un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă un record în cursa Cannonball, avantajat de drumurile libere

22 Apr 2020  ·

AUTO  ·

10 comentarii

Când am scris, la început de aprilie, despre noul record din cursa Cannonball făcut pe final de 2019, cineva a comentat că perioada asta de carantină ar putea fi un moment bun pentru ca acel record să pice din nou acum.

Și a picat. Chiar pe 9 aprilie, cei de la Race and Track au scris despre un nou record!

Cursa Cannonball este o cursă neoficială și ilegală. Scopul este să ajungi cât mai rapid din New York în Los Angeles, traversând SUA, iar recordul de pe final de 2019 a fost de 27 de ore și 25 de minute. A fost făcut cu un Mercedes E63 AMG tunat suplimentar, echipat cu rezervoare suplimentare de carburant, camere de termoviziune, anti-radar șamd. Viteza medie în cele  27 de ore a fost de 165 km/h, cea maximă din timpul călătoriei a fost de 310 km/h.

Fiind o cursă ilegală, cei ce vor să doboare recordul se înfruntă de fapt cu traficul uzual de pe șoselele americane, cu filtrele de poliție, eventuale ambuteiaje sau alte probleme neașteptate.

Cum SUA se confruntă cu o epidemie foarte puternică și s-a redus traficul rutier, e de înțeles de ce noul record este de 26 de ore și 38 de minute. Se pare că a fost făcut cu un Audi A8 din 2019, probabil cu dotările uzuale pentru o astfel de cursă.

Problema este că recordul este puternic contestat pentru că a fost făcut în vremuri de epidemie. Unii spun că n-ar trebui făcute curse în astfel de momente. Alții că, dacă respectivii ar fi lovit un camion cu provizii medicale, oameni ar fi putut muri în spitale din această cauză.

Mie mi se pare o ipocrizie. Vorbim deja despre o cursă ilegală în care se conduce cu viteza medie de peste 165 km/h și maxime de 310 km/h pentru a doborî un record cu care te poți lăuda doar pe ascuns. Dacă provoci un accident lovind un camion ce transportă echipamente medicale sau medici sau dacă lovești pe timp de “pace” un camion ce transportă televizoare sau un autobuz normal sau o singură mașină, e la fel de rău. Toată cursa asta ilegală este cool până se întâmplă ceva rău, indiferent de moment.

    10 comentarii

  1. Ed Bolian, unul dintre cei care au deținut recordul a zis o chestie recent pe Youtube: „don’t break the law while breaking the law”. :D Și mai e o chestie: recordul ăla acum va deveni pe veci ne-bătubil, ceea ce va face să dispară tot conceptul de Cannonball.

      (Citează)

    • Pe veci= pana la urmatoare pandemie / pana la urmatoare technologie descoperita. Sunt sigur ca recordul de 1 saptamana de acum 100 de ani era ‘pe veci’ si el ;).

        (Citează)

    • @Stefan, dacă până la următoarea pandemie recordul nu mai poate fi bătut, atunci o să se ducă pe penix toată emulația din jurul Cannonball (pentru noi e irelevant la Românica, dar pentru petrolheads din US face parte din cultură).

      Cât despre tehnologia descoperită, cam ce crezi că se va mai face la mașinile astea cu roți care sunt folosite acum? Până la urmă e o cursă contra-cronometru, dar trebuie să te gândești și dacă e fezabil să mergi cu 300 la oră pe lângă alții care merg cu 120-130.

        (Citează)

  2. Cum poti sa mergi 30 ore la viteza aia fara sa se sesizeze nimeni?
    Din cate am citit limitele de viteza sunt asemanatoare cu cele din EU.

      (Citează)

    • Ba chiar mai rau! In US limitele sunt mai mici, inexplicabil pentru mine daca te uiti la ce industrie si cultura auto au si la ce intindere de teritoriu.
      Pe autostrazi, echivalentul a 115 km/h in majoritatea statelor, putine sunt locurile unde poti atinge 129 km/h. Iar pedepsele sunt draconice, pana la puscarie.

        (Citează)

    • Detectoare de radar, jammere, scannere de frecvență pentru stațiile de emisie-recepție și ascultat polițiștii, rezervoare adiționale de combustibil ca să nu pierzi timp cu alimentarea, 2(-3?) șoferi.

      Eventual mai fugi de poliție dacă e nasoală treaba.

        (Citează)

    •   (Citează)

  3. ionut din berceni

    22/04/2020 la 1:34 PM

    sa-i faca repede schimbul de ulei si filtre, etc si cei cu recordul anterior (Mercedes-Benz AMG) sa mai bage o fisa

      (Citează)

  4. Și americanii ăștia…..tot cu europene bat recorduri.

      (Citează)

  5. 27 de orec cam cât e recordul in cursa București – Poiana Brasov.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus