un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oppo s-a lansat oficial pe piața din România

5 Jun 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

44 comentarii

Oppo este o companie chinezească lansată pe piață în 2004 și care a ajuns unul dintre marii producători de telefoane din lume. Pe piața chineză sunt locul 2, după Huawei, iar în lume sunt locul 5, după Samsung, Huawei, Apple și Xiaomi. În 2019, au fost primii care au lansat un telefon 5G în Europa.

Nu știu de câtă vreme era planificată lansarea în România și de altfel ofensiva mai puternică în Europa, dar Oppo se mișcă bine acum în vidul creat de problemele Huawei. Au anunțat deja un parteneriat la nivel european cu Vodafone, iar telefoanele Oppo, care se vor vinde începând cu 6 iunie, sunt disponibile la mai mulți operatori din România.

De fapt, întreaga lansare mi-a adus aminte de Huawei. Oameni din echipa Huawei România s-au mutat la Oppo, gazda prezentării a fost George Buhnici, dar cea mai lungă prezentare a avut-o Ana Morodan, care a lucrat ani de zile cu Huawei. Am văzut online inclusiv mențiuni pe la Alina Ceușan. Nimic nu se pierde, totul se transformă.

Momentan Oppo vinde în România 4 modele de telefoane. Cel de top este Find X2 și se vând Reno3 Pro, A12 și A31.

Specificații Oppo Find X2:

  • ecran 6,7 inchi, OLED 120 Hz, rezoluție 1.440 x 3.168 px, Gorilla Glass 6, polling tactil la 240 Hz
  • Snapdragon 865, 12 GB RAM și 256 stocare internă UFS 3.0, fără card de memorie
  • cameră normală 48 Mpx, ultra wide 12 Mpx, zoom 13 Mpx, selfie 32 Mpx
  • dimensiuni 165 x 74,5 x 8 mm, greutate 209 grame
  • 5G NR, Wi-Fi 6, USB-C, NFC
  • baterie 4.200 mAh, încărcare la 65 W

Altfel spus, specificații de top. Există în lume și un Find X2 Pro, care are un senzor mai bun pe camera principală, dar în rest aceleași specificații. Senzorul acela este bun, Find X2 Pro a fost pe primul loc în topul DxOMark la lansarea de acum câteva săptămâni. Find X2 concurează la noi direct cu Samsung S20+ 5G.

Preț: 4.900 lei la eMAG, Altex, Flanco, Orange.

 

Specificații Oppo Reno3 Pro:

  • ecran 6,5 inchi, AMOLED, rezoluție 1.080 x 2.400 px
  • chipset Snapdragon 765G, 12 GB RAM și 256 GB stocare
  • cameră normală 48 Mpx cu OIS, ultra wide 8 Mpx, zoom 13 Mpx
  • 5G NR, Wi-Fi 5, NFC
  • baterie 4.000 mAh, încărcare 30 W
  • dimensiuni 159,4 x 72,4 x 7,7 mm, greutate 171 grame

Preț: 3.000 lei la eMAG, Altex, Flanco, Vodafone, Orange.

Îmi place aspectul telefonului. Arată modern, pare bine făcut, este disponibil și în culori frumoase.

 

Specificații Oppo A31:

  • ecran 6,5 inchi, rezoluție 720 x 1.600 px, Gorilla Glass 3
  • chipset Mediatek MT6765, 4 GB RAM, începând cu 64 GB stocare
  • cameră de 12 megapixeli, plus camere macro și de adâncime, selfie 8 megapixeli
  • baterie 4.230 mAh
  • dimensiuni 163,9 x 75,5 x 8,3 mm, greutate 180 grame

Preț: 1.100 lei la eMAG. Probabil va fi modelul lor de volum, concurent cu modelele P40 Lite și A41.

 

Pe Oppo A12 îl găsiți pe site-ul oficial.

Cei de la Oppo aduc oficial în România și două modele de căști earbuds: Enco Free și Enco W31. Cele Free sunt modelul de top, cu autonomie mai mare. Costă 489 și respectiv 329 lei.

Da, arată ca Airpods. Oppo are și un ceas care arată ca Apple Watch, dar fără rotiță, ci cu butoane. Despre disponibilitatea sa în România n-au zis nimic, momentan se vinde doar în China.

    44 comentarii

  1. De cand cu covid, am zis ca nu ma mai ating de produse de la firme chinezesti si asta dupa 6 ani pe huawei la telefoane si alte produse prin casa de la xiaomi.

      (Citează)

  2. Ai spus totul în ultimul paragraf. Copy / paste. Buhnici și Ceușan îi promovează dar ei folosesc alte telefoane. Tare.

    Să plătești 4.900 lei pentru telefonul ăla e o glumă bună.

      (Citează)

    • Ce mi se pare tare este ca ei promoveaza OPPO, insa toti folosesc Apple ;) i-au dat de gol ceasurile de la mana :)))

        (Citează)

    • E o gluma pentru ca? Ceva argumente?

      Telefonul are specificatii de top si se bate cu orice telefon de brand. Faptul ca scrie pe el oppo si nu te vede lumea cu ifon nu inseamna ca nu e un telefon bun. Modelul cu piele pe spate mi se pare absolut superb, mai ales ca asteptam unul asa de la note 3 incoace(care a fost cel mai frumos telefon pt mine).

      Cand si-o da duhul mi mix3-ul meu sigur o sa iau find x2 pro, mai ales ca o sa fie pe la 3000 de lei.

      Brandurile astea au prins tractiune si au ajuns in top si datorita calității nu numa’ preturi mici. Plus ca ei sunt cei care inovează cel mai des in industrie.

        (Citează)

    • @Alex, cum adica brandurile astea mici sunt cele care inoveaza cel mai des in industrie? Ce a inovat Oppo inainte de a deveni un brand cunoscut?
      Sunt doar curios, pentru ca din cate am vazut eu doar au copiat functiile si optiunile de la brandurile consacrate.

        (Citează)

    • Cred ca stim cu totii ca nu doar specificatiile conteaza!! Nimeni nu mai scrie in review-uri despre calitatea semnalului, calitatea convorbirii, difuzor, modul in care se descarca / incarca bateria, bug-uri la soft etc. Iti arunca o chinezarie la jumatate de pret fata de un flagship, chiar si Xiaomi face acelasi lucru si lumea are aceleasi asteptari..Nu mai puneti botu la toate minciunile @ALEX

        (Citează)

  3. Sobolanii parasesc primii corabia care se scufunda.

    Buhnici este un incompetent notoriu care nu e in stare sa scoata 2 vorbe nescriptate.

    Alina Ceusan o fi invatat sa parcheze intre timp? Pentru ca proasta face reclama la Oppo si 5 minute mai tarziu story in care se vede clar ca telefonul folosit *nu* este Oppo.

    Morodan nu e aia care de prea mult succes se da de ceasul mortii sa nu se afle cine este sotul care o intretine?

    Cineva probabil isi primeste spaga si parandarat ca sa faca actiuni platite cu astfel de personaje dovedite repetat ca-s incapabile si incompetente.

      (Citează)

  4. Ma pufneste rasul cand vad preturile astea, tot Xiaomi e baza…pentru mine cel putin.

      (Citează)

    • Si Xiaomi face telefoane la preturile astea, numa ca noi cautam echilibru intre funcționalitate si preț si ne este de ajuns un xiaomi la 1500 lei. Saptamana trecuta am prin Mi Mix 3 la 1200 lei pe pc garage… Pomana

        (Citează)

    • Ce mai laudati gunoaiele alea de la Xiaomi, dar daca cititi si review-urile negative de pe alte site-uri o sa vedeti de fapt ca sunt de o calitate indoielnica spre jalnica, pline de bug-uri si probleme.

        (Citează)

  5. that`s a hard no. ma enerveaza si ca iPhone-ul e fabricat in China, nu mai vreau sa vad nimic chinezesc in viata asta.
    e amuzant cum astia de la OPPO au trimis telefoane influencerilor, dar ei toti sunt cu iPhone de ani de zile. mare campanie, o sa faca 2 poze cu OPPO si o sa revina in 2 secunde la iPhone. cine-I mai crede?

      (Citează)

    • Nu ma intereseaza Oppo pentru ca, daca tot vreau un telefon in genul ala, mai bine iau OnePlus.
      Dar sunt curios, daca tot renunti la telefoane made in China, ce iti mai ramane de cumparat? Nu vreau sa argumentez, pur si simplu nu stiu care sunt optiunile pentru cineva care nu mai vrea sa cumpere produse fabricate in China.

        (Citează)

    • Este asamblat, nu fabricat. Este o diferență.

        (Citează)

    • “nu mai vreau sa vad nimic chinezesc in viata asta” – atunci va trebuie sa renunti la aproape tot, de la telefon, router, alte electronice pana la masina etc. ( toate intr-o parte mai mare sau mai mica au componente fabricate in china)
      iphone este asamblat tot acolo, iar o mare parte din componentele lui sunt tot de acolo (rama , bateria, motorul de vibratie,display lcd fabricate in china,
      proc -tsmc are fabrica si-n china, sony la fel, broadcom pt wifi, bluetooth la fel etc)
      iar motivul este simplu:
      shenzhen este un hub asa de mare, unde gasesti in proximitate orice componente ai nevoie incat majoritatea producatori de telefoane au deschis acolo:
      “In 2016, China produced about one billion mobile phones, and about 800 million were made in Shenzhen”

        (Citează)

    • @Giani: Din cate stiu, Sony inca face telefoane in Japonia, Samsung are fabrici si in Coreea de Sud si in India, la fel LG. Asus le face in Taiwan.

        (Citează)

    • A, Samsung nu e fabricat in China? Interesant. O sa pun chestia asta in categoria Pro, poate e suficient sa incline balanta.

        (Citează)

    • Giani: One plus e tot oppo cu alta palarie dedicat altui segment de cumparatori

        (Citează)

    • Stiu ca sunt similare, dar din cate am inteles UI-ul e diferit. Si ala e 50% din motivul pentru care folosesc OnePlus.

        (Citează)

    • @Giani, am intelesa cum…eu nu m-am gandit la UI pentru ca nu m-a interesat niciodata chestia asta, oricum primul lucru pe care il fac e sa pun alt launcher, iar restul de feature-uri din UI ma lasa rece

        (Citează)

    • @Claudiu, unde sunt fabricate componentele pentru Iphone? Stiu ca chip-urile sunt fabricate de TSMC in Taiwan, dar tot acolo sunt fabricate si chip-uri Snapdragon care se regasesc in telefoanele Oppo.

      @Alex, ce launcher folosesti?
      Eu de exemplu nu am gasit nici un laucher care sa nu aiba diverse hibe, asa ca in general in folosesc pe cel stock.

        (Citează)

  6. Eu nu înțeleg de unde pretenția ca x, care promovează produsul y, să nu folosească altceva (dacă nu are un contract de exclusivitate pentru așa ceva – iar asta nu cred că se face în RO). Trebuie să fii puțin îngust să folosești doar unele produse când sunt atâtea pe piață. Normal că le promovezi, că de-aia ești plătit, dar de acolo până la a nu folosi și altceva e cale lungă – se întâmplă și la case mai mari, de altfel.

      (Citează)

    • Ce parere ai de mesajele gen “Samsung-ul meu e cel mai tare bla bla” cu mentiunea “sent from an iPhone”? Adica nu zic ca ar fi ilegal, dar cum judeci caracterul unui om care face chestia asta?

        (Citează)

    • si mie mi se pare ciudat reprosul asta ca de ce fac reclama la un telefon daca eu folosesc in mod normal un alt telefon.

      daca as refuza sa fac reclama la alt telefon, practic as spune ca doar telefonul meu este bun sau ca e cel mai bun, ceea ce ar fi o prostie, ca in lume sunt multe telefoane bune iar diferentierea dintre ele se face mai mult pe baza de preferinte personale, ca diferentele obiective de hard/soft nu sunt asa mari la aceeasi categorie de pret.

      e adevarat ca ar trebui utilizat telefonul cel nou macar 1 saptamana sau ceva de genul asta, ca sa iti faci o impresie cat de cat.

      dar altfel, nu vad nici o problema.

      principiul ca “sa nu faci reclama la ceva ce nu folosesti” se refera la tipul de produs, nu la marca produsului.

      de ex. nwradu nu are de ce sa faca reclama la cosmetice, iar alina ceusan nu are de ce sa faca reclama la topoare.

        (Citează)

    • Aici vobim de influenceri… nu de agentii de publicitate.
      Cand esti agentie, faci o campanie si promovezi orice produs.

      Dar oamenii astia sunt influenceri si de aici se presupune ca promoveaza produse care lor li se pare calitative. Si atunci totul este ca nuca-n perete daca tu promovezi un produs ca fiind impresionant, dar nu te-ai apropia de el nici daca l-ai primi gratis.
      Altfel, de ce as asculta-o pe Morodan cand imi prezinta un telefon? Nu este ca si cum ar fi o experta in tehnologie si stie ce inseamna specificatiile tehnice.

        (Citează)

  7. Sa dau pe un telefon chinezesc cat pe un Samsung LG sau iPhone mi se pare ridicol mai ales că nu oferă mai nimic în plus
    Aaa și diferențele nu sunt numai la senzorul principal că pe asta nu poți să îl bagi in apă și pro vine și cu 12 GB față de X2 cu 12 GB pe varianta cea mai scumpă.

      (Citează)

  8. Giani Mucea:
    Ce parere ai de mesajele gen “Samsung-ul meu e cel mai tare bla bla” cu mentiunea “sent from an iPhone”? Adica nu zic ca ar fi ilegal, dar cum judeci caracterul unui om care face chestia asta?

    Păi aia-i chestia, că nu-i judec caracterul pentru că e plătit(ă) să promoveze ceva – de-aia e semnalarea publicității un subiect atât de discutat, că odată ce ești plătit ai niște obligații. Dacă influencerii ăștia ar avea moralitatea care li se cere pe internet ar muri de foame, cu corectitudinea în suflet. Compania x aruncă cu niște bani (puțini, zic eu) în ei pentru a se promova în fața unor comunități mari și aia e. E nasol când unii o iau pe arătură și lansează idei dubiose, dar n-a dat nimeni faliment că nu știu care blogăr/vlogăr/uatevăr a fumat ce nu trebuia. Prea mult se insistă cu moralitatea.

      (Citează)

    • Nu ma-ntelege gresit, n-am o problema cu oamenii care folosesc un produs in mod normal, dar promoveaza alt produs. Asta e ok.
      Ma refer strict la cazul particular in care, spre exemplu, pun pe Instagram o poza cu mesajul “uite ce poza misto face Huawei-ul meu” dar e evident ca au facut poza si trimis mesajul de pe alt telefon. Tii minte reclama aia la un telefon Nokia care avea o super-camera de jdemii de pixeli, reclama care s-a dovedit a fi facuta cu un aparat profesional? Ceva in genul ala. Asta mi se pare mizerabil.

        (Citează)

    • Nu-i vorba de caracter, e vorba de intelect. Adica sunt prosti.
      Si mai e vorba de produs, care (probabil) e prost.

        (Citează)

    • @dam167, de ce as asculta o persoana care promoveaza un produs?
      Din punctul meu de vedere sunt 2 variante:
      1. Este expert/profesionist pe categoria respectiva si se pricepe sa faca o comparatie cu alte produse similare.
      2. A folosit produsul si a fost incantat de functiile/optiunile pe care i le ofera.

      Dar cand tu nu te incadrezi in niciuna dintre categoriile de mai sus, de ce as cumpara produsul recomandat?
      Cumpar un telefon cu Android recomandat de cineva fara valente tehnice care, in plus, foloseste produse Apple.

        (Citează)

  9. @Marean: Cred că e o diferență între a fi plătit pentru a vinde un produs cuiva și pentru a-l flutura prin fața oamenilor.

    Uite-te și la ce era pe bloguri acum câțiva ani, din perspectiva unui care vinde un produs. Ți se pare că nu merită să dai 2-300 de euro pentru a-ți pune produsul în fața a 500 de oameni? E o companie destul de mare care se mulțumește cu piblicitatea făcută de controversele generate de oameni, fără a simți nevoia să intervină ca să-i mulțumească pe unii și să-i fidelizeze pe alții.

      (Citează)

  10. Giani Mucea:
    Nu ma-ntelege gresit, n-am o problema cu oamenii care folosesc un produs in mod normal, dar promoveaza alt produs. Asta e ok.
    Ma refer strict la cazul particular in care, spre exemplu, pun pe Instagram o poza cu mesajul “uite ce poza misto face Huawei-ul meu” dar e evident ca au facut poza si trimis mesajul de pe alt telefon. Tii minte reclama aia la un telefon Nokia care avea o super-camera de jdemii de pixeli, reclama care s-a dovedit a fi facuta cu un aparat profesional? Ceva in genul ala. Asta mi se pare mizerabil.

    Da, știu ce zici și da, e mizerabil, dar când întreg domeniul e putred unii se iau numai de x sau y.

      (Citează)

  11. Oppo nu trebuia sa fie un fel de 1+, sa vanda telefoane premium la preturi mici?

    4900 Find X2? de banii aia iti iei S20 Ultra.

    no, thanks!

      (Citează)

  12. Inainte, telefoanele varf de gama de la chinezi erau ieftine, uneori si la jumatate din corespondentul “granzilor”. Acum costa macar cat Samsung sau Apple (chiar mai mult in unele cazuri). Chinezii cred ca au construit branduri in 5 ani, adica isi etaleaza cineva in lumea asta statutul cu… Oppo? Pentru ca preturile mari la Apple si Samsung asta inseamna – platesti brandul, platesti statutul.

    Cine ar fi clientii pentru Oppo de 4900 lei? As fi curios sa stiu cum se decide un roman sa cumpere Oppo de peste 1000 euro, ce criterii are…

      (Citează)

    • Îți spun eu cum își alege un român, cu bugetul de circa o mie de euro, telefonul.
      1. Apple
      2. Android

      Dacă e 1, e clar, are 2-3 variante. Dacă e 2, caută hardware-ul ca lumea – de obicei Samsung, Huawei, Oppo (recent), OnePlus (recent), HTC (acum mai puțin). Mai puțini caută Asus, LG, Razer etc. De obicei Se uită la 2-3 modele și le compară, ca mai apoi să-l cumpere funcție de preț, specs și oferte – poate găsesc mai ușor un anumit telefon, indiferent că e la liber, abonament sau zona de unde vor să-l cumpere. Unii prefer să le și vadă în magazin înainte să le comande, deci poate conta și asta.

      Cât despre statut nu știu, că nu locuiesc în zonă rurală.

        (Citează)

    • Sunt foarte multi oameni pe care nu ii intereseaza statul si vor un device care sa functioneze bine si care le satisface asteptarile. Eu sunt unul dintre oamenii care cumpara Oppo, Xiaomi (nu la pretul de lansare ci dupa un an si putin cand apare urmatorul model). Asta pentru ca am un principiu care ma impiedica sa platesc un pret atat de mare pentru un obiect care face acelasi lucru cu ala de il am deja. plus ca nu-mi permit acum sa dau 1000 de euro odata la 2 ani pe telefon, am alte prioritati. Daca as avea, as da si mai mult pe Oppo.

      Am avut Iphone(3G) si nu mi-a placut. Acolo s-a incheiat relatia cu Apple
      Am avut 2 sau 3 samsunguri iar la Note 3 s-a incheiat relatia cu samsung
      Am avut Huawei mate 7 si acolo s-a incheiat relatia cu ei

      Dupa Huawei am avut Xiaomi si de atunci numa Xiaomi iau ca-s multumit

        (Citează)

  13. Giani Mucea:
    Nu ma intereseaza Oppo pentru ca, daca tot vreau un telefon in genul ala, mai bine iau OnePlus.
    Dar sunt curios, daca tot renunti la telefoane made in China, ce iti mai ramane de cumparat? Nu vreau sa argumentez, pur si simplu nu stiu care sunt optiunile pentru cineva care nu mai vrea sa cumpere produse fabricate in China.

    acum nu va imaginati ca sunt extremista, imi dau seama ca majoritatea electronicelor se fabrica acolo si nu o sa ma mut in padure ca sa fiu 100% China-free. Dar legat de imbracaminte, incaltaminte, jucarii si altele, chiar ma uit sa vad unde sunt fabricate si daca`s chinezesti, nu cumpar. Incerc ca tot ceea ce cumpar (in afara de un smartphone o data la 4 ani) sa fie fie fabricat in Romania, fie in Europa.
    Legat de mancare, incerc sa cumpar de la producatori locali din judetul meu si chiar am de unde alege, lactate de la Pecica, carne de la Curtici, capsuni de la un producator din Horia, rosii de la Macea, miere din zona muntilor Zarand, apa minerala Lipova.
    Asa inteleg eu sa imi ajut zona si tara.

      (Citează)

  14. Anul trecut era PLIN de branding OPPO la Roland Garros. Cred că au fost printre sponsorii principali, alături de cei tradiţionali (Rolex, Lacoste, BNP Paribas etc.)

    Cred că au sute de milioane de euro buget de marketing pentru Europa.

      (Citează)

  15. Andrei G:
    Se zvonea in trecut ca OnePlus este o subsidiara a Oppo.

    oppo si oneplus apartin bbk
    https://en.wikipedia.org/wiki/BBK_Electronics

      (Citează)

  16. Nu mai există Redmi K30 5G de trebuie sa ne luam Reno3?

      (Citează)

  17. Andrei G:
    @dam167, de ce as asculta o persoana care promoveaza un produs?
    Din punctul meu de vedere sunt 2 variante:
    1. Este expert/profesionist pe categoria respectiva si se pricepe sa faca o comparatie cu alte produse similare.
    2. A folosit produsul si a fost incantat de functiile/optiunile pe care i le ofera.

    Dar cand tu nu te incadrezi in niciuna dintre categoriile de mai sus, de ce as cumpara produsul recomandat?
    Cumpar un telefon cu Android recomandat de cineva fara valente tehnice care, in plus, foloseste produse Apple.

    Uneori scopul campaniilor nu e să cumperi tu direct produsul (care înțelegi și partea tehnică), ci doar să-l arate oamenilor, așa cum vezi la TV. Ăla care a făcut campania consideră că expunerea asta merită banii și uite că funcționează – oameni care nu sunt interesați neapărat să cumpere telefonul discută despre el.

    În ciuda a ce se tot scrie pe bloguri, eu sunt convins că banii dați influencerilor merită, iar când o companie mare scoate câteva mii de euro și câștigă atâta expunere mi se pare chiar un chilipir. De asta au atâta succes influencerii, pentru că se dau bani puțini pentru ce audiențe mari au.

      (Citează)

  18. Petarda chinezeasca

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus