un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 22 aprilie 2020

22 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Coronavirus:

Criză:

    18 comentarii

  1. imunitate pt coruptie? lol. wtf? suntem in The Purge varianta mioritica?

      (Citează)

    • Am de cumpărat măști urgent pt medici. Gigel mi le da cu 1 lei, dar peste 3 luni, Marcel le dă cu 3, ca are pe stoc. Legea spune pretul cel mai mic (nu insista cu detalii).
      1. Ghici de unde am să cumpăr!?
      2. Idioți acuzatori ca nu am cumparat ieftin avem deja…

        (Citează)

    • lasa tata, ca nu suntem in Norvegia. acolo da, se poate si fara licitatie si fara sa dai explicatii, dar la noi se fura bine de tot de niste zeci de ani, suspiciunile sunt perfect intemeiate, orice individ trebuie privit mai intai ca un hot de prima mana.

        (Citează)

  2. Mastile si manusile vor fi obligatorii in spatiile publice si private inchise (cladiri) si in mijloacele de transport.

    Nu sunt obligatorii, inca, pe strada.

      (Citează)

    • De unde se pot cumpara manusi? Eu n-am gasit.

        (Citează)

    • La ce-ți trebuie măști (de mănuși nu mai zic) pe stradă?

        (Citează)

    • Personal mi-am cumparat in ianuarie vreo 2 cutii a cate 100 de bucati.

      Acum trei saptamani, hoinarind prin Mega Image, am gasit masuni fabricate in china cu 30 lei / cutie. (tot 100 de bucati) Sunt de calitate mult mai mica decat ce am luat in ianuarie.
      Dar pe langa alea am luat niste perechi de manusi groase (ca si de gradina) din cauciuc sau ce or fi. Dupa ce le folosesc, le spal cu sapun / dezinfectez si le refolosesc.

      Nimic mai simplu. Mai complicat e cu mastile care sunt mult mai scumpe ca manusile. (chiar si cele de la emag)

        (Citează)

  3. Vad peste tot ca mastile devin obligatorii, unii aplaudau un filmulet din Austria unde iti dadeau masca la intrare in magazin etc… dar nu inteleg cum isi imagineaza cineva ca vom produce miliarde de masti pentru toata lumea, pentru magazine, pentru scoli, pentru etc… in conditiile in care doctorii nu au peste tot in lume materiale necesare (nu doar in Romania). Pentru ca nimeni nu era pregatit cu sotcuri de masti si materiale de protectie.

    Este o oportunitate pentru producatorii de textile sa se reprofileze, dar tot nu stiu daca exista destula materie prima si cum se vor asigura de igiena stricta pe linia de productie.

      (Citează)

    • Au inceput sa se gaseasca masti in cantitati suficiente.
      Tot mai multe fabrici isi adapteaza productia, asa ca probabil in scurt timp va scadea si pretul (adica va ajunge la normal).

        (Citează)

  4. theSame:
    Am de cumpărat măști urgent pt medici. Gigel mi le da cu 1 lei, dar peste 3 luni, Marcel le dă cu 3, ca are pe stoc. Legea spune pretul cel mai mic (nu insista cu detalii).
    1. Ghici de unde am să cumpăr!?
    2. Idioți acuzatori ca nu am cumparat ieftin avem deja…

    sa mori tu ca ai facut in viata ta un caiet de sarcini si ca asa merge, sa mori tu.

      (Citează)

  5. Astia care profita acum de epidemie sa faca bani trebuie rezolvati dupa asa cum s-a facut cu colaboratorii regimului nazist.

      (Citează)

    • Sigur, o sa fie rezolvati asa cum au fost rezolvati si colaboratorii Securitatii.
      Tu ai dreptate, dar din pacate nu prea are cine sa ii pedepseasca.

        (Citează)

  6. Ciprian:
    Vad peste tot ca mastile devin obligatorii, unii aplaudau un filmulet din Austria unde iti dadeau masca la intrare in magazin etc… dar nu inteleg cum isi imagineaza cineva ca vom produce miliarde de masti pentru toata lumea, pentru magazine, pentru scoli, pentru etc… in conditiile in care doctorii nu au peste tot in lume materiale necesare (nu doar in Romania). Pentru ca nimeni nu era pregatit cu sotcuri de masti si materiale de protectie.
    Este o oportunitate pentru producatorii de textile sa se reprofileze, dar tot nu stiu daca exista destula materie prima si cum se vor asigura de igiena stricta pe linia de productie.

    In locul meu de bastina, mastile sunt obligatorii de vreo 2 saptamani in locurile publice. Tot de atunci se gasesc peste tot masti textile. 2.5 lei bucata, destul de misto. Sunt sigur ca nu ajuta prea mult, dar macar nu iei amenda.

      (Citează)

  7. Exeo:
    Mastile si manusile vor fi obligatorii in spatiile publice si private inchise (cladiri) si in mijloacele de transport.

    Nu sunt obligatorii, inca, pe strada.

    Uite asa circula stiri aiurea. Nu s-a spus nimic despre manusi.

      (Citează)

  8. Okochea:
    De unde se pot cumpara manusi? Eu n-am gasit.

    https://www.farmagloves.ro/

      (Citează)

  9. Exeo:
    Nu mai spune?

    https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/93852221_3074572855920561_6951700466052890624_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=29jmM03BTKcAX9wX0SY&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=7670ad79f8c1e97f7f6e2f63afca2064&oe=5EC5343C

    Pai, hai atunci sa-ti explic de ce e aiurea. Ori te referi la perioada de pana in 15 mai si atunci trebuia sa spui ca manusile sunt si ele obligatorii la tine, la Timisoara, ca la mine la Ploiesti nu sunt, ori te referi la perioada de dupa 15 mai cand manusile nu o sa mai fie obligatorii nicaieri, Ai inteles acum?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus