un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sunt reduceri la băuturi de la eMAG și dau 5 vouchere cadou pentru asta

10 Jun 2020  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

218 comentarii

Update: concurs over, câștigătorii sunt Mario, Mihai (“Tind sa cred ca adevarul este undeva la mijloc”, Bogdan Anghelina, încă un Mihai (“vinul roșu se bea când ai poftă”) și Ionuț Broască. Le-am trimis deja prin email voucherele de 100 de lei la eMAG. Mulțumesc tuturor pentru participare.

Cei de la eMAG au lansat recent secțiunile de produse de băcănie și băuturi alcoolice pe site și mi-au trimis un voucher ca să le încerc. L-am cheltuit pe vinuri. Mai am încă 5 vouchere de dat la un concurs, mai jos.

Mâine aniversăm 3 ani de la căsătorie și am luat un vin roșu Smerenie de la crama Oprișor, care-i vinul din topul clasamentului curent Gault & Millau cu 94 de puncte (unul pentru fiecare leu din preț, se pare). Sticla numărul 19.157 din cele 30.600 produse este acum a mea. Am mai pus bani și am mai luat și alte vinuri, că nu ne-om opri la unul.

Secțiunea de băuturi este bine organizată pe categorii de vinuri, spumante, whisky, ginuri, tequila șamd. Mi s-a părut că stocul eMAG este foarte variat, e clar că trag tare pe această categorie de produse și nu-i doar ceva listat ca să se cheme că vând și astfel de băuturi.

Astăzi, doar astăzi, au și o ofertă specială la eMAG: cei care comandă produse băcănie și/sau alcoolice de minim 100 de lei vor primi înapoi un voucher de direct o reducere de 20 de lei la coșul final dacă folosiți codul “bacanie“. Dacă găsiți ceva interesant pe site, mai bine comandați astăzi pentru a beneficia de ea, mai ales că au o campanie de reducere la diverse tipuri de produse. Jack Daniel’s este 60 de lei, două sticle de vin Gitana Rose sunt 40 de lei, două sticle de Recaș Sole Chardonnay sunt 90 de lei și găsiți mai multe pe acolo.

Comanda mea a sosit ieri prin Sameday. Ambalarea mi s-a părut foarte bună, cutia este făcută să reziste curieratului pe toate distanțele. În cutia principală vinul stă într-o altă cutie internă de carton, care face tot pachetul rezistent la șocuri de pe toate direcțiile. Mi-a plăcut că au pus hârtie în jurul gâtului sticlei, acolo unde-i subțire, pentru a amortiza și acele zone. Mi se pare chiar overkill, dar mai bine așa decât să se spargă vreo sticlă.

Concursul de care spuneam: am 5 vouchere, fiecare de 100 de lei, de dat ca premiu. Comentați mai jos pe următoarea temă: există un sezon mai potrivit pentru a bea vinuri albe sau roșii sau merg oricând, poate în funcție de mâncarea cu care se consumă? Că eu cred această variantă, dar Matilda insistă că iarna este pentru vinuri roșii, vara mai degrabă pentru albe, iar roze-urile să le bea alții, că ei nu-i plac deloc. Trag la sorți 5 câștigători. Participați doar dacă aveți minim 18 ani și comentați cu o adresă de email validă, ca să vă pot trimite voucherul.

Celelalte vinuri cumpărate sunt Petro Vaselo, o podgorie de la care am descoperit vinul numit Otarnița (un Pinot Noir) și mi s-a părut printre cele mai bune de la noi. Am mai luat unul acum și am luat și unul alb, să văd cum este. Revin cu impresii după ce le beau.

    218 comentarii

  1. Cred ca fiecare bea cum simte.. si in functie de preferinte.. eu prefer mai degraba rose sau vin alb 🤓

      (Citează)

  2. Vinurile albe sau rosii se pot bea oricand in functie de mancarea servita sau eveniment. Obisnuiam sa cumpar vin rose demidulce ca si mini cadou pentru vizita, cu acesta stiam ca nu dau gres in cele mai multe situatii.

      (Citează)

    • Nu cred că există un sezon potrivit pentru un anumit tip de vin, mai degrabă depinde în funcție de tipul de mâncare servit.

      Noi de obicei alternăm tipurile de alcool, bem în fiecare zi un pahar după masa de seara. Bem rom cu cola, vin simplu, prosecco.

        (Citează)

    • Nu as spune că există neapărat un sezon anume pentru consumarea vinurilor, dar cu siguranță vinurile merg foarte bine cu anumite alimente și asta ar trebui respectat, pentru a savura cu adevărat aroma vinurilor

        (Citează)

  3. Din punctul meu de vedere vinul se consuma in functie de mancare, insa cunosc si eu persoane care consuma vin preponderent rosu iarna si rozeuri vara!

      (Citează)

  4. crescut la tara si cu vin rosu tot timpul anului la dispozitie pot spune ca vinul rosu se bea rece vara si fiert iarna, la alb si roze nu ma bag :))

      (Citează)

  5. Un vin bun poate fi savurat oricând, importantă e compania, nu sezonul :)

      (Citează)

  6. Nu prea beau în general dar când beau, e așa: vin roșu în sezonul rece (și am și o friptură lângă) și prosecco vara și sunt la mare, în Italia. Vin alb nu beau, roze foarte rar, mai degrabă iau spumant Zarea rose.

      (Citează)

  7. Eu sunt de părere că este în funcție de dispoziție și ceea ce mănânci, oricum vinurile roșii sunt mai grele deci depinde și de preferințe. Inițial îmi plăcea mai mult vinul roșu dar acum nu mai sunt atât de atras de varianta aceasta. Cât despre roze știu că pare mai mult ”de fete” dar nu cred că este așa. De ce să nu îl bei dacă apreciezi gustul? Oricum sunt multe tipuri de vinuri, doar să ai timp să le încerci pe toate.

    Radu, de vinul Smerenie știai, ai mai băut? Sau ai mers pe recomandarea cuiva (nu neapărat a celor de la Gault & Millau).

      (Citează)

  8. Alexandru Bogdan

    10/06/2020 la 10:26 AM

    Salut. Si eu parca iarna beau mai mult vin. Da nu cred neaparat ca e un sezon mai bun.

      (Citează)

  9. Un vin bun se poate savura oricand, indiferent de sezon.

      (Citează)

  10. Clar nu contează sezonul. După părerea mea, contează foarte mult momentul, persoanele, evenimentul, starea de spirit si mancarea, bineinteles. Ce-i drept esti mai predispus sa bei un pahar de vin spumant sau un frizzante vara, intr-o zi torida.

      (Citează)

    • Ana Daniela Ene

      10/06/2020 la 1:28 PM

      Se pot bea oricând…în funcție de poftă 😉🤭😊. Eu prefer totuși vinul rose vara…rece sa fie.

        (Citează)

  11. Nu-mi plac vinurile, eu sunt aici pentru wishkey de 100 lei :)

      (Citează)

  12. Depinde de circumstanţe, nu de sezon. Important e să fie un vin de calitate.

      (Citează)

  13. vinul rosu este bun pentru femei daca il beau barbatii, roze-ul vara si alb oricand.

      (Citează)

  14. De obicei nu beau vin la masa, il beau separat. Nu prea tin cont de anotimp, dar cred ca vara beau cel mai des… nu imi place vinul fiert :D

      (Citează)

  15. Vinul rosu mi se pare mai bun iarna de sarbatori cand mancarurile sunt mai grele, pe cand vara e clar ca se potrivesc vinurile albe care sunt mai racoritoare. Stiu ca se fac asocieri culinare, dar eu nu sunt atat de gurmand sau poate atat de atent si nu am gusturile atat de fine incat sa constientizez ca un vin rosu nu stiu de care merge mai bine cu o friptura facuta nu stiu cum.

      (Citează)

  16. Rational, dacă ești si puțin cunoscător, în funcție de cum se asociază cu mâncarea.

    Emotional, tind sa cred ca iarna se asociază mai bine cu vinul rosu datorita ideii de vin fiert.

      (Citează)

  17. Nu conteaza sezonul. In functie de mancare parerea mea.

      (Citează)

  18. De obicei vin rosu iarna, care se mai si fierbe. Vin alb sau roze se mai face spritz pe timp de vara sa bei mai mult sa fie mai racoritor. Nu in ultimul rand se asociaza cu mancarea, dar la marea majoritate a populatiei nu asta e primul gand cand se apuca de o sticla :).

      (Citează)

  19. salut , in functie de companie, moment, mancare
    consum vinuri rosii , albe , roze tot timpul anului

      (Citează)

  20. Cirstea Ionuț Daniel

    10/06/2020 la 10:36 AM

    Un vin bun ,cu o mancare buna si cu o companie si mai buna , oricând se potrivesc

      (Citează)

  21. Eu aleg vinul în funcție de felul de mâncare cu care îl asociez. Nu prea consumam vin rosu însă după câteva ture pe la crame in anii trecuți am găsit unele care chiar îmi plac. Asa ca mai e și despre vinul pe care îl bei.

      (Citează)

  22. Merg oricand, important e ce ai langa ele.

      (Citează)

  23. Vinul merge si in functie de ce stare ai sau ceea ce mananci.

      (Citează)

  24. In functie de mancare clar…

      (Citează)

  25. Denisa Bârgău

    10/06/2020 la 10:41 AM

    Vin alb cu paste, vin roșu iarna (de preferință vin de casă, fiert), rozé oricând – primăvara și vara.

      (Citează)

  26. Cred că vinul trebuie asortat cu mâncarea, nu cu anotimpul.

      (Citează)

  27. In Porto, in patria vinurilor am vazut ca traditia consumului are ca regula de baza asocierea vinului cu mancarea. Spumantele se preteaza foarte bine ca aperitive, insa pe de alta parte un spumant poate fi consumat alaturi de orice preparat. Vinurile rosii merg foarte bine cu o friptura la fel si cu un desert. Depinde foarte mult si de vechime, ca in timp aromele vinurilor se pot schimba iar aceasta asociere la fel poate fi pusa la indoiala.

      (Citează)

  28. Pe lângă mâncarea cu care se asociază, cred ca ține și de dispoziție sau ce îți place mai mult. Da, vara poate mai multi consumă vin alb și roze, dar tine de gusturi.
    Eu unul beau mult vin alb sec, apoi demisec.

      (Citează)

  29. in functie de chef si mancare, daca mancarea cere un vin rosu, nu conteaza ca sunt 40 grade afara sau minus -20.

      (Citează)

  30. Deși dintre principalele categorii de băuturi alcoolice vinul la mine este pe ultimul loc sunt de părere că părere că mâncarea are o influență majoră. Când e cald parcă nu vrei mâncăruri foarte grelele de aici și preferința pentru vinuri mai ușoare vara

      (Citează)

  31. Sunt de parere ca vinul il bei in functie de mancare sau de dispozitie , nu in functie de anotimp. Sunt fan vinuri albe si roze .

      (Citează)

  32. Cat timp vinul nu este însoțit de mancare, cred că se poate consuma după preferințele fiecăruia. În ultima perioada am cumpărat doar vin alb sec/demisec.
    Dar dacă esti la masa, parca altfel merge vinul roșu langa friptura de vita 😁

      (Citează)

  33. nu sunt mare cunoscator in materie de vinuri (am prieteni care pot vorbi o seara intreaga despre vinuri si podgorii si mai ales, ce combinatii pot fi facute cu anumite feluri de mancare) oricum eu nu leg culoarea vinului de sezon, doar de ce si cum mananc, astfel la peste, pui, pizza, paste merg cu alb de preferinta Chardonnay, Riesling, Feteasca regala sau Sauvignon Blanc, iar la vanat, vita, porc, miel numai rosu, gen Shiraz, Feteasca Neagra, Merlot sau Cabernet Saviugnon si din cand in cand mai ales vara (o blesfemie pt francezi) cate un spritz

      (Citează)

  34. Habar nu am dacă vinul are ceva legătura cu sezonul, oricum ce mai înseamna în ziua de astăzi sezon când acum o săptămâna, în timp ce eram pe balta la pescuit, am prins o ninsoare de toată frumusețea.

    Mie vinul îmi folosește la altceva.
    Fac un maglavais de cimbru, tarhon, rozmarin, sare, piper și o lingură mica de ulei 20W40 (ultima descoperire în materie spune că ăla de măsline cică nu e bun la bărbați) cu care frec bine de tot bucățile de carne … la final pun și vinul. Chestia asta nu are treaba cu sezonul, este valabilă în orice zi a anului.

      (Citează)

  35. Pt mine nu are importanta perioada anului, iar la masa nu caut intotdeauna cele mai bune asocieri.

    Dar in cea mai mare parte a timpului il beau ca “un pahar de vorba” :-)

      (Citează)

  36. Mai degraba mancarea influenteaza tipul de vin ales.

      (Citează)

  37. Tind sa cred ca adevarul este undeva la mijloc.
    In sensul ca da, iarna poate mancam mai multa carne rosie care desigur cere un vin pe masura in timp ce vara poate ca cei mai multi dintre noi consuma mai degraba peste si deci se impune un vin alb (sau oricum mai deschis!)
    La roze povestea e ceva mai complicata, sunt 8 tipuri de vin roze care se pot asorta in fel si chip.

      (Citează)

  38. De acord cu Matilda, vinurile rose sa le bea altii.
    In rest, cred ca vinurile se beau in functie de ce mananci, nu neaparat in functie de anotimp.

      (Citează)

  39. Vinul alb se bea dupa ce ramai fara whisky iar vinul rosu se bea dupa ce ramai fara vin alb

      (Citează)

  40. Oricand, oriunde cu persoana potrivita…

      (Citează)

  41. Vinul asortat intotdeauna cu mancarea.

      (Citează)

  42. Pasionatii de vin spun ca vinurile ar trebui baute in functie de anotimp, intr-adevar. Insa experienta mea, din verile petrecute la bunici la tara, este ca bei ce ai atunci cand ai :) Practic, dupa ce se fac strugurii, se culeg, se face vinul si se bea :))

      (Citează)

  43. Vinurile se beau în funcție de mâncărurile savurate

      (Citează)

  44. Vinurile rosii merg in opinia mea chiar si vara, putin mai racite decat in mod normal, dar nu mai mult de un pahar.

      (Citează)

  45. Savurarea unui vin bun nu trebuie sa tina cont de anotimp, cel mult trebuie sa fie putin în “contra-temperatura” cu vremea de afara, mai rece vara , câteodată fiert iarna. Dar în general un vin alb la 8-12 grade, iar unul rosu la 16-18 grade.
    Merge și o șampanie sau un spumant la o temperatura de 6-8 grade.

    Un vin se alege în general în funcție de mâncare și de preferințele celui care îl consuma.
    Important mai este și cu cine îl bei. Si un vin trebuie savurat, nu dat repede peste cap.

      (Citează)

  46. Iarna vin rosu fiert (extrem de rar băut normal , nefiert) iar vara rose

      (Citează)

  47. Pentru mine, vinul e în sezon oricând. Asortarea cu mâncarea e minimă, adică nu beau vinuri dulci/demidulci cu grătar/friptură. De fapt nu beau deloc din alea. În rest, să fie natural și rece, dacă vreau șpriț (adică rar, pe călduri din alea mari) să fie alb.

      (Citează)

    • Sincer nu am voie sa beau alcool de un an si ceva din cauza tratamentului medicamentos pe care il iau. Dar de regula nu obisnuiam sa beau decat vin rosu demidulce alaturi de ceva friptura de purcel sau iepuran sau uneori cand mananc branzeturi tari, gen emmentaler/gouda.

        (Citează)

  48. Nu cred că există o regulă în această privință. Vinurile trebuie savurate in fiecare moment al anului cu aceeași plăcere, indiferent de culoarea lor. Eu chiar as merge pe un vin roșu lejer, un soi proaspăt care chiar merge un pic răcit, de exemplu un pinot noir de clima rece, tanar, pe care să îl servești într-o seară de vara. Am participat la o degustare de vinuri in Italia și crama de acolo chiar producea un vin roșu special de consumat vara, pe care îl serveau răcit la 7-8 grade…excelent.

      (Citează)

  49. Cred ca mancarea si contextul in care bei conteaza mai mult decat sezonul. Dar pe o zi calda de vara cu umiditate mare, cum a fost in weekendul trecut parca nu prea merg vinurile licoroase sau arse, ci mai degraba un vin usor.

      (Citează)

  50. nu cred ca exista un anotimp pt baut vin, desi vara prefer roze sau alb; important e sa fie nitel racit si sa fie suficient

      (Citează)

  51. Nu exista sezon mai potrivit pentru un anume tip de vin 😁

      (Citează)

  52. Depinde mai mult de vinul in sine decât de culoarea lui. Sunt vinuri ușoare și bune de orice culoare pentru vară, și depinde și de mâncarea la care asortezi.

      (Citează)

  53. In afara de vara cand prefer bere/cidru merge un vin fara probleme.

      (Citează)

  54. Iarna roșu vara alb

      (Citează)

  55. vin rosu all year long, vara se adauga si rose. vinul alb e bun ca nu pateaza dintii :D

      (Citează)

  56. Eu am început să asociez din ce în ce mai mult vinul cu persoana împreună cu care îl beau. Și atunci totul depinde de context, unde suntem, ce relație e între noi, ce oră din zi e (tind să beau vin roșu mai mult seara târziu și alb / rose de pe la mijlocul zilei, în week-end).

    Așa că nu cred neapărat într-o asociere cu un anotimp, mai mult cu persoana, ocazia și momentul zilei.

      (Citează)

  57. Cristian Ghiberdic

    10/06/2020 la 11:50 AM

    Vinul este , rosu baut cu paharul ,altfel nu stiu cum se numeste . Cel alb doar la anumite ocazii tot iarna , cum zice si Matilda roze mai de loc .

      (Citează)

  58. Pentru a-i simti bine aromele, un vin rosu bun se consuma in general la temperatura camerei, ceea ce nu il face tocmai potrivit in zilele caniculare. Pe de alta parte, un vin alb poate fi consumat atat de la frigider, cat si la temperatura camerei. Asadar, vinul alb se consuma mai mult in sezonul de vara, in timp ce vinul rosu este mai cautat toamna, iarna sau primavara.

      (Citează)

  59. pastrama de oaie la gratar si un vin rosu merg si iarna si vara

      (Citează)

  60. vinul trebuie asortat cu mancarea, clar

      (Citează)

  61. Merg oricand, depinde de dispozitie si cu ce le potrivesti la mancare. Un vin rosu mai greu, mai taninos, merge cu o friptura mai grasa etc.. Also, nu este nicio crima sa ai un vin rosu usor cu somon (nu dati cu pietre). Fun fact: vinul rosu la temperatura camerei inseamna, de fapt, 17-18 grade Celsius, desi acum nu mai numim intervalul asta temperatura camerei.

      (Citează)

  62. Mie imi plac branzeturile tari maturate, gen Emmenthaler, Gouda, preferata mea este Comté. Cu branzeturile astea merge un Cabernet Sauvignon sau Syrah. Legat de anotimp, eu personal consum vin mai mult toamna si iarna.

      (Citează)

  63. Clar doar vin rosu. Vinul alb nu are nici un beneficiu, il bei degeaba.

      (Citează)

  64. Mie nu îmi place bautura, apa rece e ce trebuie.

      (Citează)

  65. Vinul alb si rose merg racite (undeva la 7 grade) asadar bune pentru vremurile calde. Cel rosu se pastreaza de obicei la 12-18 grade Celsius (deci nu in frigiderul normal pentru ca el mentine temperatura interioara undeva la 4 grade Celsius).
    Carne rosie = vin rosu fara sa tin cont de sezon.

      (Citează)

  66. Eu beau rosu tot timpul, roze vara, rece iar vinul alb il pun in mancare, nu prea imi place sa-l beau. (il pun la risotto, paella)

    Eventual un alb demidulce, doar vara si racit bine.

      (Citează)

  67. Beau vin roșu doar iarna, dar din fiert, făcut de mine. Vinul alb îl beau foarte rar spre deloc. Iar rose-ul îl consum la evenimente, restaurant și câteodată acasă, la o cina.
    Am vrut să fac o comanda la finestore dar acum merg spre eMag, doar sa vad cum funcționează, cum vine sticle și reducerea este numai buna.
    Mulțumesc de pont!

      (Citează)

  68. Vinul rosu iarna iar cel alb vara.

      (Citează)

  69. Nu prea beau vin, dar am doua amintiri despre asta. Ambele in Italia, ambele la cina in stil italian (21:00 – 01:00) cu multi colegi. Prima – vara, zona Modena, prosecco. A doua – iarna, Pinerolo, vin rosu.

      (Citează)

  70. vara merge un vin alb si cel rosu iarna un vin fiert de sarbatoare

      (Citează)

  71. Din punctul meu de vedere, vinul alb poate merge ceva mai bine vara pentru ca poate fi băut și răcit.
    Dar dacă e acompaniat de mâncare tot o sa preferi vinul rosu la o friptura de vită chiar dacă e mijlocul verii.

      (Citează)

  72. Si eu sunt de parere ca vinul se alege in functie de mancare, nu de anotimp. Din pacate Smerenie este deja stoc epuizat…:(((

      (Citează)

  73. Sunt de acord cu Matilda , vinul rosu merge mult mai bine iarna.
    Vinul rose dar si cel alb sunt de preferat vara.

      (Citează)

  74. Aloha.
    Nu conteaza anotimpul ,vinul merge mereu dar sunt anumiti factori care influenteza rosu de alb, compania,temperatura,felul de mancare,cum te simti dupa o zi afurisita de munca sau o zi placuta,hmmm. Sunt dupa somn. Cred ca imi mai scapa cateva.

      (Citează)

  75. In general iarna beau vinuri – rosu sau alb in functie de ce mananc, iar vara sunt adeptul bautului de bere rece!

      (Citează)

  76. Vin rosu, la o vita medium rare, si iarna, si vara.
    Vin alb cu prietenii, cand o sticla nu-i niciodata de ajuns. P-asta il asortez cu voie buna, nu neaparat cu mancare.

      (Citează)

  77. Eu aleg vinul in functie de mancare.

      (Citează)

  78. In general beau vin alb, dupa cum am chef, fara sa-l potrivesc la mancare, insa vara parca e pentru bere ..

      (Citează)

  79. Conteaza pofta nu anotimpul, deschid frigiderul si aleg

      (Citează)

  80. Eu prefer vinul rose. Merge la orice mancare si in orice anotimp:)

      (Citează)

  81. Și eu cred ca vinul rosu merge mai degrabă iar cu mâncăruri mai grele ca să zic asa,, iar vinul alb merge mai mult vara și mi se pare ca merge foarte bine cu mâncăruri pe baza de peste

      (Citează)

  82. Mihai Oprisiu

    10/06/2020 la 1:25 PM

    vinul este bun pentru femei, cand il beau barbatii si invers!
    teoria este simpla, insa cred ca mai avem multi ani pana sa bem vin corect, poti compara situatia cu cultura cafelei ce nu o prea avem. Bea ce vin vrei, cand vrei, iar cu timpul vei descoperi singur.

      (Citează)

  83. Cu siguranta vinul bun se consuma in functie de sezon, de aceea anumite tipuri de vinuri, nu sunt disponibile oricand la producator ci doar in functie de sezon, recolta, invechire de la producator etc
    Totodata, nu vad cum ai putea sa bei vara un rosu puternic, la temperatura de 16-18 grade, ti se face rau.

      (Citează)

  84. Cred ca tine mai mult de gusturile fiecaruia + cheful de moment.
    Totusi observ ca beau vinurile rosii anul imprejur, iar cele albe doar vara (de regula fiind servite la temperaturi ceva mai mici), desi Solo Quinta alb as bea in fiecare zi!
    Alea roze sunt cam meh…

      (Citează)

  85. Vinurile albe se beau de obicei ca un aperitiv, vara, cand e extrem de cald, sau impreuna cu mancaruri mai usoare. Vinurile rosii merg cu friptura, in general cu carnuri mai grele.

      (Citează)

  86. Noi bem destul de des vin, 3-4 zile din 7, dar de obicei seara/noaptea, dupa ce adoarme copilul, asa ca nu prea le acompaniem cu mancarea.
    Eu prefer vinurile rosii, doamna pe cele albe.
    Pt armonie in familie, o seara alb, o seara rosu.

      (Citează)

  87. Cred ca se poate bea orice vin indiferent de anotimp, conteaza doar ce mancam pentru a asorta.

      (Citează)

  88. Salut,

    Aș spune că, pe baza alimentației pe care o avem (sau tindem să o avem), vinurile roșii merg mai bine în sezonurile reci când mâncam mai gras, vinurile albe vara. Acum, nu știu dacă e chiar așa, că noi grătărim vara și nu tare ținem cont de asta.

      (Citează)

  89. De obicei, vara beau doar alb/rose (Chardonnay, Sauv Blanc, Aligote, mostly), in functie de mancare, iar iarna predomina cel rosu. Nu are nici o treaba anotimpul cu vinul, ci mancarea.

    Dar motivul pentru care eu nu prea beau vin rosu (se mai intampla sa o fac, rareori) este faptul ca e un pic cam greu si corpolent pentru caldura.

      (Citează)

  90. Beutura e buna oricand daca e…ieftina si multa.

      (Citează)

  91. in functie de mood iar apoi mancarea :)

      (Citează)

  92. Cred ca nu are importanta sezonul in alegerea vinului consumat, ci mancarea cu care este asociat.
    Dar de obicei vara se mananca chestii mai “usoare” care se potrivesc cu vin rose sau alb, iar iarna se mananca feluri mai “grele”, poate de aici are Matilda perceptia :)

      (Citează)

  93. Mie cel mai mult imi plac rose-urile. Si sunt bune in orice anotimp, nu sunt de parere ca un vin e bun pentru iarna si altul pentru vara. :D

      (Citează)

  94. Răileanu Cristina

    10/06/2020 la 1:55 PM

    Vin alb la prânz, seara roșu pentru că de obicei mâncarea e ceva mai grasă

      (Citează)

  95. Momentan trag tare pe rose, all season ca sa zic asa.
    Vin alb de obicei nu beau, iar rosu destul de rar, cu o ceafa cinstita.

      (Citează)

  96. Obligatoriu asortat la mâncare, dar parca merge un roze rece vara.

      (Citează)

  97. Pentru mine nu contează sezonul. Mai degrabă mancarea sa fie un criteriu, dar, in general, vin bun sa fie 😊.

      (Citează)

  98. Vinurile merg in functie de mancare nu de anotimp/sezon. Da vinul rosu, fiert cu scortisoara e numai pt consum iarna, cine l-ar bea pe canicula ?

      (Citează)

  99. De acord cu Matilda, vinul alba rece vara, vinul rosu iarna sau cand e mai rece afara iar cel roze…aruncat la chiuveta, nici macar in mancare nu il bag.

      (Citează)

  100. La mine e asa: rosu iarna, roze primavara/toamna si alb vara :)
    N-are nicio treaba vinul cu anotimpurile, dar totusi e mult mai la indemana sa bei rosu iarna, ca il poti aduce foarte repede la temp de 14-15 grade fara sa il bagi in frigider, sa il uiti acolo, apoi sa astepti sa se mai incalzeasca etc…
    Celor care au beci le e usor si vara cu rosu.

      (Citează)

  101. Un vin bun merge oricând :)

      (Citează)

  102. Rosii la carnuri mai grele si temperaturi joase.
    Albe la carnuri usoare sau deserturi si temperaturi mari.

      (Citează)

  103. Exista cred sezonalitate in masura in care mananci ce e in sezon, si potrivesti vinul cu mancarea.

    De asemenea cred ca vara oamenii prefera albe sau rose-uri pt ca se servesc mai reci decat vinurile rosii, iar iarna se mai bea si vin fiert. De mentionat ca vinul fiert poate fi si alb sau rose, nu doar rosu, dar cred ca in general oamenii folosesc vin rosu.

    Gitana au un raport bun pret/calitate si nu ma refer doar la rose. Gitana Saperavi mi-a placut.

      (Citează)

  104. Felicitari si multi ani inainte de casnicie fericita!

      (Citează)

  105. Conceptia de vin alb si rose doar vara cred ca vine de la faptul ca se beau bine racite, ceea ce la face mai aparte intr-o zi torida de vara. Si, totodata, au un buchet mai floral, mai cu fructe exotice etc.
    Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa excludem un vin rosu in acele anotimpuri.

      (Citează)

  106. Nu particip la tombola , dar sotia ta cam are dreptate.

    E cam pe dos sa bei vin rosu “la temperatura camerei” cand sunt 30 de grade. Chit ca te adapostesti intr-un beci la racoare, nu e tot aia. Vara stai frumos la terasa si daca nu iti place berea ca tuturor, merge un vin rece, preferabil alb sa nu rada chelnerii de tine, daca le ceri frapiera la vin rosu .

    Eu mai beau si vara vin rosu, dar daca e cald afara merge mai bine alb si rece, clar.
    Ce imi place si aplaud e ca in ultimii ani calitatea vinurilor romanesti a crescut semnificativ.

      (Citează)

  107. Da, in principiu cele albe merg vara pentru ca sunt reci si te racoresc. Cele rosii sunt de obicei mai tari si nu sunt racite prea mult (16 grade) si te incalzesc iarna.

    Dar cum iarna avem incalzire si vara avem A/C, mai bine le asociem la mancare.

      (Citează)

  108. Si tu si Matilda aveti dreptate.
    Poti bea vin rosu vara, doar ca vinul rosu de obicei cere o mancare mai grea. Si vara nu prea iti vine sa mananci sarmale. Dar un steak de vita acolo tot poti sa bagi, ca esti om.
    Acum depinde si de vin si de specificul local, la italieni am vazut ca nu au o problema sa bea vin rosu alaturi de peste la gratar, mai ales prin insule.
    Probabil ca din dilema asta milenara s-au nascut vinurile rose.

      (Citează)

  109. In principal imi aleg vinul in functie de ce am in farfurie, insa sunt de acord si cu faptul ca alegerea vinului e si in functie de anotimp, un vin alb sau rose rece vara si iarna un vin rosu e de multe ori un o relaxare binemeritata.

      (Citează)

  110. Vinul rosu la mine nu merge deloc vara indiferent de mancare. Beau doar alb, rece…indiferent de mancare :))

      (Citează)

  111. Cornel Iordache

    10/06/2020 la 2:48 PM

    Prefer vinul rosu. Vinurile albe nu ma atrag deloc. Am luat la recomandarea ta un Petit Sophie, dar inca astept momentul sa il desfac.
    Cat despre vinurile roze, sunt de parere ca trebuiesc baute vara, racite. Nu pot sa beau vin roze iarna…

      (Citează)

  112. Parerea mea este ca vinurile albe sau rosii se pot bea oricand in functie de mancarea servita. Roze-urile merg cu orice.

      (Citează)

  113. Vinul se alege in functie de mancare; plus ca si vinurile rosii trebuiesc racite, temperatura camerei de la noi acum este diferita de temeperatura beciului.

      (Citează)

  114. Vorba aia: vinul alb vara, vinul rosu oricand – mai ales iarna – fiert si cu putina scortisoara

      (Citează)

  115. Teoretic e in functie de felul de mancare… practic daca e vara, clar merge mai bine un alb demi/sec rece in cazul meu…

      (Citează)

  116. Eu prefer vinul rosu (demisec) in sezonul racoros. Pe caldura consider ca e mai potrivita o bere rece. Noroc

      (Citează)

  117. Oricand se pot bea.

      (Citează)

  118. Vinul trebuie sa fie consumat cu o gustare pe cinste.

      (Citează)

  119. Nu am tinut niciodata cont de temperatura de servire a unei bauturi pentru ca nu pot sa beau nimic cald.. Nici ceai. Vin Alb rece tot timpul anului si rosu de la craciun pana primavara

      (Citează)

  120. vin rosu all year long. vara si rose. vinul alb e bun ca nu pateaza dintii :D

      (Citează)

  121. Alb și rose în perioadele calde, roșu în cele reci.

      (Citează)

  122. un vin bun se poate bea oricand, in pandemie a aparut gluma printre corporatisti: “cat de devreme poti bea primul pahar de vin al zilei – si cat de tarziu poti bea ultima cafea a zilei” :) succes tuturor

      (Citează)

  123. Merg oricând

      (Citează)

  124. Vinul pentru mine in general merge oricand indiferent de culoare , prefer pe cel facut in casa!

      (Citează)

  125. vinul se alege in functie de ceea ce urmeaza sa mananci.

      (Citează)

  126. Eu beau in special Roseuri. Asa ca, pentru mine, nu este un anumit anotimp in care sa nu beau vin. Vara beau mai multa bere decat vin, in general, dar 1-2 pahare de vin cu prietenii nu strica.

      (Citează)

  127. E bun smerenie dar în cantități limitate.

      (Citează)

  128. Eu m-as muta in Hawaii si acolo nu mai conteaza sezonul, beau orice vin, oricand.

      (Citează)

  129. Adrian Dragulin

    10/06/2020 la 4:32 PM

    Categoric vinul alb incepand cu Mai si terminand cu Octombrie, si neaparat rece, foarte rece chiar. Vinul rosu in rest.

      (Citează)

  130. De acord cu Matilda aici.
    Vinurile rosii, seci sunt pentru perioade friguroase, iarna, toamna tarziu. pentru ca le bei la temperatura camerei.
    Prefer sa beau vinurile albe sau roze mai ales vara, cu o apa minerala rece.
    Acum..nu e ca daca vii la mine iarna cu un Roze bun nu il beau :D

      (Citează)

  131. De acord cu Matilda :)

      (Citează)

  132. Nu conteaza anotimpul, ci conteaza ca vinul sa fie de calitate.
    Eu cu rose m-am lecuit de cand am baut unul impreuna cu o salata de sfecla rosie si mi s-a colorat apoi urina fix in culoarea vinului.

      (Citează)

  133. In funcție de mâncare, chef, persoana cu care beau și cel mai important: în functie de ce găsesc în bar – degeaba vreau eu vin rosu dacă nu mai am 😁😁

      (Citează)

  134. Părerea mea că vinurile in primul rand se beau în funcție de mâncare și nu de anotimp. De asemenea eu vinul îl mai consum și în funcție de moment, de starea mea din acel moment.

      (Citează)

  135. Eu sunt de acord cu Matilda, cu mentiunea ca imi plac roseurile si ca rose-urile se pot bea oricand :D

      (Citează)

  136. Nu cred ca exista un sezon potrivit ptr a bea vin. Bei cand vrei, indiferent de culoarea vinului sau anotimp :) Dar am observat la mine tendinta de a bea mai mult vin in perioadele mai reci :)

      (Citează)

  137. Vin sa fie, si dupa vedem ce gasim in frigider sau daca afara e soare sau zapada.

      (Citează)

  138. Caraianopol Sterie

    10/06/2020 la 5:28 PM

    Cred că s-a împământenit ideea că vinurile roșii sunt bune iarna, iar cele albe și rose vara deoarece sunt asociate cu mâncărurile grele care se mănâncă iarna și mâncăruri ușoare vara. Eu personal prefer vinurile ușoare, albe și rose, indiferent de anotimp și în general cele demidulci sau demiseci.

      (Citează)

  139. Vinul bun se bea cand ai pofta si cu cine ai pofta. In functie de sezon contează doar daca e fiert (iarna cu scorțișoară si portocala) sau de la frigider ( vara la un grătar cu rudele sau prietenii). Culorile vinului nu conteaza important sa fie bun si de calitate.

      (Citează)

  140. Un vin bun este perfect oricand, importanta este persoana sau persoanele cu care il bei.

      (Citează)

  141. Nu exista un sezon anume pentru a savura un vin bun, mai degraba un fel anume de mancare.

      (Citează)

  142. Nu cred ca exista sezon potrivit pentru un anumit tip de vin, ci mai degraba mancare potrivita. Eu una sunt fan vinuri demidulci, indiferent de culoare.

      (Citează)

  143. cred ca ar trebui sa existe o ratie. 4 la 1, ceva de genul. 4 rosii la 1 alb vara si invers.
    Motivele sunt multe, cum vinul se asociaza cu mancare si vara mananci mancare mai light care de obicei merge cu vinul alb.
    Pe langa asta, iarna e mai usor sa tii vinul rosu la temperatura recomandata de 16 grade, vara trebuie sa-l tii mai mult in frigider. Pe ala alb ii tii tot timpul in frigider si e bun mai rece, iarna faci rosu in gat daca-l bei :P

      (Citează)

  144. Un vin rosu la temperatura potrivita (~18C), langa ceva branza, nuci, mere, merge si daca sunt -15 grade afara si daca sunt +40

      (Citează)

  145. Depinde de fiecare în parte.
    Un vin bun poate fi băut în orice anotimp,fie el roșu,alb sau roze.

      (Citează)

  146. sincer nu sunt expert deloc in vinuri si cam beau majoritar albe. deci pt mine albe all year round

      (Citează)

  147. Sunt de părere că vinul se consumă în funcție de ceea ce ai, dar poate fi oricând combinat cu mâncarea și nu cu sezonul, eventual cu compania. Nu bei vin cu oricine.

      (Citează)

  148. Eu le asociez cu mancarea: o friptura de vita cu un vin rosu, un peste musai cu un vin alb. Altfel, daca doar stau la terasa/pe balcon si e cald, atunci as bea un vin alb racit bine. Rosu doar daca e o seara mai speciala :). Rose doar daca insista prietena.

      (Citează)

  149. Eu prefer vin roșu ,in orice sezon , cu mancare ,

      (Citează)

  150. “Vinul bun se bea oricand” este vorba bunicului.
    Personal vara prefer un rozé, racit foarte bine. Brumat.

      (Citează)

  151. si eu cred ca vinurile rosii merg mai bine toamna-iarna, sunt mai dense si parca mai puternice. Vara merge un vin alb sau un roze, rece, dar nu indoite cu apa minerala

      (Citează)

  152. Consider că nu anotimpul este cel care dictează felul vinului ci gustarea alături de care îl servești.

      (Citează)

  153. Asortez vinul cu ce pofta / chef am, cu starea de suflet (care variaza si in functie de anotimp, deci, indirect, vinul pentru mine trebuie sa fie compatibil si cu anotimpul).

      (Citează)

  154. Vara alb sau roze.
    Toamna și iarna roșu.

      (Citează)

  155. Personal prefer roze, si nu cred ca conteaza sezonul mai degraba cu ce il combini

      (Citează)

  156. El vino bianco

    10/06/2020 la 7:32 PM

    Vinul alb merge vara si vinul rosu in celelalte anotimpuri.

      (Citează)

  157. În mod normal vinul se împerechează cu mâncarea, dar preferințele nu se discută.
    Personal prefer vinul alb pe timp de primăvară, vară, toamnă, iar pe timp de iarnă vin roșu fiert.

      (Citează)

  158. Jantea Alexandra

    10/06/2020 la 7:35 PM

    În sezonul cald ne concentrăm pe vinuri răcoritoare, cu arome de fructe. Aici vorbim de vinurile albe.
    În perioada toamnă-iarna, vinurile roșii primează. Dacă în sezonul cald accentul se pune pe vinuri răcoritoare care să potolească setea, odată cu venirea frigului selecția se va schimba, concentrându-se pe vinuri care să ne încălzească și care să se potrivească cu mâncărurile tipice de sezon.

      (Citează)

  159. Bogdan Dumitrescu

    10/06/2020 la 7:40 PM

    Personal, prefer sa beau vinuri mai usurele toamna (rose, albe) iar iarna, cand e chiar frig afara, sa scot vinurile rosii mari, greoaie. Vara, prefer berea :).

      (Citează)

  160. Bogdan Constantinescu

    10/06/2020 la 7:48 PM

    Vinul se asorteaza in general cu mâncarea. Eu asortez vinul si cu anotimpurile. Vara mănânc mai des pește și pui împreună cu vin alb/roze rece. Iarna mănânc mai des carne roșie/vânat cu vin roșu la temperatura camerei.

      (Citează)

  161. Coca George Viorel

    10/06/2020 la 7:53 PM

    Vinurile albe, roșii și chiar rose se beau în funcție de dispoziția omului, aceasta fiind combinată și cu felurile de mâncare servite.

      (Citează)

  162. Eu beau vin mai mult toamna târziu și iarna, în rest bere ;)

      (Citează)

  163. Personal asociez vinul cu mancarea, rosu cu fripturi, iar alb cu paste, peste.

      (Citează)

  164. Cred ca vinul se alege in principiu in functie de mancare dar e strict problema de gusturi :)

      (Citează)

  165. Din experienta mea vinul se bea in functie de mancare.

      (Citează)

  166. Eu in sezonul cald prefer spritul alb “de vara” adica 1/3 vin alb demisec sau sec si 2/3 sifon iar iarna merge de minune un vin rosu corpolent, langa un foc dogorind si o carte buna…

      (Citează)

  167. Alb de seara pina dimineață, sec,.demisec Roșu, digestiv, recreativ, impulsiv

      (Citează)

  168. Eu sustin ca vinul il bei in functie de ce ai in farfurie sau de ce vin ai pofta.

      (Citează)

  169. Cred ca Matilda are dreptate, vara la restaurante se serveste mai mult vin alb la rece, este mai racoritor, nu te doare capul si nici nu iti creste tensiunea ca la vinul rosu.

    Semnul de pe sticla mi-a amintit de o poza vazuta recent https://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/01/533a7f890d133766a867b94c/646×404.jpg

      (Citează)

  170. Bem oricand! Mai ales in pandemie :)

      (Citează)

  171. Mai degraba in functie de mancare as alege culoarea si calitatea vinului

      (Citează)

  172. Iarna prefer vin rosu fiert, iar in rest merge de fiecare data un vin rose.

      (Citează)

  173. Cred ca un roze se bea mult mai bine pe vreme calda. Rosu mai degrabă iarna. Deci o fi ceva și cu anotimpurile :)

      (Citează)

  174. Nici eu nu cred in anotimpuri, cu toate ca vin fiert beau numai iarna.

      (Citează)

  175. rosu iarna (merge si un gluhwein), alb vara

      (Citează)

  176. Beau ce vreau ca e ficatii mei. Eu am pus mie in alcoolemie :)

      (Citează)

  177. Il beau in functie de mancare, nu m-am gandit niciodata sa-l asociez cu anotimpurile sau sezoanele.

      (Citează)

  178. La mine nu exista o sezonalitate, insa intr-adevar vara se consuma vinuri mai usoare, rose-uri racoritoare.

      (Citează)

  179. Vinul se asortează cu mâncarea, eventual cu dispoziţia de moment. Nu cu anotimpul; există o mică excepţie: consumul în aer liber. Iarna, la un grătar în zăpadă merge un vin fiert, musai roşu. Vara, pe caniculă, la o terasă, merge un vin alb. Dar nu şpriţ! Cine pune apă în vin şi gheaţă în whisky merită să i se ridice carnetul de băutor! :)

      (Citează)

  180. Sincer preferabil iarna- rosu fiert, cam asta e sezonu lui, in rest vara roze cu sprite, deci e fenomanal, recomand

      (Citează)

  181. Un vin bun merge oricând!

      (Citează)

  182. Florea Catalin

    10/06/2020 la 11:51 PM

    Vinul se bea dupa gust, cand ai pofta si in functie de ce mananci.

      (Citează)

  183. Mihaela Grigoras

    10/06/2020 la 11:59 PM

    Sunt de acord cu Matilda. Vinul rosu merge mai bine iarna, eventual fiert si indulcit. VInul alb, oricand. Vinul roze , rar unul memorabil. Totusi, Bosuioaca de Averesti este foarte bun – e exceptia care confirma regula

      (Citează)

  184. Domnule un vin bun merge in orice anotimp. Trebuie degustat inainte de mancarea cu care vrei sa-l asociezi. Albele si rose-urile de obicei trebuiesc racite. Rosiile dupa ce le aerezi le poti servi de obicei la temperatura camerei. Dar noi barbatii trebuie sa tinem intotdeauna cont de dorintele doamnelor…Ca sa mai prindem inca un ciclu de trei ani impreuna cu ele:)…La multi ani si sa fiti fericiti / iubiti va doresc!
    PS. Te-ai gandit bine la Smerenie…Distractie placuta!

      (Citează)

  185. merge de fiecare data un vin rose

      (Citează)

  186. Ionut Iordache

    11/06/2020 la 1:10 AM

    Vinul alb se bea cand iti faci sanie pentru iarna, iar cel rosu car pentru vara.

      (Citează)

  187. Bem orice, oricand

      (Citează)

  188. Preferințele nu se discută.

      (Citează)

  189. Rosu iarna, roze primavara/toamna si alb vara.

      (Citează)

  190. Cel mai bun vin, vin la tine :)

      (Citează)

  191. Teoretic, cel alb se bea mai rece, cel rosu se bea de obicei la temperatura camerei. Deci albul vara, rosul iarna. Ca sa nu mai zic ca cel rosu merge si fiert si, in plus, vinul rosu se spune ca creste un pic tensiunea (lucru deloc de dorit vara).

      (Citează)

  192. Merg oricand, se aleg, de obicei, in functie de mancarea de pe masa. Am luat deja de la ei un Moet (astept sa se livreze) pentru o onomastica, dar ar merge si un Courvoisier cu voucherul asta.

      (Citează)

  193. Ionut Broasca

    11/06/2020 la 6:52 AM

    In funcție de felul de mâncare aleg sortimentul de vin .

      (Citează)

  194. Sergiu Bogdan

    11/06/2020 la 7:18 AM

    Vinul alb merge cam in orice sezon, in schimb vinul rosé s-ar potrivi mai bine in sezonul cald.

      (Citează)

  195. Prefer vinurile albe vara, sunt mai fresh iar cele roșii in sezonul rece.

      (Citează)

  196. Vinul roșu…carne roșie
    Vinul alb…pui, pește, brânzeturi.
    Roze…mai deloc în cazul meu .
    Perioade: All season.
    Baftă tuturor, dar mai ales mie! 😂

      (Citează)

  197. Clar in functie de mancare. Daca iarna ai pofta de fructe de mare nu isi nai are rostul vinu rosu. Desi spre vara treci mai mult pe alb si rose pentru ca ajungi la mancaruti mai usoare.

      (Citează)

  198. +1 pt vara cu vin alb si iarna cu vin rosu.

      (Citează)

  199. Cum iarna nu-i ca vara, vinul alb nu-i ca vinul rosu. Ce vin bei asa te simti a doua zi. Daca bei rosu esti noaptea taur dar ziua bou, ca te cam doare capul.

      (Citează)

  200. Eu prefer vinul rosu iarna, mai ales ca poate fi si fiert :) iar vara merge de minune cel roze 😊 L-am descoperit pe cel de la Mosia Tohani care e foarte racoritor.

      (Citează)

  201. Se pot bea oricand, in functie de mancarea sau evenimentul cu care se asociaza.

      (Citează)

  202. Vinul alb se bea mai rece decat vinul rosu. Mai ales la spumante sau frizzante se recomanda racirea pe la 8 grade, pe cand la vin rosu se recomanda consumul de la 15 grade in sus. Asadar, e normal sa spui ca vara merge alb si iarna merge rosu.

      (Citează)

  203. Depinde mai mult de mancare si de chef, important e sa il ai ca sa il poti bea :D

      (Citează)

  204. Cu siguranță consumul de vin nu ține de sezon.
    Într-adevăr poate vara merg mai bine vinurile albe sau rose, mai ușoare și răcoroase, dar nu poți să renunți de tot la cele roșii, mai ales dacă, precum și mie, îți plac cel mai mult.

      (Citează)

  205. Concurs over, câștigătorii sunt Mario, Mihai (“Tind sa cred ca adevarul este undeva la mijloc”, Bogdan Anghelina, încă un Mihai (“vinul roșu se bea când ai poftă”) și Ionuț Broască.

    Le-am trimis deja prin email voucherele de 100 de lei la eMAG. Mulțumesc tuturor pentru participare!

      (Citează)

    • Bun. Ieri am dat comanda de cateva sticle de vin (105 lei), azi am primit voucherul asta. Acum trebuie sa cumpar iar vin. :D

        (Citează)

  206. vara este pt roze si alb, iar primavara, toamna si iarna pt vin rosu clar !

      (Citează)

  207. Un vin bun se poate savura oricand, indiferent de anotimp

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus