un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 septembrie 2020

9 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

Uuu, încep lansările importante. Mai sunt câteva zile și vedem noile iPhone, Apple Watch 6 și ce-o mai anunța compania. Microsoft a dat detalii despre Xbox Series S. Toamna electronică începe bine.

    20 comentarii

  1. Android 11 deja la bord, Pixel 3A, nicio schimbare notabila.

      (Citează)

    • Decat ca Android Auto e wireless. Pentru asta abia il astept.

        (Citează)

    • pt AA wireless trebuie si o masina compatibila aka sa aiba ea wifi sau ai deja una/planuiesti sa faci upgrade?

        (Citează)

    • Masina are wifi, dar nu stiu daca va putea fi folosit pentru AA.

        (Citează)

    • Pixel 3 XL aici – folosesc Beta de cand l-am luat la fiecare lansare. Parerea mea e ca e greu sa vina cu ceva revolutionar. Android a ajuns acum la aceeasi stabilitate ca iOS, insa mult mai flexibil si cred ca asta e cel mai important. Plus ca dpdv poze, parerea mea personala e ca Pixel este de departe cel mai ok telefon – si cu Pixel 5 cand va avea si Ultra Wide va fi si mai bine. Nu stiu cati folosesc Zoom ca sa fie relevanta functia aia.

      Parerile sunt impartite in Romania si sunt foarte putini cei care folosesc Pixel – eu am cumparat mereu de afara si e super ok. Astept cu nerabdare Octombrie sa fac update la 5, daca nu ma bag la un 4a.

        (Citează)

  2. Lansări importante în ce sens? Vindecă de covid?

    Serios că ar trebui să avem alte priorități

      (Citează)

    • Stiu ca ai o minte ingusta, dar esti constient ca Apple, Microsoft, etc. nu o sa vindece de covid. Dupa mintea ta lumea ar trebui sa stea in loc pana apare un vaccin/medicament.

        (Citează)

    • Viata trebuie sa mearga inainte. Cu respectarea masurilor cu limitarin etc, dar trebuie sa mearga inainte. Eu tocmai mi-am cumparat un soundbar samsung q70t, urmeaza telefon si masina la anul…ce prioritati ar trebui sa am ?

        (Citează)

    • Dacă ar trebui să avem alte priorități și dacă tu ești ăla care decide prioritățile societății, de ce ai sărit direct la covid inainte de pace mondială, eliminarea foametei și a cancerului și condamnarea lui Iliescu?
      Sincer, eu te-aș concedia.

        (Citează)

  3. Giani Mucea:
    Decat ca Android Auto e wireless. Pentru asta abia il astept.

    Asta e tare, ma duc imediat sa testez. Sper sa nu se incinga telefonul.

      (Citează)

  4. Poate comentați și asta

    https://m.adevarul.ro/international/europa/reteaua-globala-supraveghere-cetatenilor-planetei-revolta-europenilor-Si-ascultati-2424-1_5f57428c5163ec4271c6cc1d/index.html
    Sau e pe principiul nu am nimic de ascuns, pot sa ma filmeze și când sunt la toaletă? Mie nu mi se pare normal ca cineva sa aibe oricând acces la ceea ce fac și spun în orice moment al zilei oriunde as fi. Big brother a fost o emisiune nu un model de societate, urasc când vad atâta miserupism la dispariția vieții private, la urmărirea asta la care e supus omul de rand permanent. Inafara de mai mult control pentru “ei” nu a adus nimic bun, cât de mult sa citești site-uri de tech și sa nu înțelegi asta, cât de intruziv sa fie totul pana sa va deranjeze? Ce ar fi ca un polițist sa fie arondat fiecărei familii, sa stea după voi 24/24 sa va logheze viata și noteze orice abatere. Sta la masa cu voi, vine la cumpărături, în concedii. Pentru ca de fapt asta se întâmplă, zeci de mii de angajați SRI și tot felul de servicii care ne aduc pe primul loc în lume la spioni pe cap de vaca furajata și pentru ce? Ii plătim ca să ne tina sub control, ne plătim temnicerii în timp ce ne preocupam cu cati megapixeli are un telefon de care în 3 luni nu mai interesează pe nimeni

      (Citează)

    • @Pmk: SRI are cam 3000 de ofiteri operativi din aproximativ 12000 de angajati. Mai taie din “zeci de mii”. Banuiesc ca nu te supravegheaza femeia de serviciu sau secretara.

        (Citează)

    • #Pmk
      1. rolul unei agentii de spionaj e… exact spionajul (domestic sau extern), nu inteleg mirarea si surprinderea. “temniceri, urmarirea omului de rand”…ce spui e un amalgam, o supa pentru ca autorul amesteca SUA cu UE, legislatia aferenta si contextul istoric.
      2. articolul face trimitere la existenta unei legislatii de protectie in juri UE si doleanta jurnalistului (de fapt a tradus prost un articol din afara) e ca legislatia sa fie mai draconica in contextul tehnologiilor noi.
      3. ca sa vezi… bratul care poate controla derapaje ar fi parlamantul (comisia de specialitate), legislatia adoptata si.. UE prin impunerea legislatiei membrilor.
      4. ca nu e “ca in filme” e legat si de succesul atentatelor de pina acum.
      asa ca nu mai vota idioti la butoane in parlamentul local si la europarlamentare. e atat de simplu.

        (Citează)

    • adevarul e noul burebista2012

        (Citează)

    • Daca vreti sa comentati ceva pe bune nu tunelurile dacice aveti aici material: https://www.ft.com/content/ba94c2bc-6e27-11ea-9bca-bf503995cd6f

        (Citează)

  5. De coviț nu te vindeca nimeni, sper ca nu ești de ala care visează la un vaccin.
    E ca o gripa, o sa ai 100 medicamente ca la gripa, paracetamol, nurofen, plicuri șamd.

    Gaelex:
    Lansări importante în ce sens? Vindecă de covid?

    Serios că ar trebui să avem alte priorități

      (Citează)

    • Prezentarea e programată pentru 2 ore, deci s-a presupus că mai e și altceva în afară de ceas și iPad, că n-ar avea ce să spună despre astea 2 de să dureze atât. E posibil să prezinte noul iPhone și să poată fi comandat mai târziu, dar au cam luat-o razna cu zvonurile și previziunile. Cu toate astea hardware-ul consistent venea de obicei în octombrie, de aici incertitudinea. Deja la orice eveniment prevăd toți orice hardware le trece prin cap, legat de orice patent au văzut ei la un moment dat, devine plictisitor zic eu.

      Dar ăsta e noul jurnalism, te bați să publici hands on și review cât mai repede pentru vizualizări, iar apoi 7 luni de zvonuri până apare ceva nou.

        (Citează)

  6. Silviu:
    Pixel 3 XL aici – folosesc Beta de cand l-am luat la fiecare lansare. Parerea mea e ca e greu sa vina cu ceva revolutionar. Android a ajuns acum la aceeasi stabilitate ca iOS, insa mult mai flexibil si cred ca asta e cel mai important.

    Sunt curios cum ai ajuns la concluzia asta…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus