un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-ar plăcea ca operatorii telecom să dea acum gratuit roaming spre orice țară a lumii

17 Mar 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Un comunicat Telekom România spune că au lansat pachetul numit Continuitatea afacerii, oferit gratuit timp de 3 luni. Este un pachet de servicii ce permite continuarea activității de oriunde, având conectivitate mobilă nelimitată voce și date, licențe de securitate Norton și acces la soluții Microsoft Teams și Cisco Webex pentru videoconferințe. Găsiți aici detaliile dacă vă interesează asta.

Acum câteva zile Telekom a anunțat că oferă gratuit acces profesorilor, elevilor și părinților la soluții de educație digitală Adservio. Dacă lucrați în domeniu sau vreți să faceți niște pregătiri speciale cu elevii, cereți acces.

Sunt două măsuri bune. Au pus la dispoziția tuturor servicii ce oferă comunicare de la distanță în activități de masă. Profitați de toate serviciile posibile pentru a vă menține afacerea sau activitatea.

Mă gândeam cu această ocazie că aș vrea să văd și altceva de la Telekom, Orange și Vodafone: renunțarea temporară la tarifele mari de roaming de date pentru zonele din afara SEE. În majoritatea țărilor din afara Spațiului European, tarifele operatorilor sunt între 3.000 de euro/GB (în câteva țări) și 9.000-11.000 de euro/GB (în multe țări).

De exemplu, eu am o rudă blocată acum în Maroc. Marocul a închis duminică granițele și a anulat toate zborurile internaționale. Nu-i singura româncă rămasă acolo, mai sunt destui și pe la fabrica Renault din Tanger sau în alte excursii. Mi se pare că este momentul potrivit să poată comunica nelimitat cu cei din țară pentru update-uri și știri, mai ales în cazul în care se va organiza vreo cursă specială aeriană pentru a-i aduce acasă.

În schimb, pun pariu că majoritatea au datele mobile închise și raționalizează cât pot minutele. Dacă or avea și cartelă, nu abonament, creditul s-ar duce rapid. Vedeam pe net că altcineva era în Fiji și a trebuit să taie jumătate din sejur pentru că se închideau zborurile spre SUA. Alte companii aeriene și-au anulat o parte sau toate zborurile și acestea sunt momente când trebuie să poți vorbi sau transfera date nelimitat din orice colț al lumii.

Sunt sigur că se pot găsi soluții (limitarea benzii, niște limite rezonabile șamd) pentru a nu permite abuzurile. Important este ca cei din afara SEE să poate comunica fără teamă de costuri fantastice cu cei din țară în această situație de criză.

 

    13 comentarii

  1. sau cartela la digi, unde tariful este mult mai putin pt roaming in afara SSE:
    de ex pt sua pt 1 MB: digi 0.0070 E/MB (nu este o greseala), vodafone 3,09 €/ MB, orange 6E/MB, telekom 4.76 E/MB

      (Citează)

    • @John, daca e blocat si nu are SIM Digi acolo cu el e cam greu.
      Dar daca esti chiar blocat, cumperi o cartela locala, iti activezi datele mobile si sigur e mai ieftin decat roaming-ul.
      Dar daca te-a prin CONVID-ul 19 in vacanta, o cam meriti. Dar poate au fost doar persoane informate, nu si panicate, nu? ;) Cate lucruri se schimba in nici o saptamana…

        (Citează)

  2. Lasă să nu dea nimic, să țină pentru ei.

      (Citează)

  3. Cat de greu e sa cumperi un SIM local si s-o dai in Whatsapp-uri si alte alea?
    Problemele reale sunt in tarile mai dubioase unde VoIP-ul e interzis prin lege si Whatsapp voce nu prea merge, nici skype. De obicei te descurci cu apeluri pe fb, sau eventual apeluri cu video, folosesc alte protocoale si alea pare ca nu prea-s blocate, dar consuma mai multe date.

      (Citează)

  4. Serios?! Serios ca daca esti blocat undeva nu te duce capul sa cumperi o cartela locala. Sa nu mai spunem ca in toate tarile din afara SEE e mai ieftin sa iei o cartela cand mergi in concediu

      (Citează)

  5. ionică:
    Lasă să nu dea nimic, să țină pentru ei.

    inca un comentariu care a adus valoare in discutie.

      (Citează)

  6. Cine ti-a dat cifrele alea? De la turcaleti incolo Vodafone mă țacă cu 8 euro pe 1 MB.

      (Citează)

    • marinel:
      Cine ti-a dat cifrele alea? De la turcaleti incolo Vodafonemă țacă cu 8 euro pe 1 MB.

      Marinele, ce a zis Radu?! De la 3000€ pana la 9-10000€/GB, da?
      Acuma daca o “lom” babeste ai zis 8€/1MB, iar 1Gb = 1000Mb, cat te costa pe tine 1 GB in Turcia, la Belek?

        (Citează)

  7. Vedeam pe net că altcineva era în Fiji și a trebuit să taie jumătate din sejur pentru că se închideau zborurile spre SUA.

    Cineva-ul a ajuns de ieri bine-mersi in Romania, si acum sta linistit la el in Baneasa, colt cu Academiei.

      (Citează)

  8. Telekom n-a facut decat sa mai introduca fortat niste servicii inutile pe gatul abonatilor, cum a facut si cu NetSecurity activat automat.

      (Citează)

  9. https://www.vodafone.ro/personal/info-covid19/index.htm?fbclid=IwAR2GViP2b7D34IexfChWSgjaTd-5NjBrG1e4Yc4XD1O0lOTXTfXoMmTSkno

    Atat poate Vdf , care stie sigur , cati din Ro suna acolo zilnic ? Si au depasit de mult minutele nationale !!! Vdf ro cu vdf Italia este minut national !!!!! Spatiu CCE vdf !!!!!!

    Digi nu dicutam platesti orice suni Italia !

    Le dau mesaj la Vdf si imi spune ca nu mai pot activa Italia pentru ca nu am abonament de minim 10 Eu, Pentru ce ? Sa vorbesc cu Vdf Italia vis!!!! ! La cartela VDF la 6 Eu ai vdf Italia free ………………………..

      (Citează)

    • Dupa ce am. Postat aici au dat 300 min international mare lucru!! De la vdf bun si asa, greu era Vdf Ro Vdf IT inclus in abonament, macar pana trece Covit19

        (Citează)

  10. sunt foarte surprins ca HBO/Netflix sau Digi/Vodafone nu dau niste extraoptiuni/discount-uri
    e un super marketing-pr de facut

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus