un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viitoare seriale în universul Star Trek

5 Aug 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

La recentul Comic Con din SUA au fost anunțate mai multe seriale în universul Star Trek. Mă bucură vestea. Simt că universul respectiv are mare potențial.

Recentele Discovery și Picard au demonstrat că scenariștii sunt dispuși să abandoneze ideile utopice din serialele originale în favoarea unora ceva mai realiste, mai ambigue moral. Mă întreb de zice asta despre vremurile noastre în care nu mai vrem eroii impecabili precum în Star Trek-ul cu Kirk și Spock sau în cel cu Picard, unde toate personajele erau pâinea lui Dumnezeu, gata oricând să se sacrifice pentru binele altora. Nu, acum vrem pe unii care au o parte întunecată, au secrete, au demoni care-i bântuie șamd.

O fi bine sau o fi rău? E un semn că acceptăm imperfecțiunile noastre sau că abandonăm chiar și ideea că eroii noștri ar putea fi buni?

Sau mai degrabă e doar un serial ce trebuie să ofere entertainment și personajele complexe îl oferă în cantități mai mari?

Cred că v-ați dat destul ochii peste cap, așa că să vedem ce Star Trek-uri sunt în lucru acum.

STAR TREK: STRANGE NEW WORLDS

Dacă v-ați uitat la Discovery, ați văzut că în sezonul 2 l-au introdus pe Căpitanul Pike, unul dintre căpitanii navei Enterprise înainte de Kirk. Personajul a fost bine primit, actorul era plăcut, se potrivea bine acolo, iar acum vom vedea un serial cu Pike, Spock și Number One, care-i un rol feminin jucat de Rebecca Romjin, o actriță care acum are 48 de ani, dar în vremuri mai bune arăta incredibil.

Unele episoade vor fi regizate de Jonathan Frakes, care l-a jucat pe Riker în TNG. Omul are experiență îndelungată ca regizor. Strange New Worlds va fi un Star Trek aproape clasic, cu un echipaj (nou) la cârma navei Enterprise și aventurile lor de exploratori.

STAR TREK: THE LOWER DECKS – 6 august

The Lower Decks Este un serial animal, dar făcut pentru adulți cu un scenarist adus de la Rick and Morty. Personajele vor fi membri secundari ai echipajului din zonele de suport ale navei, nu căpitanul și cei de pe punte, iar nava este USS Cerritos descrisă ca fiind “very unimportant”.

După cum zice personajul din trailerul deja lansat, misiunea lor este de “second contact”, adică după ce alții au făcut munca importantă și periculoasă, cei de pe USS Cerritos se duc să semneze actele și să se asigure că numele noii specii contactate este bine scris.

Fanii hardcore n-au fost foarte încântați de idee, dar fanii Star Trek în general nu sunt încântați de nimic nou pentru că sunt blocați în ideea aceea de “utopie și moralitate perfectă”. Eu, care vreau doar entertainment, sper ca The Lower Decks să fie amuzant.

STAR TREK: PRODIGY

Este un serial pentru copii, probabil cu elemente educative și din acestea în el. Nu-mi pasă, trecem mai departe.

STAR TREK: PICARD sezonul 2

Este în lucru. Primul sezon a mers bine. L-am văzut pe Amazon Video, are câteva episoade mai plictisitoare de character building (sau mai degrabă discuții și dileme despre trecutul fiecăruia) și diverse lucruri neverosimile în scenariu, dar per total a fost bun. Jean Luc Picard iese din pensie pentru încă o aventură și, deși Patrick Stewart are o vârstă, și-a jucat bine rolul. A fost un mister, am aflat diverse despre problemele Federației cu inteligența artificială și romulanii.

Se lucrează la sezonul 2, deși cu pandemia aceasta încă nu este clar în ce ritm și când va fi lansat.

STAR TREK: DISCOVERY sezonul 3 – 15 octombrie 2020

Nici acesta nu are o dată de lansare confirmată. Filmările au finalizate, dar sezonul este în post-producție, adică editare, adăugarea efectelor speciale șamd, iar munca “de acasă” merge greu.

Sezonul 2 se termina cu un salt de vreo 930 de ani în viitor. Sezonul 3 probabil va avea loc acolo, cu nava Discovery explorând acest viitor îndepărtat probabil pentru a se întoarce în perioada lor. Asta înseamnă potențial mult, că scenariștii se pot juca cu viitorul Federației și al altor imperii, cu borgii și inteligențele artificiale și cine știe ce altceva.

Ca să concluzionăm, cred că Strange New Worlds are mare potențial și aștept cu nerăbdare și sezonul 2 din Picard din simplul motiv că Patrick Stewart face plăcut aproape orice film în care joacă. Sper doar să nu-l omoare în vreun mod trist, așa cum și personajul Charles Xavier a murit bătrân și neputincios în filmul Logan. Dincolo de acestea, sper că Lower Decks să fie amuzant.

Se mai vorbește și de un film de cinematografie, Star Trek 4 cum ar veni, poate tot cu Chris Pine. Momentan a fost aprobat ca proiect, deci mai durează până va fi făcut.

    13 comentarii

  1. Discovery a fost okish in sezonul 1, dar sezonul 2 a fost o mizerie de tras apa după. Prea mult focus pe relația gay, prea mult dark and brooding. Și negresa principală nu e bună nici de BLM.

      (Citează)

  2. Nici cpt. Kathryn Janeway in Voyager nu era juna prima, R.Romjin pare a se potrivi cu capitanul confederat Anson Bohannon, care, daca-si lasa barba, va fi prinde Stranges 8 sezoane ST..

    Legat de deschiderea political corecta a ultimelor ST… eu zic sa mai astepti un pic pina faci un copil, de preferinta baiat, care sa creasca repede si apoi sa fuga in spatiu cu un negru abanos cu buze groase si cu un os in par..

    Daca iese fata atunci e bun si ST Discovery..

      (Citează)

    • Rebecca Romjin a fost si prin X-Men, cand filmele aveau succes si acum arata inca destul de bine. Janeway a facut spume pentru ca au adus-o pe Seven of Nine cand scazuse rating-ul ca sa mai starneasca interesul audientei.

      Acum pare ca vor sa evite asta din start, cel putin atata lucru ii duce mintea. S-or fi uitat pe categoriile cele mai vizionate de pe pornhub.

        (Citează)

  3. Sunt un mare fan al Star Trek-ului, consider tng si ds9, una din cele mai bune seriale facute vreodata (alaturi de bsg), mi-a placut si star trek enterprise , chiar si voyager (desi multora nu le-a placut voyager), insa :

    – discovery mi se pare o porcarie mare de tot. incepand cu actorii din el (in care doar Anson Mount (capitanul Pike) si Michelle Yeoh (capitanul Philippa Georgiou) au avut o interpretare de mai doamne ajuta, restul fiind praf si pamant, incepand cu Sonequa si terminand cu restul) . Ca sa nu mai zic de poveste (praf), de klingonieni (common, cum poti sa ii faci sa arata asa), terminand cu povestea cu sporii si rezolvarea din topor…

    Picard mi s-a parut asa si asa, mi-ar fi placut un stil mai episodic gen tng, in care fiecare episod e independent de altul. Nu m-ar fi deranjat o privire mai pesimista asupra viitorului (dovada ca mi-a placut ds9), insa viziunea din picard asupra viitorului federatiei, mi s-a parut mult prea grim..

    Ce se intampla de fapt , e faptul ca star trek nu prea seamana a star trek ci a chestiile alea comerciale din filme a la jj abrams, un tip pe care il urasc cu pasiune

    Se poate si star trek tng si acum, dovada e.. The Orville, care are poveste a la star trek, personaje a la star trek, poveste episodica ca la star trek. Si nu e de mirare, din moment ce e creatia unui fan star trek – Seth MacFarlane

      (Citează)

    • Catalin si atat

      05/08/2020 la 1:27 PM

      Orville bate Star Trek Discovery la multe aspecte. La Discovery nu mi-a placut povestea cu sporii, pur si simplu nu pare credibila nici macar in universul ST, relatia gay care ne este bagata fortat pe gat, Cpt. Pike care nu face mai nimic, probabil pentru a o scoate pe Sonequa in prim plan.

        (Citează)

  4. Discovery a început binișor și după câteva episoade a devenit prost cu spume. Ideea cu sporii dovedește ca drogurile pe care le iau acum scenariștii sunt slabe rău, în comparație cu ce consumau în anii 70, 80.

      (Citează)

  5. Kilroy:
    Discovery a început binișor și după câteva episoade a devenit prost cu spume. Ideea cu sporii dovedește ca drogurile pe care le iau acum scenariștii sunt slabe rău, în comparație cu ce consumau în anii 70, 80.

    Exact, pe final cand Tilly a devenit personaj cvasi-principal era de-a dreptul cringe.

      (Citează)

  6. Star Trek la origine era utopic tocmai pt. ca era interesat de a explora concepte de moralitate si filozofie intr-o societate care a trecut de probleme materiale, de rasa si alte lucruri de baza.
    Dilemele nu erau “Oare cine o sa impuste pe cine?” ci mai mult “Oare viata artificiala e tot viata?” sau “Ce se intampla daca iti intalnesti zeii si iti dai seama ca nu e nimic special la ei?”.

    Discovery, Picard si probabil si Lower Decks sunt generic sci-fi de duzina, brandat Star Trek din motive de marketing. Nicinul nu vine cu nimic nou sau interesant, se uita superficial la niste teme clasice in genul asta, acoperite de foarte multe explozii si decapitari pentru ca, evident, suntem prea prosti sa mai vedem un show despre altceva.

    The Orville e noul Star Trek. Are si el problemele lui, dar macar intelege ce era bun la show-urile astea si trateaza subiectele ok, chiar daca unele din ele sunt practic remake-uri de episoade vechi din Star Trek. Se vede ca Seth McFarlane e fan.

      (Citează)

  7. Picard a fost o mizerie cap-coadă. Apropo de cât au înțeles scenariștii din StarTrek, în STP e o secvență în care Picard spune cum nu înțelege SF-ul, menționând exact o carte de Asimov.

    În condițiile în care Asimov are mulțumiri speciale pe primul film Star Trek, că a insistat pe lângă producători că e o idee bună. Cât de jeg poți să fii? Ca să nu zic că au aruncat la gunoi toate ideile din „Measure of a Man” unul din cele mai bune episoade de TNG. Ăia-s scenariștii lui pește.

    Și apropo de succesul seriilor noi: Amazon i-a refuzat elegant pentru un sezon nou din Picard, Netflix n-ar vrea să mai distribuie Discovery season 3. În ciuda minciunilor de marketing și review-urilor plătite (pe model Disney), reacția publicului a fost una nasoală rău de tot. N-au rupt nicăieri.

    A, și pentru fanii reali: Alexander Siddig (dr. Bashir) a făcut un episod nou de DS9 pe zoom, cu actorii originali, adică o să-l auzi pe Garak, Kira, Jake Sisko și Quark. Primul episod e aici https://youtu.be/M44QMKWMxuQ

      (Citează)

    • Catalin si atat

      05/08/2020 la 6:50 PM

      Intr-adevar esti un fan adevarat Star Trek. Sa speram ca un regizor se incumeta sa scoata un serial din universul Star Trek asa cum trebuie dar putin probabil, uite ce au facut si cu Star Wars, si-au batut joc de el. Noroc cu Rogue One, ii mai spala putin de rusine. Revenind la Star Trek, era o initiativa gen “fan made” dar am inteles ca s-au retras. Preview-ul arata bine: https://www.youtube.com/watch?v=PM5r8ITZn-s

        (Citează)

    • Picard nu a fost deloc rău, au avut o idee decenta și cameo rezonabile pentru nostalgici. Au făcut un sezon întreg din ceva care in TNG at fi fost 2 episoade, unii au fost dezamăgiți.

      Faptul ca Picard nu mai e mare și tare și trebuie sa se descurce fără flotă și nave la degetul mic a fost chiar genial.

        (Citează)

  8. Discovery a avut un potential bun dar din pacate a suferit prea mult de “corectitudine politica”/progresism. Au incercat sa bifeze toate casutele: albi, negri, arabi, chinezi, barbati , femei, hetero, gay, slabi, grasi, curajosi, fricosi, tineri, batrani, etc… . Si daca nu ma inseala memoria, in sezonul 1, barbatul alb heterosexual sfarseste prin a fi personajul negativ.

    Poate si de aia reactia publicului a fost aia care a fost. A fost pur si simplu prea mult. Scenariul in sine a fost mediocru.

    Picard a fost ceva mai reusit, dar mie personal mi s-a parut cam penibil finalul de sezon.

      (Citează)

    • Picard e o mare dezamagire, punct. Da, cameo-urile au fost excelente, dar atat. Ni s-a promis ceva de vis si a iesit o tristete continua. Chiar si in cele mai slabe episoade TNG-ul avea acel ceva care te tinea in priza, nu ducea lipsa de actiune, mereu era cate o batalie, cate o manevra, cate o salvare pe muchie de cutit.
      Ok, JL are si el o varsta, dar ca sa il faci un batran ramolit, fragil, mi s-a parut prea mult. Serialul ar fi trebuit sa se numeasca Drama lui Picard si nemurirea sufletului la cum a fost facut. Lipseste actiunea care era esenta TNG-ului. Cand s-au dus la Riker acasa si am auzit ca activeaza scuturile, am zis: “Mama, sa vezi batalie acum, senzatie” si nimic. Nu mai spun de faza de la final cu navele. Un fas.
      De restul de personaje, aleluia si un praz verde. Fara continut, subtiri, fara noima.
      Cat despre STD, are cateva idei bune in el (spore drive si de ce nu a mai fost folosit, chiar si ideea de realitate alternativa sau Section 31), dar politically correctnessu il ucide din multe puncte de vedere. Nu mai spun de klingonieni, e horror. Pana si aia din TOS sunt mai digerabili.
      Singura speranta din universul ST ramane Strange New Worlds.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus