un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 5 iunie 2020

5 Jun 2020  ·

ȘTIRI  ·

40 comentarii

Clipul de mai jos este destul de violent, nu vă uitați la el dacă sunteți sensibili. Momentul ăla când îi cade omului telefonul din palmă mi se pare cel mai dur. Asta se întâmplă când poliția ajunge să creadă că nu trebuie să răspundă pentru acțiunile proprii. Așa s-a întâmplat și la 10 august 2018 la noi, deși acolo măcar au scuza unor ordine date de corupți precum Dragnea sau Carmen Dan.

    40 comentarii

  1. vezi venind o mare de ciocalai inarmari si echipati de bataie. tu ce faci? te duci sa ii iei la rost sau sa le explici teoria chibritului.

      (Citează)

    • Omul voia sa fie erou, au stat unii in fața coloanei de tancuri.

        (Citează)

    • @Giovani: Deci aia ti se pare tie o reactie normala din partea politiei? Si dupa aia sa il lase in balta de sange?

        (Citează)

    • @alunelu, tu asta ai inteles? eu ziceam doar ca probabil omul e tulburat de la 5g.

        (Citează)

    • Sincer, nu mi se pare ca gestul politistilor a fost de o agresivitate extrema. Nu este normal, dar la orice miting au loc imbranceli mai grave decat asta.
      Diferenta este ca acum protestatarul a avut ghinionul sa se loveasca la cap in cadere.

        (Citează)

  2. Eu cred ca videourile “scapate” pe internet si in media sunt de 2 tipuri:
    1. vandalism si talharie
    2. brutalitatea politiei

    Revoltele au inceput inca de pe perioada pandamiei cand multi oameni si-au pierdut joburile, ratele, asigurarile, rezultatul a 4 ani de trump.

      (Citează)

  3. Telefonul? Dar sangele csre ii curge din ureche si s-a adunat bala sub cap nu-l vezi?

      (Citează)

  4. pe de alta parte in america mor si foarte multi politisti. in mare parte admir modul in care aplica legea avand in vedere cum sta treaba cu armele pe la ei si cu infractionalitatea dar nu sunt de acord ca vor sa inabuse manifestatiile.

      (Citează)

    • Eu sper sa afle poliția ce se întâmplă când calci în picioare niște oameni care au AR-15 cu limitarea de foc cu foc scoasă.

        (Citează)

    • Nu sunt expert in arme dar ma indoiesc ca poate cineva sa scoata limitarea foc cu foc de pe AR-15.

        (Citează)

    • nu scoate limitarea, schimba patul pustii cu unul care are un resort si practic arunca putin pusca inainte dupa recul. asa incat tii apasat tragaciul si ai efect de foc automat.

        (Citează)

    • Pai nu e nici o limitare, AR-15 e semiautomata din constructie. Iar bump stocks parca sunt ilegale dupa petrecerea din Las Vegas.

        (Citează)

    • gaelex nu stiu ce sa inteleg din afirmatia ta:
      1. razboi care pe care
      2. america sa renunte la arme?
      pentru ca daca sunt omorati politisti indiferent ca a intrat peste persoana gresita in casa, legea nu se va schimba si va da mai multa putere politiei si sa vezi atunci macel la fiecare incalcare a legii

        (Citează)

    • este interzis bump stock. am vazut ca vorbeau despre asta Zach de la jerryrigeverything si tipul de la demolitionranch. au fost anuntati posesorii sa le predea sau sa le distruga. daca de prinde politia ziceau ceva de genul ca e amenda 10 mii dolari si ceva puscarie.

        (Citează)

    • @Gaelex, este simplu: cand politia calca in picioare niste oameni care au AR-15 cu bump stocks va avea loc un macel.
      Si daca politistii nu fac fata sa ii extermine pe toti, apeleaza la trupele speciale si mai departe la armata daca este cazul.

        (Citează)

  5. Niște incapabili vor asigura net pentru niște incompetenți. Genial.

      (Citează)

  6. Tipul ala credea ca e la spectacol? I s-a spus clar sa se care. Deci ai doua optiuni, sa pleci si sa te pregatesti pentru violenta.

    El n-a facut nici una, nici alta,.

      (Citează)

    • De acord. Au devenit cam tupeisti americanii in ultima vreme. Daca iti zice politia sa pleci, nu stai asa nonviolent pe domeniul public. Ce, daca nu esti violent crezi ca nu meriti un pulan in cap?

        (Citează)

    • Da, la fel de tupeisti ca fraierii aia din Piata Victoriei din 10 August.
      Lanseaza Jandarmeria fumigene si tu nu ai disparut in 2 minute? Aaa… nu stiai ce inseamna? Pai tu ce cautai la miting daca nu te-ai interesat inainte despre cum poti sa te bati cu jandarmii?

        (Citează)

  7. “Momentul ăla când îi cade omului telefonul din palmă mi se pare cel mai dur.”

    Asta e o gluma destul de proasta, fiindca putea sa moara.

    Nu e cel mai destept om fiindca vroia sa se dea rotund, dar nici cum au actionat politistii nu e ok.

      (Citează)

  8. Nu ma asteptam sa fie asa de dura secventa. Nu mi se pare atat de dura interventia initiala a politistilor, ci reactia lor de dupa caderea barbatului. Dar se poate specula mult in jurul episodului:
    – poate cineva a chemat mediculul chiar atunci, dar nu se aude pe filmare
    – poate asa sunt antrenati, sa nu reactioneze, pentru a nu da semne de slabiciune in fata multimii? (era o multime sau erau 5 muste?)
    – poate n-au stiut cum sa reactioneze si nu erau pregatiti?
    – poate nu ii intereseaza?
    Cat despre violenta initiala, din ce scrisese Radu ma asteptam sa ii plesneasca telefonul si sa il tranteasca la pamant si sa fie vreo 4 politisti care sa fie calare pe el si sa-l aresteze. Asta era filmarea pe care o vezi cel mai des cand vine vorba de brutalitatea politiei din SUA.
    Socant ce s-a intamplat si se intampla in SUA in perioada asta si video-ul asta nu ajuta la imaginea politiei si fortelor de ordine de acolo. Isi toarna singuri cenusa in cap cu genul asta de interventii.

      (Citează)

    • daca te uiti atent, sunt vreo doi care nu sunt fericiti de situatie, unul chiar zice ceva de ambulanta. ideea e ca o astfel de confruntare e la fel de periculoasa ca si una cu o turma de bivoli. pur si simplu nu se face.

        (Citează)

    • Giovani: Adaca te uiti atent, sunt vreo doi care nu sunt fericiti de situatie, unul chiar zice ceva de ambulanta. ideea e ca o astfel de confruntare e la fel de periculoasa ca si una cu o turma de bivoli. pur si simplu nu se face.

      Acum ca spui, intr-adevar, e un politist care se apleaca, dar vine rapid altul si il salta, apoi spune ceva in statie.

        (Citează)

  9. e putin incredibil cum sunt atat de multi oameni aici care sunt ok ca amaratul ala era intins pe jos si galgaia singele din el. si asta pt ca ce? ca le spunea in mod pasnic politistilor ceva? deci e ok? ba voi sunteti sanatosi la cap? ati apucat sa uitati ce s-a intamplat pe 10 august?
    posibil ca omul ala s-o mierleasca de la lovitura aia la cap.
    mac gregor spune ca trebuia sa se pregateasca pt violenta. tu esti bine? de ce violenta? politia nu avea nici un motiv sa foloseasca violenta, cum sa justifici asa ceva?
    m-a luat flama si mi-e sila de ce citesc. sper doar ca sunt foarte putini care gandesc asa

      (Citează)

    • O fi injurat.

        (Citează)

    • Tipul se credea regizor care filma o scena, deci in afara de orice pericol.

      Din cauza neatentiei, a picat in cel mai prost mod posibil, direct pe spate. Daca te uiti, si politistii au fost surprinsi.

        (Citează)

    • nu are de ce sa te ia flama. trebuie sa fii constient pe ce lume traiesti. ca si trecutul strazii pe trecerea de pietoni; frate, unii se arunca pe trecere de zici ca e cu bariera energetica. cu ce te incalzeste pe tine ca ala se alege cu dosar penal si i se ia permisul, daca tu ramai in scaunul cu rotile? da, ai trecut pe trecere, esti aparat complet de lege, bravo! asa si cu asta din film.

        (Citează)

  10. A zis colegul mai sus. Vine politia hotarata sa evacueze, da tare pe goarna sa plec. Eu am treaba sa discut cu ei. Da, e posibil sa dau cu capu de asfalt, daca iti asumi sa faci pe desteptul.

    Toate cazurile de “violenta” a politiei este reactie la ce a facut individul inainte. Ati vazut arestarea initiala a eroului national? Calm, frumos, stai jos. Brusc, dispare filmarea cu ce s a intamplat de au ajuns sa stea calare pe el 3 politisti. Iar faza cu genunchiul pe gat e de manual, in RO se sta cu bocancul pe gat si arma indreptata spre cap. Da, se mai moare cateodata, dar, exclusiv cand faci pe desteptul.

      (Citează)

  11. “Tipul ala credea ca e la spectacol? I s-a spus clar sa se care. Deci ai doua optiuni, sa pleci si sa te pregatesti pentru violenta.”

    mass reply pentru toti desteptii gand in gand cu ideea de mai sus:
    – tot azi o sa dati like/share si /respect la poze si filmulete cu Tank Man;
    – pe 13 iunie o sa dati like/share si meme cu nu a murit iliescu inca;

    da nu o sa faceti legaturile, ca asa ati fost dresati.
    Voua nu vi se poate intampla, never.

      (Citează)

    • nedresatule, sunt foarte curios ce ai fi facut tu in locul aluia. in afara de o cadere mai in cur, crezi ca reuseai mai mult?

        (Citează)

    • Ai si tu un pic dreptate. Dar manifestatiile acelea au fost pasnice.

      Daca faceau manifestatii pasnice, nimeni nu avea nimic cu ei, cum a fost manifestatia cu milioane de tipe cu pizde pe cap, pe care nu le-a deranjat nimeni.

      Dar nu, progresistii au vrut sa fie violenti, asa ca in ultimele zile manifestantii + jefuitorii au omorat politisti in mai multe orase, si au dat foc la cladiri cu oameni in ele. La naiba cu ei.

      Foarte bine, vrei violenta, atunci urmeaza box. dar tu nu esti atent ca filmezi pe telefon.

        (Citează)

    • Mi-am

      Giovani:
      nedresatule, sunt foarte curios ce ai fi facut tu in locul aluia. in afara de o cadere mai in cur, crezi ca reuseai mai mult?

      Mi-am luat gaz anul trecut, combinatie perfecta cu alergiile de sezon. Eram pasnic civilizat, stateam la rand sa semnez pentru #farapenali la standul USR, toata lumea in jurul meu chill. Pana a venit gazul.

        (Citează)

    • Pare o inscenare. Politia il impinge face 2 pasi in spate, se vede ca se lasă in fund, iese din cadru, cand revine camera are sange la urechi. Un nou Jussie Smollett.
      Pare un hoax, sunt curios cum evolueaza situația.
      Acolo politia instaurează curfew incepand cu 8PM, tocmai pentru a limita distrugerile provocate de “protestatari”.

        (Citează)

    • Pff, polițiștii l-au impins cu bratele, asta da agresiune.

        (Citează)

  12. cristi: Toate cazurile de “violenta” a politiei este reactie la ce a facut individul inainte

    Adevarat. O merita, da-i dreacu de recalcitranti.

      (Citează)

  13. mac gregor:
    Ai si tu un pic dreptate. Dar manifestatiile acelea au fost pasnice.

    Daca faceau manifestatii pasnice, nimeni nu avea nimic cu ei, cum a fost manifestatia cu milioane de tipe cu pizde pe cap, pe care nu le-a deranjat nimeni.

    Dar nu, progresistii au vrut sa fie violenti, asa ca in ultimele zile manifestantii + jefuitorii au omoratpolitisti in mai multe orase, si au dat foc la cladiri cu oameni in ele. La naiba cu ei.

    Foarte bine, vrei violenta, atunci urmeaza box. dar tu nu esti atent ca filmezi pe telefon.

    Sunt curios care e distanta maxima, din punctul tau de vedere, dintre o manifestatie violenta si momentul in care raspunsul violent devine inacceptabil.

    Adica daca un protest e violent, e ok sa il opresti prin violenta. Cu asta sunt de acord. Dar daca un protest nu e violent? E corect sa ii gazezi si pe oamenii aia daca a avut loc in acelasi oras cu unul violent? In acelasi stat? Pe o raza de 100 km? Si ce parere ai despre timp. La cate ore distanta de un protest violent e acceptabil sa bati participantii la un protest non-violent?

    Eu zic ca ar trebui discutate lucrurile astea. Ca altfel fraierii ies sa se planga pe strada, fara sa stie ca jaful unui magazin alaltaieri in orasul vecin da dreptul politiei sa le sparga capul.

      (Citează)

  14. Catalin: – poate cineva a chemat mediculul chiar atunci, dar nu se aude pe filmare

    se aude pe filmare: we have an EMT on the scene

      (Citează)

  15. In caz ca nu ati auzit, George Floyd era de fapt primul spion rus negru, care s-a jertfit la datorie pentru a duce la capăt planul Rusiei de a arunca America in haos. Derek Sovinistu este santajat de chinezi cu istoria de browser si download de pornache cu minore si tentacule pe care chinezii i-au furat-o din telefonul Huawei pe care încercase sa își instaleze google services de pe in site dubios, de fapt un honeypot chinez pentru fraierii obsedați. A fost santajat sa aibe o intervenție dura la spionul rus care fusese pregatit dinainte cu droguri si medicamente ca sa legumeasca repede la cea mai fina apasare pe gat, tehnica preferata a sovinului, dupa ce o observase in unul din filmele snuff la care facea de obicei binge in zilele libere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus