cartier, nu știu, dar nisipul, băiat deștept, n-a stat acolo, ci treptat a migrat pe mașini, trotuare și în plămânii oamenilor, cum face de obicei praful.

Pe același trotuar se află și această gură de canal din partea de jos a imaginii. Așa de frumos arată totul, doar luminile lipseau! Ah, și bineînțeles că peste tot sunt garduri strâmbe de sârmă, unele ruginite. Puteau fi rezolvate aceste probleme, dar s-au pus lumini colorate.

 

Majoritatea grădinilor de bloc sunt pământ sterp, generator de praf. Acum, nu știu dacă oficial grădina blocului este în grija respectivului bloc sau a primăriei, dar dacă primăria a montat lumini colorate în grădinile de bloc, bănuiesc deci că a lor. Ar fi putut planta iarbă, gazon, flori, ceva… dar au pus lumini.

În alt loc iese din pământ această ciupercă 2D care este fie un obstacol pentru Mario, fie vreo gură de ventilație de la un subsol sau de la canalizare. Putea fi eliminată? Poate că da. Putea fi vopsită? Poate că da. Au preferat însă să pună lumini.

Iată în altă parte o altă ciupercă ruginită stând chiar sub astfel de lumini. Acum seara este pusă frumos în evidență în tonuri de roșu, albastru, verde și alte culori minunate.

Și nu sunt doar la strada mare aceste lumini. Sunt și prin spatele blocurilor, unde ocolești tomberoane ce dau pe afară de gunoaie, mașini parcate pe dos și câte un șoarece mort (pisicile din cartier vânează de plăcere, că mâncare au destulă), asfalt murdărit de zeamă de tomberon și garduri ruginite, dar dai de blocuri frumos prezentate noaptea prin astfel de lumini.

Aș vrea să spun că treaba asta m-a făcut să nu-l mai votez pe Băluță la alegerile viitoare, dar nu-l votam oricum. Dacă iese din nou primar, sper să lipească și covrigi în coada pisicilor vagaboande.

    14 comentarii

  1. Țara arde și baba se piaptănă. Problema e atât de veche ca are și propriul proverb.

      (Citează)

  2. Țărănușii de oraș sunt mulțumiți de Băluță. Va câștiga liniștit. Indiferent de toate mizeriile făcute și asocierea cu clanurile.
    În zona mea de interes nu a făcut nimic. O străduță asfaltată măcar, zero.
    A scos gardurile copacilor. Am crezut că le înlocuiește, dar nu. Așa că șoferii se urcă pe trotuare și împrăștie noroiul peste tot.

      (Citează)

  3. La mine în cartier din mașinile de gunoi se scurge pe drum o mazga care pute oribil și care rămâne pe jos mult timp. Strada este acoperita de mazga + pisat de câine. Copiii se joaca în fata blocului pe strada cea jegoasa, mie îmi e silă și sa calc pe jos…

      (Citează)

  4. raducu primar!!!!!!
    VOTAT!

      (Citează)

  5. Daca ma enerveaza o chestie de cand e Baluta e ca de fiecare data cand vin aia cu gunoiul pute de-ti cade nasul cateva zile de la zeama aia mirifica.

    Candva pe vremuri dupa masinile de gunoi treceau si mini chestii din alea care spalau zeama aia, dar deh.

    Radu – iti zic eu la ce-i bun nisipul ala, sa dea fi-miu cu bicleta prin ea de fiecare data cand trecem pe acolo, e ca un magnet.

    Puteai sa adaugi la lista si placa aia uriasa de metal care zici ca urmeaza sa se surpe din moment in altul, imediat dupa ce se termina chioscurile.

      (Citează)

  6. Akesta este Bucureștiul sarakilor. Am trăit tot ce descrii acolo. Din păcate civilizația (atâta câtă se poate găsi în orașul ăla ) s-a mutat mai la nord. Ori îți permiți aia , ori te obișnuiești cu “soluțiile”.

    Când am ajuns eu prin București, zona aia , Tineretului, mai era cât de cât la niște standarde ( de atunci pentru orașul ăsta) .

    Dacă vrei să se schimbe ceva, încearcă un credit de imobil mai la nord de inelul cu Stefan cel Mare, știi tu unde, nu te învăț eu.

    Altfel, orice s-ar întâmpla, zona aia rămâne de căruță, pentru simplul fapt că săracii nu au puterea de a schimba prea multe. Bani nu au, cunoștințe cu pârghii nu au, în general niciun fel de influență. Și nici pretenții. Lor li se pare ok la bloc să arunce gunoiul pe un tobogan infect și dacă tot fac aia , de ce nu ar răsturna și oală de ciorbă acolo. Când cartierul e compus din genul ăsta de oameni, la fel sunt și consilierii, și angajații primăriei și, posibil și primarul. Chiar daca nu ar fi, pe ăla îl doare la bascheți, câtă vreme conduce o turmă de săraci proști, se adaptează la asta.

      (Citează)

  7. Politichie de mărgăritar?

    Pune ℗ în titlu dacă tot faci reclamă blogului pesedistului ăluia! :)

      (Citează)

  8. Sunt curios daca Baluta era de la USR, daca mai era asa pornita lumea impotriva lui, doar ca e de la PSD. Lumea este biased. Ar avea profil de USRist … e relativ tanar, e medic, deci nu e vreun taran prost parvenit si fustrat fara scrupule si fara bun simt si in plus a trait toata viata in sectorul 4, deci e si in interesul lui sa faca ceva bun pentru sector. Nu ai cum sa multumesti pe toata lumea si nici sa faci tot ce nu au facut toti ceilalti primari de pana acum. Si in loc sa va vaicariti atat, mai bine folositi aplicatia pusa la dispozitie de catre primaria sectorului 4 pentru a face sesizari si reclamatii. Eu de fiecare data cand am folosit aplicatia mi s-au rezolvat sesizarile. Daca va deranjeaza treaba cu gunoiul, faceti sesizare la primarie si la aadp sau Rosal. Haideti sa avem mai mult spirit civic si sa facem ceva, nu numai sa ne plangem si sa criticam de pe tusa. Am vazut ca este destul de activ si pe Facebook si de obicei raspunde la observatii si sugestii. Nu zic ca e perfect sau imaculat, dar in realitate este cineva asa? Hate is easy, hate is cheap, go the extra mile and make the best out of what you have.

      (Citează)

  9. cum ar fi sa dispara mizeriile alea de garduri, iar in jurul blocului sa fie banci cu gazon, poate niste casute de pasarele, pitici de gradina, just imagine…

      (Citează)

  10. … totul presărat cu rahați de câine, peturi de bere, urme de vomă, șervețele maronii și (mai nou) măști de unică folosință. Sunt câteva locuri unde gardul a dispărut și se vede imediat rezultatul.
    Nu sunt adeptul gardurilor, dar nivelul de civilizație în oraș nu permite menținerea curățeniei altfel.

      (Citează)

  11. Cipper:
    Țărănușii de oraș sunt mulțumiți de Băluță. Va câștiga liniștit. Indiferent de toate mizeriile făcute și asocierea cu clanurile.
    În zona mea de interes nu a făcut nimic. O străduță asfaltată măcar, zero.
    A scos gardurile copacilor. Am crezut că le înlocuiește, dar nu. Așa că șoferii se urcă pe trotuare și împrăștie noroiul peste tot.

    A facut da’ a si furat. A facut si chestii de substanță, parcarea de la piața sudului, lărgirea Luica/tr. Măgurele, largirea sos berceni etc. Piețe mai spalate. Problema e ca a facut tot la preturi enorme prin firmele sportivilor. Credite grele pe care le vom plati ani mulți. Am si eu niște spoturi in gradina, plm imi luminează tavanul rosu, roz… Bordel.

      (Citează)

  12. Cea mai mare mârlănie făcută de Băluță sunt bordurile acelea verticale care arată ca dracu și sunt puse total fără noimă, de multe ori pe niște trotuare foarte înguste. Ok, eu înțeleg că vrei să forțezi mașinile să nu mai parcheze dar niște stâlpișori metalici și eleganți ar fi arătat mult mai bine. Tot sectorul, de fapt cam tot Bucureștiul se transformă într-un joc de Minecraft

      (Citează)

  13. Sa nu mai vorbesc ca tot in Tineretului, toate locurile de parcare au fost marcate si scoase la inchiriat in tot cartierul, uneori luand si din spatiul scarilor din fata blocului. Cine apuca loc, bine, cine nu, parcheaza la facultati la Timpuri noi, dar si acolo e problema uneori.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus