un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un pilot de Formula E a fost concediat pe bune pentru că a trișat în jocuri video

28 May 2020  ·

AUTO  ·

7 comentarii

Echipa Audi Sport din Formula E și-a concediat unul dintre piloți, pe Daniel Abt, pentru că a trișat într-un joc online. Cred că este unul dintre cele mai stupide motive de a fi dat afară.

Formula E, ca și Formula 1, are cursele reale suspendate pe perioada pandemiei. Ca și Formula 1, a recurs la jocuri video pentru a-și ține fanii aproape de campionat, piloții jucându-se periodic online într-un fel de întrecere virtuală.

BTW, vă ziceam atunci când Formula 1 a introdus chestia asta cu jocurile video că voi încerca să mă uit la prima cursă. M-am uitat… pentru 20 de minute. Mi s-a părut atât de plictisitor încât am schimbat pe canalul de privit cum se usucă vopseaua pe pereți. Nu m-am mai uitat niciodată la o cursă “virtuală” de atunci.

Daniel Abt, în a 5-a cursă online din 23 mai, n-a jucat el, ci a angajat un gamer profesionist să-i ia locul, probabil pentru a ajunge mai sus în clasament. Nu are nici o importanță clasamentul, e doar entertainment, dar poate că Abt se plictisise să piardă.

Lumea s-a prins ulterior, după ce Abt n-a apărut pe streamingul live de interviu post-cursă. Acesta a explicat apoi că l-a angajat pe un gamer profesionist pentru a face cursa mai interesantă și să le arate tuturor ce diferență de skill apare. Culmea, gamerul profesionist a ieșit pe locul 3, nu pe 1, dar să lăsăm asta.

Formula E l-a amendat cu 10.000 de euro, bani pe care urma să-i doneze unei asociații de caritate. Ulterior echipa Audi Sport a anunțat că l-a suspendat pe Abt. Într-un mesaj publicat pe YouTube, Abt spune că Audi chiar l-a concediat de la echipă.

În clasamentul real al Formula E, Abt era pe locul 17 în acest sezon și-l încheiase pe cel precedent pe 7. Nu era musai vreo vedetă a competiției, dar tot mi se pare un mod stupid de a-ți pierde locul în echipă.

    7 comentarii

  1. Mie mi se pare justificat. Cursele virtuale au mai oferit incidente si controverse in perioada asta. De exemplu cazul Lando Norris – Simon Pagenaud:
    https://www.youtube.com/watch?v=WIyhoRL5sQ8

    Dupa mine concluzia e foarte clara – daca nu vrei sa iei in serios o competitia virtuala, sanctionata oficial, nu te obosi sa participi.

    Iar legat de seria Formula 1, iti recomand sa ii mai dai o sansa. Au rezolvat din problemele logistice de la inceput, tot mai multi piloti reali participa, iar cursele recente au oferit un spectacol bun. De exemplu, duelul Leclerc – Albon, care s-au depasit de zeci de ori in cursa din Brazilia:
    https://www.youtube.com/watch?v=TM841ozJsGY

      (Citează)

  2. mai bine. acum se poate concentra pe cariera de uberist.

      (Citează)

  3. “M-am uitat… pentru 20 de minute. Mi s-a părut atât de plictisitor încât am schimbat pe canalul de privit cum se usucă vopseaua pe pereți.”
    Acum știi cum mă simt eu la cursele reale de F1. De astea pe calculator nici nu mai zic.

      (Citează)

  4. Taicasu` este patronul echipei :) Chiar si echipa se numeste oficial ABT Schaeffler Audi Sport .

      (Citează)

  5. eu m-am uitat un pic la curse de bile de sticla dupa ce am auzit la john oliver de ele.
    ce pot sa spun e ca e mult mai putin plictisitor decat ma asteptam :-))

    initial as fi zis ca bila care porneste prima castiga cursa, dar nu este deloc asa – traseul e destul de inteligent gandit din cate imi dau eu seama si se intampla ca daca o bila are viteza prea mare, se poate ciocni de decor si sa incetineasca suficient incat sa fie depasita.

    check it out, exista calificari, campionate, comentariu, tot ce trebuie doar ca e cu bile
    https://www.youtube.com/channel/UCYJdpnjuSWVOLgGT9fIzL0g

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus