un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2020 va fi anul ciocolatei roz

18 May 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Nu mă pot gândi la nimic altceva pentru care va rămâne în istorie acest an în afară de venirea ciocolatei roz în magazine.

Ruby chocolate i se zice în engleză, de la rubinie, dar e roz. Ciocolata aceasta a fost adusă pe piață de o companie belgiano-elvețiană și are la bază o specie de boabe de cacao ce pot fi prelucrate pentru a se obține o ciocolată mai roz. Gustul ei este un pic mai acidic decât al ciocolatei clasice cu lapte, mai asemănător cu al fructelor roșii, zic somelierii de ciocolată.

Acum, e de menționat că belgiano-elvețienii țin secretă rețeta de producție. Poate dau cu vopsea pe ciocolată normală. They don’t, dar nu cred că iese nici roz direct din blender, ca să zic așa. În general, nu-mi pasă așa mult. Arată bine vizual și, principalul avantaj, e ciocolată. Mie îmi place ciocolata, așa că am încercat cu plăcere toate produsele cu ciocolată roz pe care le-am întâlnit în magazine.

Iată ce-am găsit până acum în comerț.

Migdale băgate în curmale acoperite cu ciocolată roz – 20 de lei la Mega Image.

Combinația este una clasică, jumătate din magazinele din aeroportul din Doha vând așa ceva, doar că acum e cu ciocolată roz.

Acesta este cel mai bun produs din listă și îl voi cumpăra cu siguranță din nou. Sunt doar câteva bomboane în pungă, dar e genul de produs din care mănânci o bucată pe zi, la cafea, și pare ceva special. Același producător are și același produs făcut cu ciocolată neagră, dar nu mă atrage pentru că opinia mea este că migdala și curmala sunt mai bine echilibrate de gustul ciocolatei roz, nu de una amăruie.

Kit Kat – 4 lei la Mega Image

N-a fost cine știe ce. Adică e mișto că-i roz, dar nu mi s-a părut un gust diferit de cel standard și n-aș mai cumpăra din nou, acum că mi-am făcut curiozitatea.

Bomboane Manon Ruby – 30 de lei la magazinul Leonidas de pe str Doamnei.

Nu știu dacă mai au, fotografia este din noiembrie. Atunci am introdus pentru prima oară ciocolată roz în interiorul meu (creepy, right?). Bomboanele au un interior de cremă de zmeură învelită în ciocolată roz, adică sunt roz cu roz. Cineva s-a gândit “e ciocolată rozalie?! Să facem și interiorul de aceeași culoare, ca să nu se prindă cumpărătorul ce gust are fiecare componentă!”

Au fost… inedite. Pe termen lung prefer bomboane Leonidas normale, nu aceste Manon, dar un pachet de câteva bucăți sunt bune de dat cadou la vreo ocazie.

Înghețată Magnum – 9 lei la Mega Image.

A fost bună, dar nu-i specială decât prin faptul că-i roz.

Praline Baci cu cremă de alune – 30 lei la Mega

Acestea nu mi s-au părut cine știe ce, nu voi mai cumpăra.

Prin urmare, există acum și dulciuri cu ciocolată roz. Nu-i foarte diferită de cea normală, probabil nici nu vă veți da seama de diferențe în diverse combinații cu alte ingrediente, dar e inedită.

    17 comentarii

  1. Acum ca exista white sorry si black e prea overrated , rozu trebuie sa fie the new shit

      (Citează)

  2. 2018 a fost anul ruby chocolate. Atunci a scos Callebaut la vanzare pungile de 2,5 kg de granule pentru gatit. Am luat si noi cateva si ar trebui sa mai trecem pe la magazin, ca ultima punga e aproape goala. Ciocolata e super.

      (Citează)

    • Pare interesant sa-ti faci produsele proprii cu ciocolata roz. Poti sa-mi spui de unde le cumperi?

        (Citează)

    • Nu doar roz, luam ciocolata de diferite tipuri. In Olanda se gaseste la Sligro si la alte magazine horeca. Noi de acolo facem cumparaturile de obicei. In Romania, presupun ca ati gasi la Metro sau alte magazine de genul asta.
      Inainte foloseam ciocolata normala de gatit dar granulele sunt mult mai usor de lucrat, iar ciocolata Callebaut (cei care au inventat ruby chocolate) e super buna. Daca faceti chestii cu ciocolata acasa, chiar o recomand.

        (Citează)

  3. apropo, care e culoarea anului 2020, stie cineva?
    tre’ sa dau comanda de niste costume si niste pantofi …

      (Citează)

  4. O sa revină gluma cu Fanta roz !

      (Citează)

  5. Creierul meu ignora orice dulciuri roz, pentru ca marea majoritate au niste arome stupide si coloranti sintetici (extract de fanta roz).
    Asa ca probabil am vazut ciocolata de-asta dar nu i-am dat nicio atenție, din cauza ambalajului roz.
    O sa caut curmalele si inghetata cand mai ajung la mega.

      (Citează)

  6. Mi-aduc aminte, cu cativa ani in urma Coca Cola, parca, scosese o bautura carbogazoasa de culoarea spirtului medicinal. Nu stiu daca a rezistat in galantare un an de zile si a disparut. Numai cand o vedeam mi se intorcea ceva pe dos. Oare departamentele astea de incercare a noului isi pierd busola?

      (Citează)

  7. La 20-30 de lei o cutie cu cateva bomboane, nu e pentru omul de rand. Oricum, e fitza. Eu am luat la oferta o punga de bomboane din Penny cu 9.99 lei – 1 kg de bomboane de vreo 5-6 tipuri. Bine, nu cu fondant si cu glazura, ca astea de boieri, dar oricum… bune.

      (Citează)

  8. Nicu:
    Mi-aduc aminte, cu cativa ani in urma Coca Cola, parca

    Era Pepsi și era horror la gust :) acum câteva zile am văzut într-un Profi o băutură răcoritoare fix la fel, cu aspect de spirt: Mirinda cu afine și portocale (!)

      (Citează)

  9. cu aspect de spirt: Mirinda cu afine și portocale (!)

    Pai spirtul e bautura anului ( fiecarui an, dar acum e populara) in Romania, e normal ca sa o imite si altele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus