un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Note20 Ultra, căștile Buds Live cu anulare de zgomot, Galaxy Watch3 și noi tablete au fost lansate de Samsung

5 Aug 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

45 comentarii

Cei de la Samsung sunt în formă bună. Au lansat astăzi 6 dispozitive noi, inclusiv noul Note20 și, la fel de interesant pentru mine, căștile Buds Live cu anulare activă de zgomot.

Au făcut lansarea și într-un mod ciudat: streaming-ul oficial trebuia să înceapă pe la ora 17, dar a început la 17:10. Mulți jurnaliști au văzut în secret, sub NDA, toate noutățile încă de acum câteva zile, iar la ora 17 a expirat NDA-ul, așa că la acea oră toți au publicat hands-on, review-uri, impresii detaliate și cum au vrut să-și numească materialele, la o oră când prezentarea Samsung nici nu începuse oficial. Până și comunicatul de presă a venit tot atunci, când 360.000 de oameni se uitau live la YouTube. Way to kill your show! De ce nu fac NDA-urile pentru ora 18? Nu știu.

Oricum, iată impresia mea despre ce-am văzut la prezentare.

NOTE20 ULTRA

Seria Note a reprezentat mereu cel mai puternic telefon al anului, modelul cu cele mai multe funcții și hardware cât mai bun. Și mi se pare că le-a ieșit și acum, doar că cel mai puternic telefon este Note20 Ultra.

Note20 Ultra pare gândit aproape ca un computer în formă de telefon. 6,9 inchi AMOLED, ecran de 120 Hz protejat cu noua sticlă Gorilla Glass Victus, lansată oficial acum câteva zile. Chipsetul pentru noi va fi un Exynos 990 cu modem 5G integrat, același de pe seria S20 Ultra, cuplat cu 8/12 GB RAM și 256/512 GB RAM. Baterie de 4.500 mAh, încărcare rapidă la 25 W pe cablu și 15 W wireless.

Hardware-ul este însă suficient de puternic de ceva vreme. Mi-au plăcut mai degrabă micile detalii. De exemplu S Pen-ul are acum un timp de răspuns de doar 9 ms, scăzut de la 42 ms, iar Samsung spune că este ca și cum ai scrie cu pixul pe hârtie. În mod amuzant, chiar în această dimineață eram cu nashu_mare la plajă, cu cortul, la propriu în pustiu cu 3-4 oameni în raza vizuală, și el folosea Note-ul său (cred că un Note9) ca să semneze un contract sau un act sau ceva așa de acolo. Mi s-a părut că măcar în acest aspect tehnologia este unde trebuie.

Mai include și Samsung DeX, conectarea telefonului la un ecran extern, moment când Note20 Ultra chiar devine aproape un computer ținut în buzunar. Note20 funcționează wireless în modul DeX, nu cu cablu.

O colaborare mai strânsă între Samsung și Microsoft face ca aplicația Your Phone Companion (numită acum Link to Windows) să asigure interconectare rapidă între cele două. Eu o folosesc pe S20 și chiar este excelentă, văd în Windows notificările din telefon, mesajele, ba chiar și ecranul acestuia și pot face un remote desktop cu telefonul. Au vorbit și de îmbunătățirea aplicațiilor de notițe și sincronizarea lor cu cele de la Microsoft precum Onenote sau Onedrive.

Tot deja anunțat, Microsoft va lansa serviciul de cloud gaming xCloud în curând și o face în parteneriat cu Samsung. Asta înseamnă că vei putea juca pe Note20 jocuri de Xbox ce vor fi randate în cloud-ul Microsoft, iar telefonul poate fi împerecheat cu un controller Xbox pentru ca jocurile să fie mai bine controlate. Peste 100 de jocuri vor fi disponibile la lansarea din septembrie, iar acum trăim vremurile în care Gears 5 poate fi jucat pe un telefon mobil cu grafica cea mai bună. În unele piețe, telefonul va include și 3 luni de abonament Games Pass Ultimate.

Cu seria Note20, Google lansează și Nearby Sharing-ul despre care scriam în știrile de astăzi dimineață. Construit ca un echivalent de AirDrop de pe iOS, Nearby Sharing detectează telefoanele compatibile din jur și poți transfera rapid către ele fișiere. Sistemul alege automat cea mai bună modalitate de rețea, de exemplu Bluetooth sau Wi-Fi Direct. Practic este clasica funcția Wi-Fi Direct, dar cu o interfață ceva mai ușor de utilizat, că aia veche era pentru experți.

Culmea este că Samsung avea deja Quick Share, fix același lucru, pe telefoanele lor. Acum sunt curios dacă Quick Share va fi redenumit în Nearby Share și se va baza pe interfața Google.

Note20 Ultra integrează și tehnologia UWB, Ultra-wide band, o tehnologie radio de transfer foarte rapid de date, dar pe distanțe mici. Rata de bit este foarte mare, UWB ar putea funcționa și pentru monitoare wireless la o adică, dar puține dispozitive o folosesc momentan. Note20 Ultra integrează UWB și cred că o vreme vei putea folosi tehnologia doar cu alte Note20 Ultra, că nu sunt alte telefoane Android compatibile în piață, dar e un pas în față.

N-am zis până acum de camerele foto. Note20 Ultra stă bine la acest capitol cu trei camere pe spate, așezate într-un modul tot mărișor, dar un pic mai bine disimulat prin utilizarea culorii carcasei:

  • normală de 108 megapixeli cu senzor de 1/1,33″, F/1.8, OIS
  • zoom optic 5x, 12 megapixeli, F/3, OIS (și acum space zoom-ul merge până la 50x, nu 100x, că nu ieșea bine)
  • ultrawide 12 megapixeli, F/2.2

Și acesta filmează până la 8K în 24 fps. Mai interesantă este funcția de alegere a microfonului care să înregistreze sunetul. Asta înseamnă că, dacă te filmezi stil selfie, poți regla ca microfonul frontal să preia sunetul, iar după ce întorci telefonul și filmezi un obiect cu el în timp ce tu vorbești în continuare în spatele ecranului, sunetul va fi preluat de microfonul de pe spate.

Specificații detaliate pentru Note20 Ultra:

  • ecran de 6,9 inchi rotunjit, Gorilla Glass Ventus, rezoluție 1.440 x 3.088 pixeli, Dynamic AMOLED 2x, 496 ppi, HDR10, 120 Hz
  • chipset Exynos 990 cu 8/12 GB RAM și 256/512 GB stocare internă, card microSD
  • dimensiuni 164,8 x 77,2 x 8,1 mm, greutate 208 grame, IP68
  • baterie 4.500 mAh, încărcare cablu 25 W, wireless 15 W
  • dual-sim, 5G SA în Sub6 și mmWave, NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5
  • S Pen activ.

Preț: 1.299 euro pentru 8/256 GB, 1.399 euro pentru 12/512 GB. Căștile Buds Live vor fi oferite gratuit la precomenzile de Note20 Ultra. Telefoanele sunt deja listate la eMAG.

Iată-l pe Cătălin Nițu prezentând telefonul atunci când l-a văzut în secret:

NOTE20

O variantă mai lite a unui telefon performant, Note20 este și el performant, de fapt, doar că rămâne în minte ideea că telefonul care dă numele seriei nu mai este și flagship-ul ei.

Ce diferă? Ecranul (acum plat) este de 6,7 inchi, nu 6,9 inchi, și rezoluția de 1080 x 2400 pixeli. Procesorul este același, dar disponibil doar cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Bateria scade la 4.300 mAh. Pe spate ai plastic, dar bine disimulat în sticlă.

Diferă și camerele foto. Note20 are modulul foto de pe S20, adică 12 megapixeli normală, 64 megapixeli zoom hibrid 3x și 12 megapixeli ultrawide.

Atfel spus, Note20 pare a fi un S20 Plus cu stylus, un model gândit pentru clienții ce vor în principal acel S Pen, dar cărora nu le pasă de soluția foto-video superioară de pe modelul Ultra.

Preț: 949 euro varianta 4G, 1.049 euro varianta 5G.

GALAXY BUDS LIVE

Pe earbuds, Samsung a făcut un pas mare în față cu aceste Buds Live. În primul rând, au anulare activă de zgomot, ceea ce Samsung nu oferea până acum pe Buds.

Apoi, s-a schimbat forma lor. Arată a boabe de fasole și se disimulează mai bine în ureche, probabil stau și mai bine fixate acolo. Autonomia este de 6 ore per încărcare (sau 8 ore fără anulare activă de zgomot), 27 de ore în total cu încărcări succesive în cutiuța lor, care se poate încărca în continuare și wireless.

Difuzor de 12 mm, sunet mai bun, trei microfoane și funcție de detecție și amplificare a vocii. În specificații sună bine. Sunt foarte curios dacă au o integrare mai bună cu Google Assistant.

Preț: 189 euro, dar vor fi oferite gratuit la precomandă cu Note20 Ultra. Sunt deja listate pe eMAG.

GALAXY WATCH3

Au fost multe leak-uri despre Watch3 și majoritatea s-au confirmat acum. Ceasul arată a model de lux, are un cadran frumos realizat, chiar și o ediție din titaniu. Va fi produs în variante de 41 și 45 mm, iar bezel-ul este rotativ.

Ecran de 1,4 inchi are rezoluție 360 x 360 px, iar autonomia maximă este de 56 ore pe varianta de 45 mm. Există mai multe modalități de particularizare și, desigur, tracking de activități, somn, puls și notificări. Se încarcă wireless, au rezistență la apă de 5 atm și IP68, chiar și MIL-STD-810G pentru șocuri și vibrații. Pe ecran au Gorilla Glass DX, deci o rezistență la zgârieturi.

O noutate este funcția de EKG pe care Samsung o va introduce deci și în ecosistemul Android, după ce Apple a pus-o recent pe Apple Watch.

Problema acestor ceasuri este la preț. 429 euro pentru modelul de 41 mm, 459 euro pentru cel de 45 mm, adică 2.200 de lei! Mi se pare enorm de mult. Le găsiți listate la eMAG.

GALAXY TAB S7 și S7+

Diferența între ele este la diagonala ecranului: 11 inchi pentru prima, 12,4 inchi cu refresh la 120 Hz și rezoluție 2.400 x 1.752 px pentru a doua. Dimensiunea lor le face tablete “de muncă”, concurente pentru iPad Pro, și în acest moment sunt cele mai performante tablete cu Android.

Chipset-ul ambelor este Snapdragon 865 Plus cu 6/8 GB memorie RAM și 128/256 GB stocare internă. 4 difuzoare, baterie de 10.090 mAh pe S7+ cu încărcare la 45 W, 5G, senzor de amprentă în ecran, port USB-C cu ieșire DisplayPort și, atenție la asta, grosime de doar 5,7 mm.

Tabletele sunt de muncă, zic eu, în sensul că sunt gândite aproape ca niște laptopuri pentru oamenii care vor să învârtă simultan mai multe aplicații, să deseneze cu S Pen-ul pe ecran șamd.

Inclusiv S Pen-ul se prinde acum magnetic pe spatele tabletei. Nu mi se pare un loc foarte bun, că de obicei de acolo apuci tableta cu mâna și poți deranja ușor stylus-ul. Există și o tastatură compatibilă, cu îmbinare magnetică, cum ne-am obișnuit de la alte tablete Samsung.

Problema tabletelor, zic eu, este chiar Android. V-am spus în review-ul de la Tab S6 Lite că problema principală este la Android, care nu mai pare optimizat pentru tablete și nici nu are aplicații foarte performante pentru un “aproape-laptop” ca Tab S7+.

Preț: 699 euro pentru Tab S7, 899 euro pentru Tab S7+. Le găsiți listate la eMAG.

GALAXY Z FOLD2

Primul fold a fost o demonstrație tehnologică bună. Noul Z Fold2 va fi un telefon pliabil făcut pe principiul smartphone care devine tabletă, adică un telefon de dimensiuni mari ce se deschide ca un fluture.

Au pus sticlă, nu plastic, în interior, au îmbunătățit balamaua, sunt diverse modificări la mijloc. Va fi prezentat mai în detaliu în luna septembrie.

Iată o reclamă amuzantă făcută de Samsung pentru toate dispozitivele:

<

    45 comentarii

  1. “O noutate este funcția de EKG pe care Samsung o va introduce deci și în ecosistemul Android, după ce Apple a pus-o recent pe Apple Watch.“
    Mi-a sarit in ochi cuvantul recent – 2 ani nu cred ca poate fi considerat recent in lumea tech. Și Withings are ECG de 1 an. E mai degraba un finally.

      (Citează)

    • “Recent” 😂

      Si sa nu uitam Notes si functia de a aparea de pe telefon pe tableta sau pe calculator. WoW, inovatie!

      Noi avem de ani de zile handsoff, clipboard si iCloud.

        (Citează)

    • Sa nu uitam si de functia picture in picture. Aaa… scuze, asta era pe Android de ani de zile.
      Parca auzisem ceva si de Widgets, dar nu mai stiu. Astea cand au aparut pe iOS?

        (Citează)

    • ionica cati ani aI omule? 5? Tot la nivelul ios vs. android ai ramas? Te platesc astia la comentariu sau cum?

        (Citează)

    • ionica zici ca e board member la apple. noi avem =)))

      e 2020, bro. nu se mai tin dezbateri apple vs android.

        (Citează)

    • @Paul: da, bănuiesc că ar merge mai bine un “în sfârșit”. Aveam impresia că anul trecut a făcut-o Apple, că o anunțaseră de mult, dar a durat până au lansat update-ul.

      Sunt foarte curios de precizia ei. Am tensiometru, abia aștept să compar cândva.

        (Citează)

    • ionica: Noi avem de ani de zile handsoff, clipboard si iCloud.

      Samsung nu produce și Windows, așa că nu e problema lor că nu era și pe Android. Nici Google nu produce Windows, de altfel.

        (Citează)

    • @AndreiG picture in picture pe un telefon de 4-5 inch e frecție la picior de lemn și useless. La voi era de ani de zile orice, doar că nimic nu funcționa cum trebuie. Și noi aveam de mult timp widgets, iar din toamnă o să avem și altele nici o noutate.

      @Louis am 16 ani și am trecut de mult peste iOS vs Android că nu există comparație. Sunt plătit pe zi :)

      @GabrielG s-au ținut și se vor ține dezbateri pentru că Apple este un exemplu și restul vor să ajungă și ei acolo, doar că nu pot :)

      @nwradu Samsung nu produce dar o colaborare cu Windows în care să te umple de notificări cu “vrei samsung, se vede mai bine, se integrează mai bine cu outlook, etc.” ca toate notificările alea tâmpite când navighezi pe chrome și te întreabă dacă vrei Edge. Ah, ei o tot dau cu ecosistemul lor dar defapt nu au nici unul că apelează la alții ca să le integreze produsele. De ce nu și-au făcut un sistem de operare de 5-10 ani de zile? Dacă Huawei nu dispărea din schema “Google Apps” băga Samsung în buzunar.

      Vedem peste 6 luni după ce se trage o linie de vânzări, câte terminale s-au vândut, ce profit au făcut.

        (Citează)

    • @GabrielG – da, la monopoly. El saracu’ o tine pe a lui. Stie una si buna, Apple e cea mai tare companie din lume. :))

        (Citează)

    • @ Louis: Chiar este. :)

        (Citează)

  2. Tu ai văzut partea frumoasă:

    – toți au râs de prezentarea asta, inclusiv unii jurnaliști, pe mulți i-au luat somnul, eu am închis că n-am rezistat.
    – băieții ăia de cântă, BTS, care erau super ”încântați” de fapt folosesc Apple AirPods, cool.
    – Note 20, plastic la 999 de euro.
    – procesorul Exynos care este cu 30% mai slab și are 20% mai slabă autonomia față de Snapdragon. Premium!

    Fold 2, da, arată bine – să vedem dacă și funcționează cum trebuie, cum am mai spus, nu cred că tehnologia este 100% pregătită.

      (Citează)

    • La cat de nepregatiti erau, totul asa parca o copie infecta a prezentarilor Apple, doar ca nereusite.

      Faptul ca toata lumea se uita la reviewuri pe youtube, ca de ce nu, dai la bajeti inainte terminalele in teste ca apoi in timpul prezentarii nimeni sa nu se uite la prezentarea ta.

      Toata prezentarea a fost, note 20, spen, the new normal, spen, casti, spen, tabela, spen, notes, ekg, spen, xbox, spen, windows, calendar, notes, spen si maneta xbox si preturi. Gata 😂

        (Citează)

    • Claudiu: Tu ai văzut partea frumoasă:

      – toți au râs de prezentarea asta, inclusiv unii jurnaliști, pe mulți i-au luat somnul, eu am închis că n-am rezistat.

      Ah, nu, am plâns și eu. Noroc că am deschis site-ul de presă și am citit direct acolo ce și cum.

      Cică au avut și o prezentare orientată pe tehnologie. Asta online a fost pentru publicul larg, cărora le-au zis doar diagonala ecranului și atât.

        (Citează)

    • ionica: Faptul ca toata lumea se uita la reviewuri pe youtube, ca de ce nu, dai la bajeti inainte terminalele in teste ca apoi in timpul prezentarii nimeni sa nu se uite la prezentarea ta.

      Asta nu e problema lor, câtă vreme lumea se uită la review-urile produselor lansate.

      Problema este doar a mea, că până scriu și eu un articol pe această temă, alții au deja review-uri și 3 clipuri video.

        (Citează)

    • nwradu: Asta nu e problema lor, câtă vreme lumea se uită la review-urile produselor lansate.

      Problema este doar a mea, că până scriu și eu un articol pe această temă, alții au deja review-uri și 3 clipuri video.

      Păi este Radule, că se pierde din interes din dorința de a afla toate informațiile și de a îți crea o așteptare pe care o vei “devora” uitându-te la review-uri/hands-on după prezentare, nu înainte.

        (Citează)

  3. Incepe sa imi placa Galaxy Fold. Sunt curios ce mai arata pe 1.

      (Citează)

  4. De când îmi doream un telefon din plastic cu ecran Full HD la 1000 de euro. Mulțumesc, Samsung :X

      (Citează)

    • exact! WTF Samsung

        (Citează)

    • Trecem peste spatele ala de plastic, dar rezolutia este penibila pentru gama asta de pret. Cred ca planul lor este sa convinga pe toata lumea sa opteze pentru versiunea Ultra.

        (Citează)

    • Exact. De ce plastic când poți pune sticlă care se sparge mai repede… Dar feelingul contează…

        (Citează)

    • Când e sticlă… de ce e sticlă, că se sparge repede?
      Când e plastic… de ce nu e sticlă?
      Când e metal… de ce e metal, că nu pot încărca wireless?.

      Nimeni nu va fi mulțumit vreodată. Eu aș prefera telefoane cu plastic pe spate. E o posibilitate de spargere în plus, iar cum folosesc husă, nu-mi pasă ce are pe spate.

        (Citează)

  5. Fain Note20 ultra. Peste un an, cand o sa schimb OP-ul, va fi si ceva mai ieftin.

      (Citează)

  6. Ăștia și-au băut mințile, nici un flagship nu are de ce sa coste mai mult ee 499 euro la lansare. Iar ecranul ala nu este de flagship. Nici procesorul nu este de flagship.

    Samsung nu a lansat un flagship ci un mid-range din game superioară care nu depășește 349~399 euro în prima zi de disponibilitate pe stoc.

    Poate fac asta și ca să mâne turma de cumpărători către seria A, care probabil le face cei mai mulți bani cu cele mai mici riscuri.

      (Citează)

  7. Autonomie maxima de 2 zile și un pic. În traducere libera, poste o zi jumate cu monitorizare puls continua și notificări.

    Sa ceri 2200 de lei și sa nu fii în stare sa dezvolți o baterie de 4-5 zile…

      (Citează)

    • Spre deosebire de competiție, nu? Sau dă-mi un exemplu de telefon a cărui baterie ține 4 zile. Știu, în afară de Nokia 3310…

        (Citează)

    • Zicea de ceas. Și mie mi se pare mică, dar bănuiesc că trebuie să fie cât Apple Watch. Ceasul acesta concurează doar cu Apple Watch.

        (Citează)

    • Mea culpa, am gresit. M-am grăbit crezind că vorbea de telefon, peste ceas am sarit ca nu ma interesa…

        (Citează)

  8. Ba sa mai aud pe careva ca romanii nu sunt conștiincioși cu banii și ca nu au educație financiara!!
    La ce sar toți ca breakfast la 7 eur e scump, ca tel la 1000 eur e mult. Pai ba tata cred ca toți sunt niște Țiriaci financiar!!

    Mâine vine știrea în care se zice ca romanii nu au deloc economii :))))

      (Citează)

    • Telefonul e probabil cel mai important gadget la români. Pe mulți i-ai putea convinge să dea 5 mii de lei pe un telefon, dar 6 mii pe un laptop n-ar da. Sau pe un aparat foto, sau poate pe echipament audio.

      Problema e că românii nu s-au hotărât ce merită pentru ei și ce nu. Cred că cel mai trist e să mănânci undeva un steak de 150 de lei și să nu știi dacă pentru tine merită sau nu. Așa că vin cu tot felul de filme, cât ar trebui să coste, unde ar trebui să fie, care e clientela șintă și tot așa. Normal ar fi să zici „da bă, fain da scump, o să fac treaba asta o dată la 5 ani” sau „nu, eu nu simt diferența, plătesc banii degeaba” – dar asta diferă de la un individ la altul.

      De prețuri te vei lovi la un moment dat dacă mai scoți capul din țară. Nu știu ce părere ar avea unii despre o bere la halbă cu 50-60 de lei, cred că 50 în happy hour.

        (Citează)

    • Am baut la Singapore bere la 18$…

        (Citează)

    • dam167: Problema e că românii nu s-au hotărât ce merită pentru ei și ce nu.

      Nici măcar. Au decis, fără să fie bazat pe nimic, că toate în viață trebuie să fie ieftine și bune. România e buricul pământului, inclusiv ce dezvoltă o firmă dintr-o țară din partea opusă a globului trebuie să fie accesibil oricărui român. Nu știu de unde vine impresia că așa trebuie să fie viața, dar cred că duce doar la stres.

        (Citează)

  9. Auleo, 2200 de lei si iti da bonus un charger aiurea. Chargerele alea primite cadou la precomanda au fost folosite doar sa fie vandute pe olx.

    Eu stiu ca e nou, dar totusi, un GW resigilat e 700 de lei. Sper sa mai scada de BF.

      (Citează)

  10. Doar eu cred ca e ceva in neregula cu mana care tine telefonul in prima poza?

      (Citează)

  11. 1. Samsung pune o mizerie de geam pe spatele telefoanelor care le face să alunece in mână si care se sparge usor.
    2. Românii folosesc huse,
    3. Samsung scoate un telefon fara mizeria aia de geam pe spate.
    4. Românii înjură Samsung de parcă le-ar fi luat bani din casa.

      (Citează)

    • Nashule, poti face telefonul din carton, dar pune-i un pret pe masura. Nu poti sa ai pretentii de premium din toate punctele de vedere (mai ales pret) si sa vii cu artificii low cost.

        (Citează)

    • Stai, tu crezi ca sticla e lux? Am mai vazut ideea asta prin Africa unde casele nu au geam la ferestre si unde, acum cativa ani, au facut un mare pas in fata cand au pus niste plase, sa nu mai intre tantarii.

      Sticla este doar un alt material ieftin. Si, in plus, este si un material prost pentru un dispozitiv care trebuie tinut in mana si pe care il manevrezi toata ziua. Nu vorbim despre diferenta de materiale gen inox vs aur, vorbim despre diferente de cativa centi vs ergonomicitate. Nu cumva produsul mai ergonomic valoreaza mai multi bani?

      Am Note9, am pus o husa de plastic pentru ca nu se putea tine bine in minte. Si tot s-a spart mizeria aia de geam ieftin. Macar sta sub plastic si nu se vede ca s-a spart bling-bling-ul.

        (Citează)

    • Dar densitatea de pixeli cum este? 393 ppi la un telefon premium, de peste 1000 euro?
      Pana si S4 avea o desitate mai mare de 400 ppi.

        (Citează)

    • Nu stiu, tin telefonul oricum pe HD, 1920 x1080 (+cat mai are in plus pe lungime). E un telefon, majoritatea informatiei conusmata este HD, nu ecran cat un perete sa te uiti la filme 4k.

        (Citează)

    • Și eu îl țin pe al meu pe FHD+, nu văd diferența față de rezoluția superioară, dar prefer refresh-ul mai mare.

      nashu_mare: Stai, tu crezi ca sticla e lux?

      Marketingul și-a făcut treaba în anii anteriori, acum sticla e percepută ca fiind lux.

        (Citează)

  12. De prețuri te vei lovi la un moment dat dacă mai scoți capul din țară. Nu știu ce părere ar avea unii despre o bere la halbă cu 50-60 de lei, cred că 50 în happy hour.

    True that. M-am lovit si eu cu capul de asta. 10 oiro o sticla de heineken la 0.33 in hard rock in amsterdam in 2016. Dar daca acolo voia clientul sa se intalneasca… acolo am mers.

      (Citează)

  13. Faza cu Xbox Gamepass pe Android e foarte misto, dar au omis sa spuna ca Romania nu e pe lista de lansare, asa ca trebuie sa iti muti contul de Google Play pe UK, ca sa poti instala aplicatia necesara.

      (Citează)

  14. mircea 2:
    Spre deosebire de competiție, nu? Sau dă-mi un exemplu de telefon a cărui baterie ține 4 zile. Știu, în afară de Nokia 3310…

    Huawei P30 Pro. 9h30m SOT și vreo 2-3 zile de utilizare moderata

      (Citează)

  15. Faptul că vine cu Exynos este de neacceptat pentru mine. Și nu orice Exynos, ci același de pe S20, fără niciun fel de îmbunătățire. Snapdragon-ul după ce că era deja mai performant pe S20, acum este și mai performant pe Note, deci e și mai mare diferența.

    Încă n-am nevoie să fac upgrade, dar mi-ar fi făcut cu ochiul dacă avea Snapdragon și la noi.

      (Citează)

  16. O colaborare mai strânsă între Samsung și Microsoft face ca aplicația Your Phone Companion (numită acum Link to Windows) să asigure interconectare rapidă între cele două. Eu o folosesc pe S20 și chiar este excelentă, văd în Windows notificările din telefon, mesajele, ba chiar și ecranul acestuia și pot face un remote desktop cu telefonul. Au vorbit și de îmbunătățirea aplicațiilor de notițe și sincronizarea lor cu cele de la Microsoft precum Onenote sau Onedrive

    Poti sa detaliezi pe tema asta? Pe S20 merge fără fir? Cum adică chiar și ecranul acestuia și pot face un remote desktop cu telefonul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus