un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tesla a livrat primele Model Y

17 Mar 2020  ·

AUTO  ·

8 comentarii

Discret, fără posibilitatea de a face vreun show din asta, Tesla a anunțat că încep livrările de Model Y, mașina electrică despre care eu sunt convins că va schimba puternic sectorul auto. Tesla reușește să scoată Model Y chiar înaintea estimărilor inițiale ce anunțau vara lui 2020.

Am pus mai jos câteva prezentări.

De ce zic că va schimba lumea? Pentru că are forma, dimensiunile și prețul unui best-seller pe piața europeană, chineză și inclusiv americană. Este un crossover bazat pe Model 3, iar astfel de crossover sunt acum vedetele vânzărilor.

Iată cum s-a vândut Model 3:

De fapt, într-un interviu de acum câteva luni chiar și Musk spunea că Model Y va fi principalul autoturism Tesla în viitor pe liniile de producție. Fabrica din China este deja activă, se ridică una lângă Berlin, iar Tesla caută și în SUA spațiu pentru o nouă fabrică.

Dacă vreți să aflați câte Tesla sunt în România, am scris aici.

    8 comentarii

  1. viitoarea mea achizitie… yeeey

      (Citează)

  2. Cat costa?

      (Citează)

  3. Eftin. De la un 40000 in sus. Eoroi.

      (Citează)

  4. Cam scump sicriul…doar zic.
    Cât de imbecil să fii să faci „safety feature” mânerele de genul ăla.
    Pentru cei care nu știu la ce mă refer, citiți aici: https://abcnews.go.com/Business/man-burned-alive-fiery-tesla-crash-door-open/story?id=66498159

    P.S. Se știe că Musk e mai prost decât căcatul de muscă, deoarece numai el putea visa orașe pă Venus: https://www.bbc.com/future/article/20161019-the-amazing-cloud-cities-we-could-build-on-venus
    Să-i spună cineva prostului că nu poți să strâmbi din nas că vecinu’ are oglinda-n dormitor când la tine pute-n toată casa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus